|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Grupa brązowa - Menu czyli czym się chcemy pożywiać
Indiana - 27-09-2013, 23:59 Temat postu: Menu czyli czym się chcemy pożywiać Tutaj mi proszę napisać, jaki prowiant preferujecie.
Jakie opcje mieszczą się w naszych budżetach -
- zwykłe menu kanapkowe - chlebek, dżemik, margarynka, serek oraz szynka czyli to, co najlepiej się je przy stoliku, źle się to nosi gdziekolwiek
- menu terenowo-kieszonkowe - czekolada, suchary wojskowe typu lembas, sucha kiełbasa, suszony ser, jabłka czyli to, co można dosłownie wziąć w kieszeń, a w terenie pochłonąć ze stosowną liczbą kalorii
- menu grzewcze - czyli na ciepło, zupki chińskie, zupki typu rosołek (to samo, tylko bez makaronu), herbaty, kisiele, rzeczy do rozgrzania się na szybko. Najprostszy i ekonomiczny jest rosołek (i ma stosunkowo najmniej chemii), do którego można dodać wszystko, ziemniaki z obiadu, chleb, cebulkę, kiełbasę czy serek
- menu na ognisko - kiełbasa, chlebek, serek z polewami do spożycia konieczne ognisko To menu zapewne znajdzie się na finałowej posiadusze.
Oprócz prowiantu będą dwa ciepłe posiłki obiadowe. Będzie to zapewne gulasz z czymś, ale również nie pogardzę sugestiami (nie, pierogów się nie da )
Tak więc, proszę pisać, co wam pasuje, żeby potem nie było tony żarcia, której nikt nie chce jeść
Powój - 28-09-2013, 00:10 Temat postu: Re: Menu czyli czym się chcemy pożywiać
Indiana napisał/a: |
- zwykłe menu kanapkowe - chlebek, dżemik, margarynka, serek oraz szynka czyli to, co najlepiej się je przy stoliku, źle się to nosi gdziekolwiek.
|
Jako leń osobiście preferuje tą wersję bo zawsze można jakąś herbatkę wypić do tego :3
No, ale nie pogardę opcją nr2. Chociaż moje ciało nie toleruje jabłek i czekolady - tak zwane uczulenie - więc mnie trzeba pominąć w kupowaniu tego ._.
Indiana napisał/a: |
Oprócz prowiantu będą dwa ciepłe posiłki obiadowe. Będzie to zapewne gulasz z czymś, ale również nie pogardzę sugestiami (nie, pierogów się nie da )
Tak więc, proszę pisać, co wam pasuje, żeby potem nie było tony żarcia, której nikt nie chce jeść |
Gulasz z elfa jak w 2011
Em, wszelkie zupy na plus. Gulasz jest najczęściej :c
Indiana napisał/a: |
Aha, krewetki nie wchodzą w grę
|
Krewetkom mówimy niet
Frączek - 28-09-2013, 08:06
Kanapkę Abla!!!
A tak na serio, to opcja 1. lub 2.
Kalmar - 29-09-2013, 18:43
Ja bym poszedł na menu terenowe i ogniskowe, a co! Ewentualnie jestem za tzw. instant
Rosomak - 01-10-2013, 15:45
1, 2 i 4!
A, ja nie lubię krewetek...
Powój - 01-10-2013, 15:48
Kalmar napisał/a: | Ewentualnie jestem za tzw. instant |
Zawsze można sobie samemu dowieść jakiś kisiel, czy zupkę o-Ó
Indiana - 01-10-2013, 16:32
Będzie trochę 1 (do kanapek), dużo terenowego i ogniskowe na finał oprócz tego dwa obiady - kasza z gulaszem (sorki Powój, ale gulasz jest najbardziej sprytny, bo można go bez problemu podgrzać) oraz klasyczny kotletowy w sobotę
Zamówienie zamknięte
Powój - 01-10-2013, 16:38
A z czego ten gulasz tak dla odmiany? Z niziołka, ulindo czy łelfa? (No marudzić nie będę, jedzenie to jedzenie c:)
Rosomak - 01-10-2013, 16:46
Z elfa jest najlepszy!
Indiana - 01-10-2013, 17:35
Powój napisał/a: | z czego ten gulasz tak dla odmiany? Z niziołka, ulindo czy łelfa? | Z fauna
Rosomak - 01-10-2013, 18:23
O! Czyli z kozy...
Frączek - 01-10-2013, 18:43
Kozina
Kalmar - 01-10-2013, 21:37
Z FAUNA. O bogowie
Abel - 02-10-2013, 17:08
Z fauna?
Powój - 02-10-2013, 17:38
To ich pomysł. :I
Pewnie do tego fauna są poziomki i jagódki.
Frączek - 02-10-2013, 17:42
Hmm... I jego gówno
Powój - 02-10-2013, 17:46
Shatan napisał/a: | Hmm... I jego gówno |
Masz jakieś dziwne gusty kulinarne o-O
Frączek - 02-10-2013, 17:48
Znaczy się nie wiem - nie jadłem :>
I nie mam ochoty
Indiana - 02-10-2013, 18:14
Abel napisał/a: | Z fauna? | To coś z cyklu "głupie pytania-głupsza odpowiedź" No zastanów się - kto by chciał go łapać?
Abel - 02-10-2013, 18:20
W sumie racja
Frączek - 03-10-2013, 17:11
A. Mam takie pytanko do członków 22
Preferujecie sok z winogron, czy rozcieńczony syrop malinowy?
Bo z Rośkiem będziemy mieli 'wino' (z tym że: białe - sok winogronowy, czerwone - syrop malinowy ) i mamy rozkminę jakie
Indiana - 03-10-2013, 18:05
Winogrona Malina zbyt pospolita, pod bufetem stoi
Frączek - 03-10-2013, 18:09
Załatwione, zaraz się wybieram do sklepu
Frączek - 03-10-2013, 18:09
A, i macie na zapleczu jakiś stylowy odkorkownik?
Indiana - 03-10-2013, 18:16
Mamy
|
|