Postaci graczy - luźna dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
user194 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2010, 12:19
|
|
|
Bo google sam jest wujem. I wie :'x |
|
|
|
 |
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu

|
Wysłany: 31-03-2010, 13:35
|
|
|
Hodo napisał/a: |
(ed. Kurde, ciekawe czy ktoś z młodego pokolenia zna źródło cytatu ) |
Należało rozważać, kto z młodego pokolenia CZYTAŁ źródło cytatu
Cytat: | Bo google sam jest wujem. I wie :'x |
|
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 31-03-2010, 14:00
|
|
|
No kurcze (zdejmuje tom I potopu z pułki i chwilę kartkuje) o proszę rozdział 17:
Cytat: | Nie, to nie! - rzekł Zagłoba - Wolę to, że szczerze mówisz, chociaż pierwej byłem twym wujem niż Radziwiłł twoim hetmanem. A czy ty wiesz, Rochu, co to jest wuj?
- Wuj - to wuj.
-Bardzoś roztropnie wykalkulował, ale przecie, gdzie ojca nie ma, tam Pismo mówi: wuja słuchał będziesz. Jest to jakby rodzicielska władza, której grzech, Rochu, się sprzeciwić... |
|
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 31-03-2010, 14:04
|
|
|
No i co? Jeśli czytałeś, to good for you, nie musisz nam udowadniać. Zresztą jeśli coś udowadniłeś, to to, że masz Potop w domu.
http://pl.wikiquote.org/wiki/Potop |
Ostatnio zmieniony przez Doctor 31-03-2010, 14:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 31-03-2010, 14:16
|
|
|
Mój post wynikł raczej z błędnej interpretacji poprzednich wypowiedzi, nie z próby udowodnienia komukolwiek czegokolwiek. Bo takiej potrzeby nie odczuwam, ale za to do nadinterpretacji mam skłonności |
|
|
|
 |
Abel
|
Wysłany: 31-03-2010, 16:00
|
|
|
Proooszę, powiedz, że zrobiłeś to specjalnie |
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 31-03-2010, 16:09
|
|
|
Firefox go zapewne w błąd wprowadził. Do dupy z takimi słownikami... |
|
|
|
 |
Abel
|
Wysłany: 31-03-2010, 17:01
|
|
|
Słownik to jedno, ortografia to rzecz zupełnie inna, szczególnie polska |
|
|
|
 |
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 31-03-2010, 19:10
|
|
|
JO 100%. |
|
|
|
 |
user194 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2010, 19:56
|
|
|
Ogieńlis nie podkreślił 'pułki' jako błąd, bo to liczba mnoga od słowa 'pułk'. Dziękuję za uwagę :'x |
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 31-03-2010, 20:00
|
|
|
|
Ostatnio zmieniony przez Doctor 31-03-2010, 22:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 31-03-2010, 22:23
|
|
|
:hah: :hah: :hah: |
|
|
|
 |
Abel
|
Wysłany: 01-04-2010, 02:09
|
|
|
To mnie przerosło... stanowczo |
|
|
|
 |
user194 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2010, 13:21
|
|
|
Oj Docu, Docu. Nie ładnie tak gasić potencjalnych klientów. Jeszcze by się obrazili i nie pojechali na obóz :'O
I nie daliby pieniążków :'O
I byś skończył pod mostem :'O
Olaboga! :'O |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 01-04-2010, 14:04
|
|
|
(No, to teraz czekam na reakcję kadry :hihi: :hihi: :hihi: ) |
Ostatnio zmieniony przez Travor 01-04-2010, 14:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 01-04-2010, 16:56
|
|
|
Po pierwsze: jest w tym coś obraźliwego?
Po drugie: opinie wygłaszane tutaj są prywatnymi opiniami ich głosicieli (BTW w sprawach obozowych ostateczny głos ma Indiana). Chyba, że zaznaczą inaczej.
Po trzecie: jeśli tak się martwisz o mnie i moje pieniążki, to mogę Ci podać numer konta.
Obrażalska ta młodzież, olaboga. |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 01-04-2010, 20:52
|
|
|
Fehu napisał/a: | Nie ładnie tak gasić potencjalnych klientów. Jeszcze by się obrazili i nie pojechali na obóz :'O
I nie daliby pieniążków :'O
I byś skończył pod mostem :'O |
Drogi Fehu, nieładnie to jest na forum w swobodnej dyskusji wyciągać argument pieniążków, a już zwłaszcza nie swoich, bo ostatecznie zwykle to płacą rodzice, a nie uczestnik. Jeśli poczułeś się obrażony tym, że Cię zgaszono, to Twój osobisty problem. Zechcesz, to przyjedziesz, nie zechcesz, to przykro, ale zapewniam Cię, że z tego powodu nikt raczej pod mostem nie skończy.
Na przyszłość kultury więcej życzę.
Dziękuję za uwagę. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 01-04-2010, 22:56
|
|
|
Teraz owszem, możesz czuć się zgaszony.
Wcześniej faktycznie nie zwróciłem uwagi na sens Twojego posta, ale to w sumie ja powinienem się bardziej od Ciebie obrazić. |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 01-04-2010, 23:13
|
|
|
Ale przynajmniej rozmowa zeszła z tematu mojej ortografii |
|
|
|
 |
user194 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2010, 01:25
|
|
|
@Indi: O matko. Nie agresywnie.
Przepraszam, jeśli was uraziła moja ironia. Na przyszłość zaznaczam, że moje wypowiedzi trzeba brać z przymrużeniem oka. Mam skłonności do niepoważnych tekstów.
Słuszna uwaga, co do pieniążków - nie powinienem wymachiwać nieswoim orężem. My bad.
@Doc: Niby za co masz się obrazić? Za to, że ja się powinienem na ciebie obrazić? ;'d
@Travor: Cii, miałeś nie zdradzać planu! xd |
|
|
|
 |
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 02-04-2010, 01:29
|
|
|
Dżiz, nie piszcie 'pieniążki'. |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 02-04-2010, 01:33
|
|
|
Fehu napisał/a: | @Indi: O matko. Nie agresywnie. | Słońce drogie, zapewniam Cię, żeś jeszcze nie widział mojej agresji
Fehu napisał/a: | Na przyszłość zaznaczam, że moje wypowiedzi trzeba brać z przymrużeniem oka. Mam skłonności do niepoważnych tekstów. | Pojmuję. Ale może na przyszłość to Ty pomyśl, zanim rzucisz takim tekstem. Po co masz się potem tłumaczyć.
Fehu napisał/a: | Za to, że ja się powinienem na ciebie obrazić? | Słucham....? Za obrazek z Kapitanem Oczywistym...?
Fehu napisał/a: | @Doc: Niby za co masz się obrazić? | Hmm, może za sugestię, że bez "twoich" pieniążków skończy pod mostem, więc niech przestanie Cię "gasić"?
Fehu napisał/a: | Przepraszam, jeśli was uraziła moja ironia. | I może na tym zakończmy.
Travor napisał/a: | Ale przynajmniej rozmowa zeszła z tematu mojej ortografii | Wolałam temat Twojej ortografii A najchętniej - temat o postaciach graczy. |
|
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 02-04-2010, 02:18
|
|
|
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Dżiz, nie piszcie 'pieniążki'. |
Popieram na 100% |
|
|
|
 |
user194 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2010, 11:40
|
|
|
Aaa. Ten mój niewyparzony jęzor.
Za wszystkie grzechy serdecznie żałuję, obiecuję poprawę i proszę o rozgrzeszenie.
Cytat: | I może na tym zakończmy. |
Dobry pomysł!
Cytat: | Cytat: | Shamaroth_Glupi napisał/a:
Dżiz, nie piszcie 'pieniążki'. |
Popieram na 100% |
Popieram na 50%, bo się trochę boję ^ ^ |
Ostatnio zmieniony przez user194 02-04-2010, 11:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 03-04-2010, 01:50
|
|
|
Yngvild napisał/a: | temat o postaciach graczy |
Na temat postaci graczy: hmm właśnie trzymam w rękach zmasakrowanego questa 2009. I właśnie zorientowałem się że tak naprawdę zawaliłem mojego zeszłorocznego questa . W tekście jest wizja z udziałem Oteoli, w której Uter widzi armie inwazyjną wergundów, zdobywającą księstwo. Przynajmniej według mojej interpretacji tej wizji. Tu fragment:
Cytat: | Nad równym łańcuchem Gór Silber uniosła się wielka, sinoczarna chmura, rozlśniewająca raz po oraz łańcuchami gromów, z oddali słyszałeś groźny pomruk nadciągającej burzy, wciąż wyraźniejszy. (...) W świetle błyskawic widziałeś pod sobą Srebrną Przełęcz i ruiny starych fortec. Drogi, po których ciągnęły oddziały, niczym groźne armie stalowych mrówek. Właściwie nawet nie byłeś pewien czy to ludzie. Słyszałeś chrzęst stali. Blade światło ocieplił blask pożaru, widziałeś ludzi uciekających przed armią, widziałeś jak ogień wpełza w step i po chwili już płonęły trawy, zacząłeś dusić się dymem. (...) | a po tym notkę : Cytat: | Twoja misja: ochronić Księstwo Samnijskie, doprowadzić do zakończenia wojny z Tryntem, zapobiec realizacji szamańskiej wizji |
Czyli punkt pierwszy w trakcie realizacji do chwili obecnej, punkt drugi zrealizowany, punkt trzeci zawalony na całej lini (no dobra nie do końca, była zima więc wergundowie nie mogli palić ;-) ). Sukcesem bym tego nie nazwał |
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 03-04-2010, 01:58
|
|
|
Monotematyczny jesteś z tymi swoimi "zawalonymi" questami, wiesz? |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 03-04-2010, 02:28
|
|
|
cholerny egocentryk |
|
|
|
 |
Doctor
|
Wysłany: 03-04-2010, 02:49
|
|
|
Dobra, nie gaś go... |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 03-04-2010, 17:32
|
|
|
Travor napisał/a: | punkt trzeci zawalony na całej lini | Powiem Ci w tajemnicy... punkt trzeci był niewykonalny
Doc napisał/a: | Monotematyczny jesteś z tymi swoimi "zawalonymi" questami, wiesz? |
Hodo napisał/a: | cholerny egocentryk |
Za to wy dwaj jesteście przewidywalni aż boli Postrachy forumowiczów |
|
|
|
|
 |
Thorfinn [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2010, 17:47
|
|
|
Yngvild napisał/a: | Doc napisał/a:
Monotematyczny jesteś z tymi swoimi "zawalonymi" questami, wiesz?
Hodo napisał/a:
cholerny egocentryk
Za to wy dwaj jesteście przewidywalni aż boli Postrachy forumowiczów |
A jak
Kapitan "nie wystawaj przed szereg" i kapitan "starowinka" wciąż w akcji! |
|
|
|
 |
|