Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Rebelianci - Powitanie

Powój - 20-04-2016, 16:34
Temat postu: Powitanie
Hej, hej :D
Ze względu na pewne zdarzenia, to mi przypadło wprowadzenie was do świata gry, oraz odpowiadanie na wszelkie pytania. Warto by było zatem się przedstawić, chociaż niektórzy już mnie znają ;)

A więc, jestem Powój. Taki kwiatek, wiecie ;) Aczkolwiek, w trakcie fabuły raczej będziecie sie do mnie zwracać per Khurd. W silberze zaczęłam całą swoją przygodę od uzdrowicielstwa, więc kwestia intelektualistów jest bliska memu serduszku i służę pomocom. Oprócz tego, w tym roku wróciłam do łucznictwa, więc będę prawdopodobnie zza szeregu zestrzeliwać nam przeciwników, a przynajmniej będę się starać ;)

Zachęcam was do przedstawienia się i powiedzenia czegoś o sobie, bo z pewnością to nam ułatwi późniejsze poruszanie się w grupie.

Gorvenal - 21-04-2016, 18:55

Cześć. Jestem gorvenal. Wasz medyk polowy i spec od materiałów wybuchowych. Krócej mówiąc alchemik. Tak jak powój raczej nie walczę najlepiej, więc będę biegał za wami z łukiem, i udawał że posiadam jakąś wartość bojową.
Adalbert - 21-04-2016, 19:42

Siema. Jestem Adalbert dar Jaeger. Były żołnierz "Zielonego" i weteran wojenny. Krócej mówiąc szlachcic. Będę się starał osłaniać wyżej wymienionego Gorvenala z uwagi na jego wysoką przydatność :D

PS: W swojej nieskończonej skromności mam wrażenie, iż prezentuje sobą pewne zdolności bojowe.

Gorvenal - 21-04-2016, 20:46

Nie przesadzaj. Weź poprawkę na to że tym razem nie pracujemy z bandą snotlingów. No i ćśśśś. Niech będzie jakaś niespodzianka jak zobaczą granaty... :twisted:
Powój - 21-04-2016, 21:16

:D
Dobrze, dobrze. Knujcie :3

Patryk Grala - 22-04-2016, 00:11

Witajcie! Też się przywitam, jestem Larnin, część waszej pierwszej linii, tarcza dla łuczników, magów i każdego kto będzie stał za mną :D Może nie jestem mistrzem miecza, ale coś tam potrafię zdziałać ;)
Magmus - 22-04-2016, 17:07

No to ja też. Jestem Magmus część was może mnie znać jako alchemika z 3 letnim doświadczeniem ale na prolog pojadę jako mag bitewny żeby trochę sobie magie przetestować. zdecydowanie wole walkę na dystans najlepiej wspomnianymi tu wcześniej granatami.
Powój - 22-04-2016, 17:43

Magmus, cieszymy się z maga w naszej grupie. Zwłaszcza bitewnego, ze względu na zmiany mechaniczne które zaszły w tym roku :D
JaFam - 24-04-2016, 02:37

Witam najserdeczniej wszystkich zebranych,
melduje się Khôr'azrîya, jutro postaram się ogarnąć coś więcej na forum, ale wierzę, że inna Północ jest możliwa!!!

Powój - 24-04-2016, 03:34

JaFam :D
wampirka - 24-04-2016, 16:44

Hej, hej. Z racji na smutne okoliczności nie miałam za bardzo głowy, żeby przywitać się i knuć z Wami wcześniej, co obiecuję nadrobić jak najszybciej :)
Wielkie dzięki Powój za wprowadzenie, mam nadzieję, że dalej będziesz działać jako drugi Og, bo bardzo przyda mi się Twoja pomoc.
Jak możecie przeczytać w misji, będę bojowym medykiem, czyli medykiem z mieczem i tarczem, tak w skrócie. Wergundką z pochodzenia.
Myślę, że z racji na ilość medycznego zaplecza w tym oddziale możemy się jakoś podzielić na specjalizacje i trochę rozbudować tę profesję.
Jak tylko wrócę do domu to odpowiem w pozostałych tematach, bo mam pewną istotną wątpliwość odnośnie akcji z odbijaniem ;)

Altaris - 30-04-2016, 02:03

Hej, jestem Aust miło was poznać :D Będę robił za wojownika w pierwszej linii. Gram jako Laryjczyk