|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Pytania - Kim będziecie grać?
Frodo - 02-06-2013, 21:58 Temat postu: Kim będziecie grać? To jak?
Frodo - 03-06-2013, 18:12
Słuchajcie Ci, którzy swój głos oddali!
Możecie napisać szczegóły w komentarzach
Oczywiście rasę ale również klasę i imię. Co tam chcecie
Hodo - 03-06-2013, 20:31
Elf, skrytobójca
Powój - 03-06-2013, 21:34
Hodo, ty jako elf? No ładnie...
Człowiek, uzdrowicielka z Terali. Em... więcej szczegółów ze mną na obozie można będzie poznać, to ciekawiej będzie
wampirka - 03-06-2013, 23:27
Ork, szaman <3 <3 <3
Eri - 04-06-2013, 00:05
Pół-człowiek, pół-elf z Laro
Co powinienem zaznaczyć?
Mag
Indiana - 04-06-2013, 00:15
Krasnolud, najemnik Nad imieniem pracuję, ale na pewno na "I"
Rosomak - 04-06-2013, 15:00
Człowiek, szaman rosomaka, z gór na północy Samni ^^"
Akinori - 04-06-2013, 16:53
Sądzę że unikatową postacią będzie pół-kobold/pół ork, mieszkający w Birce, wychowany przez Elfów i nauczony krasnoludzkiego fachu jako dziecko, o właśnie zapomniałem dodać że powinien to być mag który będzie wojownikiem : 3
edit: I jeszcze żeby umiał się posługiwać łukiem i tarczą.
Kalmar - 04-06-2013, 19:43
Człowiek, zbrojny arystokrata (ponoć ich się narobiło w tym roku) z Fiordu. Ewentualnie jeszcze jako krasnal-bard, ale to na końcu obozu
Frodo - 04-06-2013, 20:55
[quote="Erindiar"][/Pół-człowiek, pół-elf z Laro
Co powinienem zaznaczyć? ]
Jeśli "profesję" masz ludzką, to człowieka. Jeśli "elficką", to Elfa
Frodo - 04-06-2013, 20:59
Dobra...
Co do mnie: raczej Elf z Aenthil... Jak to się czyta?
Ohtat'yaro (też jak to się czyta...?) jako profesja.
Co tu dużo mówić? Zobaczymy się na obozie, jak coś
Hodo - 04-06-2013, 22:00
Frodo napisał/a: | Jeśli "profesję" masz ludzką, to człowieka. Jeśli "elficką", to Elfa |
Półelfy nie mogą mieć elfich profesji
Viron - 04-06-2013, 22:11
Indiana napisał/a: | Krasnolud, najemnik Nad imieniem pracuję, ale na pewno na "I" |
OJEJ Ale fajnie
Cobym ja mógł zagłosować, musiałaby ta ankieta być wielokrotnego wyboru. Chociaż...człowiek, chyba pasuje
Al Zuar - 05-06-2013, 23:37
Nestor Prosperius z Tulos. Strzelec w siłach zbrojnych Imperium Nowego Ładu. Próbuję się wcisnąć do grupy fabularnej łowców artefaktów, inaczej robię postać od nowa
Kartoflen - 06-06-2013, 00:18
Kenneth Hathorne - niziołek, alchemik
Indiana - 06-06-2013, 19:44
Al Zuar napisał/a: | Imperium Nowego Ładu | Czym u licha jest Imperium Nowego Ładu...?
Powój - 06-06-2013, 19:47
Indiana napisał/a: | Al Zuar napisał/a: | Imperium Nowego Ładu | Czym u licha jest Imperium Nowego Ładu...? |
Może chodzi o Imperium, jako o Imperium. Chociaż nie wiem.
Al Zuar - 06-06-2013, 22:32
Owszem, chodzi o organizację Imperium. Rozwinięcie nazwy to mój pomysł.
Wojo - 08-06-2013, 22:10
Kartoflen napisał/a: | Kenneth Hathorne - niziołek, alchemik |
Co ty masz z tym Kenim? xD
Człowiek,Uzdrowiciel ,imienia nie powiem teraz
Travor - 09-06-2013, 13:25
Indiana napisał/a: | Czym u licha jest Imperium Nowego Ładu...? |
To przecież oczywiste, chodzi o Stany Zjednoczone!
Indiana - 10-06-2013, 12:55
Al Zuar napisał/a: | Rozwinięcie nazwy to mój pomysł. | Rozumiem. Ale nie zdziwisz się, jeśli nikt inny w świecie gry nie będzie znał tej nazwy, prawda?
Cytat: | To przecież oczywiste, chodzi o Stany Zjednoczone! | Jak mogłam na to nie wpaść
Kartoflen - 10-06-2013, 20:45
Wojo napisał/a: | Co ty masz z tym Kenim? xD |
Kocyk mnie natchnął, poza tym fajne imię. Ty z tego, co m wiadomo kilka lat grałeś "Wojem"
Travor - 11-06-2013, 20:24
Gdybym nie miał doświadczenia jeśli chodzi o granie rozbitkami z przedwiecznego imperium to powiedziałbym że wyskoczenie z byciem agentem "imperium nowego ładu" jest dobrym sposobem na skonsternowanie innych graczy Ale owe doświadczenie podpowiada że w odpowiedzi mogą obrabować, procesować a ostatecznie zatłuc ciosem w plecy Więc nie, nie polecam się z tym odkrywać
Al Zuar - 11-06-2013, 23:22
W tej nazwie brzmi duma, wręcz pycha, czyli to, co chciałem, by Nestor sobą prezentował.
Nigdzie nie ma wzmianki o, przerastającej moje możliwości, działalności szpiegowskiej, skąd zatem Twoja konkluzja o byciu "agentem INŁ", Travorze? (Jakkolwiek destrukcyjnie dla klimatu by ten skrót nie brzmiał)
Tak czy inaczej, zerwałem z pomysłem "służby czynnej w INŁ". Za trudne
Tiamat - 28-06-2013, 01:18
To z tą pychą to taki syndrom cRPG, gdzie to świat sie do Ciebie dostosowuje. Na Silberze panuje życie stadne w związku z czym pyszni musza mieć dobry powód żeby ktokolwiek musiał ową pychę znosić ^^
A przypuszczam, że Travor przez "agenta INŁ" rozumiał to, że prezentując poglądy tej frakcji, naraziłbys się na, delikatnie rzecz ujmując, niechęć tej cześć postaci które lubią bogów/wyznają ich/są ich kapłanami. A taka niechęć kończy się najcześciej tym, że gracze owi Cytat: | w odpowiedzi mogą obrabować, procesować a ostatecznie zatłuc ciosem w plecy |
Tiamat
Indiana - 28-06-2013, 01:47
Tiamat napisał/a: | pyszni musza mieć dobry powód żeby ktokolwiek musiał ową pychę znosić ^^ | O! Doskonale trafione w sedno
Tiamat napisał/a: | w odpowiedzi mogą obrabować, procesować a ostatecznie zatłuc ciosem w plecy | Niekoniecznie w tej kolejności
Al Zuar - 28-06-2013, 12:45
Tiamat napisał/a: | To z tą pychą to taki syndrom cRPG, gdzie to świat sie do Ciebie dostosowuje. Na Silberze panuje życie stadne w związku z czym pyszni musza mieć dobry powód żeby ktokolwiek musiał ową pychę znosić ^^
A przypuszczam, że Travor przez "agenta INŁ" rozumiał to, że prezentując poglądy tej frakcji, naraziłbys się na, delikatnie rzecz ujmując, niechęć tej cześć postaci które lubią bogów/wyznają ich/są ich kapłanami. A taka niechęć kończy się najcześciej tym, że gracze owi Cytat: | w odpowiedzi mogą obrabować, procesować a ostatecznie zatłuc ciosem w plecy |
Tiamat |
Zgadzam się, z tym że zrywając z pomysłem "służby w INŁ", zerwałem takoż z koncepcją postaci pysznej Sądzę, że Nestor będzie mógł pożyć odrobinę dłużej
Frodo - 15-07-2013, 20:11
Ekhem
Chyba to pytanie już padło ale...
Czy Elf z Laro - Mag Wojownik - może rzucać czary typu: kula ognia, powalenie? Pisze że psionika, ale nie do końca rozumiem.
Jeśli tak to...
a) może wybrać czy jest bardziej ofensywny czarami typu: ogień czy jest bardziej psionikiem?
b) o co chodzi z psioniką? Podchodzi i usypia ludzi?
:?
Harald - 23-10-2014, 20:37
Człowiek najemnik z fiordu imię Harald
Owizor - 23-10-2014, 21:36
Odkopanie starego tematu... I przypomina się cała ta panika, gdy grupa Imperialna 2013 zobaczyła posty powyżej
Leite - 27-10-2014, 22:09
Frodo, na naszym turnusie była Spor, która była psionem
Mi się WYDAJE, że Laro mają większe skłonności do bycia psionami, ale to chyba nie przeszkadza być magiem czegoś innego.
Psionik rzuca iluzje, czyta w myślach, stwierdza, czy kłamiesz, przełamuje iluzje itd.
Frączek - 28-10-2014, 01:25
Leite, a co jeśli powiem Ci, że to jest post z przed roku?
|
|