Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Zasady i sprawy techniczne - Sprawy fabularne

Kajetan - 10-11-2010, 22:00
Temat postu: Sprawy fabularne
No więc, takie pytanko, które zrodziło się w naszych głowach:
Czy na obozie jest możliwość odgrywania kumpli, którzy się upili, a jeśli tak to czym? Osobiście mi się wydaje, że nikt nam do kufla nie będzie zaglądał, więc woda też by mogła być a reszta to tylko już nasza inwencja.

A tak w końcu to chodzi o to, czy na tym obozie nie wyglądałoby to jakoś głupio ?
(a tak ściślej to na początkującym)

K.W ma jeszcze jedno pytanie ;) Mam zamiar odegrac krasnoluda, ale przeczytalem, ze krasnoludy są: baaardzo wysokie.
No więc jak na mój ogroomny wzrost (1,60 metra) jest tu problem czy to nie bedzie również nikomu przeszkadzać? Rozumiem, że tu chodzilo zapewne glownie o weteranow ktorzy chca grac krasnoludow i sa przewaznie wysocy, dlatego ta zmiana. No tutaj problem jest w druga strone.

Aerlinn - 10-11-2010, 22:12

1. Znając życie, praktycznie wszystkim. Od elfickiego wina, po fiordyjską wódkę, czy samnijską czarną wodę (twór niezidentyfikowany). Oczywiście, odgrywać można, nie cały czas, ale czasem pijacy są... zabawni i ciekawi.
2. Nie, głupio to będzie wyglądało, jeśli będziecie upici cały czas, a nie przez chwilę na biesiadzie. Na biesiadzie to nawet elfka po kuflu czegoś mocnego ma prawo odgrywać taką, która wzroku na czymś nie może skupić. Ostrzegam jednak panów krasnoludów, krasnoluda upić ciężko ;p
3. Wzrost nie ma nic do rzeczy. Są wysocy Pigmeje i niscy siatkarze, więc są niskie krasnoludy. Nikt nie będzie stał z metrem i ci mierzył, czy możesz być krasnoludem, czy nie. Oczywiście, że nikomu nie będzie przeszkadzało. W krasnalach najważniejsza jest mentalność.

Kajetan - 10-11-2010, 22:15

1. Tutaj wszystko fajnie i cieszę się z odpowiedzi.
2 i 3. No, tutaj też mi się podoba, tyle że jest nas dwóch jeden krasnal i czlowiek, W sumie, ciagle mi powtarza(mówi krasnolud), gdy chcialem grać człekiem, że nie pasuje. No to gram krasnoludem. A to, że mnie będzie ciężko upić to już dobrze o tym wiem :P

Indiana - 10-11-2010, 22:15

Podoba mi się Twój nick :D

K.W.I.K. napisał/a:
Czy na obozie jest możliwość odgrywania kumpli, którzy się upili, a jeśli tak to czym?

Nooo jest, w dodatku popularność tego pomysłu jest dokładnie odwrotnie proporcjonalna do wieku uczestników... :)
Preparat? W realu dowolny (chyba, że ustalimy coś konkretnego), w fabule wyskokowy. Ale uwaga, wbrew niektórym pomysłom z kranu w beczce leci woda, nie wódka.... ;)
Ale jest to pomysł na maks parę godzin (chyba że postać będzie permanentnie pijana), trudno to nazwać "odgrywaniem na obozie" :)
Aha, i o ile nie potrafisz grać tego wiarygodnie, to licz się z tym, że wyjdzie żałośnie... :)

Adnotacja o wzroście krasnoludów nie jest ściśle obowiązująca :)

Kajetan - 10-11-2010, 22:26

Dzięki za odpowiedź i wiemy, że fajny mamy nick :D
Głównie to człowieczyna będzie musiał być upity jak już będziemy coś pili, bo, jakby to powiedzieć, ma troszku słaby czerep :)

i nasz nick, nie mój nick :D

Travor - 10-11-2010, 23:22

Ludziska, naprawdę na LARPie są fajniejsze rzeczy do roboty, poza odgrywaniem pijaństwa :P
Abdel - 10-11-2010, 23:56

No jasne,że są można np.robić pompki(to już ciekawsze :P )
Kajetan - 11-11-2010, 01:08

@Travor

Jasne, że można, ale po prostu o tamtych rzeczach wiemy, a co do tej nie byliśmy pewni :)

Hodo - 11-11-2010, 05:45

Upić się może każdy, każdy też może dostać w dziób za nieodpowiedni tekst po pijaku :P
Ragnar mi mówił, że na przyszłorocznej fabule nie zabraknie Czarnej wody ;)

Kajetan - 11-11-2010, 11:38

to Ragnar będzie ? :D
Aerlinn - 11-11-2010, 12:36

No nie! Hodo, powiedz, że zmienisz imię tej postaci, bo Rrragnarrr dla kogoś, to nie wymawia "r" brzmi jak groźba tortur. Chyba, że chcesz być "Jagnajem" ;p
Abdel - 11-11-2010, 14:17

Ja wiem to będzie tak...Olaf został królem a Ragnar jest jego doradcą i podczaszym :mrgreen:
Travor - 11-11-2010, 16:57

Co wy macie z tymi królami? :D Olaf, jeśli został władcą, to księciem imperatorem, a nie sądzę by Ragnar został przydupasem Olafa na jego dworze, raczej księciem w odbudowanym Tryncie :P
Abdel - 11-11-2010, 17:12

W takim razie Trynt już niedługo zasłynie z doskonałej jakości mleka i bardzo rozwiniętego przemysłu mleczarskiego :mrgreen:
Travor - 11-11-2010, 18:22

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? ;D
Abdel - 11-11-2010, 18:35

Na początkującym okazało się,że Ragnar zaopatruje obóz w mleko.Nie wiadomo tylko dokładnie skąd je brał.Niektórzy mówili,że kradnie,inni,że sam produkuje jeszcze inni,że Ragnar jest w istocie mlecznym czarnoksiężnikiem przyzywającym mleko z innego wymiaru.Słowem zdania były podzielone jednakże mleko owe było doskonałej jakości i w dużej ilości,dlatego uważam,że Ragnar wykorzysta swoje mleczarskie umiejętności aby przekształcić Trynt w Mleczne Imperium :mrgreen: ;)
Varthanis - 12-11-2010, 01:48

jednym słowem Trynt to kraina mlekiem i miodem płynąca :mrgreen: