Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Trzech przeciwko Szakalowi - Magia do zatwierdzenia

Omar - 01-11-2017, 19:33
Temat postu: Magia do zatwierdzenia
Rytuał na znalezienie nekromanty:

Litery w triskelu: S (noc, księżyc), A (widzenie na duży dystans), Ng (ukierunkowanie)

Będę chciał pomodlić się do Luny (jest przewodniczką po ciemności i sędzią), żeby pomogła mi odnaleźć zdrajcę.

Nie wiem, czy muszę wywoływać ją jakąś inkantacją czy coś

Leite - 01-11-2017, 22:28

Dział magii klepnął Ci ten rytm, odrzucając, że masz dodać jeszcze wezwanie Luny.
Cytat:
Powinien ułożyć też zaklęcie śledzenia / wezwania Luny.

Omar - 01-11-2017, 22:35

Dobra - jeśli mogę użyć imienia Luny w rytuale to zamiast słowa opal (kamień księżyca).

Opal, uchwyć, źródło, skoncentruj, utrwal, sylaba na wyrównanie cyferek

Leite - 01-11-2017, 22:59

Dział magii approved.
Omar - 01-11-2017, 23:00

No to lecimy!
Leo - 06-11-2017, 19:43

Tak więc uwaga, chciałbym machnąć niezwykle istotne w fabule zaklęcie na zwiększenie ognia w palenichu i ogrzanie wszystkich wokół na trochę dłużej, bo tak depresyjnie i zimno na tych obradach się zrobiło

Ogień podgrzej emituj utrwal

Tylko jeszcze z sylabą od kształtowania do żywiołu, bo by się matma nie zgadzała

Myszołowianka - 21-11-2017, 21:53

O wielki dziale magii
Mam dwa zatwierdzone zaklęcia
1 ziemia znajdź, życie, wzmocnij, formij, ściana wystrzel -> tworzy i przesuwa ścianę roślin czyli lekka + obalenie na szereg
2 ziemia, znajdź, życie, wzmocnij, formuj ściana, utrwal -> tworzy fizyczną ścianę z roślin na chyba 30 sek

Czy możliwe jest połączenie tych zaklęć tak by tworzyło fizyczną ścianę na max 30 sek (czy tam ile ta ściana mogła trwać) a następnie "wystrzeliło" ją na komendę ( jeżeli 30 sek nie minęło wcześniej)
myślę nad:
ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, koncentruj formuj ściana scal ( podstawa która tworzy ścianę matma to 11/13/14 więc wchodzi)
i komenda na wystrzelenie:
teraz, wystrzel, (co razem daje 16/16/16)
To by było obalenie, może + lekka

Myszołowianka - 22-11-2017, 02:07

Wincyj zaklęć, wyncyj (a wszystko przez Narwanego Kathrena)

Pytanie nr 1. Czy możliwym jest stworzenie ściany w pewnym oddaleniu i przyciagnięcie jej do sb przez:
ziemia znajdź, życie, wzmocnij, formij, ściana, przesuń
8/9/7
albo
ziemia znajdź, życie, przesuń, wzmocnij, formij, ściana wystrzel
11/11/8

Pytanie 2
dwa zaklęcia
1 ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, mnóż, scal, wystrzel, uchwyć, zamknij, scal, przesuń, teraz
21/21/21
-> obalenie przez stworzenie złośliwej łodygi, czy raczej korzenia która chwyta cel za nogę i ciągnie :P (tak, wyobrażenie sb takiej sytuacji mnie bawi)

2 ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, mnóż, scal, wystrzel, uchwyć, zamknij, teraz, scal
20/20/20
-> w tym wypadku ten korzeń miałby cel unieruchomić

Omar - 16-02-2018, 16:04

Wilk, uchwyć, źródło, skoncentruj, utrwal, sylaba na wyrównanie cyferek

Na wywołanie ducha wilka, żeby szybko pogadać.

Leite - 18-02-2018, 20:49

Cytat:
Niech nad tym popracuje. Niech to będize rytuał, bardziej osadzony na samej narracji, emocjach niż słowach. To bardziej szamńskie jest. No może się też zwrócić do Ei czy coś.