|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Pytania - tropiciel i zwiadowca- pytania
Pedro - 18-04-2010, 14:37 Temat postu: tropiciel i zwiadowca- pytania No więc jak w opisie. Prosiłbym by osoby które grały rok czy więcej temu którąś z tych klas napisały pokrótce albo nie (jak komu wygodniej :-)) coś o tych klasach. Nie mogę się zdecydować którą wybrać na obóz i mam nadzieję że mi pomożecie. Przykłady misji z zeszłych lat mile widziane. ;-)
Doctor - 18-04-2010, 14:40
Wybierz sercem!
Quarties - 18-04-2010, 14:42
Jako zwiadowca będziesz na pewno wysyłany na zwiad. Jesteś strażą przednią, idziesz na 1 ogień.
Jako tropiciel tropi i jesteś w tym dobry. Może jakiś łowca potworów poprosi o pomoc? Albo traper?
Obydwie profesje maja plusy i minusy. Zależy co lubisz - zwiady po terenie wroga, ciche akcje to polecam zwiadowcę. Jeżeli identyfikujesz się z lasem i zwierzętami tropiciela
Indiana - 18-04-2010, 16:55
Jeszcze raz zwracam uwagę, że już opisie profesji jest zawarta odpowiedź
Cytat: | # Zwiadowca - Żołnierz prowadzący zwiad dla armii lub zawodowy przewodnik karawan. Na początek dostanie lunetę, krótką broń i mapę okolicy.
# Tropiciel - Żyje z tropienia osób lub zwierząt na zamówienie. Często współpracuje z traperami lub łowcami głów. Posiada wiedzę nt. tropów zwierząt i potworów. |
Zwiadowca to wojownik z lekkich oddziałów zwiadowczych. Natomiast tropiciel ma bliżej do trapera, zajmuje się tropami stworzeń, wynajmują go książęta jadący na polowanie albo łowcy potworów, żeby im wytropili trola
A kogo wybrać?
W warunkach gry obydwie profesje będą spełniać podobną rolę. Tak naprawdę największe znaczenie ma to dla samopoczucia gracza i dla budowy historii jego postaci
Grettir - 18-04-2010, 16:59
Yngvild napisał/a: | lunetę |
macie coś takiego na stanie ?
Pedro - 18-04-2010, 17:00
A jakieś przykłady misji? Nikt nie pamięta czy nie chce powiedzieć? :-) Ale skoro mają na obozie podobną rolę to bardziej pasuje mi zwiadowca jednak.
Quarties - 18-04-2010, 17:36
Misje zależą od twojej historii i pomysłu. Możesz dostać zemstę na twoim byłym dowódcy, wytropienie kogoś, odnalezienie czegoś, zabicie, itd. itp.
Travor - 18-04-2010, 19:45
Czyli widzę że nie jestem wystarczającym źródłem informacji
Pedro - 18-04-2010, 21:22
Czepiasz się Travor.
Travor - 19-04-2010, 23:11
Bynajmniej, po prostu stwierdziłem fakt
|
|