Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Grupa Zielona - Zaplecze

wampirka - 27-09-2015, 23:00
Temat postu: Zaplecze
I jeśli ktoś potrzebuje COKOLWIEK, od amuletów, przez eliksiry po broń i stroje.
TO PISAĆ!

Szamalchemik - 28-09-2015, 00:08

Kilt, kilt po trzykroć kilt!
wampirka - 28-09-2015, 00:23

To już wiem ;)
Bardziej eliksiry leczące też, jakieś bandaże, inne pierdoły itd.

Strzała - 28-09-2015, 18:16

ja bym potrzebował zieloną szarfę i jakąś broń. Ogólnie to sobie umarłem trzymając tarczę i miecz ale jakbym mógł dostać włócznie to też bym był szczęśliwy :D
Szamalchemik - 28-09-2015, 20:33

Ok: wygląda na to, że też jestem obecnie rozbrojony. Jakiś miecz, względnie topór (najlepiej z tarczą, ale nie chcę przeginać z tymi życzeniami...) byłby boski. Co do przedmiotów magicznych - nie zgłaszam nic, moja postać raczej nie ma takich rzeczy... Jakiś bibelot typowy dla Borgh Du też byłby miły.
Linye - 28-09-2015, 20:45

ja potrzebowałabym jakiejś broni

a tak poza tym ogólnie nam, jako grupie, przydałyby się chyba jakieś eliksirki... coś w stylu:
- odkażenie (razy dużo)
- zasklepienie rany (też dużo)
- zrastanie kości
- poparzenia

no i jeszcze wracając do mnie, jeżeli znalazłaby się jakaś klimatyczna torba, z chęcią bym się nią zaopiekowała

Venissa - 28-09-2015, 22:01

Jeśli chodzi o eliksiry, najważniejsze jest zasklepienie ran, moim zdaniem. I bandaże.
Linye - 28-09-2015, 22:11

Venissa napisał/a:
Jeśli chodzi o eliksiry, najważniejsze jest zasklepienie ran, moim zdaniem..

Zasklepienie jest bardzo ważne, wiadomo, nie chcemy się wykrwawić. Ale trzeba wziąć też pod uwagę, że nieodkażona zasklepiona rana może wywołać nieprzyjemne efekty (zakażenie i te sprawy). Chociaż nie wiem czy u was, upiorów jest jakaś krew czy coś, co może się zakazić...

Najlepszym wyjściem byłby chyba eliksir 2w1 odkażająco-zasklepiający rany

Piotr burzyński - 29-09-2015, 00:36

Poległem z tarczą i włócznią. Był bym bardzo wdzięczny za możliwość walki z tym zestawem lecz włócznię w przeciwieństwie do tarczy prawdopodobnie będę miał ze sobą. :P
wampirka - 29-09-2015, 00:37

Ok, wpisałam kilka tarcz na wszelki wypadek :3