|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Srebrna Góra - Kram skórzany
Indiana - 22-11-2008, 17:12 Temat postu: Kram skórzany Jeśli ktoś jeszcze nie wie, w wolnym czasie zajmuję się produkcją wyrobów skórzanych. Zapraszam zainteresowanych tu:
http://villsvin.nazwa.pl/...am_yngvild.html
W ramach sezonu zimowego zabieram się właśnie do krojenia większej partii skóry. W związku z tym chętnie przyjmę zamówienia na wszelakie wyroby:
- sakwy
- buty
- rękawice
- karwasze
- bukłaki
i cokolwiek innego skórzanego. Chwilowo mam czas i materiał, później może różnie być, więc zachęcam do zamówień. Cennik jest w kramie, z osobami z drużyny mogę negocjować zniżki.
Kłi.
allam - 22-11-2008, 22:54
Nie wiem czy to moja osobista, drobna ułomność czy inny czort, ale jak dla mnie link nie działa :|
Indiana - 22-11-2008, 23:24
Już chyba działa
Krecik1 - 14-12-2008, 21:54
A pochewka na jakiś mały nożyk ma szansę zaistnieć? ;-)
Indiana - 14-12-2008, 22:39
jasne że ma, bez problemu Jeśli nożyk jest mały, to wiesz co, wez go odrysuj na kartce papieru i mi przyślij. Pocztą Albo zeskanuj Kartkę, nie nożyk
Krecik1 - 14-12-2008, 23:14
Postaram się nie zeskanować nożyka
Agnar - 14-12-2008, 23:35
Hmmm w sumie zeskanowanie nożyka nie byłoby złe Ni trzeba by obrysowywać
Varthanis - 14-12-2008, 23:37
ale on mógłby "obrysować" skaner
Katharziz - 16-12-2008, 02:24
Michał zastanawiałby się nad sakwą, a dokładniej nad "portfelikiem"... tylko ma pytanie... i to w sumie decydujące... no jeszcze kasa, ale wróćmy do pytania.
Jak CZARNA może być ta skóra?
Indiana - 16-12-2008, 02:28
Trochę nie rozumiem pytania. Jeśli chcesz czarny portfelik, to mogę zamówić czarną skórę - farbowaną w sensie (co trochę wydłuży czas realizacji). Jeśli chcesz ciemny - wystarczy skórę odpowiednio nasączyć tłuszczem i będzie od złotego do bardzo ciemno brąz.
Agnar - 16-12-2008, 02:33
Oj Indi Indi nie znasz się na czerni:
-czarna czerń,
-wyblakła czerń,
-połyskliwa czerń,
-lśniąca czerń,
-skórzana czerń,
-mroczna czerń,
-bardzo głęboka czerń,
-krucza czerń,
-lateksowa czerń
Katharziz - 16-12-2008, 02:33
Czeka na święta i kasiorke i zamawia czarny portfelik ;]
Kasiorka Kasiorka ;]
Porfelik portfelik...
kurde jak wydam kasiorke na portfelik, to co do niego włożę?
Katharziz - 16-12-2008, 02:34
Agnar napisał/a: | -czarna czerń,
-wyblakła czerń,
-połyskliwa czerń,
-lśniąca czerń,
-skórzana czerń,
-mroczna czerń,
-bardzo głęboka czerń,
-krucza czerń,
-lateksowa czerń |
byli nie lateksowa
Varthanis - 16-12-2008, 02:37
Cytat: | Ninja – najbardziej zabójcza rzecz jaka w ogóle istnieje. Ich głównym zadaniem jest robienie salt i zabijanie ludzi.
Ninja znani są ze swoich ekstra wyglądających czarnych ciuchów, tak naprawdę czarne ciuchy ninja są jedynymi naprawdę czarnymi rzeczami na tym świecie, każda rzecz jaką uważasz za czarną w rzeczywistości okazuje się bardzo ciemnym czerwonym bądź równie ciemną zielenią. Tylko ubiór ninja jest naprawdę czarny gdyż robiony jest z serca czarnego smoka, jedynej rzeczy która jest całkowicie, niezaprzeczalnie i absolutnie czarna. |
z nonsensopedii - jakieś pytania?
Indiana - 16-12-2008, 02:38
Agnar napisał/a: | -czarna czerń,
-wyblakła czerń,
-połyskliwa czerń,
-lśniąca czerń,
-skórzana czerń,
-mroczna czerń,
-bardzo głęboka czerń,
-krucza czerń,
-lateksowa czerń |
Kutfa, jak mam i tak zamawiać, to ci mogę nawet różową czerń z pedalską polerką załatwić
Katharziz napisał/a: | kurde jak wydam kasiorke na portfelik, to co do niego włożę? | :hah:
Katharziz - 16-12-2008, 03:12
Varthanis napisał/a: |
Kutfa, jak mam i tak zamawiać, to ci mogę nawet różową czerń z pedalską polerką załatwić |
Zaraz po uzbieraniu odpowiedniej sumy dam znać co i jak dokładnie, i wówczas dobór czerni pozostawię Tobie, byle nie różową.
Yngvild napisał/a: | Katharziz napisał/a:
kurde jak wydam kasiorke na portfelik, to co do niego włożę?
:hah: |
Specjalnie z myślą o Tobie To pisałem ;]
Tymczasem Dobranoc, idę oglądać imie Róży... ekranizacji im się zachciało.
Katharziz - 29-12-2008, 06:36
Co ja tam chciałem... a CZARNY Portfel ;]
Yngvild... potrzebujesz wiedzieć coś jeszcze oprócz tego że ma być czarny?
Indiana - 17-11-2010, 20:05
http://villsvin.nazwa.pl/....php?page_id=21
Sezon rzemieślniczy uważam za otwarty
Zapraszam
Indiana - 16-12-2010, 22:15
Przedświąteczna porcja towaru:
http://allegro.pl/show_us...php?uid=3623087
Serdecznie zapraszam
Tarivol - 16-01-2012, 21:01
Ja raczej poszukuję jako taką skórę, nie wyrób gotowy ze skóry a samą skórę gotową do użycia. Wiem że najłatwiejszą do uzyskania jest skóra ze starego płaszcza czy kurtki walniętego motocyklisty ale niestety nawet lumpexy przykładowe ostatnio liczą sobie strasznie dużo za skrawek tego surowca, który nie rzadko jest słabej jakości.
Dla tegoż pytam czy nie dałoby się zakupić tutaj zwoju garbowanej skóry cielęcej (najchętniej) gdyż chcę samemu wyprodukować buty.
Nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę tu.
Indiana - 16-01-2012, 21:06
U mnie nie kupisz samej skóry Ale mogę polecić:
http://www.dermix.pl/ u których sama kupuję.
Mniejsze kawałki kupisz też na Allegro, np. u Drizzta, ale jest drogo.
Materiał ze starego płaszcza nadaje się głównie na obszycia i sakiewki, wszystko zależy, co chcesz szyć.
Bryn - 16-01-2012, 22:12
Można kupić "zestaw małego łowcy". Tamte strzały by przeszły?
Indiana - 16-01-2012, 23:06
Nie wiem, elfiku, musiałabym je zobaczyć
Aerant - 21-01-2012, 01:35
O to ja się może skuszę na jakąś sakwę/czy coś. Tak z ciekawości dyktowanej chęcią kupna, ile by taka torba (coś jak torebka z Jamtland) by kosztowała?
Indiana - 21-01-2012, 13:19
Cena zależy od wymiarów i ilości okuć. Od 50 do 500 zł
|
|