Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

Wątek 25 - Offtopnik

Indiana - 11-03-2015, 03:08
Temat postu: Offtopnik
W tym wątku będzie obowiązywać turowość, ale w granicach rozsądku. Jeśli ktoś przez dobę nie odpisze, uznaję, że nic nie robi i go pomijam.
Sędziuje tutaj Pedro, w razie wszelkich wątpliwości i kwestii do wydania werdyktu na temat podjętych przez kogoś działań. Oczywiście nie przy jakichś dialogach czy informacjach w rodzaju "idę" ;)
Kolejność jest losowa. Proszę, żebyście pisząc o swoich działaniach, nie wymyślali sami ich efektu poza absolutnie oczywistym.
Czyli przykładowo nie piszemy "uderzyłem go i on padł, potem go kopnąłem, a jemu pękły żebra". Piszemy "zamachnąłem się, aby go uderzyć". Kropka. Koniec twojej tury, czekasz na efekty.
Jeśli to jasne, to można pisać :)

Indiana - 14-03-2015, 01:10

Prośba, jeśli można - informujcie mnie wszyscy, kto jak i gdzie staje i w jakich konfiguracjach, ok? Jeśli nie chcecie czegoś ujawniać - piszcie na swoich tematach, ale żebym potem nie rzuciła kowadłem w kogoś, kogo w tej sali nie ma :D
Elidis - 14-03-2015, 01:13

Cóż, stoję tam gdzie stałem. Nie żebym miał wybór... DX
Indiana - 14-03-2015, 02:15

Odnośnie wrzuconej mapy - jasne jest, że widzicie to, co widzicie, stojąc w tłumie ludzi, więc bierzcie pod uwagę, że nie możecie np. znać przebiegu tych korytarzy na dole :) Ale nie będę już kombinować, duzi jesteście ;)
Leite - 15-03-2015, 23:25

Nie chcę krytykować RPG bo jest fajnie, nie znam całej sytuacji i wiem, że to dosłownie kilka sekund lub minut.
Ale jednak ciężko mi uwierzyć że tubylcy nie mieli chociażby patroli jak mówił Reshi. Albo wojowników pilnujących. Chyba że to jest tak że akurat trafiliśmy na moment i oni zaraz ruszą albo to tak ważna chwila że na nic nie zwracają uwagi. Weź też pod uwagę, Indi, że ty to widzisz od początku do końca, przynajmniej zarys i część rzeczy może być dla nas niejasna ;)

Verlan - 15-03-2015, 23:29

W zasadzie to mam dobry pomysł: wróćmy do spokojnego grania i pytań typu: Czy to działa? Co widzimy z tego miejsca? Czy udało mu się mnie trafić?

Wszystkim będzie łatwiej i przyjemniej

Indiana - 15-03-2015, 23:34

Proszę przeczytać i wypowiedzieć się w temacie, w którym napisałam przed chwilą.
Ze szczególnym naciskiem na punkt, dotyczący zamiany z MG.

Indiana - 17-03-2015, 00:33

Słuchajcie, organizacyjnie proponuję ustalić kolejność rundy.

Na placu:
1. Elidis (on zaczął zadymę)
Uszek
Kodran

2. szamanka
Prim
Toruviel
(w tych numerkach to kolejność chyba obojętna, jak wam wygodniej)

3. Nem? (chyba nie wykonała poprzedniej rundy)
Ylva

4. Misiowój

5. Emilia
Eri
Szrapnel
Ysgard
Cadan (nie wykonał rundy?)

6. Kurt i BNy od obrońców?

7. Esu i wojownicy od atakujących

Każdy wchodzący na plac - na koniec kolejki. Czy tak by pasowało?

Aha, wszyscy, którzy robią coś na widoku, czego się nie da ukryć, np. leją się z kimś - piszecie tutaj to, co jest widoczne i tego nie ukrywacie.
Esu, Cadan, grupa przy Emilii - was widać juz, bo sie przerzedziło na brzegu.

Indiana - 17-03-2015, 01:13

Porządkowania ciąg dalszy.

W 1 rundzie ruszyli się
Elidis
Kodran
Uszek
Toruviel
Prim (ustawianie szyku, unieruchomienie Agata)
Misiowój
Szrapnel (w 24)
Esu (w 24)
Emilia (w 24)
Eri (zaklęcie)
Ylva.

Kolejna runda.
dotychczas:
Prim (medytacja)
Toruviel (rozkazy)
Uszek (macha)
Misiowój (walczy)

czekamy na resztę, byłoby dobrze, żeby z zachowaniem kolejności, żeby się nie pogubić?

Sephion - 17-03-2015, 01:20

Indi, pod którą literką na mapie się kryję? I gdzie mogę zostać dodany do kolejki?
Indiana - 17-03-2015, 01:21

Pod Kh, po lewej na górze :) Do kolejki pod 6-tką? :)
Sephion - 17-03-2015, 01:24

Jasne. To wracamy do knucia.
Indiana - 17-03-2015, 01:29

Aaaaaaha, a jeszcze dopiszę -
zanim cokolwiek, to musimy znać WERDYKTY za pierwszą turę! Bo to decydujące :)

Owizor - 17-03-2015, 15:47

Jasne, czyli Cynthia na razie jeszcze jest w rękach MG? Kolejność w #25.1 rozumiem że do ustalenia między grającymi tam również?
(poczytałem wątki, prosiłbym jeszcze o wszystko co może być przydatne: jakiś opis co Cynthia ma, co umie, jaką zupę lubi najbardziej...)

Indiana - 17-03-2015, 18:19

UWAGA ogłoszenie - w razie, gdyby to było niejasne:
w obrębie jednej rundy zakładamy, że wszystkie ruchy są mniej więcej równoczesne. Więc Wasze posunięcie to reakcja na posunięcia przeciwnika z poprzedniej rundy!

Indiana - 17-03-2015, 22:00

Cytat:
Zastosowanie narkozy chloroformem stopniowo ograniczano od okresu międzywojennego, na rzecz bezpieczniejszych i mniej toksycznych anestetyków.Chloroform wykazuje dużą toksyczność dla narządów miąższowych (nerek, wątroby) oraz powoduje zmiany zwyrodnieniowe mięśnia sercowego[

Efekty sprawdzania, jak działa chloroform ;) Toruviel, czy Twoje czary mają międzynarodowe atesty...? ;) ;) ;)

Toruviel - 17-03-2015, 22:08

Magii uczył mnie Elidis... wy jego zapytajcie o atesty! :P Jakieś łańcuchy błyskawic, co to człowieka smażą w parę sekund. Co na to przepisy BHP, ja się pytam? ;)
Indiana - 17-03-2015, 22:13

Bo te wasze elfie czary mary to jakieś przestarzałe są :D :D :D Teraz to się powinno robić w symulatorach, a nie jakieś sru łubu dup i masz :D
Toruviel - 17-03-2015, 22:35

A tam - przestarzałe! To jest rozwój! Postęp... ale w kierunku mistycznym. "A co mieczem przeciw czarom wydoli?" :D
No i wiadomo, że po testach laboratoryjnych wypada zastosować czar w praktyce. Przełożenie poniesionych kosztów na wymierne efekty...

Powój - 17-03-2015, 22:42

Dobra, biali chcą na pomost a my im po drodze... DOGADAJMY SIĘ! :D
Indiana - 17-03-2015, 22:45

Misiowój - usługi transportowe i przewóz osób? :D :D :D
Powój - 17-03-2015, 22:48

No ba. Ale możemy się dogadać, nie? Na spokojnie. Po ludzku. Cywilizacja, dyplomacja i te sprawy?

Ej a jak mi się uda to mogę sobie to w CV wpisać?

Indiana - 17-03-2015, 23:10

Prawo jazdy na niedźwiedzie jaskiniowe? :D :D
Powój - 17-03-2015, 23:15

Nie. Rozwiązać to dyplomatycznie.

Chociaż... To też może być argument. Muszę jeszcze zrobić sobie szkolenie na jelenie bagienne.

Prim - 18-03-2015, 00:19

Wystarczająco dużo narobiłam offtopu w wątku głównym.
PEDRO- moja kropka była źle nakreślona (znaczy nakreślona w pozycji wyjściowej), a podczas postu się przesunęłam do piramidy, by medytować, z której to medytacji JESZCZE NIE WSTAŁAM.
stąd moje pytanie.
Indi zaproponowała pośrednie rozw.- "w wodzie, ale blisko".
Poproszę o tak blisko, że się mogę podciągnąć, jako że- nie było mnie wtedy fizycznie w sesji na pomoście. Ładnie proszę :3
A już w ogóle proszę mnie do wody nie wrzucać, bo siedziałam przy piramidzie.
Czekam na werdykt :3

Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 01:00

Indi, popraw kropkę Kurt, jest daleko od szamanki a powinien, zgodnie z twoim opisem być bliżej
Indiana - 18-03-2015, 01:11

Nie rozumiem. Stał z wojownikami z przodu, przed Szamanką, bo miał ich ustawiać w szyku na rozkaz Prim. Utrzymał się na nogach przy fali. Nikt nie kazał mu się na razie cofnąć.
Jedyne co, to zapomniałam wymienić go wśród "widzianych" na pomoście, ale powinni to sami doczytać z kontekstu.

Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 01:13

Cytat:
Wszyscy poza Kurtem który dzięki swojej zwinności zdołał uniknąć wywrócenia i doskoczył w stronę Szamanki.

Taki manewr wiązałby się z przemieszczeniem.

Indiana - 18-03-2015, 01:22

Czyli zgodnie z opisem Pedra, nie moim. To nieco ułatwia szukanie tego opisu.
Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 01:24

Dalej proszę o poprawienie jego pozycji, aby uniknąć dyskusji jak teraz pomiędzy Prim i Pedrem o jej pozycję na pomoście :) .
Kodran - 18-03-2015, 01:37

Pomost niezgody?
Indiana - 18-03-2015, 01:41

Jestem w trakcie. Chwilowo mam net z telefonu i przed chwilą próba wrzucenia załącznika wykrzaczyła mnie w kosmos. Skoro Pedro napisał, że Kurt jest przy Szamance, to jest przy szamance, amen.
Indiana - 18-03-2015, 02:10

Wow, już za trzecią próbą.

Ok, ponieważ Elidis właśnie napisał, że dziś go nie będzie, wykrzaczamy go na koniec kolejki.
Nem napisała z wyprzedzeniem, wychodzi, że teraz chłopaki (Kodran, Uszek), potem dziewczyny (Prim, Toruviel), potem ja, potem Misiowój, a potem się zobaczy kogo nie ma :)

Kodran - 18-03-2015, 02:14

To ja mam pisać jeszcze raz?
Powój - 18-03-2015, 02:15

Czekaj kołdro. najpierw trzeba mieć plan.
Sephion - 18-03-2015, 02:28

Co do mojego postu w Przygodzie:
Indi, zrozumiałem że miałem być pod szóstką, a że Aver już działała, to stwierdziliśmy że mogę zrobić rzeczy. W sumie to nie są istotne rzeczy, tylko mówię moim że Gotham nas potrzebuje :D . Ale soreczki jak psuję kolejkę, możecie poczekać z rozpatrzeniem :D

Indiana - 18-03-2015, 02:35

A... a.... a...le jak to Aver? :D
Spoko, jako że i tak przyjmujemy, że to są równoczesne czynności, to w sumie nie robi różnicy :)

Pedro - 18-03-2015, 10:34

Sorki Prim, nie ogarnąłem trochę wszystkich tak jak powinienem. Jednak nie pływasz. Sorki za zamieszanie. Ale tak czy siak Twój krąg zostaje zalany wodą. Siedząc trochę zostałaś przesunięta w bok, ale nie zostałaś zmyta.

Sorki za zamieszanie. , ale ostatnio chodzę cały czas zmęczony ciągłym łażeniem w długie trasy na piechtę. Zaraz poprawię posta.

Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 11:01

Pedro, wszyscy jesteśmy ludźmi, błędy się zdarzają ;) Lepiej żebyś pochodził niż siedział ciągle wypatrzony w ekran jak spora ilość z nas teraz ;)
Prim - 18-03-2015, 11:32

Juppi jej! Dziękować bardzo bardzo ^^
Ja nie być pływający hobbit ;)

Indiana - 18-03-2015, 14:01

Ej, nie ma, nie przestawiam już kropek! Bądź mokrym hobbitem, który wyskoczył od razu z wody :D
Pedro - 18-03-2015, 14:36

To z kręgu wpadłaś do wody, ale się zaczepiłaś podłoża i wydrapałaś. Żeby Indi miała mnie roboty z kropkami. :P
Indiana - 18-03-2015, 18:58

Bogowie Ci zapłać, net z telefonu jest na korbkę, więc na razie sobie nie powysyłam żadnych uroczych dzieł... ;)

Ok, Prim, Toruviel - czekamy na was, czy mamy pisać? :)

Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 19:41

Jak pewnie każdy z was wie moja postać i Aver należą do tego samego rodu. Reshion zna Emilkę od jej urodzenia praktycznie, czyli dobre 24 lata (czy ile ona ma teraz lat). W tym czasie powinna jej się zdarzyć choć jedna sytuacja, że straciła coś do czego była przywiązana mocno emocjonalnie. Jeśli nie widział tego osobiście lub nie słyszał opisu owego wydarzenia z jej ust to od kogoś z rodziny pewnie tak.

Czemu się jej nie zapytałem osobiście? Zapytałem ale ktoś stwierdził, że mi nie odpowie. Postanowiłem więc zapytać się o to na forum. Zasugerowało mi to też osoby, które pytałem poza Aver, w celu rzucenia światła na tą sprawę.

Aver - 18-03-2015, 19:51

Reshi, jest różnica, między CZYMŚ a KIMŚ. I nie dobre 24 lata, bo jednak nauka na uniwerku w Karantanii nie trwa pół roku, a Ty nie jesteś moim ojcem, tylko synem brata mojego dziadka. Przybranym.

I byłoby miło, gdybyś roztrząsał takie sprawy na privie. Nie odpowiedziałam na Twoją wiadomość na fb bo zwyczajnie nie miałam jak - remont w pokoju zobowiązuje.

Indiana - 18-03-2015, 19:59

Różnic jest znacznie więcej niż między kimś a czymś. Stratą jest, jeśli cię rzuci narzeczony. Stratą jest, jeśli on umrze od choroby. Stratą jest, jeśli go ktoś zabije. Zakładam, że reakcje na każdy z przypadków byłyby inne, zależnie od chwili, kontekstu i możliwości. Nie jestem pewna, czy Emilia każdą z takich sytuacji w życiu przerobiła, a jeśli tak, to czy w takich sytuacjach widział ją wujek Reshion.
Zakładam, że widział ją np. w takich:
- chciała mieć najlepszą notę na roku, ale ktoś ją wyprzedził, oszukując
- ktoś jej ukradł ukochanego konia
- umarł jej chomik/pies/kot
- ktoś uderzył jej przyjaciółkę/przyjaciela
- stłukła się jej filiżanka pamiątka po mamie/babci/kimś ważnym.
Jeśli odpowiedź na takie pytania daje ci jakieś przełożenie na tę sytuację, to może Aver - mogłabyś mu to po jednym zdaniu odpowiedzieć?

Aver - 18-03-2015, 20:09

Już odpowiedziałam :) dzięki Indi.
Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 20:40

Dziękuje za pomoc Indiana oraz Avergill :D
Indiana - 18-03-2015, 20:48

O rany, jak tu się ujmująco kulturalnie zrobiło :D
Dobra, nie chrącholić tylko się bić! ;) Jeśli Prim i Toruviel długo nie będzie to lecimy dalej z kolejką, nie?

Prim - 18-03-2015, 20:48

Indi, ja dzisiaj napiszę.
Tylko jeszcze sekunda :)

Indiana - 18-03-2015, 20:59

Spokusio :)
Cały czas myslę, jak byłoby najlepiej z tą kolejnością, ale tak jak powiedział Pedro - nie ma na to dobrego systemu. Zawsze ten kto pisze ostatni, jest na najlepszej pozycji, bo chociaż nie może reagować bezpośrednio, to zna już kartę przeciwnika. Ideałem byłoby szyfrować i ujawniać na trzy-cztery, ale to trochę skomplikowańsze ;) Aczkolwiek musi być tez pewien rozsądny czas.

Może zatem jeśli ktoś nie może pisać sam, to niech pisze za niego kolega z grupy wedle tego, co grupa wykminiła? I dajemy sobie maksymalnie 2 doby na turę? Lub nawet 1 dobę, co wprowadzi element pośpiechu i szybkiego myślenia?

Reshion vol 2 Electric Bo - 18-03-2015, 21:02

Postaram się dzisiaj coś napisać ale jeśli tak to pewnie w okolicach 24. Chciałbym też wiedzieć, jak się już pytałem w #25.1, czy mamy czekać na nindże, czy już pisać i czy piszemy już razem wszyscy w tym wątku?

EDIT: Uważam, że dzień byłby nie fairplay dla drużyny przeciwnej. W związku z za dużą ilością osób, w porównaniu do nas, potrzebują więcej czasu na wszytko. Dla nas dzień a dwa to mała różnica.

Z postami można zrobić tak, że piszemy je u siebie w wątkach a potem są wypisywane wspólnym ale lepiej żebyśmy, jak pisałaś wcześniej zakładali, że wszystko dzieje się w tej samej chwili i reagowali na działania przeciwnika z ostatniej tury.

Sephion - 18-03-2015, 21:29

Toruviel też dzisiaj napisze, a jak nie napisze, to wydobędziemy od niej glejt pozwalający na napisanie jednego postu za nią ^^
Onfis - 18-03-2015, 22:01

O Boże, w końcu koniec ukrywania się, no już kota powoli dostawałem nie mogąc z wami normalnie pisać xD
Aerlinn - 18-03-2015, 22:05

Onfis wzywający Tavar... Ten dzień trzeba odnotować w kalendarzu.
Onfis napisał/a:
kota powoli dostawałem

Nie, nie będę wrzucać nic o styryjskich Kotach...

Toruviel - 18-03-2015, 22:15

Ja zaraz napiszę. Nie było mnie cały dzień i szybciutko nadrabiam zaległości!
Onfis - 18-03-2015, 22:49

Aerlinn napisał/a:
Onfis wzywający Tavar... Ten dzień trzeba odnotować w kalendarzu.
Onfis napisał/a:
kota powoli dostawałem

Nie, nie będę wrzucać nic o styryjskich Kotach...

Ty jeszcze mało widziałaś w życiu...A żarty o kotach to se wiesz, gdzie i co zrób :P

Leite - 18-03-2015, 22:54

Onfis jest również udokumentowany jako Lareł XD
Elidis - 18-03-2015, 23:06

Dobra, napiszym jakoś po 22...
Sephion - 19-03-2015, 01:00

Elidis, jak gęsta jest Twoja powietrzna tarcza? Bo bardzo Ci życzę, żeby nie na tyle żeby absorbować ciepło, bo inaczej laser strzelany z dłoni może mieć nieprzyjemne skutki :D
Elidis - 19-03-2015, 01:04

Ona zakrzywia fizyczne pociski, zresztą to taki kokon jest, więc jak wystawię łapę...

Słowem, odbije strzałę, dym, kamień, rozpryśnie wodę, itp.

Sephion - 19-03-2015, 01:06

A, bo wiesz, martwiłem się, żeby przypadkiem nie była do Ciebie przylepiona jak ten nimb albo nie stała przed Tobą jak tarcza, bo jeszcze rozprysnęłoby laser po okolicy. Wiesz, ofiary w cywilach, przypalone piórka... :D
Prim - 19-03-2015, 01:06

"Stań się tavarczykiem w 10 sekund- poradnik"
Elidis Caernoth

poproszę na półkę.

Onfis - 19-03-2015, 01:09

Wywiad Aenthill już przygotowuje kopie. Życzy sobie Pani z podpisem?
Owizor - 19-03-2015, 01:16

Cytat:
Jednakowoż.... nie sądziłam, że przyjdzie mi umrzeć przy boku elfa....
padłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Indiana - 19-03-2015, 01:17

Ot, krasnoludzka natura ;)
Verlan - 19-03-2015, 01:18

"A może bardziej u boku przyjaciela?"
Toruviel - 19-03-2015, 01:19

Nie niszczcie mi wizerunku księcia krwi Mrocznej Puszczy Elidisem... To nie współpracuje... :3
Prim - 19-03-2015, 01:20

Indi- Astorii z nami nie ruszył. Zajrzyj do #23
Indiana - 19-03-2015, 01:20

Ja tu tylko sprzątam ;)
Indiana - 19-03-2015, 01:27

Primula napisał/a:
Indi- Astorii z nami nie ruszył. Zajrzyj do #23
Ooo, to ja to źle zrozumiałam. Ok, skoro nie ruszył, to już go wywalam z moich radosnych obserwacji ;)
Indiana - 19-03-2015, 03:07

W turze zostali:
- BNy od obrońców - Kagua, Korheni, Seitiri, Dirili, Astori.
- Esu
Jazda, po czym czekamy na werdykty :)

Sephion - 19-03-2015, 03:18

Mam przyjąć że mój post z którym się pospieszyłem przeszedł? Bo od tego czy posłucha mnie dwóch ludzi czy dziesięciu zależy moja odpowiedź ^^
Indiana - 19-03-2015, 03:34

Cholerka, to w sumie werdykt byłby. Teoretycznie można przyjąć, że to był ostatni wpis poprzedniej tury, ale z drugiej strony, w poprzedniej turze, usiłując zgarnąć cywilów do tunelu, nie zdążyłbyś także zebrać wojowników.
Proponuję dopisać cele walki w przypadku, jeśli wojownicy w rozsądnej liczbie cię posłuchają - czyli mówiąc krótko, jeśli tak, to kogo bijecie, tudzież zamierzacie bić. Twój krzyk usłyszał Misiowój, więc tak czy owak werdykt będzie wypadkową twojego celu oraz trajektorii misiaka, ale myślę, że możesz go określić :)
(jeśli nie, to Pedro skoryguje :) )

Leite - 19-03-2015, 09:05

Indi a Esu przypadkiem nie zrezygnował z sesji...?
Aerlinn - 19-03-2015, 09:39

"U boku elfa" oczywiście rozwala :)
Ale modlitwa do Tavar... "Wieniec ponad Twoją głową z gwiazd dwunastu." -> i tu jest ze mną źle, bo pierwsze, co pomyślałam, to o Durghu ("Na twoich rękach wznosi się dwanaście królestw"), a dopiero później zobaczyłam tam oczywistsze nawiązanie :) Elidis... podziwiam odwagę. I... no... nie zawal :)

Indiana - 19-03-2015, 13:56

https://www.youtube.com/watch?v=LYEnsqMc5Nk :)
Reshion vol 2 Electric Bo - 19-03-2015, 17:09

Pedro, co się stało z pochodnią?
Elidis - 19-03-2015, 18:17

Muszę przyznać, że się na was trochę zawiodłem... A gdzie wrzaski, że jestem zdrajca nad zdrajce, zuy i wgly, bo Tavar? Toruviel, tak Cię ojciec wychowywał, tak!? Słabo... ;) ;) ;)
Pedro - 19-03-2015, 18:48

Jak upadłeś, ona też upadła gdzieś na ziemię. Leży sobie kawałek od Ciebie na ziemi.
Toruviel - 19-03-2015, 18:49

A czy Toruviel jest typem, żeby wrzeszczeć, że zdrajca nad zdrajcy? Chociaż... Tavar... hmmm... wiele mogłam u Elidisa tolerować. Ale Tavar... łeee... jak mogłeś upaść tak nisko? :D
Akinori - 19-03-2015, 18:58

Elidis. Zamiast krzyczeć na Ciebie żeś zdrajca powstał u nas mem: "Elidis radzi: JAK ZOSTAĆ STYRYJCZYKIEM W 10 SEKUND" :D
Elidis - 19-03-2015, 19:06

Wyślij mi go proszę! XD Ej, wszyscy, którzy choć raz byli magami na tym obozie łakną nieskończonej many, ja na to znalazłem sposób... Chyba. :D

Zresztą El jej nie czci, wiecie, ręka rękę myje. A ja od samego początku chciałem oczyścić rasę z tych wszystkich niepotrzebnych stereotypów... ;)

Akinori - 19-03-2015, 19:10

Aktualnie szukamy zdjęcia z którego można to zrobić ;P
Elidis - 19-03-2015, 19:16

How about... :

Toruviel - 19-03-2015, 19:19

Elidis, no serio? Tavar? Tavar?! Kurde~~ I jakie niepotrzebne stereotypy? Szczera prawda najprawdziwsza, a Ty jesteś jakimś odmieńcem dziwnym :P
Bo dobra - tu Toruviel się zgodzi - Styryjczycy co teraz żyją nie do końca chyba wiedzą, że ziemia na której żyją spłynęła niewinną krwią. To nie ich wina... Ale Tavar... :<
(Wszelkie argumenty wysuwane w moją stronę na temat Tavar rozbiją się jak grochem o ścianę ;) )

Akinori - 19-03-2015, 19:24

Elidis Caernoth napisał/a:
How about... :

Obrazek

Tu to bardziej: "Fuhrer Elidis Caernoth radzi: Zbuduj wspólną przyszłość z nami!"

Indiana - 19-03-2015, 19:24

Toruviel napisał/a:
spłynęła niewinną krwią. To nie ich wina... Ale Tavar...
Było nie tarmosić Tavar za gałązki przez tyle czasu tylko sprobować zrozumieć :D (czyli zestaw argumentów Ylvy na potrzeby obozu ;) )
Toruviel - 19-03-2015, 19:34

Jak grochem o ścianę ;)
Jak tu Tavar nie tarmosić - to było tarmosić albo pozwolić wyrosnąć sobie gałązki zamiast włosów. :3

Indiana - 19-03-2015, 19:37

Ze niby co jest złego w gałązkach, o ile akurat nie oplatają ci nóg :D :D
Leite - 19-03-2015, 19:40

Teoretycznie Aenthill powinno sie przyjaźnić z ulundo bo to ich pobratymcy zmieszani z lasem który te elfy kochają ale cii xd
Akinori - 19-03-2015, 19:41

O tak leite tak, zwłaszcza że ten las zabijał Ci twoich krewnych. Przyjaźni wielka jak Polski ze związkiem radzieckim.
Toruviel - 19-03-2015, 19:42

Indi, a jak wyobrażasz sobie fikuśne elfie uczesania na gałązkach sosnowych? Ja wiem, że igły szykownie wyglądają, wiem.
A jak masz kamienną skórę, to organizm jest odwodniony... A jak jesteś ulundo-rybą to wody znów za dużo. To jak ryby słodko- i słonowodne! Tak źle, tak niedobrze! :D

Reshion vol 2 Electric Bo - 19-03-2015, 19:43

Ejejejej, o przyjaźni polsko ukraińskiej trochę w miedach też było ;)
Toruviel - 19-03-2015, 19:47

To chyba mogło być tak, że Aenthil mogli zacząć wyznawać Tavar... nie wiem. Mam rację? Ale wyszło jak wyszło...
O. I mogli nie robić szumu o Telfambę. Nie robić wojny z Laro. Imperium mogło nie robić szumu. Nic mogłoby się nie dziać. I żyli długo i szczęśliwe.

Indiana - 19-03-2015, 19:53

gdyby tak... Aenthil zamiast stawiać Morque Ando spróbowali zrozumieć nieszczęśliwą istotę, która dopiero co dupnęła o ziemię... ;) I zupełnie niechcący zmieniała im fryzurki na sosnowe... :D
Mogliby np. się zaprzyjaźnić... dokarmiać ją goblinami, jak misia ;)
I zamiast że ona kombinowała, żeby się wyzwolić, to mogli ją sami wyzwolić rytuałem z tarczą i Durghiem (no, tego ostatniego trzeba by skądś wytrzasnąć... ;) ).
Byłaby taaaaaka sielanka ;)

Aerlinn - 19-03-2015, 19:56

Ej, akurat niektórzy Aenthile z Durghiem współpracowali... CZEGO ŻAŁUJĄ, BO ŁAJDAK ZWIAŁ DO SWOJEJ PANI A INWAZJA TRWAŁA. Ale ten, no... Lepsza Tavar niż Starzy Bogowie, panienko Meliaor. Możesz spodziewać się za to kopa, jak tylko wrócisz do A... Hetanoru.
Indiana - 19-03-2015, 20:07

Albo orderu, w sumie nie wiadomo ;)
Elidis - 19-03-2015, 20:09

Wciąż jest szansa, że nie wróci... :D ;)
Leite - 19-03-2015, 20:09

Tak, mogli nie kłócić sie z Laro :P
Verlan - 19-03-2015, 20:21

Starzy Bogowie są lepsi od Tavar. Przynajmniej są z naszego świata, no, względnie. Nie tak jak Puszcza.
Owizor - 19-03-2015, 20:37

Leite napisał/a:
Aenthill powinno sie przyjaźnić z ulundo bo to ich pobratymcy zmieszani z lasem
cóż... więc teoretycznie w świecie Tolkiena elfy powinny bratać się z orkami, w końcu to ich pobratymcy, jeno nieco pomarszczeni ;)
Onfis - 19-03-2015, 21:01

I w tym momencie nie wiem czy odzywac się jako Nat, czy jako na ten by przykład mój elf osadnik xD
Elidis - 19-03-2015, 21:14

Onfis dawaj obu! :D
Onfis - 20-03-2015, 01:08

Elidis, ty nie widziałeś tej maszyny hejtu i nienawiści puszczonej w ruch. A argument "ale nie ma już Aenthill, jest Kotaperi" drugi raz nie zadziała :P
Elidis - 20-03-2015, 01:15

Zaryzykuję. ;)
Indiana - 20-03-2015, 01:24

Onfis napisał/a:
maszyny hejtu i nienawiści
Ja widziałam :D Paszcza się jej nie zamykała, gadała więcej niż ja ;)
Elidis - 20-03-2015, 01:27

Mam dziwne wrażenie, że wspominacie rzeczy, których nie pamiętam. ;) Ktoś wyjaśni? :D
Indiana - 20-03-2015, 01:42

Ech... a o tym juz gdzieś nie było? ;)
IIt. 2014, Onfis jako elf-osadnik. Ylva, jako Ylva. 2 dzień, uwalniamy się z więzienia i mamy 5 minut na opanowanie osady. +100 do siły przekonywania = osada opanowana. Wtedy przyłazi Ąviz. I zaczyna coś tentegować spod halli o jakimś aenthil, że co to my straszne zbrodnie sraty draty. To mu tłumaczę.
Iż nie ma czegoś takiego, jak Aenthil.
Jest Kotaperi.
...
W życiu nie widziałeś bardziej oburzonej twarzy ;) I nie widziałam wcześniej Onfisa, który z absolutnie autentycznego oburzenia aż nie wie co powiedzieć ;) ;) ;)

Elidis - 20-03-2015, 01:50

XD Aż żałuję, że mnie tam nie było!!
Indiana - 20-03-2015, 01:55

Może lepiej nie, jeszcze byś mi zepsuł cały efekt ;) Wtedy jeszcze nie myślałeś po styryjsku ;) ;) ;)
Elidis - 20-03-2015, 01:58

Wypraszam sobie! Wciąż nie myślę, a to jest jednorazowa przysługa. O! :P
Indiana - 20-03-2015, 01:59

Znaczy, kto komu ma się przysłużyć? :D Królewiczu...? :D
Onfis - 20-03-2015, 02:10

Ej, sami daliście mi błogosławieństwo na sianie chaosu i skłócanie :P Ale przyznaję, Indi jako pierwsza zamknęła mi paszczę jednym zdaniem (no może poza słynną liberalną reprezentacją Wrześni w debatach, ale to historia na posiaduchę), za co chylę czoła :D
Indiana - 20-03-2015, 02:14

Nie znam reprezentacji Wrześni, ale przyjmuję wyzwanie ;)
No i... cała przyjemność po mojej stronie ;) :D

Elidis - 20-03-2015, 02:20

Tavar mnie, a ja Tavar! Szansa na kontynuację życia i wydostanie się stąd w zamian za pomoc w osłabieniu jej wrogów. No i jestem pewien, że jestem pierwszym elfem, który świadomie wezwał jej imienia, to też się liczy! :D

A tak serio, jak zostanę Ulundo, albo devi terphilin to wyrwę se znamię, wlezę do niebios i oddam "pani Tavar" jej swastykę. ;)

Nem - 20-03-2015, 14:02

No to mamy już elfa modlącego się do Tavar, imperialistę modlącego się do Toledy i kapłana Rega modlącego się do starych bogów.... serio?....
Reshion vol 2 Electric Bo - 20-03-2015, 14:05

Właśnie przed oczyma mamy proces stawania się kapłanem ;)
Akinori - 20-03-2015, 14:05

Witamy w programie jak w 10 sekund odmienić swoje życie ;)

Z czego de fakto nigdy nie byłem kaplanem rega :P

Onfis - 20-03-2015, 14:11

Czemu tylko ja mam wrażenie, że Reg z Toledą na spółe zaczną ciskać piorunami w bluźnierców? :P
Pedro - 20-03-2015, 14:15

Reg to co najwyżej strzeli piorunem w Fenrisa, bo tak jak on mu nakurwił to chyba nikomu się nie zdarzyło. :D A Toleda to się dopiero zobaczy.
Nem - 20-03-2015, 14:17

Imperialiści napuścili na bogów północy tych na sterydach z południa.... Jeśli Fenris zrobił coś jeszcze gorszego, to ja się zaczynam bać.
Onfis - 20-03-2015, 14:19

Urodził się.
Reshion vol 2 Electric Bo - 20-03-2015, 14:37

Nie ważne jaki będzie wynik, będzie ciekawie :D
Indiana - 29-03-2015, 23:22

Ok, tura opisana.
Następny opis robię jutro w nocy, kto nie zadeklaruje ruchu do jutra wieczora - ten się nie ruszy :)