|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Trzech przeciwko Szakalowi - Magia do zatwierdzenia
Omar - 01-11-2017, 19:33 Temat postu: Magia do zatwierdzenia Rytuał na znalezienie nekromanty:
Litery w triskelu: S (noc, księżyc), A (widzenie na duży dystans), Ng (ukierunkowanie)
Będę chciał pomodlić się do Luny (jest przewodniczką po ciemności i sędzią), żeby pomogła mi odnaleźć zdrajcę.
Nie wiem, czy muszę wywoływać ją jakąś inkantacją czy coś
Leite - 01-11-2017, 22:28
Dział magii klepnął Ci ten rytm, odrzucając, że masz dodać jeszcze wezwanie Luny.
Cytat: | Powinien ułożyć też zaklęcie śledzenia / wezwania Luny. |
Omar - 01-11-2017, 22:35
Dobra - jeśli mogę użyć imienia Luny w rytuale to zamiast słowa opal (kamień księżyca).
Opal, uchwyć, źródło, skoncentruj, utrwal, sylaba na wyrównanie cyferek
Leite - 01-11-2017, 22:59
Dział magii approved.
Omar - 01-11-2017, 23:00
No to lecimy!
Leo - 06-11-2017, 19:43
Tak więc uwaga, chciałbym machnąć niezwykle istotne w fabule zaklęcie na zwiększenie ognia w palenichu i ogrzanie wszystkich wokół na trochę dłużej, bo tak depresyjnie i zimno na tych obradach się zrobiło
Ogień podgrzej emituj utrwal
Tylko jeszcze z sylabą od kształtowania do żywiołu, bo by się matma nie zgadzała
Myszołowianka - 21-11-2017, 21:53
O wielki dziale magii
Mam dwa zatwierdzone zaklęcia
1 ziemia znajdź, życie, wzmocnij, formij, ściana wystrzel -> tworzy i przesuwa ścianę roślin czyli lekka + obalenie na szereg
2 ziemia, znajdź, życie, wzmocnij, formuj ściana, utrwal -> tworzy fizyczną ścianę z roślin na chyba 30 sek
Czy możliwe jest połączenie tych zaklęć tak by tworzyło fizyczną ścianę na max 30 sek (czy tam ile ta ściana mogła trwać) a następnie "wystrzeliło" ją na komendę ( jeżeli 30 sek nie minęło wcześniej)
myślę nad:
ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, koncentruj formuj ściana scal ( podstawa która tworzy ścianę matma to 11/13/14 więc wchodzi)
i komenda na wystrzelenie:
teraz, wystrzel, (co razem daje 16/16/16)
To by było obalenie, może + lekka
Myszołowianka - 22-11-2017, 02:07
Wincyj zaklęć, wyncyj (a wszystko przez Narwanego Kathrena)
Pytanie nr 1. Czy możliwym jest stworzenie ściany w pewnym oddaleniu i przyciagnięcie jej do sb przez:
ziemia znajdź, życie, wzmocnij, formij, ściana, przesuń
8/9/7
albo
ziemia znajdź, życie, przesuń, wzmocnij, formij, ściana wystrzel
11/11/8
Pytanie 2
dwa zaklęcia
1 ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, mnóż, scal, wystrzel, uchwyć, zamknij, scal, przesuń, teraz
21/21/21
-> obalenie przez stworzenie złośliwej łodygi, czy raczej korzenia która chwyta cel za nogę i ciągnie (tak, wyobrażenie sb takiej sytuacji mnie bawi)
2 ziemia, znajdź, życie, formuj, wiązka, mnóż, scal, wystrzel, uchwyć, zamknij, teraz, scal
20/20/20
-> w tym wypadku ten korzeń miałby cel unieruchomić
Omar - 16-02-2018, 16:04
Wilk, uchwyć, źródło, skoncentruj, utrwal, sylaba na wyrównanie cyferek
Na wywołanie ducha wilka, żeby szybko pogadać.
Leite - 18-02-2018, 20:49
Cytat: | Niech nad tym popracuje. Niech to będize rytuał, bardziej osadzony na samej narracji, emocjach niż słowach. To bardziej szamńskie jest. No może się też zwrócić do Ei czy coś. |
|
|