Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Mistyczna - podsumowanie

Prim - 31-12-2016, 16:13
Temat postu: podsumowanie
Napisze jeszcze porządnie, ale póki co- powiem tylko DZIĘKUJĘ ! <3 !
Potrzebuje od Was podsumowania: wypisania domen nowych, bogow ktorych im przypisalismy, nowych nazw bogow... :3

Zawał - 01-01-2017, 15:05

Gracze też dziękują <3
A teraz opiekunowie, pamiętam 3 z imion ale jak się pozostałych dowiem to dopiszę:
Velea - forma destrukcyjna - śmierć, walka(styrwit), ciemność
Jiureus - forma statyczna - sprawiedliwość, skała, noc
? - forma aktywna - lasy, woda, dzień
? - forma kreacyjna - cywilizacja, światło, życie
Mavi - forma pełna -światło, ciemność, dzień, noc

Zawał - 01-01-2017, 16:05

Ardate - forma kreatywna
Zawał - 01-01-2017, 17:23

Meris - forma aktywna
Narcyz - 01-01-2017, 19:43

Iureus * z tego co pamiętam.
Zawał - 01-01-2017, 19:53

nope, mam kartkę z imieniem i jest Jiureus.
Gorvenal - 02-01-2017, 02:36

Dziękuję. Całemu temu zespołowi poj... to znaczy nalepszych naukowców z jakimi przyszło mi pracować. Za próby wpasowania się w towarzystwo na balu, rozkminy w laboratorium, nierówną walkę z demonem, zamieszanie ze szczepionką i za "JAK TO NIKT MNIE NIE OBUDZIŁ!!!" ubarwione kilkoma dodatkowymi wyrazami ;) . Takich dwóch jak was troje to nie znajdę już ani jednego
Prim - 04-01-2017, 12:10

Iureus to odpowiednia forma, tam jest literówka :)
Umierając w łóżku (#noszgrypakurdebele), przesyłam Wam serdeczne podziękowania raz jeszcze, tym razem rozpisane.
Gorvenal- mój ulubiony, wybuchowy człowieku. Dziękuję Ci za alchemiczne rozkminy, "no ale jak to 20? czo? ", nieustępliwy zapał do działania i gorvenalowatość do kwadratu :3
Zawał- dziękuję za godziny rozkmin domen, za próby dopasowania do siebie klocków, które za kija pasować do siebie nie chciały, za emocje przy demonie, immersja <3
Narcyz- chociaż nie gościłeś u nas cały czas, zajmując się tym, że przypadkowo zaraziłeś swój kraj (no peszek :/), to i tak wsparcie Twoje nieocenionym było :3
Kaledina- dziękuję za telefony do Tavar, za pieczę nad notatkami, nosz bo przecież bez tego byśmy się pogubili (!) :) , za wsparcie w poszukiwaniach odpowiednich domen, bogów, i porządkowanie.

Dzięki Wam za grę! <3 Mam nadzieję, że się spotkamy jeszcze. :)
A teraz idę pod kołdrę, umierać :/

Indiana - 04-01-2017, 17:03

Prim napisał/a:
że przypadkowo zaraziłeś swój kraj
To nie on, że się tak wtrącę ;)
Gorvenal - 04-01-2017, 22:24

Cytat:

Nie wiem o co ci chodzi :mrgreen: . Fiolka była już stłuczona. A może to celowe działanie Styryjczyków?

Indiana - 04-01-2017, 23:06

Gorvenal napisał/a:
Nie wiem o co ci chodzi

O to, że zarazę do Samni przynieśli ci, którzy mieli styczność z Khurd.

Gorvenal napisał/a:
A może to celowe działanie Styryjczyków?

Zapewne. Kto by wierzył Styryjczykom.

Narcyz - 04-01-2017, 23:15

Chwila, co?
Czyli to jednak nie ta fiolka? Wystarczyło przebywać parę godzin z Khurd aby się zarazić? To było pół roku temu, mój arban powinien mieć dawno jakieś objawy!
A więc pół roku więcej na zarażenie... Well, shit

Prim - 05-01-2017, 20:45

Indiana napisał/a:
Prim napisał/a:
że przypadkowo zaraziłeś swój kraj

No i zepsułaś niespodziewajkę :P

Indiana - 05-01-2017, 21:11

Ale jemu, czy Eriemu&consortes? ;)
Narcyz - 06-01-2017, 01:10

Pod wdzięcznym tytułem Eri&consortes mogą występować wlasciwie tylko dwie osoby, Eri właśnie oraz Kasia Gielec, bo nasz czarownik wypiął się na nas i pozostał na południu jako kaznodzieja Opiekunów :D Także tego
W ogóle czekam jak się rozwinie ta dyskusja, chętnie się jeszcze czegoś dowiem, w końcu sprawa stała się dla mnie bardzo osobista.

To słowem wstępu, ale również składam podziękowania i wyrazy uwielbienia dla mojej grupy mistycznej. Przyznaję, że z samego początku, po przeczytaniu wstępu i późnej po przejrzeniu papierów w laboratorium nie miałem kompletnie pomysłu czego się chwycić. Całe szczęście, że mieliśmy ze sobą tęgie głowy, które rozpracowywaly wszystko i tłumaczyły mi podczas przerw w obradach, kiedy już łaskawie przyturlalem do Was swoje obite od siodła cztery litery. Moje gratulacje i jednocześnie podziękowania, za fajną grę i wyjścia na demona. Szkoda że Konstruktor i Jutrzenka się nie przyjęły :(
W domu dotarło do mnie, że coś się nie zgadza w Samnijczyku wzywającym duchy lasu i wody, no ale mniejsza.