|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Sztab Wergundia - Decyzje
VanRex - 24-12-2018, 17:39 Temat postu: Decyzje Także pora zacząć przebudzenie olbrzyma.
-Spod Akwirgranu 70 000 rusza na południe będąc gotowymi do obrony przed sprzymierzonymi siłami Qa i Aenthil, łącząc siły z oddziałami Parve.
-Spod Akwirgranu 30 000 rusza na południowy zachód w kierunku granicy z Talsoi i zachodniego korytarza.
-W związku ze wzmożoną aktywności wroga na południowych granicach kraju oraz wielką armią, bo w liczbie 75 000, w kraju zostaje ogłoszona wzmożona mobilizacja mająca na celu uzupełnić wojenną mobilizację Federacji (Nasza wojenna to 400 000).
-50 000 Rusza na północ, w kierunku Visnohory. Dalsze rozkazy po dotarciu.
-Tymen mgieł zostaje oddelegowany na północ, pod Visnohorę.
-Korpus ekspedycyjny w Terali ma przegrupować się pod Sisakiem i czekać na dalsze rozkazy.
-Do orków z Maegros zostaje wysłana nota, mają zejść z gór na Karantanie.
VanRex - 24-12-2018, 17:41
Poproszę o utworzenie kanału dyplomatycznego z Kesham
VanRex - 24-12-2018, 18:05
Poproszę o utworzenie kanału dyplomatycznego z Teralą Derwana
VanRex - 03-01-2019, 00:37
Ponawiam prośbę o kanał dyplo z Kesham
Indiana - 03-01-2019, 17:33
Wybacz, myślałam, że powstał. Już robię.
VanRex - 07-01-2019, 01:49
Plany armijne:
-35 Tysięcy żołnierzy spod Visnohory (pod którą również wysłany został Tymen mgieł) zostanie oddelegowanych do Inwazji na Trynt. Ich celem będzie natarcie na twierdzę w Arden i jak najszybsze zabezpieczenie jej.
-Wojska oddelegowane na południe są odpowiedzią na przemieszczenie wojsk wroga i ich ruchy będą zależne od ruchów wojsk wroga.
-Korpus ekspedycyjny prowadzi przygotowania do wymarszu, jednak ten nigdy nie nastąpi. Wojska nie mają zamiaru ruszać się z Bobru.
Nie wiem ile czasu minęło naszej gry, tak czy inaczej to jest bardzo skrócona wersja rozkazów przyszłościowych. Jeżeli MG pozwoli studentowi dosłać na dniach plany inwazyjne i więcej szczegółów (oczywiście bez zmiany ruchów ogólnych, które wysłałem tu i wcześniej), to doślę, jeżeli nie, to nie.
Indiana - 07-01-2019, 02:39
MG wymaga deklaracji oficjalnej co do ruchów wojsk, inaczej one nie zaistnieją.
VanRex - 07-01-2019, 02:41
To jest deklaracja oficjalna, po prostu MG może dostać wersję rozbudowaną z dokładnym zamysłem i planem bojowym, albo trzymać się wersji spłaszczonej, a gracz nie będzie protestował ani w jednym ani w drugim przypadki
Indiana - 07-01-2019, 02:42
Ale oficjalne decyzje ogłaszamy na oficjalnym kanale
VanRex - 07-01-2019, 02:44
Czyli moje wojska doszły już pod Visnohorę i stamtąd operują?
Indiana - 07-01-2019, 02:48
Natomiast zaiste MG preferuje rozbudowaną opcję ze szczegółami, będzie mi łatwiej określać efekty.
|
|