|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Pytania - Piraci
Ximinin - 06-06-2017, 02:20 Temat postu: Piraci Siema wszystkim
Mam takie pytanko: jak wygląda sytuacja piratów w naszym świecie? W sensie... Nigdzie w opisach (czegokolwiek: profesji, krain, ras) nie znalazłam o nich wzmianki, a zakładam, że skoro istnieją jakiekolwiek floty (chociażby Cesarstwa Świtu) to piraci też powinni być, chociażby dezerterzy wspomnianych flot, którzy z morzem rozstać się nie mogą. Poza tym skoro istnieją ludy z morza żyjące (taki Fiord) to ktoś musiał wpaść na pomysł, by złodziejstwo na wody przenieść. Ktoś może coś wie i zechce się wiedzą podzielić? ^^ Byłabym wdzięczna
VanRex - 06-06-2017, 03:48
Bardzo dobre pytanie! Mam nadzieje, że mój osobisty ekspert Szrapnel niedługo podzieli się swoją wiedzą w tym temacie. : - ) Pozdrawiamy Dilvinga
Szrapnel - 06-06-2017, 08:18
*summon ktoś z fabularnej*
Akinori - 06-06-2017, 14:35
Teralscy Piraci rzeczni
Leite - 06-06-2017, 19:11
Z tego, co mi się wydaje, to niekoniecznie trzeva mieć profesję "pirat". Chyba to tak samo, jak z karczmarzem. Bierzesz se profesję lomin/wojownik/mag życia/whatever I zwyczajnie resztę wpisujesz w historię postaci. Czyli że np. "był wojownikiem, ale został karczmarzem bo tak i tak". Ale oczywiście mogę się mylić ^^
Szrapnel - 06-06-2017, 19:38
Oh.
Od mechanicznej strony i strony fabularnej postaci oczywiście Leite, i uważam to za celną odpowiedź. Mój pirat był np. magiem bojowym, chociaż najlepszą profesją byłby chyba tutaj bandyta.
Myślałem, że pytanie jest do ogółu fabuły i tak je potraktowałem
Ximinin - 06-06-2017, 20:00
Dobra, dzięki- już wszystko wiem
Powój - 07-06-2017, 14:30
Jest tak: nie ma profesji pirata, bo to czy żeglujesz i łupisz, czy żeglujesz przewodząc towary - jesteś żeglarzem. Piratem może być każdy kto zaciągnie się na statek.
Offtop: Szanuje, że w temacie o piratach znalazłam dwójkę moich załogantów
|
|