|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Ogłoszenia - Silberowa sesja
Reshion vol 2 Electric Bo - 21-10-2014, 01:27 Temat postu: Silberowa sesja Ok, poszedł pomysł z góry aby zrobić Silberową sesję lecz zanim go się rozwinie wypadało by ustalić co i jak, przynajmniej tak ±.
Są 3 opcje prowadzenia sesji:
-Pisana: Ogarniamy jakąś konfę na facebooku/skypie/gg/tutajwstawinnykomunikator i tam będziemy sobie miło pisali. U mnie na drugie miejsce.
-Badana: To samo co u góry tylko,że zamiast pisać mówimy. Osobiście nie za bardzo polecam. Miejsce trzecie.
-Klasyczna: Wbijamy do Srebrnej, siadamy przy stole w hali, MG dostaje na papierze karty postaci i jedziemy. Ma jedną dużą wadę, trzeba byłoby ogarnąć termin żeby wszystkim pasowało oraz miejsce, jeśli np. Srebrna byłaby nie dostępna. Mimo, że mój faworyt osobiście nie wierzę, że będziemy w taki sposób grali.
Po ustaleniu jak gramy wpadałoby ogarnąć, najbardziej niechcianą rolę czyli MG. Ostrzegam przed ew. frultracją kiedy gracze zrobią coś czego nie powinni, co jest prawie zawsze .
Proszę też wszystkich chętnych aby napisali jaki im sposób pasuje i czy mogą być MG.
Indiana - 21-10-2014, 02:39
Dla mnie realne szanse ma opcja pisana - wolałabym być konsultantem dla MG, a nie MG, jako że tego nie robiłam i musiałabym dopiero ogarnąć czym to się je, a nie chcę się uczyć na kimś
Ale jak nie będzie innej opcji, to ogarnę.
Opcja klasyczna też jest możliwa, ale widzę to ewentualnie w ramach Zimowego Silbera, o którym wkrótce
Powój - 21-10-2014, 12:40
Nie ma to jak wybrać opcję nr.2 w ankiecie jak nie miało się postaci w tym roku. Chyba, że Nelowa kontynuacja będzie klepnięta.
I preferuje pisanie do którego nadaje się skype oraz forum(sporo grałam właśnie na forach)
Reshion vol 2 Electric Bo - 21-10-2014, 12:49
W sumie nic chyba nie stoi na przeszkodzie abyś zrobiła sobie nową postać .
Indii, tylko, jest taki mały problem, że ty masz największą wiedzę o silberze więc MG miałby małe problemy czy coś co robią gracze albo on sam, jest ok. Opcja konsultanta nie jest zła pytania tylko czy by pasowała tobie. A to się raczej wyjdzie w praniu.
Indiana - 21-10-2014, 12:57
Skoro proponuję konsultację, to chyba by mi pasowała, nie?
Frączek - 21-10-2014, 13:13
Ja również opcja pisemna
Uszek - 21-10-2014, 15:10
A mi sie bardzo podoba opcja mówienia
Aver - 21-10-2014, 19:29
A mnie zastanawia co będzie z Emilią... i chętnie w sumie bym się pobawiła w bycie przesłuchiwaną, bo mam nawet na to plan >:3
Jestem wszystkimi mackami za opcją pisaną. Przynajmniej pozostawia po sobie archiwum, do którego można wrócić, czego nie ma w opcji gadanej.
Rosomak - 21-10-2014, 19:53
Mi pasuje jeśli będzie można grać postacią z obozu/nową D: Jestem za opcją mówioną, ale pisana oczywiście też ok
Indiana - 22-10-2014, 01:44
No to czekam na pierwszego wariata, który się zgłosi na MG
Reshion vol 2 Electric Bo - 22-10-2014, 01:57
Możena poznać kto jaką opcję wybrał w ankiecie?
Indiana - 22-10-2014, 02:32
Cytat: | Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Indiana
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Shatan
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Szrapnel
Nie będę brał udziału w S. sesjach. Mam własne na studiach. Owizor
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Powój
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Rosomak
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Uszek
Na pewno będę brał udział!!! Muszę jakoś uratować moją postać by nie umarła w łącznikowym!!! Szamalchemik
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Kodran
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Sleith
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Erindiar
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. szwed
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Reshi
Może będę brał udziału w S. sesjach ale to się jeszcze zobaczy. Leite |
Reshion vol 2 Electric Bo - 22-10-2014, 02:34
Dziękować .
Pedro - 22-10-2014, 20:30
Gdyby nie to, że kompletnie nie znam fabuły tegorocznej itp itd to bym mógł być MG Ale wyłącznie w wersji pisanej forumowo.
Prim - 23-10-2014, 20:36
Ja chcę zobaczyć, co będzie w łącznikowym
Mam już gotowy wałek, nie zamierzam się bić o postać
pozwolę, by biła się sama
Kodran - 23-10-2014, 21:49
Pisana forumowo brzmi fajnie
Indiana - 23-10-2014, 22:39
No to widzę, że są szanse na sesję pisaną
Teraz pytanie - w jeden wieczór czy rozpiszemy na kilka wieczorów?
Mogłabym w przyszłym tygodniu ogarnąć wątki, zakańczające to, cośmy na epilogu roztentegowali. Gdybyś Pedro się zdecydował na prowadzenie, to dałabym Ci ramy, w jakich można rozegrać jakąś miłą polityczną przygodę.
Przyszły weekend niespodziewanie mam w miarę nawet dostępny
Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 22:45
Cytat: | Teraz pytanie - w jeden wieczór czy rozpiszemy na kilka wieczorów? |
To sięby zobaczyło moi zdaniem, jak się zakończy sesja, czy ludziom będzie się chciało, jak z czasem itp.
Pedro - 23-10-2014, 22:57
Spoko. Podeślij mi w takim to co przygotujesz. Ja postaram się z tego sklecić coś ciekawego, czy na następny weekend się wyrobię, głowy nie dam, ale im wcześniej dostanę materiały tym wcześniej będę mógł zacząć przygotowywać scenariusz. A, chciałbym też wiedzieć w jakiej formie miało by to być. Bo generalnie PBF (play by forum) trwają długi okres czasu (od kilku tygodni do kilku miesięcy). Tu, wydaje mi się chodzi wam o scenariusz skończony w krótszym czasie, tak? Muszę też wiedzieć czy potencjalni gracze mają być wszyscy w jednej grupie czy podzieleni na kilka, czy może każdy miałby mieć osobny wątek i działał oddzielnie. Ten ostatni wariant miałby najwięcej sensu moim zdaniem, ale to się będzie wiązało z dłuższym czasem trwania. Niestety sesje forumowe nie dają się rozegrać w jeden wieczór.
Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 23:04
Hmm. Raczej na kilka, gdyż część osób zacznie w innych miejscach oraz ma wątki kolidujące (np. Ja praktycznie za wszystkimi ) a wtedy lepiej pisać w innych tematach . Tylko, że wtedy trzeba byłoby się bawić w kilka grup na forum, zależnie od tego co postaci robią i gdzie są oraz zawsze trzeba byłoby czekać na wszystkich aby fabułę pchać do przodu.
Indiana - 23-10-2014, 23:06
Pedro napisał/a: | generalnie PBF (play by forum) trwają długi okres czasu (od kilku tygodni do kilku miesięcy). Tu, wydaje mi się chodzi wam o scenariusz skończony w krótszym czasie, tak? | Niekoniecznie. Na wiele wieczorów daje większe możliwości moim zdaniem, zwłaszcza jeśli gralibyśmy kwestie polityczne, siłą rzeczy nie rozgrywane w sekundach.
Na dłuższy czas byłoby bardzo spoko.
Ok, po weekendzie (jako że manewry.. ) pozbieram wątki i prześlę
Hodo - 23-10-2014, 23:09
Dam wam radę - wybierzcie kilku MG, to będzie sprawniej szło z odpisywaniem, bo wiadomo, że jedna osoba nie zawsze ma czas na forum, a czytanie i odpowiadanie poszczególnym osobom to długie zajęcie. Brałem udział kiedyś w takiej sesji na forum i strasznie długo się czekało na odpowiedź na swoje działania.
Pedro - 23-10-2014, 23:18
Hodo dobrze mówi. Jeszcze z 1 lub 2 osoby by się zdały. Jeśli się nikt nie znajdzie to trudno, ale wtedy na pewno będzie to wolniej szło. To też zależy w sumie od ilości osób. Przy 5- 6 osobach tragedii nie będzie, ale przy większej ilości to będzie wolne.
Indiana - 23-10-2014, 23:41
"Wybierzcie" sugeruje, że jest z czego wybierać
Gdyby ktoś jeszcze się zgłosił, nie byłoby źle. Ostatecznie też mogę to ogarniac, ale jako uczestnik epilogu... mogę być mało obiektywna i ktoś może na starcie dostać w czoło meteorytem (pozdro, Reshi )
Pedro - 23-10-2014, 23:46
Może się ktoś zgłosi jeszcze. Puki co pewne są tylko 4 osoby. Z taką ilością nie miałbym problemu. Wszystko zależy od tego ilu ostatecznie będzie chętnych.
Reshion vol 2 Electric Bo - 23-10-2014, 23:47
Indi, ja też mogę być MG, lekko stronniczym .
Aerlinn - 23-10-2014, 23:55
Ja jeszcze zobaczę, jak z czasem, bo się nie chcę podejmować zbyt wielu rzeczy, żeby potem nie okazało się, że coś będę musiała robić po łebkach. Zobaczymy po pierwszych kolokwiach, jak bardzo źle jest
Indiana - 24-10-2014, 00:19
Nie, Reshi, nie możesz!
Aerlinn, te pierwsze koła to kiedy?
Reshion vol 2 Electric Bo - 24-10-2014, 00:29
Indiana - 24-10-2014, 00:45
Jeśli chciałeś mi powiedzieć "you have no power here", to to całkiem dobra scena do zobrazowania skutków
Reshion vol 2 Electric Bo - 24-10-2014, 00:48
I tak bez walki się nie poddam .
Owizor - 24-10-2014, 00:48
Nieraz już pomagałem lub i nawet prowadziłem takie sesje i wiem z doświadczenia, że może i przyjemnie takie coś się prowadzi, ale bez względu na to jaka by to nie była skala czy tematyka, pożera to to strrasznie duuuużo czasu. Jak dla mnie dużo za dużo (i mówię to nie tylko jako student - nawet prowadząc sesję w ostatnie wakacje, mimo świetnej fabuły, miałem bardzo szybko serrrdecznie dość kolejnego przesiedzianego wieczoru... hm... chyba przez swój pragmatyzm nabawiłem się alergii na PBF-y) Ech... a z drugiej chciałbym potrzymać stery Argana gdyby się pojawił... ten ból Może niech będzie tak, że gdyby postać się pojawiła, to niech MG da mi znać, to powiem jak najpewniej by zareagował...?
Aerlinn - 24-10-2014, 07:00
Z matmy za 2 tygodnie, ono będzie decydującego, bo mi powie, jak bardzo nie ogarniam Ale wydaje mi się, że ew. czasem wymiennie mogłabym mistrzować
Reshion vol 2 Electric Bo - 06-11-2014, 18:42
Pomysł umarł śmiercią naturalną?
Indiana - 06-11-2014, 19:05
Nie. Czeka na swoją kolej realizacji.
Indiana - 09-11-2014, 21:12
Dobrze, proszę Państwa To bierzmy się do roboty.
Do najbliższego PIĄTKU (14.11) wszystkie osoby, które chcą, aby ich postaci powpływały jeszcze na coś w świecie gry, niech mi przyślą:
- ci, którzy grali na epilogu - co konkretnie i gdzie zrobili (lub chcieliby zrobić) od momentu zamknięcia fabuły przez najbliższe późniejsze około 2 doby
- ci, którzy nie grali na epilogu - informacje, jaka postać i w co konkretnie się angażuje. Mogą to być sprawy na Zapołudniu, ale nie ograniczamy się terytorialnie, jeśli jakaś postać chce działać w innym rejonie, to także może, ALE jej działalność MUSI dotyczyć SPRAW TEGOROCZNEJ FABUŁY.
Pierwszą fazą gry będzie zamknięcie spraw na Zapołudniu i tam też umiejscowię główną akcję sesji.
Tryb gry będzie wyglądał tak:
- dostanę od Was Wasze chęci i pobożne życzenia i przerobię je na realnie możliwe
- Wy dostanie odpowiedzi, czyli skorygowane dzieje Waszych postaci
- w piątek na forum pojawi się wstęp (zrobimy sobie osobny dział na to) z informacjami, co się dzieje. Będą to informacje z kategorii "co wiedzą wszyscy".
- otworzę tematy osobne dla każdego rozgrywanego wydarzenia, na których uczestniczący w wydarzeniu będą pisać, co robią. Jeśli będą to tajne rzeczy - będą mnie o tym informować w PW.
- dla wygody można też otworzyć tematy utajnione (jak na epilogu), gdzie każda grupa będzie mogła sobie knuć po tajniacku. Będzie to wygodniejsze o tyle od porozumiewania się via gg czy coś takiego, że na bieżąco będę mogła informować np. czego nie możecie zrobić albo o tym, że akurat spada na Was kowadło
- gra nie będzie w czasie rzeczywistym. Ponieważ nikt z nas nie dysponuje wolnymi dniami, aby siedzieć non stop przy kompie, będziemy to rozgrywać wieczorami i kiedy tylko będziecie mieli czas. W momencie kiedy jakiś gracz musi odpaść z gry, to albo przerywamy, jeśli jego udział jest decydujący dla gry, albo "idzie spać", względnie "pilnuje koni"
Jeśli Wy macie czas, a ja nie - piszecie, spróbujemy znaleźć zastępstwo na MG
- jako MG pomogą mi te osoby, które się do tego zgłosiły (Pedro, Aerlinn) w miarę swojego wolnego czasu. Myślę, że najwygodniej bedzie, jeśli będziemy się dzielić akcjami. Na użytek gry będę więc musiała wlepić Wam moderatora
Wszelkie Wasze sugestie mile widziane, bo nie mam doświadczenia w takim graniu i to będzie czysta improwiza
Wychodzi mi jednak, że jako iż z F. nikt więcej raczej nie będzie uczestniczył, to muszę zrezygnować z fascynującej walki z wrogami Styrii i stać się bezstronnym sędzią
Ok, to informacje o postaciach - do piątku (a lepiej do czwartku!), na moje PW
Indiana - 12-11-2014, 18:19
Czekam na postaci od Was Wątki własciwie gotowe, parę ciekawych rzeczy jest do zrobienia
Ciekawa jestem, czy się nam uda ta inicjatywa
Aver - 12-11-2014, 20:52
Wiadomość poszła, ale w sumie moja postać tak trochę nie bardzo ma wybór, nie? ^^"
Szamalchemik - 12-11-2014, 21:54
Dwóch najemników, członków Smoczej kompani szuka zatrudnienia w trybie do czwartku. Oferujemy profesjonalne usługi eskortowe (Toruviel jakoś przeżyła, to coś oznacza, nie?), w ostateczności poszukiwanie skarbów/odzyskiwanie starożytnych artefaktów i dostarczanie ich do rąk prawowitych właścicieli.
Nem - 12-11-2014, 23:18
wiadomość poszła :3
Reshion vol 2 Electric Bo - 13-11-2014, 00:08
Czy nasz postać musi być na terenie Vekowaru? Czy panowie ze smoczej są pomocni komukolwiek dopóki oferuje on wynafrodzenie pieniężne + są honorowo lojalni ?
Indiana - 13-11-2014, 15:06
Avergill napisał/a: | moja postać tak trochę nie bardzo ma wybór, nie? | Wybór jest zawsze, różnią się tylko konsekwencje
Szamalchemik napisał/a: | Dwóch najemników, członków Smoczej kompani szuka zatrudnienia w trybie do czwartku | Biorę! A serio - będzie coś dla Smoczej
Reshi napisał/a: | Czy nasz postać musi być na terenie Vekowaru? | Lub w pobliżu.
Szamalchemik - 13-11-2014, 20:17
Piszemy się. Mamy Ci wysłać jakąś PMkę czy po prostu założysz że robimy wszystko co każesz?
Toruviel - 13-11-2014, 21:00
Ode mnie wiadomość poszła również
Akinori - 13-11-2014, 21:20
Od mnie też poszła. O dziwo zdecydowałem się zagrać
Powój - 13-11-2014, 21:31
Ode mnie poszło wczoraj, ale z moim internetem to nie wiem czy dotarło :v
Indiana - 13-11-2014, 22:51
Wszystkie dotarły Frekwencja mnie zdziwiła, jest ładny tłumek
No i dobrze. Do jutra będą pozakładane tematy i wstępy i inne takie
Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 01:02
Ciekawe ile osób będzie chciało mnie zabić/pojmać
Indiana - 14-11-2014, 01:27
Może najpierw się zgłoś...?
Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 01:29
Piszę ale moje wyknuwanie trochę potrwają, szczególnie, że nie wiem na czym stoję :/
Indiana - 14-11-2014, 02:00
No to sie dowiesz w trakcie gry
Reshion vol 2 Electric Bo - 14-11-2014, 02:01
Lista życzeń poszła
Indiana - 14-11-2014, 04:43
Ok, wszyscy, którzy się zgłosili (13 osób ), powinni widzieć przydzielony dla nich wątek z numerkiem.
W tym wątku zaraz wymaluję tematy o nazwie "przygoda", w których pojawią się wstępy i piszemy w nich przebieg wydarzeń. Czyli to temat "inside game". Jeśli będzie potrzebny osobny temat "techniczny" dla zagadnień w rodzaju "narada grupy co dalej robimy", "czy możemy zrobić taki czar/eliksir/cośtam" - to osoby z grupy je sami założą.
Jeśli złoży się tak (a się złoży ), że grupy się zejdą do kupy - przerzucę do nowego wątku. W ten sposób będzie można manewrować poziomem udzielania informacji nowym towarzyszom o przeszłych wydarzeniach.
Z racji tego, że nikt z nas nie będzie w stanie zbyt dużo czasu poświęcać na grę, wydaje mi się, że nie możemy posuwać sie do przodu małymi kroczkami - tj. nie piszemy "teraz mówię mu, zeby podniósł rękę" albo "patrzę co jest w szufladzie". Raczej deklarujemy dużą porcję wydarzeń na raz, czyli "w tej rozmowie sugeruję że to i tamto, w tym, że ma podnieść rękę, ale generalnie nie chcę żeby sie domyślił, że coś tam, więc kieruję jego uwagę na ostrzał z góry" albo "zarządzam przeszukanie całego budynku, w tym pokoi, kuchni, szopki i składziku na pranie oraz szuflady".
Nie wiem, czy to bardzo jasne jest... jeśli nie to krzyczcie
I jeśli macie jakieś podpowiedzi, sugestie, żeby to sprawnie szło, to też krzyczcie
Aver - 14-11-2014, 21:31
Czyli po prostu bawimy się w szybko idący pbf
Się nie mogę doczekać
Frączek - 14-11-2014, 21:32
Au, Indi! Jeszcze ja! Piątek jeszcze trwa ! !
Indiana - 15-11-2014, 00:08
Co to jest pbf...?
Spoko, zdążyłeś, a nawet gdyby nie - dodać kogoś po drodze nie problem
Aver - 15-11-2014, 00:12
Play by forum - Pedro o tym wspominał chodzi o pisanie w formie postów na forum co kto robi i opis jego przeżyć. Takie wspólne pisanie powieści. Albo internetowy storytelling
Indiana - 15-11-2014, 00:33
Haha, no faktycznie może pasować To podpowiadajcie mi, jak to ma wyglądać jak coś
Nem - 15-11-2014, 13:38
Możemy zrobić jeszcze jedno subforum "karczma" dla wszystkich, żebyśmy tam sobie rozmawiali między grupami?
Indiana - 15-11-2014, 14:39
No to chyba może być na otwartym terenie, nie? W tym głównym dziale "Silberowe sesje"?
Aver - 15-11-2014, 15:32
Hm... Narracja pierwszo- czy trzecioosobowa?
Reshion vol 2 Electric Bo - 15-11-2014, 15:33
To chyba obojętne . Jak kto woli moim zdaniem.
Indiana - 15-11-2014, 15:48
Moim również
Ewentualnie wyraźnie zaznaczajcie różnicę w przypadku dialogów, jakimś znakiem, przykładowo myślnikiem przez rozpoczęciem zdania. Albo w cytacie.
Indiana - 15-11-2014, 16:56
Hej, znacie może jakąś łatwą aplikację do robienia map/planów miasta? Zrobiłabym wam plan Vekowaru, a nie chce mi się rysować i skanować
Reshion vol 2 Electric Bo - 15-11-2014, 17:01
Paint?
Dla nie musi być jakaś tam bejrancka, mogą być nawet kwadraty i prostokąty + jakieś ew. insze inszostwa dla jakiś wybranych budynków.
Indi - Dalej nie widzę żadnego temu dla mnie do pisania, mam w takim razie na pw odpowiadać?
Indiana - 15-11-2014, 17:05
Naprawione
Dobra, ogarnę to jakoś w szopie
Akinori - 15-11-2014, 19:50
Takie bawitko znalazłem, właśnie testuje.
https://www.rpglibrary.or..._map_generator/
Indiana - 15-11-2014, 20:07
Fuck!!!! Kiedy właśnie skończyłam....
Aver - 15-11-2014, 20:09
Akinori, refleks szachisty
Indiana - 15-11-2014, 20:45
Oki, ode mnie taka korekta techniczna - nie piszcie mi komunikatów w stylu "dobra, to ja zaraz napiszę" czy "to poczekaj chwilę". Poczekam I wy też nieraz będziecie poczekiwać na mnie, jak mnie akurat nie będzie przy kompie, wszyscy musimy przy tej grze mieć cierpliwość.
Ale takie komunikaty sprawiają, że naklikuję się tylko niepotrzebnie Więc w temacie "przygoda" piszcie TYLKO, jeśli ja lub ktoś ma na to odpowiedzieć wewnątrz gry.
Reshion vol 2 Electric Bo - 16-11-2014, 04:22
Hm, można poprości, z ciekawości, o listę ile osób bierze w tym przedwsięwźięciu udział ?
Rosomak - 16-11-2014, 04:25
Chcesz mieć pewność ile osób na ciebie poluje?
Indiana - 16-11-2014, 04:39
Osób, że w sensie postaci czy graczy?
Można, ale rano
Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 02:28
Graczy tylko
Indiana - 17-11-2014, 02:35
Ok
Więc:
Owizor
Powój
Aver
Eri
Nem
Reshi
Kodran
Toruviel
Elidis
Szrapnel
Szamalchemik
Leite
Elfik
Shatan
Rosomak
Aki
Uszek
Jakoś tak
Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 18:51
Dziękować
Indiana - 17-11-2014, 19:05
To są gracze Postaci gra więcej
Powój - 17-11-2014, 19:09
Postaci jest aktualnie n-1
Bo u nas właśnie komuś się umarło, czyżby pierwszy trup?
Indiana - 17-11-2014, 19:10
Z postaci występujących - tak, chyba pierwszy, ale spoko, zaraz będzie więcej, pracuję nad tym
Szrapnel - 17-11-2014, 19:12
Ok, zaczynam się bać.
Akinori - 17-11-2014, 19:22
Indiana napisał/a: | Z postaci występujących - tak, chyba pierwszy, ale spoko, zaraz będzie więcej, pracuję nad tym |
Ja też
Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 19:26
Leite - 17-11-2014, 22:10
Ja też (jestem jakby zatruta )
Sephion - 17-11-2014, 23:21
Widzę tu plan optymalizacji - im Was mniej, tym szybciej wydarzenia będą szły do przodu
Powój - 17-11-2014, 23:23
Problem polega na tym, że trup pierwszy był niezależnym bohaterem :c
Reshion vol 2 Electric Bo - 17-11-2014, 23:25
Tak w sumie to MG mogli by się postarać aby wszystkie wydarzenia szły w miarę w tym samym czasie aby nie było bałaganu potem, przy spotkaniach.
Pedro - 17-11-2014, 23:37
MG robią co mogą.
Powój - 17-11-2014, 23:38
Reshi wyobraź sobie, że musisz ogarnąć te wszystkie osoby na raz gdzie w niektórych sesjach pojawia się sporo postów na jedną godzinę... To nie jest zbyt łatwe
Reshion vol 2 Electric Bo - 18-11-2014, 12:56
Zdaję sobie sprawę z tego co mówicie ale potem z tego mogą pojawić się problemy.
Indiana - 18-11-2014, 19:02
Reshi niech cie glowa nie boli. Wyrównam czasy.pierwszy raz prowadze rpg i robię bledy.
|
|