|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Wergundia - problemy ubraniowe
moira - 25-09-2016, 14:53 Temat postu: problemy ubraniowe pytanko dotyczące ekwipunku tymenowego - ile cotte możemy wziać z kantorka? co z tarczami czy mieczami które dostawaliśmy na obozie? :3
moira - 25-09-2016, 17:14
a druga sprawa - żeby nie zakładać kolejnego tematu i nie zaśmiecać naszego forum, proponuję żeby każdy wypisał tutaj następujące rzeczy
1. przedmioty ubraniowe i dekoracyjne które będzie nosił jako postać
2. przedmioty ubraniowe i dekoracyjne które posiada ale nie będzie nosił i mógłby komuś wypożyczyć w zamian za ciastko
3. przedmioty ubraniowe i dekoracyjne których potrzebuje i które chciałby wypożyczyć od kogoś
to nam ułatwi ogarnięcie się i unikniecie sytuacji w której któres z nas przyjeżdża do srebrnej a potem umiera z zimna albo ze smutku bo ma niedopasowany strój/nie ma ciepłych rzeczy czy coś
Gorvenal - 25-09-2016, 17:21
1- szare cotte, czarna skórznia, sztylpy i jakieś trapery, duuużo pasków z sakiewkami, jak się uda to karwasze, termika
2-czarna skóra z naramiennikami na kogoś chudego
3- ...-...
Adalbert - 25-09-2016, 17:27
To broń może też podawajmy:
1.
-Kolcza koszulka
-Szabla
-Młot bojowy
-Koszula i hajdawery, termiczne rzeczy, surkot(chyba, że ogarnie sie cotte)
2.
-3xWłócznia
-Pierścień bez klejnotu
-Szprotki
3.(niski priorytet obydwu jak coś)
-Tymenowe cotte
-Tarcza
Toraldson - 25-09-2016, 18:02
1. Czarna tunika, naszyjnik(kieł dzika), lateksiak taki jak ma Indiana( tylko że mniej złóżyty), jeżeli się uda to buzdygan (używane naprzemiennie) i noże które można schować w bucie
2. Czapka z lisa, wyżej wymieniony buzdygan o ile zda A-testy i wyżej wymienione noże
3. Tarcza i ewentualnie strój tymenu
Kodran - 25-09-2016, 18:43
1. czarna koszula, czarne lub brązowe hajdawery, cotte (pls), tarcze może wezmę, jak nie będzie tymenowej, broni ni mam i jakieś tam standardowe ubrania żeby cieplej było
2. mam kurtkę na zbyciu i możliwe że skórzaną kamizele
3. poczebuje cotte tymenowego i jakby tutaj ktoś miał jakiś dodatkowy płaszcz czy spoko sweter to też bym przygarnął ale nie jest to konieczne
Venissa - 25-09-2016, 20:38
1.Podstawowe ciuchy, kapturek , naszyjnik, mieczyk jednoręczny, tarcza tymenowa stworzona przeze mnie.
2.Jedna Tarcza tymenowa (mam w sumie dwie, ale jedną biorę dla siebie) Naszyjnik w postaci kła dzika.
3.Tymenowe cotte
Powój - 25-09-2016, 20:49
Od działu strojów.
Policzcie ile was jest sticte z Czarnego Tymenu czyli ile potrzebujecie cotte, a ile osób było z honorowego, oraz kto dołączył z czasem. We wtorek wieczorem dam wam informacje ile cotte możemy zapewnić i ile szarf.
Aver - 25-09-2016, 22:50
7. z Czarnego.
2. honorowych.
3. z dołączonych później.
Jeśli z szarfami będzie problem to ewentualnie coś wymyślimy. Z cotte gorzej.
VanRex - 25-09-2016, 23:44
1. Moja narzutka chroniąca przed deszczem przepasana paskiem i mi jest dobrze
2. Za biedny jestem na takie luksusy
3. Tymen Cotte i jakiś mieczyk (U mnie na stanie mam tylko polimer i stal). Tarczą też bym nie pogardził, ale ja sobie i bez niej rade dam. Chyba
Dagome - 26-09-2016, 10:17
1. termika, leginsy, golf lub sweter, wielka wełniana spódnica, drewniana biżuteria, pas
2. - :C mam trochę papieru fabularnego to wezmę
3. cotte i włócznia. Może jeszcze jakieś grubsze nakrycie bo na '14 skończyłam w 7 warstwach ;_;
Farin - 26-09-2016, 18:04
1.Naramienniki płytowe, skórznia, lateksiak, cotte, szarawary i sztylpy.
2.Mam płaszcz ciepły skórzany na epilogu zimowym rok temu sie sprawdził więc teraz tez powinien :p
3.Taracze Tymenu bardzo proszę :3
Referen - 27-09-2016, 19:45
1. Sweter/tabard plus kilka warstw koszul czy coś. I kapturek.
2. Mam pałatkę wojskową jeśli ktoś chce. I płynny lateks plus kolory do charakteryzacji, jeśli ktoś chce w niej kicać. Polecam, bo w przeciągu dwóch nocy trudno znienawidzić.
No i mam kilka różnych wisiorów/amuletów/naszyjników co na starcie ew. mogą zostać umagicznione.
3. Cotte Czarnego dla żołnierza pierwszego składu.
Toraldson - 27-09-2016, 20:54
Poprawka buzdygan nie będzie. Właśnie intensywnie testowałem i część do bicia się urwała
Kaghrim - 29-09-2016, 23:01
1. Szarawary, onuce, tihate z pasem i wiele, wiele warstw pod spodem
2. Do wypożyczenia mam chyba tylko całkiem ciepły zielony sweterek
3. Ma ktoś może coś ciepłego na szyję? Jakiś szaliczek czy coś, ale koniecznie ciemny #laro
Aver - 29-09-2016, 23:45
Jako że naszemu Powojowi świruje elektronika, to będąc (nie)odpowiedzialnym pomocniczym wrzucam ubranka:
Powój napisał/a: | 7 cotte tymenu z naramiennikami jest wasze. Plus 3 cotte bez naramienników, czarne (w tym jedno kobiece). Jest kapturek i trzy płaszcze. |
Kupiłam materiał na szarfy, będę je tworzyć w pociągu.
moira - 30-09-2016, 00:03
Cytat: | Jest kapturek i trzy płaszcze. |
*taniec radości* <3
moira - 30-09-2016, 00:04
1. Czarny sukienk, wiele wiele warstw, kaletka, pasek, troki
2. Szeroki dwuczęściowy pas, trochę koszul, spodnie, mieszki i inne woreczki
3. -
|
|