|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
 |
Świat gry - Zapach jako element przebrania
Kartoflen - 13-07-2013, 17:08 Temat postu: Zapach jako element przebrania Jakiś czas temu zacząłem się zastanawiać nad dobraniem jakiegoś olejku zapachowego do postaci. Pomyślałem ogólnie, że zapach postaci też jest swoją drogą istotny. Przykładowo ork nie powinien pachnieć miętą. Nie mówię tu o tym, że osoba będąca orkiem ma się nie myć. Ale ork kojarzy mi się bardziej z zapachem... Ziemi? Nie jestem pewien do końca z jakim, ale na pewno nie z miętą. (Miętą mógłby pachnieć elf.) Chciałbym tak poznać opinię ogółu na ten temat.
sars - 13-07-2013, 17:10
Byleby ani ork, ani elf nie "pachnieli" niemytym ciałkiem
Kartoflen - 13-07-2013, 17:34
Chociaż z drugiej strony, statystyczny ork zazwyczaj nie pachnie zbyt kusząco
Viron - 13-07-2013, 17:48
Bardzo fajny pomysł Jakiś olejek roślinny, może korzenny
To by był dopiero elf na 100%!
Kartoflen - 13-07-2013, 18:46
Albo niziołek mógłby pachnieć jakimś cynamonem, czy imbirem.
Akinori - 13-07-2013, 21:30
W 2012 gdy grałem magiem ognia nacierałem koszule siarką, jednak efekt nie był aż tak dobry jak planowany (bardziej capiło dymem z ogniska)
Powój - 14-07-2013, 01:38
Akinori napisał/a: | W 2012 gdy grałem magiem ognia nacierałem koszule siarką, jednak efekt nie był aż tak dobry jak planowany (bardziej capiło dymem z ogniska) |
I wszyscy uciekali od ciebie w popłochu na sam zapach.
Powiem tak, uzdrowiciel pachnieć będzie dymem oraz ziołami które przygotowuje, wojownika najczęściej rozpoznaje się po zapachu pyłu w którym się tarza podczas treningów
Viron - 14-07-2013, 01:40
Powój napisał/a: | wojownika najczęściej rozpoznaje się po zapachu pyłu w którym się tarza podczas treningów |
WAT?
Wszyscy równo, społecznie sprawiedliwie cuchną ogniskiem
|
|