|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Grupa Niebieska - Walka
MrSzaman12 - 21-09-2015, 15:34 Temat postu: Walka Wypadałoby mniej- więcej ogarnąć jaki jest nasz potencjał bitewny, czyli kto jaką ma broń, ilu nas jest, kto naparza z dystansu, no i najważniejsze- kto będzie dowodził podczas bitwy? Dowódca w bitwie niekoniecznie będzie przewodnikiem fabularnym grupy, ale lepiej ustalić, kto (ilu?) będzie dowodził podczas walki. Takie ustalenia się przydadzą, prawda?
Raoq- Qapłan- tarcza+włócznia.
Frączek - 21-09-2015, 15:38
Ja, kapłan wojownik, tarcza + włócznia + miecz u pasa. Ogarniam całkiem całkiem, nie chwaląc sie
Uszek - 21-09-2015, 15:45
Ja chciałbym być kapłanem dystansowym ale nie zabardzo ogarniam zasady
Abel - 21-09-2015, 16:22
Co do zaklęć: umówmy się w tę stronę: napiszcie co byście chcieli mieć, jak miałoby to działać, a z naszej strony dostaniecie poprawione to co chcecie z dopisanymi słówkami w języku naszego ludu i ograniczeniami, si?
Co do walki to pewnie jednoręczny miecz plus tarcza. Polecam miecz, bo przy naszej liczebności(z tarczami) włócznie będą nam tylko przeszkadzać. Poza tym nie zakładamy walki w większym szyku niż 2 osoby
Prim - 21-09-2015, 16:50
Pamiętajcie, że przyda nam się magia bojowa, jak i ta, w której Qa są mistrzami- psioniczna.
Frączek - 21-09-2015, 16:53
Abel napisał/a: | włócznie będą nam tylko przeszkadzać |
Skoro nalegasz :/
W każdym razie, włócznię zabiorę, najwyżej poleży tylko w domku, a nuż się przyda
Jeśli chodzi o słówka, to z mojej strony:
- obalenie,
- paraliż na 5s
- jakieś rozbrojenie, wyrzucenie broni?
- może coś psionicznego? Nie mam żadnego konkretnego pomysłu, bo nie wiem co można w tej kwestii a czego nie ;P
- strach na ileś sekund?
Możliwe byłoby łączenie zaklęć kapłańskich? Na przykładzie wypowiadania słówek przez 3 kapłanów, zaklęcie działałoby na 5 osób?
MrSzaman12 napisał/a: | kto będzie dowodził podczas bitwy? |
To ja proponuje kogoś, kto będzie w najbezpieczniejszej pozycji i jednocześnie będzie mógł obserwować jak największe pole bitwy. Czyli, jakiś kapłan, mag, ktoś kto stoi z tyłu.
Prim - 21-09-2015, 17:00
Shatan napisał/a: |
- może coś psionicznego? Nie mam żadnego konkretnego pomysłu, bo nie wiem co można w tej kwestii a czego nie ;P
|
jak będzie coś, czego nie można, powiemy "otoż nie" :3
Macie na razie dowolność. jesteście potężnymi psionikami.
Frączek - 21-09-2015, 17:05
Ok, no to jak dowolność to spróbuję, a co mi tam
Dopisuję:
- opętanie na odległość (czyli zwyczajne 'ktośtam bijesz kogośtam')
- oślepienie!
Co prawda, z tego co wiem to tylko Podziemne mogą coś takiego tworzyć, ale jak potężni psionicy to potężni, no nie?
Uszek - 21-09-2015, 17:13
Opętanie
Strach
Ból lekka rana
Wilki ból ciężka rana
Oślepienie
Ogluszenie
Brak powonienia
Dezorientacja
Paraliż
Na dotyk
Demoniczne wizje
Czytanie w pamięci
Kontrola nad naznaczonym
Rysowane
Pieczętowanie magi w znaku
Jak bede miał czas dopisze więcej
Prim - 21-09-2015, 17:17
Ech, zaczynacie kombinowac z naznaczeniem, więc prostuję.
Naznaczenie=/= totalne przejęcie kontroli.
We wstępie będziecie to miec wyjaśnione.
MrSzaman12 - 21-09-2015, 17:23
Oczywiście przerażenie na 1 szereg, bo fajne. Oprócz tego WYCISZENIE przerywające nawet inkantacje na np 10-15 sek. Na mniej nie ma sensu. Przesłanie intencji- "Elidis to wasz przeciwnik". Może paraliż?
Przydałoby się wiedzieć mniej- więcej domeny Opiekunów, albo coś w tym rodzaju. Jak wygląda kult, jakie ofiary (nowo narodzone dzieci? kozy? szyszki?), by wiedzieć od czego zacząć i wokół czego kminić jeśli chodzi o czary.
Frączek - 21-09-2015, 17:27
MrSzaman12 napisał/a: | domeny Opiekunów |
Głód, zaraza, cierpienie i strach / śmierć - nie pamiętam, proszę o korektę ;p
MrSzaman12 - 21-09-2015, 17:30
Shatan napisał/a: | MrSzaman12 napisał/a: | domeny Opiekunów |
Głód, zaraza, cierpienie i strach / śmierć - nie pamiętam, proszę o korektę ;p |
No właśnie Indi sieje jakieś ploty, że to tylko trochę i w ogóle nie prawda. Czy ktoś może w końcu przedstawić jedne stałe stanowisko?
Frączek - 21-09-2015, 17:35
O kurde, to podrzuć mi jakieś źródło czy coś, to ogarnę Jak tak, to wycofuje to co pisałem :p
Prim - 21-09-2015, 18:01
Ciśnijcie na razie bojowe i psioniczne.
Co do Opiekunów- potwierdzone info-wywalcie te stare domeny z 2014
MrSzaman12 - 21-09-2015, 18:10
Domeny były na potrzeby wskazania "tych złych"? xD
Minerałowa skóra- Taki reflect damage na 5 sek (właściciel czaru dalej otrzymuje obrażenia) xd
Odkupienie- ilość ran, które zadano czarującemu przenosi się na wybranego przeciwnika (dotykówka lol)
Verlan - 21-09-2015, 18:30
Ja tak tylko napomknę o mym skromnym mieczu. Tak, żeby było jak wszyscy to wszyscy
Referen - 21-09-2015, 19:47
przypomnę się tylko że walczę tarczą i mieczem
co do zaklęc
podpisuję się pod czytaniem w myślach i we wspomnieniach, paraliżem, strachem
w 2014 sapenthia ukryła swoją siedzibę jakimś zaklęciem psionicznym które powodowało przekonanie że: "tam nic nie ma"
jeśli nie ma jak wysłać miecza, moglibyśmy go gdzieś schować i rzucić tam podobne zaklęcie
a teraz moje propozycje
walczymy w szyku nie?
nie moglibyśmy nałożyć na siebię jakiejś blokady w umysłach która, dopóki jesteśmy w falandze, nie pozwala nam na odczuwanie obrażeń?
nierozerwany szyk=brak ran
byłoby super
kolejna rzecz.
berserk!
jak już napomknąłem o "falandze" to nie mogę pominąć szału berserkera!
mamy tutaj conajmniej kilku kapłanów- wojowników
jesteśmy silnymi psionikami
Nawet pasuje
na kilkanaście sekund ignorujemy obrażenia yay
miałem jeszcze pomysł dotyczący wywoływania zamętu u wrogów
możemy wywołać u nich wrażenie jakby się palili, dusili, topili, prawda?
i pozostańmy przy tym "wrażeniu"
myślą że się topią, ich medycy, magowie marnują na nich miksturki i zaklęcia a te biedaczyska nawet nie są rane :3
oni marnują środki a my mamy ubaw
Frączek - 21-09-2015, 19:50
Berserk nie ma sensu, bo po chwili cała ekipa leży na ziemi. To się sprawdza jak jest więcej luda, ale do rozbijania szyku, a nie do 'finish'em!'
Referen napisał/a: | myślą że się topią, ich medycy, magowie marnują na nich miksturki i zaklęcia te biedaczyska nawet nie są ranni!
oni marnują środki a my mamy ubaw
|
Boskie <3 <3 <3
MrSzaman12 - 21-09-2015, 19:55
Referen napisał/a: | na kilkanaście sekund ignorujemy obrażenia yay |
Berserk to ignorowanie bólu, a nie obrażeń, ale pomysł zacny.
Shatan napisał/a: | myślą że się topią, ich medycy, magowie marnują na nich miksturki i zaklęcia te biedaczyska nawet nie są ranni!
oni marnują środki a my mamy ubaw |
Z tym, że medycy usłyszą, że to zwykła ściema i nic nie będą marnować Taki bug w mechanice gry.
To może "Obecność Opiekuna"? Mają wrażenie, że zamiast Qapłana stoi sam Opiekun we własnej osobie? Jest to tylko zwykła iluzja, więc nie powoduje zwiększenia możliwości, ale za to piękny efekt psychologiczny.
MINERAŁOWE GRANATY!!!
Verlan - 21-09-2015, 20:10
A właśnie, takie pytanko do naszego OG, Abla… Czy graczom dopuszcza się elementy uzbrojenia z Minerału? Tzn. Tarcza, lub jakiś jej element?
MrSzaman12 - 21-09-2015, 20:14
OMG zróbmy sobie wszczepy z minerałów!!!
Verlan - 21-09-2015, 20:15
Właśnie dlatego pytam OG
Abel - 21-09-2015, 20:20
Pytanie poszło na górę, dam Wam znać co i jak, ale dla mnie bomba
Nie zapominajcie o ogólnej zasadzie psioniki: iluzje, wywieranie wrażeń tak: tworzenie bólu z niczego nie przejdzie.
Miecza jednak nie mamy, więc problem się rozwiązał sam
Co do falangi i odczuwania obrażeń: co innego je czuć, a co innego ich faktycznie nie otrzymywać więc nie będziesz czuł jak umierasz, kiepskie.
Minerałowa skóra mi się podoba, ale jak zobaczę jeszcze jakiś reflekt, to się wnerwię
Verlan - 21-09-2015, 20:24
Czyli nasza walka będzie opierać się na:
1. Rzucić jak najwięcej iluzji, aby ich skołować
2. Jak już będą skołowani to pałujemy ile wlezie
Frączek - 21-09-2015, 20:26
Ejejej, z tego co mi się wydaje to mamy przynajmniej 5 tarcz! To więcej niż u mnie na turnusie było
Więc pod tym względem też jesteśmy dość silni - trzeba to uwzględnić.
Verlan - 21-09-2015, 20:28
Zbrojny oddział Qa z wysoko rozwiniętą magią psioniczną, dwoma Impami, z czego jeden z upiorem. Mnie się tam podoba taki układ sił
Referen - 21-09-2015, 20:30
jakiś czas temu była rozkmina jak skłócić inne grupy
możemy wmawiać jednym, że nie lubią drugich prawda?
przydybiemy takiego jednego partyzanta, zegarek, hipnoza i "Ta druga grupa jest zła, nie przepadasz za nimi, obrazili twoją mamę"
zaklęcia ciąg dalszy!
oślepienie?
panika?
długotrwały strach przed pająkami, ciemnością?
Referen - 21-09-2015, 20:33
Shatan napisał/a: | Ejejej, z tego co mi się wydaje to mamy przynajmniej 5 tarcz! To więcej niż u mnie na turnusie było
Więc pod tym względem też jesteśmy dość silni - trzeba to uwzględnić. |
kurczę w 2014 wergundia miała kamień od czarnego tymenu który sprawiał że gdy są w szyku nie ma obrażeń!
stąd moja wcześniejsza propozycja ;-;
abeeeeel prooooszeeee
jesteśmy, silne, mocne, odważne Qapłany nooo 😜
Frączek - 21-09-2015, 20:34
Referen napisał/a: | hipnoza i "Ta druga grupa jest zła, nie przepadasz za nimi, obrazili twoją mamę"
|
Ale wiesz, że to nie pyknie, nie?
Aczkolwiek, psionika i te sprawy już jak najbardziej :3
Referen napisał/a: | kurczę w 2014 wergundia miała kamień od czarnego tymenu który sprawiał że gdy są w szyku nie ma obrażeń!
|
Słyszałem, że duże kwasy po tym były.
Abel - 21-09-2015, 20:37
Referen napisał/a: | kurczę w 2014 wergundia miała kamień od czarnego tymenu który sprawiał że gdy są w szyku nie ma obrażeń! |
A wtedy nie wyszły jakieś kolosalne jaja na tym epilogu?
Referen napisał/a: | przydybiemy takiego jednego partyzanta, zegarek, hipnoza i "Ta druga grupa jest zła, nie przepadasz za nimi, obrazili twoją mamę" |
No spoko, o ile przydybiemy jednego. Poza tym, będzie pamiętał, że do niego podeszliśmy i od tamtego czasu nie lubi swoich
Frączek - 21-09-2015, 20:40
Abel napisał/a: | A wtedy nie wyszły jakieś kolosalne jaja na tym epilogu? |
Ale ale, to było na obozach
Abel napisał/a: | będzie pamiętał, że do niego podeszliśmy |
Ekhm, od czego są artefakty i inne sprawy? Proszek / misktura na wymazanie pamięci, położymy go w rowie, że niby się schlał, i tyle
Referen - 21-09-2015, 20:41
Shatan napisał/a: |
Słyszałem, że duże kwasy po tym były. |
i to jakie :3
ale czarny tymen był wielką siłą w okolicy
a my jesteśmy obecnie jeszcze większą nie?
Verlan - 21-09-2015, 20:43
Zaklęcia psioniczne są spoko, ale jak chcesz rzucić takie zaklęcie na cała grupę, liczmy realnie, 10 luda?
Referen - 21-09-2015, 20:43
Abel napisał/a: | Poza tym, będzie pamiętał, że do niego podeszliśmy i od tamtego czasu nie lubi swoich |
jeśli możemy dowolnie manipulować wspomnieniami to zawsze możemy to nasze "podejście" wyczyścić
albo go uśpić
o ile umiemy
tyle pytań
Frączek - 21-09-2015, 20:45
Referen napisał/a: | a my jesteśmy obecnie jeszcze większą nie? |
No raczej, w końcu to nikt inny jak Qa sklepało czarny tymen :3
Dobra, wracając do tematu.
Mamy dużo tarcz, więc nie ma co się bawić w oskrzydlanie i tak dalej, nieprawdaż?
Ja proponuje zwykły szyk + nadupianie wszelkim zaklęciami przez magicznych zza pleców
Aha! Preferuje ktoś łuk? Bo mogę przywieźć 12-tkę, przyda się do ściągania magów i innych wybitnie irytujących jegomości
Verlan - 21-09-2015, 20:51
Jak chcesz manipulować wspomnieniami to trzeba by labirynt umysłu i kilka jeszcze fikuśnych zaklęć
Uszek - 21-09-2015, 21:06
Przydało by sie jakies leczenie
Ignorowanie bólu jest proste
MrSzaman12 - 21-09-2015, 21:21
Shatan napisał/a: | kurczę w 2014 wergundia miała kamień od czarnego tymenu który sprawiał że gdy są w szyku nie ma obrażeń! |
Problem był w tym, że on tak nie działał, a Wamp po prostu źle zinterpretowała słowa Indi
Shatan napisał/a: | Ale wiesz, że to nie pyknie, nie? |
Jak się powie w ten sposób, to nie zadziała, ale można pół kłamać zawsze. "Tamci zgodzili się skapitulować jeśli wy nie zrobicie tego..."
Prim - 21-09-2015, 21:36
Strach na pierwszy szereg. Serio. Wyśmienicie rozwala szyk :3
Uszek - 21-09-2015, 21:40
Czy kapłani dzielą się na domeny z opiekunami czy każdy kapłan jest taki sam?
Prim - 21-09-2015, 21:43
Ech..ile razy mamy powtarzac ze Strachu, Bólu, Halucynacji- NIE MA?
Referen - 21-09-2015, 21:55
mnie gnębi pomysł zaszczepienia w umysłach pojedyńczych graczy strachu przed czymś.
taka noc przykładowo
szykuje się nocna akcja a delikwent nie pójdzie bo ma jakiś niewyjaśniony i nadnaturalny strach przed wyjściem poza obóz.
😎🙏
Frączek - 21-09-2015, 22:07
Ale kolega wie że epilog to 95% akcji w terenie?
No to poprostu nie ma sensu, lepszy byłby strach przed walką, czy cos w ten deseń.
Referen - 21-09-2015, 22:15
kolega wie dlatego tak mu sie ten pomysł podoba
strach przed walką też dobry
i teraz pytanie czy to ma szansę sie udać w jakiejkolwiek formie
Mysza - 21-09-2015, 22:24
Tak trochę spóźnione :V
Ja *kapłan-wojownik* walczyłbym mieczem i tarczą, a na słówka to tak:
Odepchnięcie
Opętanie
Osłabienie *spowolnienie ruchów, coś w tym stylu
Paraliż <3
Uszek - 21-09-2015, 22:43
a mamy coś co zadaje rany?
Referen - 21-09-2015, 23:06
miecze?
MrSzaman12 - 21-09-2015, 23:08
Moja minerałowa skóra to trochę mało, fakt.
Ręka Opiekuna- obszarowa ciężka (Mag życi na obozie miał )
Referen - 21-09-2015, 23:10
ręka opiekuna?
a czo to za diabeł jaki?
uszek ty chcesz być magiem bitewnym to rzucaj pomysłami na zaklęcia tak jak Pan Abel prosił!
MrSzaman12 - 21-09-2015, 23:14
Referen napisał/a: | ręka opiekuna?
a czo to za diabeł jaki? |
Tylko pomysł na fajną nazwę xD
Brak jawnych domen sprawia, że ciężko wymyśleć coś konkretnego, kapłańskiego. No bo co mogę powiedzieć, gdy wiem tylko, że bóstwa mają na imię "Opiekunowie"? Laser na pierwszy szereg??
Referen - 21-09-2015, 23:22
[quote="MrSzaman12"] Referen napisał/a: | ręka opiekuna?
a czo to za diabeł jaki? |
Tylko pomysł na fajną nazwę xD [/guote]
ale jak to działa?
no bo nazwa nazwą, chodzi mi o sposób działania i co to jest!
tak bdw jeśli wydrzesz się "ręka opiekuna na 1 szereg "to wszyscy się lekko zdziwią 😊
ale zaklęcie zapładniające z tegorocznego turnusu dalej lepsze
MrSzaman12 - 21-09-2015, 23:24
"Ręka Opiekuna- obszarowa ciężka (Mag życi na obozie miał )"
Ekhem?
Referen - 21-09-2015, 23:26
mnie mechanika nurtuje!! 😂😱
MrSzaman12 - 21-09-2015, 23:27
Jak wrzasnę "RĘKAOPIEKUNACIĘŻKAWPROMIENIU4METRÓW!!!1!" To chyba będzie ok, nie? "Szpon wilka- ciężka" Działał u Szamanów tak samo.
Referen - 21-09-2015, 23:28
czyli szpon
fajno
Ivann - 25-09-2015, 21:55
Co byście powiedzieli na miny doprawione minerałem? Albo coś w stylu granatu odłamkowego z minerałem ?
Referen - 25-09-2015, 21:57
fajno
tylko trza by opracować znaki/symbole jeśli chcemy cokolwiek ryc z ziemi, robić rytuały itp
Jakieś pomysły?
MrSzaman12 - 25-09-2015, 22:02
Zatwierdzić sobie 5 kilo minerału i tyle xd
Verlan - 26-09-2015, 23:32
Dobra, czas się sprężać Mamy około 5 tarcz, ok. 8-9 kapłanów, w tym bojowych, którzy za bogów mają istoty bez konkretnej domeny, więc mogą używać wszystkiego. Wszystko bardzo pięknie i fajnie, ale ktoś to musi ogarniać. Więc podstawowe pytanie: Kto umie ogarniać ludzi, a kto lepiej wykonuje rozkazy niż je wydaje?
Frączek - 26-09-2015, 23:39
Ale Ty wiesz, że Qa nie mają czegoś takiego jak kapłan-wojownik? Po prostu jesteśmy kapłanami i mamy 5 żyć
Ja umiem ogarniać ludzi i jako tako dowodzić, ale nie wydaje mi się, żeby najlepszym pomysłem było dowodzenie przez tarczownika ;p
Abel - 26-09-2015, 23:44
Jest to dobry pomysł, czemu nie? Dowódca musi nadawać ludziom rytm podczas walki i ewentualnie powinien być w centrum, żeby wszystko widzieć. Poza tym musi mieć posłuch u ludzi, to tyle
Frączek - 26-09-2015, 23:45
No tak, ale jak jest związany walka to nie widzi co sie dzieje na flankach i tak dalej
Abel - 26-09-2015, 23:46
To się mu to...(tum tum tum)... krzyczy
Frączek - 26-09-2015, 23:52
No dobra, nie kłócę sie
Verlan - 26-09-2015, 23:54
Dobra, kapłani z 5 życiami w takim razie
To w takim wypadku, Shatan twoja kandydatura została zgłoszona i zostanie rozpatrzona. Czy jest ktoś jeszcze kto chciałby zgłosić swe imię do urny?
Frączek - 26-09-2015, 23:56
Ale ale ale
To ja proponuje Abla, bo jego postać nami de facto dowodzi, nie?
Verlan - 26-09-2015, 23:57
Abel i Shatan w takim wypadku
Ktoś jeszcze?
Abel - 26-09-2015, 23:58
Nie, moja postać nie jest dowódcą Dowódcami placówki jest dwóch tlatone, którzy zostają w warowni.
Ale jak będziecie chcieli, to mogę dowodzić, ostrzegam, że jestem kijowy i wredny!
Frączek - 27-09-2015, 00:03
Juz nie moge sie doczekać kiedy ujrzę Twoje piruety
To jak Abel sie zgadza to ja wycofuje swoją kandydaturę
Verlan - 27-09-2015, 00:04
Dobra, jako, że Abel jako dowódca jest raczej wiadomy (a przynajmniej wtedy kiedy prawdziwy dowódca pada, lub przestaje ogarniać [z różnych powodów]) to na dowódcę polowego, tak to nazwijmy, zgłoszony został Shatan. Obiekcje przeciw?
MrSzaman12 - 28-09-2015, 21:12
Następna sprawa, moi mili państwo! Sprawę kieruję tylko do Qa. Rozkazy proponuję wydawać krótkie i najlepiej w sposób nie znany dla przeciwnika. Wypadałoby zrobić to w języku Qa. Proszę ustalić jakąś konwencję dla słów:
-do przodu
-do tyłu
-prawo {rechts}
-lewo {links }
-bieg
-odwrót
-raz, dwa, trzy
-harcownik
-magiczny
-łucznik
-tak
-nie
Shatan, Abel, Mein Führer? Twoje zdanie?
Frączek - 28-09-2015, 23:08
MrSzaman12 napisał/a: |
-do przodu - tihuian
-do tyłu - hualhuiloa
-prawo - oncan
-lewo - cahual
-bieg - totoca
-odwrót - temallo
-raz, dwa, trzy - ce, ome, yei,
-harcownik
-magiczny - inahual
-łucznik - tlaminani
-tak quēmah
-nie - teōtl |
Ogólnie pomysł spoko, ale rok temu, jak graliśmy podziemniakami, też mieliśmy przygotowane słowa w języku elfów, ale wyszło tak, że nikt z tego nie korzystał. Ale można spróbować, nie?
MrSzaman12 - 29-09-2015, 00:19
Słowa powinny być krótkie i łatwo rozróżnialne.
Frączek - 29-09-2015, 08:46
>jezyk Qa
>krotkie i Łatwe słowa
To nie idzie w parze, z tego co widziałem
MrSzaman12 - 29-09-2015, 14:30
NAHA!- Nawalać.Tylko nazwy własne są popsute.
Co do pomysłu na komendy... kto grał w Pata-pon? xD
Referen - 29-09-2015, 14:32
ganialne
jeśli zrobimy to jak w pataponach, jestem za
a ogólnie to wydaje mi się, że mało z tego wyjdzie, bo pozapominamy te komendy, ale dostosuję się
cooo mi tam 😏
MrSzaman12 - 29-09-2015, 14:49
TAK!! MAM ZWOLENNIKA!
Zamieszczam listę komend xD
Generalnie system oparty jest na 4 słowach wypowiadanych w jednym rytmie.
Pata
Pon
Don
Chaka
Dowódca wypowiada komendę w takcie po 4 dźwięki, a grupa w drugim takcie powtarza komendę (że zrozumiała)
Składane z tych słów są komendy:
-pata pata pata pon- do pzodu
-pon pata pon pata- do tyłu
-pata pon don chaka- czekamy
-don dodon dodon- naparzamy magią
-pon pon pata pon- atak
-chaka chaka pata pon- bronimy
Całość spokojnie przećwiczymy, bo to tylko wygląda na trudne. W rzeczywistości jest bardzo łatwe. ]
Prim - 29-09-2015, 14:51
https://www.youtube.com/watch?v=Z9Q7HjFsV_E
Frączek - 29-09-2015, 16:10
No ej, bądźmy poważni
Wyobraźcie sobie taka sytuacje:
Poważna scena, najpiecie miedzy nami a ludźmi Borgh Du, czuć wklep w powietrzu, a nagle Abel krzyczy:
-PON PATA PON PATA!
No prosze Was
MrSzaman12 - 29-09-2015, 16:30
Błagam. Zróbmy tak.
Z resztą, jak wrzaśniemy wszyscy PON PON PATA PON, to Z DOŚWIADCZENIA wiem, że może zabrzmieć nawet strasznie. Byle byśmy nie lali ze śmiechu przy tym.
Prim - 29-09-2015, 16:45
....
Pon patata sprawi, obawiam się, że od śmiechu powstrzymywać się będą nasi wrogowie....
MrSzaman12 - 29-09-2015, 16:55
I gdy będą zdekoncentrowani- uderzymy! Brzmi jak plan...
Frączek - 29-09-2015, 17:22
Nie, prosze, nie >.<
MrSzaman12 - 29-09-2015, 17:28
Podwòjne zaprzeczenie= jesteś za :3
Verlan - 29-09-2015, 17:32
Tutaj by się nadawał pewien bardzo znany cytat: Czy was już do końca…?
Wrzaśnij pata pata pon, a wszyscy OG, łącznie z kadetami i pewnie kilkoma graczami powieszą cię za uszy nad bramą. Gramy frakcją, która nie będzie grywalna przez conajmniej rok. Mamy największy potencjał ze wszystkich grup, bo nie ma jeszcze utwardzonej mechaniki Qa. Nasza frakcja to zdobywcy, zwycięzcy, którzy rozbili po kolei największe państwa świata.
A ty chcesz pokazać tryntom, że wygrali pod brodami Arden wrzeszcząc: "PATA PATA PATA PON"?
Verlan - 29-09-2015, 19:42
Dobra… To jedna jest koncepcja z patapata, druga, z logicznego punktu widzenia, jest taka, że hasełnie mamy, to możeja zaproponuję trzecią…
Naprzód- Kubwa
Tył- Nyuma
Bronić- Ngoja
Czekać-uchwai
Magia- inatetea
Spie... Taktyczny odwrót- mapumziko
Frączek - 29-09-2015, 20:06
No ja tam cos niby podałem, ale to co znalazłem jest długie i trudne. Wiec Twoja wersja jest lepsza ;]
Verlan - 29-09-2015, 20:47
Z języka swahili, w życiu nikt nie zrozumie o co chodzi
karalek - 30-09-2015, 21:32
Wybaczcie ale Was pojebało..... Pomysł z komendami w Waszym języku jest zacny i bardzo klimatyczny. Rozwińcie go mądrze... Pamiętajcie o tym, że sami musicie go umieć i pamiętać. Niezależnie od sytuacji jaka będzie powinniście wtedy zachować klimat i używać tylko tych zwrotów. Sytuacja gdzie ktoś krzyczy w języku Qa - atak a ktoś z Was staje zdezorientowany albo pyta się co to znaczyło położy wszystko. Macie mało czasu więc proponuję byście zbytnio z tym nie kombinowali tylko jak najszybciej ustalili te podstawowe komendy używając słownictwa zachowującego klimat i oddającego Wasze pochodzenie.
Abel - 30-09-2015, 22:28
A ja Wam przekażę info od reszty kadry kiedy podrzuciłem im Wasz pomysł: nie chcecie zdenerwować kadry swoim pata pata pon, prawda?
Frączek - 30-09-2015, 23:05
ejej, ale ten pomysł za pata pata już chyba zdusiliśmy w zarodku, nie?
Może w ogóle odpuścimy sobie te komendy, bo pewnie i tak wyjdzie tak, że nikt ich nie bedzie używał? :p
Referen - 30-09-2015, 23:08
wypiszemy sobie na kartkach które przykleimy na tarcze
jeśli ktoś nie zapamięta, to powinno rozwiązać problem
ja jestem za komenami, im więcej klimacenia tym lepiej
pomysł z pataponami to był żart, prawda szaman? (psss... przytaknij bo będzie z nami źle!)
Frączek - 30-09-2015, 23:11
Mamy na to jeden dzień, nie oszukujmy sie
Prim - 30-09-2015, 23:17
A potem będzie, że dzielni Qa czytają komendy z tarcz...
Frączek - 30-09-2015, 23:18
Primula napisał/a: | dzielni Qa czytają komendy z tarcz |
Jak dzielny Reszjon i jego zaklęcia na tarczy
Ale to się sprawdza, ej
Referen - 30-09-2015, 23:18
6 słów a ty panikujesz!
poważnie, jeśli ktoś obawia się że zapomni to przyklejmy mu małą kartkę po wew. stronie tarczy ze słowami
robimy głosowanie kto za a kto przeciw?
Abel i Prim też głosujcie
MrSzaman12 - 01-10-2015, 15:41
Abel napisał/a: | A ja Wam przekażę info od reszty kadry kiedy podrzuciłem im Wasz pomysł: nie chcecie zdenerwować kadry swoim pata pata pon, prawda? |
No weź Abel. xd Raz mieć głupawkę i walnąć debilny pomysł dla jaj na forum i już donosić reszcie kadry? xd
|
|