Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Hyde Park - Nauka

Lagorneth - 18-06-2016, 17:38
Temat postu: Nauka
Hej,
Turnus 4- jadę pierwszy raz. Będę elfką z Aenthli- czy w Warowni będziemy się poduczać jak strzelać z łuku, jak walczyć? Jestem tego ciekawa ponieważ, umiem strzelać z łuku, jednak przed obozem chciałabym też poćwiczyć i nie wiem czy będę mogła to zrobić na miejscu czy będę musiała sama to ogarnać ? :oops:
Pozdrawaiam Lagorneth :D

Venissa - 18-06-2016, 17:45

Na obozie codziennie przeprowadzane są treningi, kiedy ćwiczymy walkę i strzelanie z łuku. Ćwiczymy też walkę w szyku, dzięki czemu później umiemy się w miarę zgrać. Więc spokojnie, będziesz miała czas ;)
Rivus - 18-06-2016, 19:12

Zgadzam się z Venissą :) i do zobaczenia na 4 turnusie :D !
Frączek - 18-06-2016, 19:20

Generalnie jeśli chodzi o łuk, to najtrudniej jest przerzucić się z 'ostrych' strzał, które latają tam gdzie chcesz, na strzały pacynkowe, które latają tam gdzie one chcą :mrgreen:

A, i taka drobna rada - porób sobie dużo strzał w domu, serio. Nie będziesz się wkurzała mając 5 strzał w kołczanie i nie będzie płaczu jak zgubisz strzałę, co się często zdarza :p

Rivus - 18-06-2016, 21:30

Nawet jest tutorial na Youtubach Silberowych z tego co widziałem ;)

o tu -> https://www.youtube.com/watch?v=cuf1z59rFfM

Eri - 20-06-2016, 01:43

Z tymi treningami codziennie to bym nie przesadzał ;) I tak poćwicz sobie w domu strzelanie z pacyn, bo jak pisał Shatan wyżej - świństwo lata, jak chce. Na obozie też będą jakieś ćwiczenia, ale właśnie - jakieś ;) A nie wiem, jak Ciebie, ale mnie "jakiś" poziom nigdy nie satysfakcjonował D: