|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Dział ogólny - gracze o epilogu 2012
wampirka - 01-08-2012, 15:49 Temat postu: gracze o epilogu 2012 Co sądzicie i czy uważacie, że jest poczebny?
A tak wogóle to może chcecie go zorganizować? :D
Masza - 01-08-2012, 15:55
Ja się chętnie piszę, zwłaszcza, że nie było mnie w te wakacje.
Kajetan - 01-08-2012, 16:12
No pewno, że chcemy wziąć udział. Organizować epilog? Ale, że jak?
Travor - 01-08-2012, 16:21
Może to co powiem to strzał w kolano ale...
w przeciwieństwie do dwóch poprzednich obozów nie miałem w tym roku takiego wrażenia jakby fabuła skończyła się w środku filmu. Jakby została przerwana, urwana. Nie, wszystkie wątki były dopełnione i obóz jako taki nie potrzebuje z mojego punktu widzenia epilogu.
Ale tak sobie myślę, że gracze tak Obóz sam w sobie jest krótki, bardzo krótki, epilog dostarcza też zupełnie innego rodzaju zabawy. Może nawet lepszej?
Dlatego zdecydowanie popierałbym wszelkie epilogi. Szkoda, że tylko jeden taki weekend jest organizowany w ciągu roku, a i widze że nawet ten jeden jest debatowany
Myślę że to już trochę pozycja obowiązkowa
I tym samym wstępnie potwierdzam swoją obecność.
Co do organizacji... macie na myśli żebyśmy to my w jakiś sposób wykreowali fabułę?
The124C41 - 01-08-2012, 17:15
Yay, epilog! Już się bałam że po tych wszystkich planach graczy, kadra postanowi oddać się szlachetnej sztuce trollowania i ogłosi, że epilogu nie będzie.
Ja osobiście jestem za. Co się tyczy organizowania - cóż, podpisuję się pod Kwikami: jak? Za słowem "organizować" może się wiele kryć, i nie chciałabym aby doszło do jakichkolwiek nieporozumień przez brak informacji.
<rozwija zwój> Jestem również upoważniona do wyrażenia aprobaty w imieniu Sephiona eugenis Da Tirelli. Aprobata mego Pana nie oznacza pozwolenia na wykorzystywanie Jego poparcia do celów propagandowych, nie upoważnia też inicjatywy zaaprobowanej do oczekiwania żadnego monetarnego bądź politycznego wsparcia. Wyżej wymienione łaski będą przedmiotem dalszych negocjacji które odbędą się w terminie kiedy to mój Pan powróci z podróży i będzie w stanie udzielić audiencji.
Bryn - 01-08-2012, 17:37
Travor, jak dla kogo zakończony Questy I Aenthil same się nie naprawią.
Jestem za, chociaż nie mogę zadeklarować się na 100%. A przez organizację rozumiem to, że mamy zorganizować termin taki, aby pasował. Zorganizować sobie grupowe dojazdy z poszczególnych miast, zorganizować catering czy jakieś wyżywienie, miejsce do spania itd. A, i opłacić grupę najemników znanych jako BN'i
Aerlinn - 01-08-2012, 17:51
Ja też jak najbardziej jestem za! Postaram się przyjechać, zobaczymy, jaki będzie to termin, ale po genialnej zabawie w zeszłym roku na pewno zrobię wszystko, żeby tam być.
Nox - 01-08-2012, 17:57
Zostałem zachęcony (zmuszony?) przez Powój do jazdy na epilog, więc też jestem za XD
Reshion vol 2 Electric Bo - 01-08-2012, 18:59
Ja osobiście jestem bardzo za !
Jeżeli będę miał wolny czas to z chęcią przyjadę , nie zabierałem listy składników po to by mi się teraz kurzyła na półce i by nie została wykorzystana na epilogu . Tak samo z jakiegoś powodu robiłem te wszystkie moje nieuleczalne trucizny by kogoś zabić na obozie lub epilogu oraz kwas który zadaje dwie rany z czego leczyć go może tylko Aerioleth , i też muszę wreszcie wykorzystać mikstury prawdy które miałem na obozie .
Co do organizacji to jeżeli chodzi o takie rzeczy jak ustalenie terminu oraz z organizowanie przyjazdu to chyba damy rade , co nie ?
Ps. Jeszcze dodam , ze było by miło gdyby epilog był jak najwcześniej , bo chyba nie chcecie bym was oblewał kwasem w listopadzie , nieprawda ?
Aerlinn - 01-08-2012, 19:14
Reshi napisał/a: | bo chyba nie chcecie bym was oblewał kwasem w listopadzie |
Dobry argument!
Powój - 01-08-2012, 22:45
No ja jestem za, nawet bardzo. Jak się rozjaśni sformułowanie "organizować" to wtedy się wypowiem, ale raczej też za.
I w dodatku ktoś już na ten "epilog" ma plany i lata po znajomych szukając sobie ludzi do grupy, więc przynajmniej jeszcze trzy osoby powinny się zgłosić. I nie, to nie ja jestem tą osobą.
Marin - 01-08-2012, 22:56
Reshi napisał/a: | bo chyba nie chcecie bym was oblewał kwasem w listopadzie , nieprawda ? |
A no nie chcemy. Chyba
Ja jestem też jak najbardziej za. Pomimo, że fabuła została bardzo ładnie zakończona to nam (a przynajmniej mi) dalej nie jest dość więc myślę, że będzie nas trochę chętnych. Ale wyraz "organizować" sprawia, że potrzebuję więcej wyjaśnień i powiem coś kiedy go zrozumiem
Akinori - 02-08-2012, 01:11
Ja się pisze na epilog ; )
Toruviel - 04-08-2012, 23:42
A ja bym chciała pojechać... zobaczyć... doświadczenia nabrać... bla bla bla... No ale jak to właściwie wygląda i czym się to-to od obozu różni...
Hodo - 05-08-2012, 00:09
Poszukaj tematów o przeszłych epilogach, jest w nich sporo informacji
Danus - 06-08-2012, 16:28
Takie nieśmiałe pytanie, jedzie w ogóle ktoś z 2 turnusu? Bo widze... że nie widze jak na razie chyba nikogo...
Sephion - 06-08-2012, 23:00
Potwierdzam, jestem bardzo zainteresowany ewentualnym epilogiem. I jakkolwiek wątki typowo bieżące mogą zostać uznane za zakończone, tak przypominam Wam, panowie i panie, że mamy szalejące powstanie antystyryjskie z perspektywą ewentualnego natarcia na tych ostatnich
Indiana - 07-08-2012, 16:45
Travor napisał/a: | Nie, wszystkie wątki były dopełnione i obóz jako taki nie potrzebuje z mojego punktu widzenia epilogu. | Raczysz żartować.
Travor napisał/a: | Myślę że to już trochę pozycja obowiązkowa | Słowo "obowiązek" jednak nie ma tutaj zastosowania :]
K.W.I.K. napisał/a: | Organizować epilog? Ale, że jak? |
A no tak:
Travor napisał/a: | macie na myśli żebyśmy to my w jakiś sposób wykreowali fabułę? |
Oczywiście, nie mam pojęcia na ile to wykonalne i jeszcze nie wiemy do końca, jak to ugryźć. Poza oczywistą wersją "mały zespół kilku graczy + ktoś z kadry robią fabułę, a reszta się bawi" majaczy nam jeszcze wersja "gracze + kadra dzielą się na zespoły i każdy zespół robi po 1 akcji dla wszystkich pozostałych". I do tej ostatniej opcji nieśmiało się uśmiechamy.
Elfik napisał/a: | A, i opłacić grupę najemników znanych jako BN'i | No ba A tani nie są, wiem co mówię Reshi napisał/a: | było by miło gdyby epilog był jak najwcześniej , bo |
Ano właśnie. Przybliżcie też co nieco nt terminów, jakie Wam odpowiadają. Ale argumentu, że w listopadzie jest zimno, nie bierzcie pod uwagę. To gucio nie argument.
Danus napisał/a: | jedzie w ogóle ktoś z 2 turnusu? |
Czym się przejmujesz, integracja międzyturnusowa mile widziana
Elfik napisał/a: | Zorganizować sobie grupowe dojazdy z poszczególnych miast, zorganizować catering czy jakieś wyżywienie, miejsce do spania itd. |
Myślę, że bez większego halo my (w sensie kadra) możemy załatwić ciepłe żarełko w termosie. Ilość zależna od zebranych funduszy. Co do suchego prowiantu, onegdaj sprawdził się model "każda grupa robi ściepę dla się". Miejsce do spania - halla i domki do dyspozycji do pierwszych mrozów (potem też, ale bez toalet i łaźni). Oraz pobliski Hubertus.
To jeszcze, gwoli przypomnienia, czym epilog NIE JEST:
- mianowicie EPILOG NIE JEST OBOZEM i nie odpowiadamy za nikogo ani za nic, co KONIECZNIE należy WYJAŚNIĆ RODZICOM. Zwłaszcza rodzicom niepełnoletnich uczestników, bowiem od każdego NIELETNIEGO będziemy wymagać PISEMNEJ ZGODY rodziców na udział.
- epilog nie jest jednak również luźnym prywatnym spotkaniem - bo chociaż nie odpowiadamy (patrz wyżej), to jednak w razie wypadku i tak będzie się winić nas, więc naszym planem jest do żadnego takowego nie dopuścić. Obowiązywać więc będą normalne obozowe zasady bezpieczeństwa (i kultury, jeśli można prosić, również)
- Epilog nie jest komercyjnym eventem, więc zebrana kasa idzie na organizację i pokrycie kosztów, wyłącznie.
- epilog nie jest też spotkaniem towarzyskim. Jeśli chcecie, aby nim był, prosimy, uprzedźcie wcześniej, żebyśmy sobie trąby nie zawracali fabułą. Nikt się nie obrazi, serio. Natomiast parę osób się wkurzy, jeśli okaże się, że pracochłonnie zrobiona fabuła jest ostatnią rzeczą, jaka kogoś na epilogu obchodzi
Jest jeszcze parę rzeczy, którymi nie jest epilog, ale już mi się nie chce wypisywać Zakładam, że idea przekazana, szczegóły dorzucimy, jak już będzie coś konkretnego.
Masza - 07-08-2012, 17:15
Indiana napisał/a: | Przybliżcie też co nieco nt terminów, jakie Wam odpowiadają. |
O to to! Na pewno NIE odpowiada mi data 13-14 października, bo w tedy mam pierwsze spotkanie kursu aktorskiego, co też skreśla mnie z listy koncertu Arkony w Szczecinie (;( ), ale to już mniejsza o to, przeżyję.
Konkretne terminy, jak podaje studio, będę znała najpóźniej na początku września, więc w tym momencie nie za bardzo mogę się deklarować.
The124C41 - 08-08-2012, 02:34
Cytat: | Travor napisał/a:
Nie, wszystkie wątki były dopełnione i obóz jako taki nie potrzebuje z mojego punktu widzenia epilogu.
Raczysz żartować. |
Indiano droga, raczyłabyś rozwinąć, bo ja nie do końca wiem o co tu chodzi i kogo mam niepotrzebnie bronić.
Cytat: | majaczy nam jeszcze wersja "gracze + kadra dzielą się na zespoły i każdy zespół robi po 1 akcji dla wszystkich pozostałych". I do tej ostatniej opcji nieśmiało się uśmiechamy. |
Wierzę, że w tej wersji jednak należy dodać jakieś konsultowanie ogólne - nie samej akcji, jedynie głównej osnowy epilogu, bo potem okazuje się że akcje były zupełnie ze sobą niepowiązane, czy nawet sprzeczne.
Cytat: | Danus napisał/a:
jedzie w ogóle ktoś z 2 turnusu?
Czym się przejmujesz, integracja międzyturnusowa mile widziana |
Właśnie, o to zupełnie się nie martw. W 2010 też była przewaga jednego turnusu, ja sama byłam z Onfisem z pierwszego, ale byli bardzo wyrozumiali, i nawet na moją wtopę z Orwidorem przymknęli oko ^^
Indiana - 08-08-2012, 03:01
The124C41 napisał/a: | w tej wersji jednak należy dodać jakieś konsultowanie ogólne - nie samej akcji, jedynie głównej osnowy epilogu | Tak, to oczywiście nie ulega kwestii. Całość musi się splatać w jakiś zgrabny wątek.
The124C41 napisał/a: | ja nie do końca wiem o co tu chodzi i kogo mam niepotrzebnie bronić. | A ktoś wymaga obrony...?
Ilość niezakończonych wątków jest ogromna Travor zakończył z paradą swoją misję i wydaje mu się, że wszystko wokół się tak ładnie zamknęło, jak owa misja właśnie. A tymczasem on jeszcze nawet nie dojechał do Tulos
The124C41 - 08-08-2012, 03:24
Cytat: | The124C41 napisał/a:
ja nie do końca wiem o co tu chodzi i kogo mam niepotrzebnie bronić.
A ktoś wymaga obrony...? |
Nie, ja po prostu mam kompleks błędnego rycerza.
W każdym razie, jeżeli mamy iść z tą sugestią zespołową (przepraszam z góry, że już o tym wspominam, wiem, że jeszcze nie ustalono żadnego planu, nie mam zamiaru implikować że właśnie tak epilog zostanie zorganizowany i nie ma innych opcji, moim zamiarem jest jedynie uzyskanie więcej informacji aby ułatwić wybór reszcie), zakładam, że gracze sami się będą dzielić na zespoły, zamiast odgórnie być przydzielanym przez kadrę?
Indiana - 08-08-2012, 12:05
Nie wiem tego. Wydaje mi się, że grupy powinny się podzielić wg jakiegoś klucza, czy to wedle łączącej ich sprawy czy też np. wedle kryterium "ci nocują w krzakach, a ci w ośrodku". Grupy powinny też mniej więcej być równe pod względem możliwości.
Durgh - 09-08-2012, 14:44
Jeśli nieuczestniczenie w samym obozie nie stanowi przeszkody, to chętnie bym się pojawił. Październik byłby najlepszy, wykładowcy nie zdążą się rozkręcić, później to już zależnie od sytuacji.
Danus - 09-08-2012, 22:51
Hmmm... no to w sumie może bym jednak pojechał... w sumie... tak, dobra, niniejszym oznajmiam że się zgłaszam (tylko zależy kiedy będzie)
Aver - 11-08-2012, 16:18
Danus napisał/a: | Takie nieśmiałe pytanie, jedzie w ogóle ktoś z 2 turnusu? |
Ja jadę i prawdopodobnie ekipa Saurona, ale to się ich pytać, nie mnie
Mi termin prawie każdy pasuje, ale rzeczywiście październik chyba trafniejszy.
I takie małe pytanka... ile toto trwa? No i mniej więcej w jakim przedziale pieniężnym się znajdują koszty?
PS.
Elfik napisał/a: | Aenthil same się nie naprawią. |
A po co naprawiać? Przynajmniej nie będzie już kłótni o to, czy tamten strumyk należy do wiewiórek czy już jednak nie
Bryn - 11-08-2012, 19:52
Widać, że z ciebie mieszczuch elfi ;P Naprawiać trzeba i już. O polityce się nie dyskutuje
Aver - 11-08-2012, 21:41
SAM JESTEŚ MIESZCZUCH mówisz do martwej bambusowej Łowczyni! Szacunku trochę dla trupa!
Nila Laurelin - 11-08-2012, 21:49
Ja też chcę! Ja też!
ależ chętnych! zaraz nam się z epilogu zrobi drugi obóz! Indiana napisał/a: | A tymczasem on jeszcze nawet nie dojechał do Tulos |
Era - 12-08-2012, 19:12
Nila Laurelin napisał/a: |
ależ chętnych! zaraz nam się z epilogu zrobi drugi obóz! |
To mnie też policzcie ^^
wampirka - 12-08-2012, 19:21
O Era, a Ty aby też nie w drodze do Tulos? ^^"
Indiana - 12-08-2012, 19:39
Masza
KWIK 1
KWIK 2
Travor (chyba, że jednak nie :] )
Natalia
Sephion
Elfik
Aerlinn
Nox
Reshi
Powój
Marin
Akinori
Toruviel
Danus
Durgh
Avergill
ekipa Saurona (? )
Nila
Era
Z kadry
Abel
Sara
Wamp
Indi
Troszku mało kadry. Ale nic to. Łącznie mamy zestaw zgłoszonych 20+ osób oraz 4 sztuki kadry. To dość, żeby poważnie temat pociągnąć, ale nie powiedzieliście mi nic o preferowanym terminie. Krótko:
WRZESIEŃ CZY PAŹDZIERNIK??
Nila Laurelin - 12-08-2012, 19:47
Wrzesień!
(w razie czego, jeśli będziecie w potrzebie, mogę przejść do kadry)
Artem - 12-08-2012, 19:56
Wrzesień! Z ,,Ekipy Saurona" (poza Sauronem/Valdarem) będą cztery albo trzy osoby. Postaram się napisać kiedy będzie to pewne
Bryn - 12-08-2012, 19:58
Nila, a kto będzie mi wtedy w knuciu pomagał? Hmmm? Pomyślałabyś czasami o innych
Taka ekipa byłaby ok, raczej nie byłoby nieklimatycznych "kwasów". Rozumiem, że byłoby podobnie jak w zeszłym roku z podziałem?
Końcówka września albo początek października najlepiej, powinno być wtedy cieplek niż później.
Indiana - 12-08-2012, 20:13
Nie licz na żaden wzorzec zeszłoroczny, co było to się zmyło Musimy to wszystko od nowa rozkminić.
Zaczniemy - w sensie my kadra - od tego, jakie wątki i tematy możemy ruszyć, to, co nam z tego wyjdzie, wrzucimy Wam. I otworzymy subfora. Każdy z chętnych zgłosi się sam do konkretnego OG i konkretnej grupy i dostanie wjazd na subforum, gdzie grupa będzie knuć.
Przy czym grupy nie będzie można zmienić.
Dalej - każda grupa mając swoją misję, cel i przeciwników, opracuje tyle akcji ile jest przeciwnych grup. Czyli dwie lub trzy, z czego co najmniej jedną na noc. Założenia do tych akcji - czyli cel akcji - podadzą OG. OG też skoordynują między grupami kolejność i czas akcji. Za to wszyscy w grupie będą kminić, jak akcję zainicjować (czyli jak sprawić, żeby uczestnicy poszli na miejsce) i jak zrobić zaplecze (postaci niezależne, artefakty, scenografię miejsca, efekty itd). Natomiast wynik akcji - zrobi się sam w praktyce
Tak to wstępnie widzę
A'hin - 12-08-2012, 20:14
Ja też się chętnie zgłaszam, jezeli chodzi o termin to raczej wrzesień, ale jak będzie jakoś później to też nie umrę
Indiana - 12-08-2012, 20:17
Aha W tym wydaniu epilog będzie dobrą okazją do przypomnienia, że OG znaczy Opiekun-GRACZ Bowiem OG nie będą znali ustaleń grup przeciwnych
Elfgar - 12-08-2012, 20:26
Ja się zgłaszam, termin obojętny.
Ashad - 12-08-2012, 20:27
I ja również
sars - 12-08-2012, 20:27
Jaka faza, ilu chętnych <3
Pedro - 12-08-2012, 20:33
Jeśli terminem byłby wrzesień to ja bym był chętny.
Perth - 12-08-2012, 20:35
Tylko musi być chociaż jeden MG, który by miał dostęp do każdego subforum
Też się wstępnie zgłaszam. To już 5 osób z drugiego turnusu
Najlepszy termin to chyba tak jak Elfik mówi - koniec września lub początek października.
Masza - 12-08-2012, 20:48
Jeśli z terminem tak stawiamy sprawę, to mi odpowiada ostatni weekend września (28-30), lub pierwszy października (5-7). Jak na razie przynajmniej. Chociaż wolę koniec września...
Tristan - 12-08-2012, 21:01
Wstępnie też bym się zgłosił Co do terminu to też stawiam na wrzesień (zanim się rok szkolny rozkręci na dobre).
Kajetan - 12-08-2012, 22:10
K.W.I.K.owi 1 pasuje wrzesień, a drugi... drugi, cóż wypowie się w najbliższym czasie.
Trochę "zapeszę", ale nurtuje mnie jedna sprawa.
Indiana napisał/a: | (postaci niezależne, artefakty, scenografię miejsca, efekty itd). Natomiast wynik akcji - zrobi się sam w praktyce |
Skoro zaplecze, a zaplecze kosztuje. Czyli z tego wychodzi, że każda grupa oprócz kasy, będzie musiała załatwić jeszcze składki na zaplecze akcji, czy dostaną "przedmioty" jak np. artefakty od kogoś, kto będzie dysponował wpłaconą kasą na epilog? Chyba, że ja coś źle zrozumiałem.
I jeszcze jedna sprawa dotycząca nas dość mocno. Czy jest możliwość grania innymi postaciami na epilogu, niż tymi, którymi grało się na obozie?
Onfis - 12-08-2012, 22:42
Wróciłem i jestem bardzo chętny! Jeśli nadal obowiązuje to co kadra mówiła na koniec I turnusu, to mam swoją małą propozycję do fabuły, którą mogę przygotować, wdrożyć i poprowadzić
A co do terminu - wrzesień zdecydowanie
Indiana - 12-08-2012, 23:02
K.W.I.K. napisał/a: | każda grupa oprócz kasy, będzie musiała załatwić jeszcze składki na zaplecze akcji, czy dostaną "przedmioty" jak np. artefakty od kogoś, kto będzie dysponował wpłaconą kasą na epilog? | Jeśli już, to to drugie. Raczej ustalimy składkę ogólną, taką samą dla wszystkich, z której się każdej grupie przydzieli pulę na wyposażenie swoich akcji. Takie rzeczy jak efekty (dymki etc) raczej przydzieli się grupom gotowe. Artefakty - zakładam, że z akcesoriów Silbera, chyba, że któraś grupa zechce zaszaleć z jakimś wypasem. Wtedy z owej puli na akcję będzie musiała wymyślić.
Nie, nie trzeba grać tym, czym grało się na obozie.
Co kadra mówiła na początku I turnusu....?
Onfis - 13-08-2012, 00:38
Indiana napisał/a: | Co kadra mówiła na początku I turnusu....? |
Jeśli to pytanie do mnie to: na końcu, bo chyba o to chodziło mówiliście, żeby gracze zatroszczyli się o fabułę dla kadry. Stąd moja inicjatywa
Indiana - 13-08-2012, 01:13
Cytat: | na końcu, bo chyba o to chodziło | tfuuuu, na końcu Tak, o to chodziło Załapałam To coś innego niż w PW?
Onfis - 13-08-2012, 01:52
Nie, to co wysłałem na pw. I ewentualna gotowość do pomocy przy scenariusza
Enid - 13-08-2012, 15:05
Po namowach Travora i Ery również piszę się na epilog
Onfis - 13-08-2012, 19:52
Moja dziewczyna, którą część osób z I turnusu zauważyła (a prędzej usłyszała) jak wpadła odebrać mnie na koncert (taka blondynka drąca się "KOCHANIEEEEEEEE!!!!!"), również wyraziła chęć wybrania się
Viron - 14-08-2012, 19:18
Czy ja też mógłbym się załapać?
Viron - 14-08-2012, 20:15
EDIT
BARDZO WAS BŁAGAM TYLKO NIE KOŃCÓWKA WRZEŚNIA. Może środek września? Początek października? Plose, plose, plose!
Marin - 14-08-2012, 20:44
Viron oj no błagać nie musisz chyba jeszcze niczego nie ustalono do końca. Ja bym była za początkiem października, ale inny termin też raczej okej.
Viron - 14-08-2012, 20:46
Nie, bo ja raczej pod koniec wrzesnia jechac nie bede mogl, a tego nikt by nie chcial, nieprawdaz? ;-)
Kajetan - 14-08-2012, 21:08
Z Tychów jest jeszcze jedna osoba, alchemik "Tarven" z I turnusu.
Era - 15-08-2012, 18:53
wampirka napisał/a: | O Era, a Ty aby też nie w drodze do Tulos? ^^" |
No tak, ale jeszcze nie dojechaliśmy, ech? :>
Co do terminu, to ja się dostosuję Choć, nie powiem, wrzesień o tyle bardziej atrakcyjny, że nie trzeba się jeszcze zajęciami przejmować.
karalek - 16-08-2012, 07:38
Jeśli tylko termin będzie odpowiadał i rodzice dadzą zgodę to też chętnie pojawie się na epilogu
rutra125 - 16-08-2012, 14:28
Chcąc nie chcąc też bym się pisał ( wpadłem w tak zwany "syndrom Srebrnej")
-to już 7 osób z 2 turnusu
termin bez znaczenia
Viron - 16-08-2012, 16:09
Po namyśle optuję w 100% za październikiem
The124C41 - 18-08-2012, 13:35
Po długim i mozolnym przedzieraniu się przez bzdury, udało mi się odkryć, że od 24 października do końca miesiąca mam absolutnie wolne i mogę wtedy jechać. W innym przypadku, jeżeli przyjadę, to z siniakami na kolanach od błagania rodziców
Indiana - 18-08-2012, 22:25
To wąsko, większość jednak optowała za wrześniem :/
Wstępny termin to 28-30 września. Jak to widzicie?
Viron - 18-08-2012, 22:26
No to dla mnie fatalny, drugi raz z rzędu by mnie nie było na epilogu ;(
Indiana - 18-08-2012, 22:29
Fuck.
Opcjonalnie jest jeszcze weekend kolejny, czyli 5-7 (bodaj) października.
Viron - 18-08-2012, 22:30
OOO! I tu jestem na 100%
Masza - 18-08-2012, 23:17
Jednak zmieniam zdanie, jestem za I weekendem października, czyli podpisuję się obiema rękami i nogami pod terminem 5-7.10 ^^
rutra125 - 19-08-2012, 23:00
mógłbym dostać jakieś podstawowe informację na temat "co to jest epilog" ?
wystarczy parę zdań typu:
- na epilogu gracze walczą z innymi graczami ( to tylko przykład)
Hodo napisał/a: | Poszukaj tematów o przeszłych epilogach, jest w nich sporo informacji |
wolę krótkie a zwięzłe wypowiedzi. Byłby ktoś tak miły ?
Marin - 19-08-2012, 23:17
Epilog TO NIE OBÓZ ^^''
Reshion vol 2 Electric Bo - 19-08-2012, 23:46
Epilog to :
-zakończenie i ukierunkowanie fabuły/wątków corocznych
-gracze dzielą się na grupki zgodnie z tym jakie ich postaci mają interesy lub zadania na obozie np. masz grupkę elfów z Laro , Ofirczyków , Styryjczyków i elfów z Aenthil które walczą o dany przedmiot lub muszą zrobić coś na nie korzyść innych , krótko mówiąc mają sprzeczne interesy
-masz tylko starcia PvP bez żadnych ( albo śladową ilością ) mobów ( czytaj Bn-ów )
-masz ten sam poziom oraz umiejętności ( czyli masz wszystkie słówka , lub 2 życia itp. )co na obozie + Indiana napisał/a: | "..część twojego wyposażenia które miałeś na obozie może się przenieść na epilog.." |
+
Indiana napisał/a: |
To jeszcze, gwoli przypomnienia, czym epilog NIE JEST:
- mianowicie EPILOG NIE JEST OBOZEM i nie odpowiadamy za nikogo ani za nic, co KONIECZNIE należy WYJAŚNIĆ RODZICOM. Zwłaszcza rodzicom niepełnoletnich uczestników, bowiem od każdego NIELETNIEGO będziemy wymagać PISEMNEJ ZGODY rodziców na udział.
- epilog nie jest jednak również luźnym prywatnym spotkaniem - bo chociaż nie odpowiadamy (patrz wyżej), to jednak w razie wypadku i tak będzie się winić nas, więc naszym planem jest do żadnego takowego nie dopuścić. Obowiązywać więc będą normalne obozowe zasady bezpieczeństwa (i kultury, jeśli można prosić, również)
- Epilog nie jest komercyjnym eventem, więc zebrana kasa idzie na organizację i pokrycie kosztów, wyłącznie.
- epilog nie jest też spotkaniem towarzyskim. |
Jeżeli o czymś zapomniałem/pomyliłem się to mnie poprawcie
Danus - 21-08-2012, 00:20
rutra125 napisał/a: |
-to już 7 osób z 2 turnusu
|
Ha, czyli jednak nie będę sam E... co nie znaczy że sam bym sobie nie poradził... oczywiście że bym sobie poradził... ale tak jakoś lżej człowiekowi na duszy jak jednak ktoś z turnusu jedzie
Rutra, kim ty tak w sumie byłeś bo jakoś nie kojarze ?
Co do daty, jak moje zdanie się liczy to obie pasują, w sumie pasuje wszystko przed 11 października, bo potem do początku listopada nie mogę
A i tak na marginesie to też mam pytanie co do epilogu... a w sumie to 2...
- czy ta śladowa ilość Bn-ów bd miała po jednym życiu czy... tak jak zawsze (2- ∞) ?
- czy skoro walczą gracze z graczami to czy jest możliwość dobijania? (bo w takiej sytuacji po 1 czy 2 bitwach można by w sumie było skończyć epilog z braku żywych, półżywych i średnio dychających)
Sephion - 21-08-2012, 02:15
Na epilogach nie bywałem, więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś bardziej obeznany mógł potwierdzić to co mówię
Danus napisał/a: | - czy ta śladowa ilość Bn-ów bd miała po jednym życiu czy... tak jak zawsze (2- ∞) ? |
Zależy od BN'a, ale jeśli reprezentuje oddział lub szczególnie potężną jednostkę to z pewnością będzie miał więcej niż jedno życie.
Danus napisał/a: | - czy skoro walczą gracze z graczami to czy jest możliwość dobijania? (bo w takiej sytuacji po 1 czy 2 bitwach można by w sumie było skończyć epilog z braku żywych, półżywych i średnio dychających) |
Tu się mogę z tego co pamiętam oprzeć cytatem z jednego z przeszłych epilogów "My nie jesteśmy wredni, my nie dobijamy". Czyli staramy się nie psuć innym zabawy z zimną krwią mordując ich w pierwszej bitwie. Zresztą domyślam się że próba takiego zimnokrwistego mordu spotkałaby się z delikatną sugestią ze strony kadry.
Indiana - 21-08-2012, 11:09
Danus napisał/a: | skoro walczą gracze z graczami to czy jest możliwość dobijania? |
Ponieważ mamy tylko dobę na tą zabawę, obowiązuje zakaz dobijania graczy, który jest znoszony dopiero w czasie ostatniej bitwy.
Co do BNów, Sephion ma rację, bywają postaci silniejsze i już.
rutra125 - 21-08-2012, 11:28
Reshi, dzięki za wyjaśnienia, rozjaśniłeś mi nieco pojęcie epilogu
Danus, nie możesz mnie kojarzyć po nicku bo na obozie ani razu nie padła na mnie ta ksywka
tak jakby co to byłem szamanem kruka
Danus - 21-08-2012, 15:20
Ok, dzięki za informacje
Aaa szaman kruka, to trzeba było tak od razu
Danus - 21-08-2012, 18:59
A... i tak w sumie jeszcze jedno pytanie... skoro to jest epilog to zakładam że jest to też... kontynuacja czy też zakończenie tego co się działo na obozie... tylko czy to się będzie działo zaraz po zakończeniu obozu, czyli dzień po biesiadzie czy... później (chyba że epilog to jakieś zagięcie czasoprzestrzeni i czas oraz to gdzie dane postacie powinny właściwie przebywać- np. te grupy, które pojechały do Tulos- nie ma większego znaczenia)?
Reshion vol 2 Electric Bo - 21-08-2012, 19:10
Epilog nie jest od razu po zakończenie obozu ale np. parę miesięcy później .
Danus - 21-08-2012, 21:28
Dobra, dzięki Reshi
Indiana - 22-08-2012, 15:18
Wszystkim osobom od PW -
wiadomosci odebralam, ale proszę do mnie nie pisać teraz o projektach swoich postaci Omówicie to ze swoim OG, a ja nawet nie powinnam ich znać. Jeśli są pomysły na wątki do gry, najlepiej poparte dużą ilością zainteresowanych, to ok, zbieramy i omówimy. I podamy gotowe.
Tiamat - 23-08-2012, 23:26
*wpada zdyszany po długiej absencji na forum* Mnie też, mnie też liczcie na epilogu 5-7.10 !
Gorzej z postacią.
Onfis - 24-08-2012, 00:15
Również jestem za 5-7 października, gdyż weekend wcześniej jest Burgkon
Bryn - 24-08-2012, 00:46
Wolałbym wrzesień raczej, bo mam wrażenie, że w październiku jadę na wymianę :/ Musze jeszcze ogarnąć dokładnie termin, ale i tak raczej wrzesień niż październik.
rutra125 - 24-08-2012, 01:04
po namyśle mi pasuje jak najpóźniej bo może zdążę wtedy zrobić strój na epilog i przyszły obóz
Indiana - 24-08-2012, 18:37
No dobrze. Niestety kadrze bardziej pasuje pierwszy, tj.wrzesniowy termin. Przepraszamy, ale bez kadry to się raczej nie da zrobić :/
rutra125 - 24-08-2012, 22:16
może przeżyję, a właściwie to i lepiej bo już tęsknie za "obozem" ( i tak wiem że epilog to nie obóz )
Viron - 24-08-2012, 23:50
No to kiepsko...jesli sie cos zmienie to dajcie znac, ok?
Wojo - 25-08-2012, 00:23
Ja może pojadę ,ale zobaczymy jak tam będzie z nauką itp.
Poza tym nie wiem co na to rodziciele,bo samemu na pociąg
z wawy mnie raczej nie puszczą
Marin - 25-08-2012, 11:27
Wojo pomimo, że nie jestem z Wawy, to wiem, że jedzie z niej spora grupka ludzi z Silberbergu. Mógłbyś się na pewno jakoś ugadać
rutra125 - 25-08-2012, 17:00
jak się domyślam to transport własny tak ? (to dobrze że ostatnio rodziców namówiłem na SG )
Abel - 25-08-2012, 18:07
No pociągiem do Barda raczej własny
Powój - 25-08-2012, 21:22
Marin napisał/a: | nie jestem z Wawy, to wiem, że jedzie z niej spora grupka ludzi z Silberbergu. |
Jak na przykład ja, oraz Nox. Z tego co tam wcześniej widziałam to i Tiamat, oraz parę innych osób. Chociaż nie wiem, czy w sumie bezpośrednio z Warszawy będę jechać.
Wojo napisał/a: | Poza tym nie wiem co na to rodziciele,bo samemu na pociąg
z wawy mnie raczej nie puszczą |
Wiesz... mnie w na poprzedni epilog ojciec te 7h zawoził samochodem z warszawy, bo stwierdził, że pociągiem mnie nie puści. I też mnie odbierał, więc wiesz... Zawsze można zorganizować coś innego niż pociąg
rutra125 napisał/a: | jak się domyślam to transport własny tak ? (to dobrze że ostatnio rodziców namówiłem na SG ) |
No, we własnym zakresie. Pociągiem, samochodem, PKSem, zaprzęgiem konnym lub o wierzchu, albo jak wolisz na piechotę. Do wyboru do koloru, czyli jak w zeszłym roku
Aver - 25-08-2012, 22:05
1. Mi odpowiadają oba terminy, byleby jechał ktoś z Wrocka/Łodzi, bo inaczej ni dam rady się dostać do Srebrnej. :<
2. Zdałam na patent żeglarski!!! <jarasięjakpochodnia>
rutra125 - 25-08-2012, 22:10
no to to? spodziewać się ciebie na łodzi przy srebrnej ?
Hodo - 25-08-2012, 22:19
W imieniu organizatorów powiem, że zapewniamy transport na trasie Bardo śląskie - srebrna Góra .
Onfis - 25-08-2012, 22:56
Niestety na Burgkon mamy już załatwiony sprzęt wspinaczkowy dla grupy, kumpli nie mogę zawieść... Niestety, jeśli termin się nie zmieni, nie będzie mnie
Aerlinn - 26-08-2012, 13:13
Powinnam pisać się na obydwa terminy, akurat wypada mi to po wymianie
Avergill napisał/a: | 2. Zdałam na patent żeglarski!!! <jarasięjakpochodnia> |
Gratuluję! Ja właśnie wróciłam z rejsu Pogorią! <jeślimożnatojarasię jeszcze bardziej>
Viron - 26-08-2012, 19:37
Termin się nie zmienił?
rutra125 - 29-08-2012, 20:30
takie pytanko jeszcze:
- czy mój kolega który nigdy nie był na LARP-ie mógłby też pojechać na epilog ?
Indiana - 29-08-2012, 22:08
Rutra, mógłby.
Viron napisał/a: | Termin się nie zmienił? | Zmienił Po nieco trwającym kombinowaniu kadrowym możemy wrócić do terminu
5-7 października (pt -niedz).
Tak więc. Żeby konkretnie przerobić fabułę na akcje, potrzebujemy znać skład epilogu.
Tym samym proszę o podjęcie decyzji o udziale i potwierdzenie tej decyzji zaliczką
do 10 września
Zaliczka to 50 zł za osobę. Nr konta:
Magdalena Baraniak
50 10205558 1111 1124 8890 0017
W opisie wkleić:
imię nazwisko
"na poczet udziału w epilogu Silberbergu 2012"
oraz opcja noclegowa: halla lub ośrodek
Składka:
między 150 a 190 zł
obejmuje:
- transport z Barda lub Kamieńca
- koszt użytkowania bazy (woda, prąd, gaz, szambo etc)
- wyżywienie (kolacja w piątek oraz obiad w sobotę plus prowiant terenowy)
- akcesoria, a także ewentualne efekty i charakteryzację
- organizację gry
- kadrę
- nocleg w sobotę w ośrodku z prysznicem
- przy opcji "ośrodek" - nocleg także w piątek w ośrodku, opcja droższa o 30 zł.
Warunki uczestnictwa:
- minimum 1514 lat, poniżej 18-tki papier ze zgodą rodziców
- całkowity brak alkoholu i używek na imprezie, za wyjątkiem ewentualnego toastu na koniec
- w terenie bez zmian - obowiązuje posłuszeństwo wobec OG
- zasady z obozu - bez zmian, obowiązują stroje, zakaz przeklinania etc.
NIE PISAĆ TUTAJ, KTO JEDZIE a kto nie.
Jako jedyne potwierdzenie przyjmujemy zaliczkę, bo tylko ona jest de facto wiążąca.
Sprawy związane z postaciami etc będziemy rozgrywać po 10 września, wiedząc już, ile i jakich osób mamy.
Aha.
MINIMALNA ILOŚĆ UCZESTNIKÓW TO 15.
Indiana - 30-08-2012, 14:15
Edit:
ogarnęłam i w ramach poprawki niech będzie od 14 lat
Powój - 03-09-2012, 18:11
Indi, można wykonać manewr jak w zeszłym roku? Że wpłaca się zaliczkę na konto, do 10 września, a potem resztę dopłacić na miejscu?
Indiana - 03-09-2012, 18:15
Manewr? To chyba przewidziana procedura raczej Czyli oczywiscie
Kajetan - 04-09-2012, 17:23
A jeśli można zapytać, jak wygląda sytuacja z osobami z kadry?
wampirka - 04-09-2012, 17:47
W sensie?
Kajetan - 04-09-2012, 17:52
No, bo było mało jak dobrze pamiętam, a dobrze też wiedzieć kto będzie
Indiana napisał/a: | Troszku mało kadry. Ale nic to. Łącznie mamy zestaw zgłoszonych 20+ osób oraz 4 sztuki kadry. |
O to to Czy ktoś więcej? Tak, ciekawość mnie zżera!:)
wampirka - 04-09-2012, 17:54
Taaak, mamy więcej niż 4sztuki kadry
Ashad - 08-09-2012, 01:34
Indi, orientujesz się może w busach/PKSach, które aktualnie jeżdżą z Ząbkowic do Srebrnej (lub ewentualnie do Barda)? Rozkłady jakie znalazłem w Internecie są trudne do zweryfikowania - szczególnie, że powrót jest w dzień wolny.
Indiana - 08-09-2012, 02:43
Nie orientuję się.
Aczkolwiek generalnie
Cytat: | Składka:
między 150 a 190 zł
obejmuje:
- transport z Barda lub Kamieńca |
Hodo - 08-09-2012, 14:31
Nie znajdziesz tych busów na rozkładzie w necie. Prywatni przewoźnicy. Ale kursują dość często między ząbkowicami, a srebrną.
Hodo - 08-09-2012, 16:40
Przy okazji przypominam, że w poniedziałek upływa termin wpłacania zaliczki
Na forum zdeklarowało się ponad 30 osób, epilog zaczynamy przy 15, a dostaliśmy zaliczek 6.
rutra125 - 08-09-2012, 17:13
przy okazji ja zapłacę w poniedziałek, może kolega też
Svala - 08-09-2012, 18:42
http://www.stoszowice.pl/?module=tresc&id=549 - rozkład jazdy busów
Hodo - 08-09-2012, 20:39
O. To muszę odszczekać
Rutra, hmm jeśli zrobisz przelew w poniedziałek, to znaczy, że pieniądze dojdą przynajmniej we wtorek, a to hmm 1 dzień po terminie...
Aerlinn - 08-09-2012, 22:36
Ja też płacę w poniedziałek. To znaczy teoretycznie jutro, ale pewnie i tak pójdzie w poniedziałek.
Ashad - 09-09-2012, 11:00
Dzięki!
rutra125 - 09-09-2012, 12:26
no ej, nie moja wina że banki są nieczynne w niedziele
Akinori - 09-09-2012, 12:54
Z tego co pamiętam to po prostu dzisiaj była przerwa techniczna w Ipko od 1 do 11:50 około
Abel - 09-09-2012, 13:21
Akinori, banki z założenia nie księgują przelewów w weekend. Jeżeli dasz zlecenie przelewu w niedzielę, to wyjdzie on przy okazji pierwszego księgowania w poniedziałek. I przerwa techniczna strony nie ma tu nic do rzeczy
Indiana - 09-09-2012, 22:45
Na niedzielę wieczór mam 6 wpłat, 4 zapowiedziane wpłaty i 3 niepewnych.
Tymczasem mamy już ustalone grupy i jak tylko dotrze reszta kadry do domów, możemy się za to zabierać
Sephion - 09-09-2012, 23:50
Informuję że poszła wpłata ode mnie, powinna dojść jutro.
Aerlinn - 10-09-2012, 00:02
Moja wpłata poszła
Era - 10-09-2012, 00:35
Moja również. Mam nadzieję, że banki na jutro się wyrobią. Aż mi za nas głupio, że tyle osób na ostatnią chwilę wysyła
Kajetan - 10-09-2012, 00:46
kwik2 też jedzie, tylko zapomniał o wpłacie %D
Indiana - 10-09-2012, 01:16
Spoko, rzecz się rozchodzi o potwierdzenie udziału, więc jeśli ktoś mi pisze, że wysłał, to nie robi mi halo, czy to dotrze jutro czy we wtorek, na szczęście Ważne, że potwierdza udział
No, zaczyna to już jakoś wyglądać Jutro zapodajemy w takim razie konkretny konkret
Reshion vol 2 Electric Bo - 10-09-2012, 20:04
Moja wpłata poszła
Bryn - 10-09-2012, 20:25
To żeby nie było nieścisłości, wycofuje się z epilogu. Nie wiem, czy pewien 'pan' przekazał, więc no.
Viron - 10-09-2012, 21:00
Wysłane. Ulica Warowna, dobrze wpisałem?
Wysłałem 4 godziny przed końcem terminu wpłaty, więc nie liczyłbym na to, że się dzisiaj zaksięguje. Jakby co, mogę służyć potwierdzeniem przelewu.
Tiamat - 10-09-2012, 21:21
Jestem już niemal pewny że uda mi się móc wyjechać, ale przelew jeszcze nie poszedł i prawdopodobnie pójdzie dopiero jutro.
To tak w kwestii liczenia ile osób pojedzie, "nie zapomnijcie o starym Tiamacie" itd.
A'hin - 10-09-2012, 21:58
Indiano, ja zdaje sobię sprawę ze jest już po terminie, ale czy gdybym ja też spóźnił się z zaliczką dzień, albo max 2, to czy piorun siarczysty by mnie dosięgnął?
Viron - 10-09-2012, 21:59
A'hin napisał/a: | to czy piorun siarczysty by mnie dosięgnął? |
Siarczysty, łognisty.
rutra125 - 10-09-2012, 22:42
mój też poszedł 2 godz i 20 min przed końcem.
Pobiłem cię Viron
Indiana - 11-09-2012, 01:08
Dobły wieczół.
Na chwilę obecną moje konto zanotowało następujących chętnych do epilogu (liczone od końca):
14.Nila
13.Aerlinn
12.Sephion
11.Masza
10.Perth
9.Van Sauron
8.Avergill
7.Era
6.Natalia
5.Powój
4.Elfgar
3.Khalil
2.Marin
1.Akinori
(No niesłychanie zabawne, że akurat 14 ... )
W zanadrzu z powyższych wpisów wnoszę, że dotrą jutro:
15. Wulfryk (KWIK2)
16. Reshi
17. Viron
18. Rutra
oraz że dotrą w dniach rozsądnie niedalekich:
19. Tiamat
20. A'hin
To bardzo zgrabna liczba, jako żeśmy zaplanowali imprezę na 4 grupy
Tak więc drogie dzieci...
Jutro lub pojutrze zostanie utworzone subforum, gdzie znajdzie się jeden wspólny organizacyjny temat oraz 4 dodatkowe subfora dla każdej z grup. Uczestnicy epilogu powinni się zastanowić nad tym, do której grupy chcieliby dołączyć. Przypominam, że jest wskazane, choć nieobowiązkowe, by grać swoją obozową postacią, zatem musicie rozważyć, czy w kontekście Waszej postaci dana grupa ma rację bytu i zanadto nie bije się na ostre z logiką. Nie dopisuję do grup na razie osób OG, niech to póki co zostanie niespodzianką i nie wpływa na Wasze wybory.
GRUPY NA EPILOGU 2012 (nazwy robocze):
1. "Kymer" - w tej grupie powinny znaleźć się osoby, którym wątek ludu Kymerów był bliski i chcą się nim zająć. Oczywiście nie wyklucza to zajmowania się także innymi wątkami.
2. "Messyna" - osoby związane z ruchem oporu Messyny oraz ogólnie ideą zrekonstruowania Ofiru i idei Pięciu Miast.
3. "Szlak przemytników" - osoby związane z misją (zleconą przez rody Korathii) wywalczenia przejścia przez góry niezaleznie od wpływów Ligi Kupieckiej
4. "Itharos" - ci, którzy chcą zagrać "złymi" Oczywiście żartuję, to jest grupa, która będzie reprezentować stanowisko drugiej strony wielkiego konfliktu, zwłaszcza miasta Itharos.
W grupach "Messyna" i "Itharos" należy spodziewać się konieczności znoszenia niewygód terenowych oraz wysiłku fizycznego. W dwóch pozostałych grupach można spodziewać się wszystkiego
Proszę nie wypisywać tutaj, kto kim chciałby grać, zakładam, że lepiej, aby te kwestie pozostały w tajemnicy, będzie lepsza niespodziewajka. Deklaracje przystąpienia do grupy będę przyjmować dopiero po założeniu subfor (czyli proszę mnie nie zasypywać PW, bo gryyyźć będę )
To miłego kminienia
Viron - 11-09-2012, 11:52
Ja chciałem się zapytać o noclegi. Jak rozumiem jedną noc WSZYSCY śpią w ośrodku, tak? A druga jest opcjonalna?
Bo się muszę przyznać, że w opisie przelewu nie dałem opcji zakwaterowania , właśnie przez niezrozumienie
Indiana - 11-09-2012, 12:18
Raczej pierwsza noc opcjonalna, a druga w ośrodku. Wiesz, żebyście się domyli zanim wsiądziecie do pociągu
Dotarło od Virona, Reshiego i Rutry
Viron - 11-09-2012, 12:24
Indiana napisał/a: | Wiesz, żebyście się domyli zanim wsiądziecie do pociągu |
Brzmi pysznie
Ja się jeszcze zastanowię. Dam znać jakoś niedługo.
wampirka - 11-09-2012, 13:54
O kurcze, ale się nagle posypało
Wychodziłoby na 5osobowe grupy, a tego nie przewidywałam w najśmielszych... koszmarach? ^^"
I żebyście źle nie zrozumieli: do szlaku przemytników mogą też osoby, które nie miały tej misji na obozie
wampirka - 11-09-2012, 13:54
O kurcze, ale się nagle posypało
Wychodziłoby na 5osobowe grupy, a tego nie przewidywałam w najśmielszych... koszmarach? ^^"
I żebyście źle nie zrozumieli: do szlaku przemytników mogą też osoby, które nie miały tej misji na obozie
Indiana - 11-09-2012, 14:05
To zastrzeżenie dotyczy w sumie wszystkich grup Z uwzględnieniem tego, co napisałam o logice
Akinori - 11-09-2012, 15:47
Można zagrać nową postacią ? Bo fabularnie mojego Ignatusa nie obchodzi polityka więc raczej nie będzie się mieszał, i poszedł jak zwykle mocy szukać -.- .
Indiana - 11-09-2012, 16:32
Akinori, za bezczelne ignorowanie tego co piszę zaraz się pogniewamy.
Akinori - 11-09-2012, 17:44
Zapomniałem że i tak jestem martwy : I Przepraszam
Viron - 11-09-2012, 17:48
Zdecydowałem się na opcję z dwoma noclegami w ośrodku!
Indiana - 11-09-2012, 19:26
Nie, kurna, Akinori, zapomniałeś przeczytać mojego wpisu z wczoraj.
Viron, si.
Danus - 11-09-2012, 19:38
O.... a ja przelew wysłałem już dawno... i jakoś mnie tu nie ma na liście... Oo
Indiana - 11-09-2012, 19:46
Sprawdziłam jeszcze raz i nadal Cię nie ma. Im bardziej szukam, tym bardziej go nie ma. Sprawdź przelew - nr konta, czy wyszedł itd.
A lepiej - kopsnij mi na biuro@kortunal.com kopię przelewu, to znajdę po numerze.
Przy okazji znalazłam jednego geniusza, który wysłał na firmowe.
Więc stan na dziś - 22
Danus - 11-09-2012, 19:57
E... nie wiem dokładnie co się stało ale rzeczywiście wygląda jakbym nie wysłał... wysyłałem w ten piątek i w historii w ogóle nie ma przelewu zaznaczonego... dobra, później dojdę jak to się stało, że kasa nie doszła, mogę wysłać przelew teraz (jeszcze raz, może teraz się uda)?
Indiana - 12-09-2012, 22:51
Dotarło za pana Danusa
No dobra, zakładam, że wszyscy się zastanowili i już wiedzą, w której piaskownicy chcą zasadzić swoje grabki
Poproszę drogą PW o krótkie informacje na ten temat - czyli PW o treści "Cześć Indi, dołącz mnie do grupy x, będę grał postacią y"
Wówczas taką osobę przydzielę do pożądanej grupy i oczom jego ukaże się odpowiednie subforum gdzie będzie mógł szczegóły swojej postaci omówić ze swoim OG. Z przyczyn dyskrecji proszę owych szczegółów nie ujawniać mi
Indiana - 12-09-2012, 23:26
Aha, w razie, gdyby coś nie działało jak trzeba, w sensie że widać za mało, albo za dużo - uprzejmie proszę o info Niuanse tajnych for ogarniam z grubsza
Indiana - 13-09-2012, 15:38
Zwracam uwagę, drodzy uczestnicy epilogu, że musimy wyważyć ilość osób w grupach, przynajmniej trochę (tj nie dopuścić do miażdżącej przewagi liczebnej którejś z grup). Tym samym może zaistnieć sytuacja, kiedy ktoś nie zdąży wpisać się tam, gdzie chciałby grać
Proszę więc o ogarnięcie się w tej kwestii tych, którzy jeszcze sie nie wpisali, bo potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Indiana - 13-09-2012, 22:14
Grupa Messyny przekroczyła maksymalną liczebność, możecie jej juz nie brać pod uwagę.
Indiana - 13-09-2012, 23:18
Podobnie grupa "kymeryjska"
Aver - 14-09-2012, 00:56
Takie małe pytanko... na którą mniej więcej mam się dostać do Srebrnej w piątek? I o której jest wyjazd w niedzielę?
Indiana - 14-09-2012, 00:59
Godzinę przyjazdu powinniście uzgodnić wszyscy wspólnie, najlepiej na 2 lub 3 tury. Byłoby optymalnie, gdyby wszystkim udało się dotrzeć do 21, a im wcześniej się uda, tym szybciej zaczniemy grę. Przy czym nie ma sensu, zeby ktoś się szarpał np. na 17, a potem czekał do późna na resztę.
Wyjazd analogicznie - uzgadniacie wspólnie.
Hodo - 14-09-2012, 01:14
Optymalne godziny odjazdu pociągu Wrocław-Bardo Śląskie
14:49
15:49
16:49
17:49
18:53
Podróż trwa ok. półtorej godziny.
Tiamat - 14-09-2012, 21:49
Czy moja wpłata już jest?
Indiana - 14-09-2012, 23:13
Cytat: | Czy moja wpłata już jest? | Si, senior, jest, cała kwota w wersji maks
Jest też zaliczka za drugiego obywatela KWIKa
rutra125 - 19-09-2012, 18:16
koniec końców, o której jest rozpoczęcie (czy też "lekcja organizacyjna")?
moją propozycją jest 19/20 ale to nie ja decyduję.
Viron - 19-09-2012, 18:45
Jak najszybciej
Hodo - 19-09-2012, 19:11
Jak wszyscy przyjadą?
rutra125 - 19-09-2012, 19:22
ja prawdopodobnie z rodzicami, z Rybnika, prawdopodobnie znajdzie się jeszcze miejsce w aucie jakby ktoś chciał ( ale jeszcze pewności nie mam)
O reszcie nie mam informacji ( na szpiega to ja się nie nadam )
Viron - 19-09-2012, 19:35
No, w sumie, ustalanie jakiejkolwiek godziny nie ma sensu. Z tego, co pamiętam w `10 roku zaczęliśmy bardzo późno, bo się tak też zjeżdżaliśmy.
Travor - 20-09-2012, 21:19
Czy istnieje jeszcze możliwość dopisania się do listy?
Indiana - 21-09-2012, 02:55
My wstępnie przyjęliśmy godzinę 0 na 22:00.
Travor - tak, ale masz problem. Grupa Messyny jest mocno przeładowana.
The124C41 - 21-09-2012, 12:35
To zdecydowanie nie jest łapówka, ale jeżeli kadra zgodzi się przymknąć oko na ten mały problem, przywiozę wam na epilog czekoladę
Indiana - 21-09-2012, 15:49
Natalia, to nie jest kwestia kadry, bo wybacz, ale mi to serio wisi Chodzi o to,że pozostałe grupy mogą się czuć pokrzywdzone dysproporcją, bo to ciut zmniejsza ich szanse.
Viron - 21-09-2012, 16:34
O cokolwiek chodzi, Indi ma rację! Nie możecie mieć lepszej sytuacji od innych
Powój - 21-09-2012, 16:52
Ale czekoladę i tak możesz przywieźć
The124C41 - 21-09-2012, 18:39
Vironie, przyjacielu, skoro ja jestem w grupie messyńskiej to raczej oni są pokrzywdzeni, uwierz mi. Potrzebujemy kogoś wartościowego kto by wyrównał moją durnotę, w innym wypadku to inne grupy będą w lepszej sytuacji
Viron - 21-09-2012, 19:18
Mam więc lepszy pomysł. Żeby wszystko, jak to się wyraziłaś, wyrównać, odejdź, na poczet Travora, z grupy i przejdź do innej. Np. naszej, bo nas jest wyjątkowo mało.
Onfis - 21-09-2012, 20:17
Viron napisał/a: | Mam więc lepszy pomysł. Żeby wszystko, jak to się wyraziłaś, wyrównać, odejdź, na poczet Travora, z grupy i przejdź do innej. Np. naszej, bo nas jest wyjątkowo mało. |
Tak, i przekaż nowej grupie wszystkie informacje o poprzedniej
The124C41 - 21-09-2012, 20:38
Viron, naprawdę chcecie taką ciamajdę? Uwierz mi, to benefit dla was że jestem w innej grupie, albowiem przynajmniej daję wam prosty cel
Ponadto, moja matka chce wiedzieć o której dokładnie będzie to odbieranie z Barda, i kiedy się kończy w niedzielę
Viron - 21-09-2012, 23:51
Nie, serio, bo na epilogu ilość ma duże znaczenie, szczególnie przy potyczkach. Wystarczy jedna osoba więcej, by druga grupa nie miała szans się utrzymać. Poza tym, przestań już z tymi tekstami o swojej beznadziejności
Onfis - 22-09-2012, 00:49
The124C41 napisał/a: | Ponadto, moja matka chce wiedzieć o której dokładnie będzie to odbieranie z Barda, i kiedy się kończy w niedzielę |
Powiedz mamie, że jak co roku ja też jadę, więc nie podróżujesz sama
The124C41 - 22-09-2012, 01:47
Onfisie, ale ja jadę z Wiednia Co najwyżej we Wrocławiu uda mi się na was trafić.
Vironie, co się tyczy potyczek, to ja tam nawet się na żywą tarczę nie nadam, więc o to nie musisz się obawiać.
Onfis - 22-09-2012, 02:52
The124C41 napisał/a: | Onfisie, ale ja jadę z Wiednia Co najwyżej we Wrocławiu uda mi się na was trafić. |
Wygrywasz konkurs na najbardziej oryginalne rozpoczęcie podróży na silber...
Viron - 22-09-2012, 10:30
The124C41 napisał/a: | Vironie, co się tyczy potyczek, to ja tam nawet się na żywą tarczę nie nadam, więc o to nie musisz się obawiać. |
Myślę, że nie chce mi się już gadać w tej melodii W każdym bądź razie, np. nas jest na serio mało.
Marin - 22-09-2012, 11:19
Natalio na żywą tarczę byś się nadała na pewno! Nie spotkałam jeszcze osoby, która by się do tego nie nadawała.
Viron - 22-09-2012, 11:25
Marin, nie prowokuj, bo znowu będzie pisać, jaka to jest beznadziejna!
Marin - 22-09-2012, 12:37
Przepraszam! Ja chciałam tylko jej uświadomić, że się nadaje no...
Travor - 22-09-2012, 19:50
Przed chwilą poszedł przelew i tym samym ostatecznie potwierdzam obecność.
Problemu - nie ma
Viron - 23-09-2012, 14:47
Nie wiem, czy było mówione, ale bilety z Wrocka do Barda kosztują 17,50 zł (bilet pełny).
Czyli ulgowy, uczniowski, to mniej więcej 11zł, a studencki to 8,6 zł. Czyli ceny do wygórowanych nie należą Powrotny tak samo!
Indiana - 23-09-2012, 19:12
The124C41 napisał/a: | moja matka chce wiedzieć o której dokładnie będzie to odbieranie z Barda, i kiedy się kończy w niedzielę |
Już na to odpowiadałam.
Cytat: | Godzinę przyjazdu powinniście uzgodnić wszyscy wspólnie, najlepiej na 2 lub 3 tury. Byłoby optymalnie, gdyby wszystkim udało się dotrzeć do 21, a im wcześniej się uda, tym szybciej zaczniemy grę. Przy czym nie ma sensu, zeby ktoś się szarpał np. na 17, a potem czekał do późna na resztę. |
Hodo - 03-10-2012, 21:32
HALO HALO
Może się państwo zdecydują i podadzą jakieś godziny o której was odbierać w Bardzie Śląskim ?
Chyba, że nie chcecie.
Viron - 03-10-2012, 22:48
Ja niestety nie wiem dokładnie. Niby mam zajęcia do 15, ale nie wiem, czy chce mi się iść. I w sumie nie wiem, jak miałbym iść tam z plecakiem i bokenami, więc dokładnie się nie orientuję.
Nila Laurelin - 03-10-2012, 23:08
Taaak...Więc... ja chciałam przeprosić ale będę na 22:13
To na prawdę nie moja wina, że w piątki do dziewiętnastej mam ćwiczenia, których nie mogę opuścić...
The124C41 - 03-10-2012, 23:15
Mój pociąg dowozi mnie do Kamieńca, na 20.42
wampirka - 03-10-2012, 23:22
Viron napisał/a: | iść tam z plecakiem i bokenami |
Skrytki na dworcu. Mogą Cię uratować-24h za 8zł i duuuże
Nila Laurelin napisał/a: | w piątki do dziewiętnastej mam ćwiczenia |
O.o"
A ja myślałam, że mój wf to 15:30 to szczyt sadyzmu
Viron - 03-10-2012, 23:24
Cytat: | Taaak...Więc... ja chciałam przeprosić ale będę na 22:13
To na prawdę nie moja wina, że w piątki do dziewiętnastej mam ćwiczenia, których nie mogę opuścić... |
Wiedziałem, że ktoś to napisze
wampirka napisał/a: | Skrytki na dworcu. Mogą Cię uratować-24h za 8zł i duuuże |
Magiczne słowa - "8 złotych"
Oj, nie jest to szczyt sadyzmu. Ja mam jutro (na szczęście jutro) do 20.45
wampirka - 03-10-2012, 23:29
Jutro nie jest piątek
Hodo - 03-10-2012, 23:33
The124C41 napisał/a: | Mój pociąg dowozi mnie do Kamieńca, na 20.42 |
To spraw, żeby jednak dowiózł cię do Barda, a nie do Kamieńca. Rozkład nawet gdzieś tu podałem.
Nila Laurelin napisał/a: | w piątki do dziewiętnastej mam ćwiczenia, których nie mogę opuścić |