Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Ogłoszenia - Silberowa sesja

Reshion vol 2 Electric Bo - 21-10-2014, 01:27
Temat postu: Silberowa sesja
Ok, poszedł pomysł z góry aby zrobić Silberową sesję lecz zanim go się rozwinie wypadało by ustalić co i jak, przynajmniej tak ±.

Są 3 opcje prowadzenia sesji:
-Pisana: Ogarniamy jakąś konfę na facebooku/skypie/gg/tutajwstawinnykomunikator i tam będziemy sobie miło pisali. U mnie na drugie miejsce.
-Badana: To samo co u góry tylko,że zamiast pisać mówimy. Osobiście nie za bardzo polecam. Miejsce trzecie.
-Klasyczna: Wbijamy do Srebrnej, siadamy przy stole w hali, MG dostaje na papierze karty postaci i jedziemy. Ma jedną dużą wadę, trzeba byłoby ogarnąć termin żeby wszystkim pasowało oraz miejsce, jeśli np. Srebrna byłaby nie dostępna. Mimo, że mój faworyt osobiście nie wierzę, że będziemy w taki sposób grali.

Po ustaleniu jak gramy wpadałoby ogarnąć, najbardziej niechcianą rolę czyli MG. Ostrzegam przed ew. frultracją kiedy gracze zrobią coś czego nie powinni, co jest prawie zawsze ;/ .

Proszę też wszystkich chętnych aby napisali jaki im sposób pasuje i czy mogą być MG.

Indiana - 21-10-2014, 02:39

Dla mnie realne szanse ma opcja pisana - wolałabym być konsultantem dla MG, a nie MG, jako że tego nie robiłam i musiałabym dopiero ogarnąć czym to się je, a nie chcę się uczyć na kimś ;)
Ale jak nie będzie innej opcji, to ogarnę.

Opcja klasyczna też jest możliwa, ale widzę to ewentualnie w ramach Zimowego Silbera, o którym wkrótce ;)

Powój - 21-10-2014, 12:40

Nie ma to jak wybrać opcję nr.2 w ankiecie jak nie miało się postaci w tym roku. Chyba, że Nelowa kontynuacja będzie klepnięta.
I preferuje pisanie do którego nadaje się skype oraz forum(sporo grałam właśnie na forach) ;)

Reshion vol 2 Electric Bo - 21-10-2014, 12:49

W sumie nic chyba nie stoi na przeszkodzie abyś zrobiła sobie nową postać ;) .

Indii, tylko, jest taki mały problem, że ty masz największą wiedzę o silberze więc MG miałby małe problemy czy coś co robią gracze albo on sam, jest ok. Opcja konsultanta nie jest zła pytania tylko czy by pasowała tobie. A to się raczej wyjdzie w praniu.

Indiana - 21-10-2014, 12:57

Skoro proponuję konsultację, to chyba by mi pasowała, nie? ;)
Frączek - 21-10-2014, 13:13

Ja również opcja pisemna ;)
Uszek - 21-10-2014, 15:10

A mi sie bardzo podoba opcja mówienia
Aver - 21-10-2014, 19:29

A mnie zastanawia co będzie z Emilią... i chętnie w sumie bym się pobawiła w bycie przesłuchiwaną, bo mam nawet na to plan >:3
Jestem wszystkimi mackami za opcją pisaną. Przynajmniej pozostawia po sobie archiwum, do którego można wrócić, czego nie ma w opcji gadanej.

Rosomak - 21-10-2014, 19:53

Mi pasuje jeśli będzie można grać postacią z obozu/nową D: Jestem za opcją mówioną, ale pisana oczywiście też ok ;)
Indiana - 22-10-2014, 01:44

No to czekam na pierwszego wariata, który się zgłosi na MG ;)
Reshion vol 2 Electric Bo - 22-10-2014, 01:57

Możena poznać kto jaką opcję wybrał w ankiecie?
Indiana - 22-10-2014, 02:32

Cytat:
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Indiana
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Shatan
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Szrapnel
Nie będę brał udziału w S. sesjach. Mam własne na studiach. Owizor
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Powój
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Rosomak
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Uszek
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Szamalchemik
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Kodran
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Sleith
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Erindiar
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. szwed
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Reshi
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Leite

Reshion vol 2 Electric Bo - 22-10-2014, 02:34

Dziękować :) .
Pedro - 22-10-2014, 20:30

Gdyby nie to, że kompletnie nie znam fabuły tegorocznej itp itd to bym mógł być MG :P Ale wyłącznie w wersji pisanej forumowo.
Prim - 23-10-2014, 20:36

Ja chcę zobaczyć, co będzie w łącznikowym ;)
Mam już gotowy wałek, nie zamierzam się bić o postać ;)
pozwolę, by biła się sama :)

Kodran - 23-10-2014, 21:49

Pisana forumowo brzmi fajnie
Indiana - 23-10-2014, 22:39

No to widzę, że są szanse na sesję pisaną :)

Teraz pytanie - w jeden wieczór czy rozpiszemy na kilka wieczorów?
Mogłabym w przyszłym tygodniu ogarnąć wątki, zakańczające to, cośmy na epilogu roztentegowali. Gdybyś Pedro się zdecydował na prowadzenie, to dałabym Ci ramy, w jakich można rozegrać jakąś miłą polityczną przygodę.
Przyszły weekend niespodziewanie mam w miarę nawet dostępny ;)

Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 22:45

Cytat:
Teraz pytanie - w jeden wieczór czy rozpiszemy na kilka wieczorów?

To sięby zobaczyło moi zdaniem, jak się zakończy sesja, czy ludziom będzie się chciało, jak z czasem itp.

Pedro - 23-10-2014, 22:57

Spoko. Podeślij mi w takim to co przygotujesz. Ja postaram się z tego sklecić coś ciekawego, czy na następny weekend się wyrobię, głowy nie dam, ale im wcześniej dostanę materiały tym wcześniej będę mógł zacząć przygotowywać scenariusz. ;) A, chciałbym też wiedzieć w jakiej formie miało by to być. Bo generalnie PBF (play by forum) trwają długi okres czasu (od kilku tygodni do kilku miesięcy). Tu, wydaje mi się chodzi wam o scenariusz skończony w krótszym czasie, tak? Muszę też wiedzieć czy potencjalni gracze mają być wszyscy w jednej grupie czy podzieleni na kilka, czy może każdy miałby mieć osobny wątek i działał oddzielnie. Ten ostatni wariant miałby najwięcej sensu moim zdaniem, ale to się będzie wiązało z dłuższym czasem trwania. Niestety sesje forumowe nie dają się rozegrać w jeden wieczór.
Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 23:04

Hmm. Raczej na kilka, gdyż część osób zacznie w innych miejscach oraz ma wątki kolidujące (np. Ja praktycznie za wszystkimi ;) ) a wtedy lepiej pisać w innych tematach ;) . Tylko, że wtedy trzeba byłoby się bawić w kilka grup na forum, zależnie od tego co postaci robią i gdzie są oraz zawsze trzeba byłoby czekać na wszystkich aby fabułę pchać do przodu.
Indiana - 23-10-2014, 23:06

Pedro napisał/a:
generalnie PBF (play by forum) trwają długi okres czasu (od kilku tygodni do kilku miesięcy). Tu, wydaje mi się chodzi wam o scenariusz skończony w krótszym czasie, tak?
Niekoniecznie. Na wiele wieczorów daje większe możliwości moim zdaniem, zwłaszcza jeśli gralibyśmy kwestie polityczne, siłą rzeczy nie rozgrywane w sekundach.
Na dłuższy czas byłoby bardzo spoko.

Ok, po weekendzie (jako że manewry.. ;) ) pozbieram wątki i prześlę :)

Hodo - 23-10-2014, 23:09

Dam wam radę - wybierzcie kilku MG, to będzie sprawniej szło z odpisywaniem, bo wiadomo, że jedna osoba nie zawsze ma czas na forum, a czytanie i odpowiadanie poszczególnym osobom to długie zajęcie. Brałem udział kiedyś w takiej sesji na forum i strasznie długo się czekało na odpowiedź na swoje działania.
Pedro - 23-10-2014, 23:18

Hodo dobrze mówi. Jeszcze z 1 lub 2 osoby by się zdały. Jeśli się nikt nie znajdzie to trudno, ale wtedy na pewno będzie to wolniej szło. To też zależy w sumie od ilości osób. Przy 5- 6 osobach tragedii nie będzie, ale przy większej ilości to będzie wolne.
Indiana - 23-10-2014, 23:41

"Wybierzcie" sugeruje, że jest z czego wybierać ;) ;)
Gdyby ktoś jeszcze się zgłosił, nie byłoby źle. Ostatecznie też mogę to ogarniac, ale jako uczestnik epilogu... mogę być mało obiektywna i ktoś może na starcie dostać w czoło meteorytem ;) (pozdro, Reshi ;) ;) ;) )

Pedro - 23-10-2014, 23:46

Może się ktoś zgłosi jeszcze. Puki co pewne są tylko 4 osoby. Z taką ilością nie miałbym problemu. Wszystko zależy od tego ilu ostatecznie będzie chętnych.
Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 23:47

Indi, ja też mogę być MG, lekko stronniczym ;) .
Aerlinn - 23-10-2014, 23:55

Ja jeszcze zobaczę, jak z czasem, bo się nie chcę podejmować zbyt wielu rzeczy, żeby potem nie okazało się, że coś będę musiała robić po łebkach. Zobaczymy po pierwszych kolokwiach, jak bardzo źle jest :)
Indiana - 24-10-2014, 00:19

Nie, Reshi, nie możesz! :D
Aerlinn, te pierwsze koła to kiedy? :)

Reshion vol 2 Electric Bo - 24-10-2014, 00:29

Indiana - 24-10-2014, 00:45

Jeśli chciałeś mi powiedzieć "you have no power here", to to całkiem dobra scena do zobrazowania skutków ;) ;)
Reshion vol 2 Electric Bo - 24-10-2014, 00:48

I tak bez walki się nie poddam :P .
Owizor - 24-10-2014, 00:48

Nieraz już pomagałem lub i nawet prowadziłem takie sesje i wiem z doświadczenia, że może i przyjemnie takie coś się prowadzi, ale bez względu na to jaka by to nie była skala czy tematyka, pożera to to strrasznie duuuużo czasu. Jak dla mnie dużo za dużo ;/ (i mówię to nie tylko jako student - nawet prowadząc sesję w ostatnie wakacje, mimo świetnej fabuły, miałem bardzo szybko serrrdecznie dość kolejnego przesiedzianego wieczoru... hm... chyba przez swój pragmatyzm nabawiłem się alergii na PBF-y) Ech... a z drugiej chciałbym potrzymać stery Argana gdyby się pojawił... ten ból :( Może niech będzie tak, że gdyby postać się pojawiła, to niech MG da mi znać, to powiem jak najpewniej by zareagował...?
Aerlinn - 24-10-2014, 07:00

Z matmy za 2 tygodnie, ono będzie decydującego, bo mi powie, jak bardzo nie ogarniam :) Ale wydaje mi się, że ew. czasem wymiennie mogłabym mistrzować :)
Reshion vol 2 Electric Bo - 06-11-2014, 18:42

Pomysł umarł śmiercią naturalną?
Indiana - 06-11-2014, 19:05

Nie. Czeka na swoją kolej realizacji.
Indiana - 09-11-2014, 21:12

Dobrze, proszę Państwa :) To bierzmy się do roboty.
Do najbliższego PIĄTKU (14.11) wszystkie osoby, które chcą, aby ich postaci powpływały jeszcze na coś w świecie gry, niech mi przyślą:

• ci, którzy grali na epilogu - co konkretnie i gdzie zrobili (lub chcieliby zrobić) od momentu zamknięcia fabuły przez najbliższe późniejsze około 2 doby
  • ci, którzy nie grali na epilogu - informacje, jaka postać i w co konkretnie się angażuje. Mogą to być sprawy na Zapołudniu, ale nie ograniczamy się terytorialnie, jeśli jakaś postać chce działać w innym rejonie, to także może, ALE jej działalność MUSI dotyczyć SPRAW TEGOROCZNEJ FABUŁY.

Pierwszą fazą gry będzie zamknięcie spraw na Zapołudniu i tam też umiejscowię główną akcję sesji.

Tryb gry będzie wyglądał tak:
- dostanę od Was Wasze chęci i pobożne życzenia i przerobię je na realnie możliwe ;)
- Wy dostanie odpowiedzi, czyli skorygowane dzieje Waszych postaci
- w piątek na forum pojawi się wstęp (zrobimy sobie osobny dział na to) z informacjami, co się dzieje. Będą to informacje z kategorii "co wiedzą wszyscy".
- otworzę tematy osobne dla każdego rozgrywanego wydarzenia, na których uczestniczący w wydarzeniu będą pisać, co robią. Jeśli będą to tajne rzeczy - będą mnie o tym informować w PW.
- dla wygody można też otworzyć tematy utajnione (jak na epilogu), gdzie każda grupa będzie mogła sobie knuć po tajniacku. Będzie to wygodniejsze o tyle od porozumiewania się via gg czy coś takiego, że na bieżąco będę mogła informować np. czego nie możecie zrobić albo o tym, że akurat spada na Was kowadło :P
- gra nie będzie w czasie rzeczywistym. Ponieważ nikt z nas nie dysponuje wolnymi dniami, aby siedzieć non stop przy kompie, będziemy to rozgrywać wieczorami i kiedy tylko będziecie mieli czas. W momencie kiedy jakiś gracz musi odpaść z gry, to albo przerywamy, jeśli jego udział jest decydujący dla gry, albo "idzie spać", względnie "pilnuje koni" ;)
Jeśli Wy macie czas, a ja nie - piszecie, spróbujemy znaleźć zastępstwo na MG
- jako MG pomogą mi te osoby, które się do tego zgłosiły (Pedro, Aerlinn) w miarę swojego wolnego czasu. Myślę, że najwygodniej bedzie, jeśli będziemy się dzielić akcjami. Na użytek gry będę więc musiała wlepić Wam moderatora ;)

Wszelkie Wasze sugestie mile widziane, bo nie mam doświadczenia w takim graniu i to będzie czysta improwiza ;)
Wychodzi mi jednak, że jako iż z F. nikt więcej raczej nie będzie uczestniczył, to muszę zrezygnować z fascynującej walki z wrogami Styrii i stać się bezstronnym sędzią ;)

Ok, to informacje o postaciach - do piątku (a lepiej do czwartku!), na moje PW :)

Indiana - 12-11-2014, 18:19

Czekam na postaci od Was :) Wątki własciwie gotowe, parę ciekawych rzeczy jest do zrobienia ;)
Ciekawa jestem, czy się nam uda ta inicjatywa ;)

Aver - 12-11-2014, 20:52

Wiadomość poszła, ale w sumie moja postać tak trochę nie bardzo ma wybór, nie? ^^"
Szamalchemik - 12-11-2014, 21:54

Dwóch najemników, członków Smoczej kompani szuka zatrudnienia w trybie do czwartku. Oferujemy profesjonalne usługi eskortowe (Toruviel jakoś przeżyła, to coś oznacza, nie?), w ostateczności poszukiwanie skarbów/odzyskiwanie starożytnych artefaktów i dostarczanie ich do rąk prawowitych właścicieli.
Nem - 12-11-2014, 23:18

wiadomość poszła :3
Reshion vol 2 Electric Bo - 13-11-2014, 00:08

Czy nasz postać musi być na terenie Vekowaru? Czy panowie ze smoczej są pomocni komukolwiek dopóki oferuje on wynafrodzenie pieniężne + są honorowo lojalni ;) ?
Indiana - 13-11-2014, 15:06

Avergill napisał/a:
moja postać tak trochę nie bardzo ma wybór, nie?
Wybór jest zawsze, różnią się tylko konsekwencje ;)

Szamalchemik napisał/a:
Dwóch najemników, członków Smoczej kompani szuka zatrudnienia w trybie do czwartku
Biorę! ;) A serio - będzie coś dla Smoczej ;)

Reshi napisał/a:
Czy nasz postać musi być na terenie Vekowaru?
Lub w pobliżu.
Szamalchemik - 13-11-2014, 20:17

Piszemy się. Mamy Ci wysłać jakąś PMkę czy po prostu założysz że robimy wszystko co każesz?
Toruviel - 13-11-2014, 21:00

Ode mnie wiadomość poszła również :)
Akinori - 13-11-2014, 21:20

Od mnie też poszła. O dziwo zdecydowałem się zagrać ;)
Powój - 13-11-2014, 21:31

Ode mnie poszło wczoraj, ale z moim internetem to nie wiem czy dotarło :v
Indiana - 13-11-2014, 22:51

Wszystkie dotarły :D Frekwencja mnie zdziwiła, jest ładny tłumek :D
No i dobrze. Do jutra będą pozakładane tematy i wstępy i inne takie :)

Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 01:02

Ciekawe ile osób będzie chciało mnie zabić/pojmać :P
Indiana - 14-11-2014, 01:27

Może najpierw się zgłoś...? ;)
Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 01:29

Piszę ale moje wyknuwanie trochę potrwają, szczególnie, że nie wiem na czym stoję :/
Indiana - 14-11-2014, 02:00

No to sie dowiesz w trakcie gry :)
Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 02:01

Lista życzeń poszła ;)
Indiana - 14-11-2014, 04:43

Ok, wszyscy, którzy się zgłosili (13 osób :D ), powinni widzieć przydzielony dla nich wątek z numerkiem.
W tym wątku zaraz wymaluję tematy o nazwie "przygoda", w których pojawią się wstępy i piszemy w nich przebieg wydarzeń. Czyli to temat "inside game". Jeśli będzie potrzebny osobny temat "techniczny" dla zagadnień w rodzaju "narada grupy co dalej robimy", "czy możemy zrobić taki czar/eliksir/cośtam" - to osoby z grupy je sami założą.
Jeśli złoży się tak (a się złoży ;) ), że grupy się zejdą do kupy - przerzucę do nowego wątku. W ten sposób będzie można manewrować poziomem udzielania informacji nowym towarzyszom o przeszłych wydarzeniach.
Z racji tego, że nikt z nas nie będzie w stanie zbyt dużo czasu poświęcać na grę, wydaje mi się, że nie możemy posuwać sie do przodu małymi kroczkami - tj. nie piszemy "teraz mówię mu, zeby podniósł rękę" albo "patrzę co jest w szufladzie". Raczej deklarujemy dużą porcję wydarzeń na raz, czyli "w tej rozmowie sugeruję że to i tamto, w tym, że ma podnieść rękę, ale generalnie nie chcę żeby sie domyślił, że coś tam, więc kieruję jego uwagę na ostrzał z góry" albo "zarządzam przeszukanie całego budynku, w tym pokoi, kuchni, szopki i składziku na pranie oraz szuflady".
Nie wiem, czy to bardzo jasne jest... ;) jeśli nie to krzyczcie :)

I jeśli macie jakieś podpowiedzi, sugestie, żeby to sprawnie szło, to też krzyczcie :)

Aver - 14-11-2014, 21:31

Czyli po prostu bawimy się w szybko idący pbf ;)
Się nie mogę doczekać :D

Frączek - 14-11-2014, 21:32

Au, Indi! Jeszcze ja! Piątek jeszcze trwa :D ! !
Indiana - 15-11-2014, 00:08

Co to jest pbf...? :D
Spoko, zdążyłeś, a nawet gdyby nie - dodać kogoś po drodze nie problem :)

Aver - 15-11-2014, 00:12

Play by forum - Pedro o tym wspominał ;) chodzi o pisanie w formie postów na forum co kto robi i opis jego przeżyć. Takie wspólne pisanie powieści. Albo internetowy storytelling :D
Indiana - 15-11-2014, 00:33

Haha, no faktycznie może pasować ;) To podpowiadajcie mi, jak to ma wyglądać jak coś ;)
Nem - 15-11-2014, 13:38

Możemy zrobić jeszcze jedno subforum "karczma" dla wszystkich, żebyśmy tam sobie rozmawiali między grupami?
Indiana - 15-11-2014, 14:39

No to chyba może być na otwartym terenie, nie? W tym głównym dziale "Silberowe sesje"?
Aver - 15-11-2014, 15:32

Hm... Narracja pierwszo- czy trzecioosobowa?
Reshion vol 2 Electric Bo - 15-11-2014, 15:33

To chyba obojętne ;) . Jak kto woli moim zdaniem.
Indiana - 15-11-2014, 15:48

Moim również :)
Ewentualnie wyraźnie zaznaczajcie różnicę w przypadku dialogów, jakimś znakiem, przykładowo myślnikiem przez rozpoczęciem zdania. Albo w cytacie.

Indiana - 15-11-2014, 16:56

Hej, znacie może jakąś łatwą aplikację do robienia map/planów miasta? Zrobiłabym wam plan Vekowaru, a nie chce mi się rysować i skanować ;/
Reshion vol 2 Electric Bo - 15-11-2014, 17:01

Paint?
Dla nie musi być jakaś tam bejrancka, mogą być nawet kwadraty i prostokąty + jakieś ew. insze inszostwa dla jakiś wybranych budynków.

Indi - Dalej nie widzę żadnego temu dla mnie do pisania, mam w takim razie na pw odpowiadać?

Indiana - 15-11-2014, 17:05

Naprawione ;)

Dobra, ogarnę to jakoś w szopie ;)

Akinori - 15-11-2014, 19:50

Takie bawitko znalazłem, właśnie testuje.
https://www.rpglibrary.or..._map_generator/

Indiana - 15-11-2014, 20:07

Fuck!!!! Kiedy właśnie skończyłam.... :sad: :sad: :sad:
Aver - 15-11-2014, 20:09

Akinori, refleks szachisty :D
Indiana - 15-11-2014, 20:45

Oki, ode mnie taka korekta techniczna - nie piszcie mi komunikatów w stylu "dobra, to ja zaraz napiszę" czy "to poczekaj chwilę". Poczekam :) I wy też nieraz będziecie poczekiwać na mnie, jak mnie akurat nie będzie przy kompie, wszyscy musimy przy tej grze mieć cierpliwość.
Ale takie komunikaty sprawiają, że naklikuję się tylko niepotrzebnie :) Więc w temacie "przygoda" piszcie TYLKO, jeśli ja lub ktoś ma na to odpowiedzieć wewnątrz gry.

Reshion vol 2 Electric Bo - 16-11-2014, 04:22

Hm, można poprości, z ciekawości, o listę ile osób bierze w tym przedwsięwźięciu udział ;) ?
Rosomak - 16-11-2014, 04:25

Chcesz mieć pewność ile osób na ciebie poluje? ;) ;D
Indiana - 16-11-2014, 04:39

Osób, że w sensie postaci czy graczy? ;)
Można, ale rano ;)

Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 02:28

Graczy tylko :)
Indiana - 17-11-2014, 02:35

Ok :)

Więc:
Owizor
Powój
Aver
Eri
Nem
Reshi
Kodran
Toruviel
Elidis
Szrapnel
Szamalchemik
Leite
Elfik
Shatan
Rosomak
Aki
Uszek

Jakoś tak ;)

Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 18:51

Dziękować :)
Indiana - 17-11-2014, 19:05

To są gracze :) Postaci gra więcej :)
Powój - 17-11-2014, 19:09

Postaci jest aktualnie n-1 :D
Bo u nas właśnie komuś się umarło, czyżby pierwszy trup?

Indiana - 17-11-2014, 19:10

Z postaci występujących - tak, chyba pierwszy, ale spoko, zaraz będzie więcej, pracuję nad tym ;)
Szrapnel - 17-11-2014, 19:12

Ok, zaczynam się bać.
Akinori - 17-11-2014, 19:22

Indiana napisał/a:
Z postaci występujących - tak, chyba pierwszy, ale spoko, zaraz będzie więcej, pracuję nad tym ;)

Ja też ;)

Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 19:26

:shock: :angry: :shock:
Leite - 17-11-2014, 22:10

Ja też (jestem jakby zatruta :angry: )
Sephion - 17-11-2014, 23:21

Widzę tu plan optymalizacji - im Was mniej, tym szybciej wydarzenia będą szły do przodu :D
Powój - 17-11-2014, 23:23

Problem polega na tym, że trup pierwszy był niezależnym bohaterem :c
Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 23:25

Tak w sumie to MG mogli by się postarać aby wszystkie wydarzenia szły w miarę w tym samym czasie aby nie było bałaganu potem, przy spotkaniach.
Pedro - 17-11-2014, 23:37

MG robią co mogą.
Powój - 17-11-2014, 23:38

Reshi wyobraź sobie, że musisz ogarnąć te wszystkie osoby na raz gdzie w niektórych sesjach pojawia się sporo postów na jedną godzinę... To nie jest zbyt łatwe ;)
Reshion vol 2 Electric Bo - 18-11-2014, 12:56

Zdaję sobie sprawę z tego co mówicie ale potem z tego mogą pojawić się problemy.
Indiana - 18-11-2014, 19:02

Reshi niech cie glowa nie boli. Wyrównam czasy.pierwszy raz prowadze rpg i robię bledy. ;)