|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Pytania - Uzdrowiciele
Powój - 28-03-2012, 22:08 Temat postu: Uzdrowiciele Pytanie się pojawiło podczas wymyślania postaci na obóz, a ponieważ nie jest zbytnio tajno knujne to można napisać je na forum.
Czy jeśli uzasadni się to fabularnie, to czy Uzdrowiciel w początkowych przepisach może posiadać wskazówki do stworzenia trucizny? No bo skoro wie jakie zioła leczą to powinien też mieć możliwość wiedzy o tych które szkodzą
Shamaroth_Glupi - 29-03-2012, 01:31
po co uzasadnić fabularnie ? chcesz kogoś otruc, co tu wyjaśniać xd
Indiana - 29-03-2012, 15:22
Powój - masz zupełną rację, uzdrowiciel musi znać też rośliny trujące, choćby po to, żeby znać objawy i sposob leczenia, jak jakiś mądry się ich nażre Ale, ponieważ nie jest alchemikiem ani magiem, trucizna, którą uzdrowiciel może wykonać, nie ma szans mieć takiej siły rażenia jak te wykonane "profesjonalnie" tudzież laboratoryjnie. W efekcie może człowieka wykończyć, ale nie natychmiastowo (czyli np. wywar może spowodować długotrwałe wymioty, a w efekcie śmierć przez wycieńczenie organizmu, ale w międzyczasie ktoś może delikwenta uratować).
Co do konkretnych atrybutów dla uzdrowiciela, jeszcze to omawiamy
Powój - 29-03-2012, 17:28
I dziękuję, odpowiedź zadowalająca w stu procentach, bo o tym właśnie myślałam
Oj żal mi nieszczęśnika który podpadnie w tym roku mojej postaci..
Hodo - 29-03-2012, 17:47
Po przeczytaniu tego tematu, gdybym był graczem, Powój byłaby pierwsza na liście do sprzątnięcia.
Powój - 29-03-2012, 17:53
Hodo, jest jedno "ale. Nie gram uzdrowicielem
Pytanie było gdybym chciała kontynuować granie Powój, ale chyba sobie odpuszczę tą wątpliwą przyjemność c:
Hodo - 29-03-2012, 17:55
Kimkolwiek będziesz grała, widać na pierwszy rzut oka, że coś knujesz i jesteś podejrzana
|
|