|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
 |
Dzieła związane z obozem - LARPOWE OPOWIEŚCI
gerhart - 06-06-2010, 15:52 Temat postu: LARPOWE OPOWIEŚCI Co myślicie o pomyśle żeby zrobić naszą własną pieśń obozową.
Zrobiliśmy kiedyś z kolegą kilka zwrotek ale pamięć zawodzi...
Piosenka w rytmie morskich opowieści z refrenem:
"hej ho na larpa jedźmy
hej ho bokeny wznieśmy
to zrobi doskonale
larpowym powieściom"
Dzisiaj pomyślę nad tym trochę i dopisze kilka zwrotek
user194 - 06-06-2010, 15:58
Otulinowce wznieśmy, otulinowce! ;'d
Onfis - 06-06-2010, 16:14
A ja proponuję "Psychotekę" Żywiołaka na naszą pieśń obozową
Travor - 06-06-2010, 20:01
Pieśni obozowych było od groma Ale każda nowa mile widziana ;-)
Ulf - 06-06-2010, 22:04
jeśli coś proponować to tylko klasykę to raz i tutaj wskakuje Blind Guardian i Bard's Song - ten teks tak genialnie pasuje do klimatów larpowych. A po za BG ze Srebrną strasznie i nieodparcie kojarzy mi się Arkony Slavsya rus
Onfis - 06-06-2010, 22:29
BG? Jak się przyjżeć to nawet, nawet. Zwłaszcza Cytat: |
Tomorrow will take us away
Far from home
Noone will ever know our names
But the bards' songs will remain
|
A tekst i melodia proste....ale ja i tak zostaję przy "Psychotece"
Shamaroth_Glupi - 06-06-2010, 23:21
A ja wam powiem, że i tak nie będziecie tego śpiewać.
W czasie obozu powstanie coś nowego, co zapamiętacie lepiej i milej
Ulf - 06-06-2010, 23:22
Cytat: | In my thoughts and in my dreams
They're always in my mind
These songs of hobbits, dwarves and men
And elves
Come close Your eyes
You can see them, too | jeśli już to ten fragment to jest kwintesencja no larp larp larp i srebrna :medit: także jeśli coś śpiewać całym składem to właśnie to zwłaszcza, że tak genialnie wpada w ucho :medit:
Onfis - 06-06-2010, 23:26
Tylko to trochę powolny jest...Ja bym wlał coś szybszego, co pobudza do marszu. Oczywiście zawsze zostaje standardowe "LEWA! LEWA!..."
Travor - 06-06-2010, 23:28
Jeże najwidoczniej wyżej cenią swoją twórczość, nad twórczość całej "reszty" obozowej
Ulf - 06-06-2010, 23:28
hm wiesz do marszu to idelana jest krasnoludzka pyrkonowa piosenka marszowa tylko były by posotje na pompki, no i jest ciut rasistowska no ale za to jak idealnie się do marszy nadaje :medit:
eee Travor teraz to ja ciebie nie bardzo rozumiem, jak to nasza twórczość. Te utwory z jeżami mają tylko tyle wspólnego, iż jeże je znają. Onfis zaproponował kawałek Żywiołaka, a ja wysunołem mojego kandydata
Travor - 06-06-2010, 23:30
Maszerować należy w ciszy, bo jak wilkołak czy inne straszydło w krzakach się kryje, to nie idzie takiego usłyszeć dopóki kłów swych w plecy nie wbije
Ulf - 06-06-2010, 23:33
dobrze ustawiona kolumna i nic cie nie zaskoczy Travor szybciej zobaczysz niż usłyszysz :cool: po za tym marszowe pieśni śpiewa się w czasie przemarszy, a nie skradanek, wszystko ma swoje miejsce i swój czas.
Pedro - 06-06-2010, 23:34
Travor, nawet nie czujesz kiedy rymujesz. ;-)
Travor - 06-06-2010, 23:39
Jak się ani w siodle nie siedzi, ani psa u nogi nie ma, i na sobie tylko można polegać, przeto lepiej jest mieć oczy i uszy szeroko otwarte, gdyż jak gadzina się gdzie skryje, z daleka śpiewy słysząc a i zwiad bardziej się będzie zabawą w pierwszych szeregach, niźli lasem interesował, to tylko szkodę przynieść może ;-)
Hodo - 06-06-2010, 23:55
Sham, pamiętasz co śpiewaliśmy jak nas związanych prowadzili w niewolę? Bo ja za cholere nie pamiętam, ale maszerowało się świetnie Też było na melodie morskich opowieści.
Shamaroth_Glupi - 07-06-2010, 00:18
Kurde,coś było, ale nie pamiętam Wiem jedno,pamiętam owłosione piersi matki - pozdro dla przesłuchujących <3
|
|