Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Pytania - Język elfów

Tristan - 27-05-2011, 22:26
Temat postu: Język elfów
Więc tak jak w temacie. Elfy używają swojego własnego dialektu czy korzystają z ,,wspólnej" mowy? Jeśli takowy istnieje to na czym jest wzorowany i czy gdzieś można znaleźć chociaż kilka słówek?
Indiana - 27-05-2011, 22:35

Tristan napisał/a:
Elfy używają swojego własnego dialektu
Tak. Osoby, grające elfami, otrzymają takie wytyczne na pewno przed obozem (nie razem z misjami, zamieścimy to wcześniej), razem z informacjami o innych niuansach elfiej rasy.
Tristan - 27-05-2011, 22:55

Dobrze wiedzieć :D Zawsze uwielbiałem język elfów, niezależnie od realiów - zawsze jest taki poetycki ;)
Tristan - 28-05-2011, 12:19

Jak już założyłem temat to mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie drużynnik jest uzależniony od miecza i tarczy czy może używać innej broni? Np. krótkiego ostrza lub łuku?
Travor - 28-05-2011, 12:30

I jeszcze jeden i jeszcze raz!! :D :D :D

;)

Nie, nawet jeśli macie przy klasie wspomnienie jakiejśtam broni, to jest ona całkowicie dowolna. Co sobie tam zrobisz i przywieziesz - i będzie bezpieczne - tego będziesz mógł używać. Nawet jeśli bierzesz broń z przydziału, to też nie jesteś skazany na tą wspomnianą w opisie, no ale w przypadku przydziału to nie licz na frykasy, w większości przypadków dostaniesz po prostu miecz długości swojego ramienia.
Ale broń jest całkowicie dowolna, nie ma żadnych graniczeń czy umiejek, cokolwiek będziesz miał, możesz używać. Inną kwestią jest, czy będziesz umiał skutecznie tego używać ;) Ale w to ani w rodzaj broni raczej nikt nie wnika :)