|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Świat gry - Za-Południe
Frodo - 17-04-2014, 20:10 Temat postu: Za-Południe Jak wszyscy wiemy, doszło kilkaset kilometrów świata Silberbergu w otatnich tygodniach. Mowa tu o tajemniczym Za-Południu, czyli krainie na południe od Styrii.
No ale to już wiemy wszyscy
Dlatego tworzę nowy temat, byśmy mogli poddać się dyskusją o Za-Południu, czyli o tym, co możemy tam znaleźć, co już znaleźliśmy i kto tam żyje.
Również dobrze by było pogadać o tajemniczym minerale (coś jak ropa?) i jego użyciu w wczesnym średniowieczu Silbera
Zaczynajmy :)
Owizor - 17-04-2014, 22:23
Nie obstawiałbym "czegoś jak ropy"... Raczej coś à la übermithril... Ewentualnie coś wybuchowego (ale wtedy trochę klimat cierpi) albo coś w stylu "proszków Mojmira 2.0" (ale też wątpię by kadra zgotowała nam powtórkę tego samego)
Eri - 17-04-2014, 23:34
Ja i tak liczę na to, że będzie to coś do magowania ^^ ale rzeczywiście, przydałoby się coś bardziej innowacyjnego
Indiana - 17-04-2014, 23:54
Erindiar napisał/a: | przydałoby się coś bardziej innowacyjnego |
Owizor napisał/a: | . Ewentualnie coś wybuchowego (ale wtedy trochę klimat cierpi) | To wy się zdecydujcie może
Sephion - 18-04-2014, 03:23
Ktoś pamięta (lub ma dokumenty) co było w papierach Samnijczyka na epilogu (tam chyba było coś o minerale), i czy przypadkiem wątek przekrętów znajomych Tella, których znaleźliśmy martwych przy szybach kopalnianych nie miał z tym czegoś wspólnego? Jak przez mgłę wspominam, że próbka minerału chyba była gdzieś wspomniana w trakcie obozu właściwego.
Co do samego minerału, pierwszym strzałem byłoby coś wzmacniającego w jakiś sposób magię, ale to chyba trochę zbyt oczywiste. Spodziewam się zaskoczenia na miarę Tavar - gracze będą szukali kamieni, a co znaleźli dowiedzą się dopiero dużo później
Frodo - 18-04-2014, 16:21
Równie dobrze to może być jakaś bardziej błyszcząca odmiana złota/srebra i jej zastosowanie będzie równe zeru - ale to mało prawdopodobne
Jeśli coś rzadkiego, to chyba faktycznie będzie to miało związek z tym Samnijczykiem
Sepfion - jeśli to ma związek z tymi dymami w kopalniach 2013, to jego zastosowanie będzie zdecydowanie militarne. Wolałbym jednak uniknąć wojen na dym na Silberze, bo mimo że fajne było rzucanie dymiącymi granatami, to jednak tyle ile jest dymu, tyle wystarczy.
Za trującymi właściwościami tego minerału opowiadałby się również fragment trajlera, w którym dymu jest ponad wszelką miarę i ktoś przez to ginie (nawet kilka osób)
Tak więc coraz bardziej wydaje mi się, że wszyscy chcą tego skarbu Za-Południa, by stworzyć jakąś broń dużego rażenia (by nie powiedzieć masowego) po Wielkiej Wojnie.
Równie dobrze może to być jakiś materiał wybuchowy, tylko wtedy rozgorzała by dyskusja po obozie jak ta na temacie Inżynier. Dużo osób (chyba nawet lwia część Silberowiczów) nie chcę wprowadzić tak wielkich zmian technologicznych w średniowieczny klimacik Srebrnej.
Z jakiegoś powodu musi to być drogie, nie?
Co do Krasnoludów z Za-Południa
z pewnością nie będą szczęśliwe z ingerencji jakiś wysokich dziwaków, którzy zaczynają rozkopywać ich ziemie. Być może nawet zechcą walczyć z przybyszami.
Co do Tubylców z Za-Południa
chyba nie będą stanowić zagrożenia, chociaż jeśli uderzą nagle w fortalicję, może to się skończyć źle. Albo gorzej.
Temat pod dyskusję oczywiście...
PS: sorry za 2posta, ale nie uwinąłem się w czasie, by edytować poprzedni
Edit: Proszę bardzo -w.
Indiana - 18-04-2014, 22:42
Frodo napisał/a: | . Dużo osób (chyba nawet lwia część Silberowiczów) nie chcę | Bo jak wiadomo Silber to demokracja ...
Frodo napisał/a: | to chyba faktycznie będzie to miało związek z tym Samnijczykiem
| Hm, więc to nie jest jasne...?
Frodo napisał/a: | i ktoś przez to ginie (nawet kilka osób) | Kilka? Przez dym...?
Frodo, mam wrażenie, że trochę przeczytałeś, a resztę wymyśliłeś sam Na większość pytań odpowiedź jest w opowiadaniu
Frodo - 19-04-2014, 14:24
Jakim opowiadaniu?
I fakt - trochę miee poniosło
Znaczy z tym dymem, to z trajlera myślałem że oni (osadnicy) się w nim duszą czy coś takiego.
Ale serio: gdzie jest to opowiadanie? Myślałem że jest sam film
Aerlinn - 19-04-2014, 14:53
Na forum, temat sobie znajdź, brzmi bodajże "Łącznikowe 2014", nie jest trudno odszukać. A stamtąd dowiesz się mnóstwa detali tego, co pokazane było w trailerze.
Edit: http://forum.villsvin.naz...opic.php?t=1686
Frodo - 19-04-2014, 15:09
Dzięki - wybatrzcie, ale wcześniej nie miałem niestety czasu, by buszować po stronce, stąd te moje głupie pytania. Juz nadrabiam zaległości
|
|