|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Qa - Zapotrzebowanie
Onfis - 28-09-2016, 18:32 Temat postu: Zapotrzebowanie Czy ktoś uważa, że czegoś potrzebuje? termin jest dzisiaj do północy, a wy cicho...
Narcyz - 28-09-2016, 19:39
Nie wiem tylko co nam, jako więźniom przysługuje. Ze swoich rzeczy chciałbym zabrać:
Instanty:
1×tropienie
4×ugryzienie wilka
Pewnie znalazł bym jeden czy dwa skrawki materiału na bandaże.
Od kadry:
Jakaś mikstura lecząca rany zawsze by się przydała
Myros - 28-09-2016, 20:50
Ej to brac kostur ? Bo rozumiem ze kostur nie przejdzie xd a mam kupiony kostur arcymaga chyba ze bedzie watek odzzyskania xd wiec chce tylko infoczy brac czy nie ja mam tylko swoje rzeczy czyli magiczny zestaw Ursa vol.2 xd kostur, medalion te same wlasciowosci z tym ze ze wzgledu ze ostatnio mialem robiony kostur samemu a teraz mam full wypas to zeby byl mocniejszy
Frączek - 28-09-2016, 20:55
No to ja swoje - nie swoje (zgaduje że nie będziemy mieli do tego dostępu, ale no):
- boken, ma czarnego pałertejpa, rok temu ponoć był liczony jako obsydian, ale nie wiem czy w tym roku da radę go klepnąć jako obsydian też... ( proszę? <3 )
- kilka bandaży (Onfis, Ty tutaj jesteś medykiem nie? )
Co bym chciał od życia, czyli od kantorka:
- taarczę, (moja poszła dosłownie w drzazgi na silberze, nie zdążyłem jej poskładać do kupy :v) taką okrągłą i dużą bym prosił, ale jak nie ma to przygarnę każdą <3
- i jeśli jest możliwość to jakiś fikuśny biały kłaczkowy kapturek(ten taki z długim kołnierzem), szukałem po sklepach i nigdzie nie znalazłem czegoś co by sie dało przerobić
No, tyle
Kosten - 28-09-2016, 21:45
Jakiś ładny totemik żółwia?
Onfis - 28-09-2016, 22:18
Wiecie, cokolwiek nam zabiorą, można próbować odzyskać
Yup, jestem medykiem, aczkolwiek wiecie, madykamentów nigdy a wiele
Pomyślcie też nad rzeczami, które udałby się przemycić do celi i moga pomóc w uwolnieniu się, bo przecież nie mamy zamiaru spedzic całego epilogu w ciupie
Narcyz - 28-09-2016, 23:23
Punkt dla Onfisa Były lomin w końcu...
Z takich rzeczy:
Zrobię jakiś mały otulinowy sztylecik do przemycenia w samnijskim bucie
Oraz propozycja do skonsultowania:
Kiedy robiłem z Erim szamańskie rytuały, paliliśmy kadzidło oraz wypijaliśmy utarte uprzednio zioła zalane wodą - co pozwalało nam na kontakt ze światem duchowym Być może zioła te w odpowiednio dużej dawce stanowiły by silny środek odurzający?
Nie pisałem o szabli - broń też mamy tutaj zamieścić? Jeżeli tak, to:
szabla x1
Kosten - 28-09-2016, 23:38
Jeśli tak to na moge po pierwsze prosić o instanty (kilka tam)
A po drugie mogę nas wyposażyć w karimatowe sztylety. (6)
Frączek - 29-09-2016, 00:13
To ten, ja tez tak z 2 malutkie ostrza bym prosił.
Narcyz - 29-09-2016, 00:21
No to na razie zbierając zusammen do kupy:
Narcyz: Narcyz napisał/a: | Ze swoich rzeczy chciałbym zabrać:
szabla x1
Instanty:
1×tropienie
4×ugryzienie wilka
Pewnie znalazł bym jeden czy dwa skrawki materiału na bandaże.
Zrobię jakiś mały otulinowy sztylecik do przemycenia w samnijskim bucie
Oraz propozycja do skonsultowania:
Kiedy robiłem z Erim szamańskie rytuały, paliliśmy kadzidło oraz wypijaliśmy utarte uprzednio zioła zalane wodą - co pozwalało nam na kontakt ze światem duchowym Być może zioła te w odpowiednio dużej dawce stanowiły by silny środek odurzający?
Od kadry:
Jakaś mikstura lecząca rany zawsze by się przydała
|
Frączek Frączek napisał/a: | No to ja swoje - nie swoje (zgaduje że nie będziemy mieli do tego dostępu, ale no):
- boken, ma czarnego pałertejpa, rok temu ponoć był liczony jako obsydian, ale nie wiem czy w tym roku da radę go klepnąć jako obsydian też... ( proszę? <3 )
- kilka bandaży (Onfis, Ty tutaj jesteś medykiem nie? )
Co bym chciał od życia, czyli od kantorka:
- taarczę, (moja poszła dosłownie w drzazgi na silberze, nie zdążyłem jej poskładać do kupy :v) taką okrągłą i dużą bym prosił, ale jak nie ma to przygarnę każdą <3
- i jeśli jest możliwość to jakiś fikuśny biały kłaczkowy kapturek(ten taki z długim kołnierzem), szukałem po sklepach i nigdzie nie znalazłem czegoś co by sie dało przerobić
To ten, ja tez tak z 2 malutkie ostrza bym prosił.
|
Kosten: Kosten napisał/a: | Jeśli tak to na moge po pierwsze prosić o instanty (kilka tam)
A po drugie mogę nas wyposażyć w karimatowe sztylety. (6) |
Myros: Myros napisał/a: | brac kostur ? Bo rozumiem ze kostur nie przejdzie xd a mam kupiony kostur arcymaga chyba ze bedzie watek odzzyskania xd wiec chce tylko infoczy brac czy nie |
Tak z grubsza
Powój - 29-09-2016, 01:01
Koniec zgłaszania potrzebnych wam przedmiotów
Listę rzeczy które przeszły dostaniecie w czwartek w nocy lub piątek w okolicach porannych. Miłego knucia
Frączek - 29-09-2016, 08:01
<3
Powój - 29-09-2016, 21:04
ZATWIERDZONE PRZEDMIOTY
Cytat: | Szaman wilka:
1 x instant tropienie własny k
4 x instant ugryzienie własny k
Mikstura lecząca rany x5
Zioła odurzające / mikstura odurzająca x2, czas działania 30s |
Cytat: |
Frączek:
Miecz z obsydianu własny k
|
Cytat: | Kosten:
Coś na totem żółwia Konkret
Instanty konkret
|
Cytat: | Urs:
Magiczny zestaw amuletów Ursa- tutaj to dopiero konkret!!
|
Cytat: | Onfis:
Oczyszczenie rany x7
Zasklepienie x7
Bandaże ile dusza zapragnie
Zatrzymanie krwawienia x5
Szpej medyka
Znieczulenie – mleko makowe k x3
|
Myros - 29-09-2016, 21:06
Chodziło mi po prostu ,że mam swoje rzeczy i nic nie potrzebuje xd jedynie akceptacje ich własciowosci ,ale to zazwczyaj robiło sie nie miejscu.
Powój - 29-09-2016, 21:13
Myros napisał/a: | akceptacje ich własciowosci ,ale to zazwczyaj robiło sie nie miejscu. |
No nie bardzo
Narcyz - 29-09-2016, 21:29
Jedyny zostałem nazwany po zawodzie
Rozumiem że wszystkie rzeczy bez "własny" czyli obydwie mikstury dostaniemy od kadry? Chcę uniknąć potencjalnych nieporozumień...
Powój - 29-09-2016, 21:32
Narcyz napisał/a: | Jedyny zostałem nazwany po zawodzie
Rozumiem że wszystkie rzeczy bez "własny" czyli obydwie mikstury dostaniemy od kadry? Chcę uniknąć potencjalnych nieporozumień... |
Szaszam, robiłam to o jakiejś czwartej rano i za kij nie pamiętałam jak ty masz fabularnie D:
Owszem
Narcyz - 29-09-2016, 21:39
Tu akurat Ci się nie dziwię, bo sam przez pierwsze parę dni obozu musiałem sprawdzać czasem na komórce jak się nazywam mongol.... samnijskie imiona
Dziękuję i więcej nie spamuję ważnego przecież tematu
A i jeszcze: żadnego sztyletu nie zatwierdzicie...?
Powój - 29-09-2016, 21:47
Narcyz napisał/a: | A i jeszcze: żadnego sztyletu nie zatwierdzicie...? |
A czemu mamy nie zatwierdzić? Powiem tak, możecie ukryć rzeczy gdzie chcecie, grupa wergundzka przed wsadzeniem was do więzienia was będzie przeszukiwać. I w zależności jak dobrze ukryjecie rzeczy tyle mieć będziecie
Frączek nie wiem gdzie ty schowasz tą tarczę
Frączek - 29-09-2016, 21:59
Gdzie ja schowam boken.........
Ten obsydian cięzkie klepie?
Also czy jakieś buffy mamy w związku że Kła itp?
Powój napisał/a: | Frączek nie wiem gdzie ty schowasz tą tarczę |
Lepiej żebyś nie wiedziała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Myros - 29-09-2016, 23:53
EJJJJ bo ja serio nie ogarnalem xd myslalem ze to chodzi o przedmioty a nie wlasciwosci przedmiotow serio nie ogarnalem a akurat moje przedmoty sa serio zwiazane z psotacia
Kosten - 30-09-2016, 08:31
Ok yo konkrety.
Totem to może być jakaś naturalna rzecz? Jeżeli tak to wykreślić
A instanty:
-utwardzenie skóry - może jakaś nieszczelność na 5 sek? (Ewentualne 4[prosze]) x2
-Ugryzienie żółwia - ciężka. x2
-(nie przewiduje zatwierdzenia ) skorupa żółwia - niezniszczalność na obrażenia fizyczne (nie magiczne) przez 10sek. W promieniu 2 metrów odemnie. x1 (jeżeli nie zatwierdzpne zmienic na ugryzienie)
Kosten - 30-09-2016, 09:14
I jeszcze rezerwacja noży
http://m.imgur.com/Gsjomv8
Narcyz - 30-09-2016, 14:40
Mnie żółw nigdy nie ugryzł no ale się nie znam.
Źle rozumiesz pojęcie "totem". To nie jest żadna materialna rzecz. Żółw jest Twoim totemem.
A sztylety musisz obkleić przynajmniej szarą taśmą. Jeżeli chcesz by ładnie wygladały, możesz też zrobić drugi kolor na rękojeść.
Takie rady od wujka
Kosten - 30-09-2016, 15:01
Czekaj.
Sztylety obkleje. Kwestja czasu.
A żółwie gryzą według strony
Kosten - 30-09-2016, 15:06
Zwracanie honoru. Zmieńmy to na natarcie - obalenie i rozbrojenie na jedną osobę
|
|