Mówcie coś! |
Autor |
Wiadomość |
Travor
|
Wysłany: 07-01-2011, 22:58
|
|
|
Indiana napisał/a: | Rok księgowy się skończył I sezon się zbliża. I Wielkanoc :]
Milion wymówek |
Oj to kurcze wstawcie chociaż jakąś notkę typu "Wergundia ogólnie odbudowała swoją siłę, pogorszyły się relacje między Tryntem a Fiordami, Terale podwyższyli VAT, krasnoludy wyginęły a Samnię zlikwidowano" cokolwiek, żebyśmy chociaż mieli o czym dyskutować na zasadzie "jak to się stało?!" Chociaż mały przeciek, cokolwiek rzucone w tłum |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 07-01-2011, 23:51
|
|
|
Jarl Leif zginął w katastrofie dyliżansu, który wiózł go na wizytę do Akwirgranu. Z nieoficjalnych informacji wynika, że nie pozwolił woźnicy stanąć na popas w karczmie ze względu na panującą mglę, utrudniającą widocznośc i rozkazał pędzić na miejsce. Być może też sam chciał przejąć wodze. Książę Olaf natychmiast wysłał na miejsce Ormurin, by zabezpieczyć ślady i obiecał wszelką pomoc. Naród wergundzki brata się ze swymi braćmi Tryntyjczykami. Tymczasową władzę w Tryncie natychmiast objął dotychczasowy skryba, korzystając z uprawnień, zapisanych w księgach.
Przepraszam wszystkich urażonych. |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 07-01-2011, 23:55
|
|
|
|
Ostatnio zmieniony przez Travor 07-01-2011, 23:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Abdel
|
Wysłany: 07-01-2011, 23:59
|
|
|
No to się zastanówmy.Wergundia na pewno kazała swoim magom stworzyć tę mgłę aby w jakiś pokrętny,dziwny sposób przejąć władzę w Tryncie |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 08-01-2011, 00:02
|
|
|
Po co przejmować władzę? Wystarczy by została ona przekazana mniejszym panom po śmierci ostatniego przedstawiciela dawnego rycerstwa...
Swoją drogą chyba nikt by się nie obraził, gdybyście zaszaleli i odpowiedzieli poważnie Ot taki akt dobrej woli, a jakie powszechne zdziwienie by wywołał ho ho |
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 08-01-2011, 00:20
|
|
|
Hodo, gratuluję posta. A że do prima aprilis troszeczkę zostało, to czekamy na poważniejsze wieści. Też mogą być o śmierci Leifa ;p |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 08-01-2011, 00:41
|
|
|
Nie ma czego gratulować, właśnie zauważyłem że popełniłem w jednym zdaniu błąd logiczny. |
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 08-01-2011, 00:42
|
|
|
Gdzież tam ;p Podzielisz się z nami teoriami spiskowymi? |
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
 |
Travor
|
Wysłany: 08-01-2011, 00:43
|
|
|
Taa, prosimy... |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 08-01-2011, 00:44
|
|
|
Nie Ale już naprawdę obiecuje, ze po weekendzie coś wrzucę. W okolicach wtorku. |
|
|
|
 |
ailiS
alchemiczka

|
Wysłany: 08-01-2011, 00:44
|
|
|
to już będzie środek tygodnia |
_________________ Banda nierobów! |
|
|
|
 |
Abdel
|
Wysłany: 08-01-2011, 01:05
|
|
|
Trzymamy za słowo |
|
|
|
 |
ailiS
alchemiczka

|
Wysłany: 08-01-2011, 18:56
|
|
|
uff! nareszcie wolność! właśnie odeszłam od garów. W przyszłości muszę zatrudnić kucharza |
|
|
|
 |
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu

|
Wysłany: 08-01-2011, 20:41
|
|
|
Hodo, jeśli z twojego głupiego żartu gracze sobie zbudują wizję świata, to ty to będziesz prostował |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 08-01-2011, 21:58
|
|
|
Spokojnie, Indi, to tylko nasze nudzenie się w długi weekend. A można sobie pomyśleć o czymś w klimacie przynajmniej. Chociaż widok Hoda prostującego tę wizję... ałł |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 08-01-2011, 22:27
|
|
|
Po prostu odegramy tutaj scenę zabijania jarla z Hodem w roli jarla |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 08-01-2011, 23:16
|
|
|
ja chcę to zobaczyć. Więc jarl za drzewem nie zobaczył Onfisa tylko ducha Yndirmarie? |
|
|
|
 |
Hodo
Emeryt

|
Wysłany: 08-01-2011, 23:27
|
|
|
O kurczę, jak Makbet. |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 08-01-2011, 23:30
|
|
|
Przebiorę się za krzaczek i podejdę pod twoją chatę |
|
|
|
|
 |
Sigrun

|
Wysłany: 10-01-2011, 22:28
|
|
|
Indiana napisał/a: | Przebiorę się za krzaczek |
chcę to zobaczyć |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 10-01-2011, 22:58
|
|
|
Ja też |
|
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 11-01-2011, 00:05
|
|
|
Jak ustalicie termin, to powiedzcie, poproszę tatę o sesję zdjęciową (jest fotografem). Na pewno wtedy mnie puści na obóz ;p |
|
|
|
 |
Abdel
|
Wysłany: 11-01-2011, 02:20
|
|
|
Ja też chcę zagrać jakąś rolę :p Mogę być kaczką? Hodo mówi,że mógłbym. |
|
|
|
 |
Nox
Noxxis Młotodzierżca

|
Wysłany: 15-01-2011, 00:29
|
|
|
Znowu posucha na forum... Od tygodnia 1 post dziennie i 2-3 zdania w boksie, nie licząc dyskusji o chorobie i śpiewaniu |
_________________ Noxxis Młotodzierżca, Kapłan Wajana, Mag Runiczny, Saper oraz antytalent handlowy. W latach 2010 i 2011, oraz 2012, lecz z brakiem możliwości kontynuacji.
Właściciel łokcia nie do zdarcia i kolana nie do wygięcia... Tak się zastanawiam... Co następne sobie uszkodzę?
 |
|
|
|
 |
Varthanis
Nekromanta z Północy

|
Wysłany: 15-01-2011, 13:26
|
|
|
jest na to rada, zacznij jakąś dyskusję |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
 |
ailiS
alchemiczka

|
Wysłany: 15-01-2011, 18:50
|
|
|
Niektórym już się ferie zaczęły... |
|
|
|
 |
Aerlinn
Tavariel In'Tebri

|
Wysłany: 15-01-2011, 18:58
|
|
|
Tiaa. A mi się wolne spowodowane chorobą skończyło i pojutrze do szkoły Czy ktoś wie, kiedy się można spodziewać reszty aktualizacji obozowych i ewentualnych terminów? (nie popędzam, tylko chciałabym mieć orientacyjną datę, kiedy coś się zacznie dziać na forum) A ty, ailiS, kiedy zaczynasz ferie? |
|
|
|
 |
ailiS
alchemiczka

|
Wysłany: 15-01-2011, 20:17
|
|
|
Warszawa ma od 14.02. A ja od 24.01, bo nie mam sesji. 3 tygodnie laby |
|
|
|
 |
Masza

|
Wysłany: 25-01-2011, 17:00
|
|
|
Lekcja geografii i odpytywanie z mapy Polski
Nauczyciel: Marta! Bóbr jest na zachodzie!
Marta: Oj, wieeem...
N: No to nie patrz na wschód!
~~~~
W pokoju nauczycielskim trwa gorąca dyskusja o to, czy 1 jest liczbą pierwszą. Humaniści zgodnie twierdzą, iż dzieli się przez 1 i przez siebie, zaś umysły ścisłe argumentują, że liczba pierwsza musi mieć dokładnie dwa dzielniki. A więc - czy 1 jest liczbą pierwszą? |
_________________ lastfm.pl/user/Gurthiriel |
|
|
|
 |
Indiana

|
Wysłany: 25-01-2011, 18:17
|
|
|
Bo to była bobrza dywersja!
Rację mają "ściśli", jeśli definicja mówi, że ma mieć dwa dzielniki, to ma mieć dwa, jeden i ten sam dzielnik użyty dwukrotnie to nie są dwa dzielniki. |
|
|
|
|
 |
|