|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Zasady i sprawy techniczne - nurtujący problem
user205 - 18-04-2010, 16:33 Temat postu: nurtujący problem Cześć , jestem nowy , chciałbym pojechać na silberberga w tym roku i mam lekki dylemat. A mianowicie to brzmi on tak :
Chciałbym grać traperem lub łucznikiem , oboje są postaciami posiadającymi łuk .
Ja natomiast mam tylko bokena. No więc w końcu - czy moge dostać na obozie łuk , a przy okazji mieć już swój miecz , którym od czasu do czasu bym też walczył ?
Precyzując pytanie : czy moge jako traper/łucznik posiadać miecz ?
Quarties - 18-04-2010, 16:51
Tak, nikt ci tego nie zabroni.
Indiana - 18-04-2010, 16:58
Potwierdzam - możesz mieć i miecz, i łuk, nie ma z tym żadnego problemu... Poza drobną niewygodą, bo zwyczajnie oba trzeba targać ze sobą. Po doświadczeniach 2008, kiedy moja postać OG była łucznikiem, stwierdzam, że najlepiej mieć krótki kordzik bokenowy+kołczan koniecznie przy pasie (na plecach potwornie haczy o gałęzie)+krótki łuk noszony w kołczanie.
Travor - 18-04-2010, 19:58
Zgadzam się, sajdak jest świetnym wynalazkiem, zwłaszcza gdy przychodzi nam łazić po tunelach, nic nam nie sterczy zza pleców a w czasie walki wręcz nie przeszkadza nam przewieszony łuk. Do tego strzały umiejscowione są znacznie wygodniej, da się strzelać szybciej, nie trzeba sięgać za plecy.
P.S: Witamy
|
|