|
Karczma pod Silberbergiem Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :) |
|
Dzieła związane z obozem - Silberberg 2009 - zwiastun filmowy
Indiana - 05-03-2009, 18:48 Temat postu: Silberberg 2009 - zwiastun filmowy Jak już pewnie wiecie, wystartowała premiera (czyż nie brzmi dumnie? :hihi: ) pierwszego filmowego trailera dla obozów Silberberg
Filmik można oglądać w necie:
- http://www.youtube.com/watch?v=Krh98n20UPg
- http://www.dailymotion.pl.../video/14399758
- http://www.wrzuta.pl/film...berg_-_zwiastun
Można też ściągnąć go na dysk z adresu:
- http://villsvin.nazwa.pl/...009-trailer.avi
lub z działu "download" na dowolnej z naszych stron
A poniżej można ów filmik komentować
Anka... - 05-03-2009, 18:58
Wyszło jak zwiastun jakiegoś filmu- na prawdę świetna sprawa. Coś czuję, że w tm roku trzeba się będzie szybciej zapisywac
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 19:32
Jak pisałem - podoba mi się Ale od strony technicznej (nie znam się na tym, ale takie me spostrzeżenia), to przeskoki ścieżek dźwiękowych są bolesne
I jedno,czym się zachwyciłem. Te końcowe szybkie zmiany scen
Indiana - 05-03-2009, 19:44
Anka... napisał/a: | Wyszło jak zwiastun jakiegoś filmu |
Takie nawet było zamierzenie
Anka... napisał/a: | oś czuję, że w tm roku trzeba się będzie szybciej zapisywac |
SPoro osób juz to zrobiło
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Ale od strony technicznej (nie znam się na tym |
To tak jak my
Shamaroth_Glupi napisał/a: | to przeskoki ścieżek dźwiękowych są bolesne |
Wiemy, i wiemy nawet w którym miejscu, ale już zbrakło czasu na poprawki. Na przyszłość sie poprawimy
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Te końcowe szybkie zmiany scen |
Pokłony dla Kreta - Pani Reżyser Jej pomysł i jej wizja
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 19:45
Nie ma tu pokłonów więc pomacham :papa: :papa: :papa:
Indiana - 05-03-2009, 19:46
:pada: :pada: :pada: :pada:
Jak to nie ma?
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 19:57
Phi. Cheaterzy. Tak czy inaczej - pogadam dziś z mum o zaliczce i rezerwacji
PS. Krecie :pada: :pada: :pada:
Quarties - 05-03-2009, 20:54
Ja także pogadam, muszę być w tym roku
Mam nadzieję, że przeżyję weterana
Ale aż tak słaby chyba nie jestem
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 21:01
Opowiem Ci w busie o Rambo. Przekonasz się, że jesteś niesamowitym graczem
Indi, czy trailer jest zbitkiem scenek ogólnych, czy można wyciągać wnioski? Np Abel sam jeden, z jedną strzałą bodajże uciekający przed chordą orków? Znaki na ryjku coś może elfickiego?
I jeszcze-można się spodziewać czegoś jeszcze, czy to jedyny trailer, jaki będzie? Chodzi mi o to, czy zrobicie podobne wprowadzenie, jak Fantazjadowe, czy nie chcecie być osądzeni o plagiat ?
I jeszcze! Bjorn fajnie zza Ciebie wystaje w jednej scence
Torus - 05-03-2009, 21:09
Hoł hoł hoł !
No po prostu gratuluję! Jedna jedyna tyciutka rzecz, która może być poprawiona na przyszłośc, to jakość Sam wiem, że zgrywanie z amatorskich kamer i ripowanie tego do divx'a to straszna utrata na jakości, a do tego że klimat mroczny, to i ciemno, a w ciemności także jakość leci w dół Porzucając kwestie techniczne to już nie mogę się doczekać obozu Filmik ma taki jakby cień klimatu SG, i po oglądnięciu chce się wracać! No ja też muszę się rezerwować już bo nie zdzierżę jak mnie nie będzie w tym roku
Indiana - 05-03-2009, 21:19
Shamaroth_Glupi napisał/a: | czy trailer jest zbitkiem scenek ogólnych, czy można wyciągać wnioski? |
Jedno i drugie Można wyciągnąć luzne wnioski, ale nie polecam nadinterpretacji tychże
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Abel sam jeden, z jedną strzałą bodajże uciekający przed chordą orków? |
Bo Abel wymiata, no
Shamaroth_Glupi napisał/a: | czy zrobicie podobne wprowadzenie, jak Fantazjadowe | Konkretne wprowadzenie będzie z pewnością w formie pisemnej. Jeszcze jednego filmu nie damy rady zrobić, zwyczajnie nie wystarczy nam weekendów do wakacji
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Bjorn fajnie zza Ciebie wystaje w jednej scence | Wez spadaj Świat się kończy, pani tropi a pies się lampi
Niestety, sprzęt nie dorósł do naszych wizji :/
Torus napisał/a: | do tego że klimat mroczny, to i ciemno |
No, bo jak się kręci zdjęcia w styczniu, a ma się na to jeden dzień, to połowę tego dnia ma się po ciemku
Melyonen - 05-03-2009, 21:22
Yngvild napisał/a: |
Bo Abel wymiata, no
|
No, mówiłam już?
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 21:23
Cicho bądź
Melyonen - 05-03-2009, 21:24
Bo co? Rola Abla jest mega mega mega znaczy cały filmik jest wspaniały oczywiście
Doctor - 05-03-2009, 21:28
Jak się nie ma parcia na szkło i jest się "tylko" operatorem, to się już dobrego słowa nie usłyszy. Obrażam się się i zamykam forum.
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 21:30
Ty tymbardziej bądź cicho, cały film Ci się ręka trzęsła. W ogóle się nie przyznawaj, bo centralna ekipa Zabrza Cię znajdzie.
Hodo - 05-03-2009, 21:32
Ekhm, Sham, musisz wiedzieć że Łoza też kręcił Masz 3 minuty na odwołanie, bo jak nie to on cię znajdzie
Melyonen - 05-03-2009, 21:33
że co go znajdzie? -.- przecież napisałam, że cały filmik świetny
Abel - 05-03-2009, 21:33
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Np Abel sam jeden, z jedną strzałą bodajże uciekający przed chordą orków? |
Mi się wydaje, że widać kołczan, a w nim kilka więcej strzał, ale sprawdź, bo nie mam pewności
Nie no nie mówcie mi tak, bo krasoje sje
Doktorze, a Twoje komentarze zza kadru były najlepsze ze wszystkiego, więc pod tym względem możesz się dowartościować
Doctor - 05-03-2009, 21:34
Hodo, właśnie to chciałem napisać. Poza tym był statyw, ale niekompletny. Sham, pokażę Ci kosmiczną sztuczkę.
No ba, moje komentarze i uwagi z pewnością wniosłyby wiele treści.
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 21:39
To nie była kosmiczna sztuczka. XD
Doctor - 05-03-2009, 21:49
Więc mówisz, że operator też nieźle?
Shamaroth_Glupi - 05-03-2009, 21:51
Skoro było kilku, to jeden na pewno.
Indiana - 05-03-2009, 21:55
Melyonen napisał/a: | Rola Abla jest mega mega mega |
Zgadzam się w zupełności
Doctor napisał/a: | Jak się nie ma parcia na szkło i jest się "tylko" operatorem, to się już dobrego słowa nie usłyszy. Obrażam się się i zamykam forum. |
Wzruszyłeś mnie normalnie Obydwu zajedwabistym operatorom oraz kilku okazjonalnie trzymającym kamerę serdeczne Bóg zapłać :*
Hodo napisał/a: | Masz 3 minuty na odwołanie, bo jak nie to on cię znajdzie | No tak, zapomniałam, że jest Twoim guru...(gurem...? )
(Szam stosownie pominął milczeniem..... )
Abel napisał/a: | Twoje komentarze zza kadru były najlepsze ze wszystkiego, |
Protestuję, absolutną truskaweczką tekstów zza kadru jest komentarz Offa do uciekającego Milsona...
Ulfberht - 05-03-2009, 22:12
Doctor napisał/a: | Jak się nie ma parcia na szkło i jest się "tylko" operatorem, to się już dobrego słowa nie usłyszy. Obrażam się się i zamykam forum. |
Akolity z prawej też nikt nie doceni ... :-P
Varthanis - 05-03-2009, 23:03
Przydałby się komentarz w trakcie trwania trailera, podobny do fantowego, ale sam bym takiego filmiku nie zrobił więc siedzę już cicho
Hodo - 05-03-2009, 23:04
Fantowy komentarz jest żałosny, sory
Varthanis - 05-03-2009, 23:08
nie chodzi mi o wykonanie, chodzi mi o pomysł
Indiana - 05-03-2009, 23:22
Varthanis napisał/a: | Przydałby się komentarz w trakcie trwania trailera, |
W sumie rozważaliśmy taki pomysł, jak również taki z napisami pomiędzy scenami, ale padło, że pierwszy robimy bez tekstu w ogóle :)Następne pewnie będą inne, nie wykluczam
A w fantowym mi osobiście bardzo się podoba pierwsza część z komentarzem, ta poelfia
Varthanis - 06-03-2009, 00:15
no tylko czcionka daje po oczach
Doctor - 06-03-2009, 00:19
Abel napisał/a: | Shamaroth_Glupi napisał/a:
Np Abel sam jeden, z jedną strzałą bodajże uciekający przed chordą orków?
Mi się wydaje, że widać kołczan, a w nim kilka więcej strzał, ale sprawdź, bo nie mam pewności
Nie no nie mówcie mi tak, bo krasoje sje |
Widać, około 1:20.
Thordhis - 06-03-2009, 00:23
Jestem fanką Bjorna! Był genialny Można psi autograf?
Odnośnie muzyki, to oglądając trailer nawet nie zwróciłam uwagi na przeskoki muzyki, choć teraz gdy Michał ogląda i słucham tylko to już przeszkadza
Charakteryzajca bomba Orki wymiatają
I trailer swoje zadanie spełnia. Aż mam ochotę jechać
Quarties - 06-03-2009, 00:27
Kto nie ma ?
Shamaroth_Glupi - 06-03-2009, 00:30
Thordhis napisał/a: | Kto nie ma ? |
Phi, dopóki w namiotach nie będzie klimy, telewizorka, okien, dywanu, szafy, codziennej zmiany pościeli i do tego ładnego jej układania, to ja raczej nie przyjadę i ochoty mieć nie będę :/
Thordhis - 06-03-2009, 00:31
Zapomniałeś dodać jeszcze basen i odnowę biologiczną ;-)
Quarties - 06-03-2009, 00:32
I czekoladek na poduszkach
Doctor - 06-03-2009, 00:33
Sham, to jest manipulacja, zacytowałeś Quartiesa i podpisałeś "Thordhis".
Quarties - 06-03-2009, 00:35
No rzeczywiście xD
Nawet ja nie zauważyłem
Brawo Doc :pada: Jak zwykle :admin: ?
Doctor - 06-03-2009, 00:36
Dla takich odpowiedzi warto się czepiać. Aż czuję się doceniony.
No ale ad rem.
Shamaroth_Glupi - 06-03-2009, 00:36
To dziwne, dałem cytowanie selektywne O.o
Indiana - 06-03-2009, 00:39
Thordhis napisał/a: | Jestem fanką Bjorna! Był genialny Można psi autograf? |
Bjorn mówi, że dla fanów wszystko Przy najbliższej okazji może ci odcisnąć swą psią łapę na czym zechcesz
Thordhis napisał/a: | Aż mam ochotę jechać |
Ło, kapcie by mi spadły Powrót do 2004 ? To byłby nadspodziewany efekt trailera
Thordhis napisał/a: | Orki wymiatają |
I znów pokłony dla Krecika za charakteryzację
Shamaroth_Glupi napisał/a: | codziennej zmiany pościeli i do tego ładnego jej układania |
Ooo, to możemy zapewnić Swego czasu określano tę usługę jako "pilot" :hihi: :hihi:
Thordhis - 06-03-2009, 00:54
Yngvild napisał/a: | Bjorn mówi, że dla fanów wszystko Przy najbliższej okazji może ci odcisnąć swą psią łapę na czym zechcesz |
Gut!
Yngvild napisał/a: | Ło, kapcie by mi spadły Powrót do 2004 ? To byłby nadspodziewany efekt trailera |
O kapcie możesz być spokojna.
Yngvild napisał/a: | Ooo, to możemy zapewnić Swego czasu określano tę usługę jako "pilot" |
Pamiętam. Do tego dochodziło jeszcze wietrzenie pościeli
Varthanis - 06-03-2009, 01:14
Shamaroth_Glupi napisał/a: | codziennej zmiany pościeli i do tego ładnego jej układania |
będzie w zakresie własnym
Indiana - 06-03-2009, 01:32
Thordhis napisał/a: | O kapcie możesz być spokojna. |
Eeee, wolałabym wersję spadniętą w tym wypadku (pomyśl, ile razy miałabyś okazję przywalić Doctorowi na obozie ;-) ;-) )
Thordhis napisał/a: | Do tego dochodziło jeszcze wietrzenie pościeli |
Hihi, dokładnie tak
Thordhis - 06-03-2009, 01:41
Cytat: | Eeee, wolałabym wersję spadniętą w tym wypadku (pomyśl, ile razy miałabyś okazję przywalić Doctorowi na obozie ) |
Kusząca propozycja... Może w ogóle jakiś dodatkowy bonusik "uderz Doctora pałą" ?
Doctor - 06-03-2009, 01:43
E, wolnego!
Indiana - 06-03-2009, 01:46
Thordhis napisał/a: | Może w ogóle jakiś dodatkowy bonusik "uderz Doctora pałą" ? |
Bonusikiem w tym momencie byłaby jego mina, jak sądzę
Travor - 06-03-2009, 16:15
Film naprawdę fajny. Na zmiany muzyki nie zwróciłem więkrzej uwagi, bo jest naprawdę świetnie dobrana do scen przy których występuje. W trailerze fanty oprawa muzyczna stoi o wiele niżej.
Ah... przypomina się obóz i ta zawsze dobra zabawa w karczmie, nieodłącznie powiązana z jakze fałszywym poczuciem bezpieczeństwa "dziś na pewno nic się nie wydarzy"... a potem ktoś wpada do karczmy wrzeszcząc że "Atakują!" i okazuje się że warta leży ogłuszona, pół obozu śpi, a druga połowa nie wzięła z namiotów broni bo "przyszła się tylko napić" albo wredni Bn-i jej zabrali... jestem ciekaw jak to wygląda na weteranie ( :-P ) muszę pojechać
Yngvild napisał/a: | Sporo osób juz to zrobiło |
Nie straszcie! To już się powinno rezerwować, czy jeszcze kilka miesięcy upłynie nim będzie można mówić poważnie o kończących się miejscach?
Indiana - 06-03-2009, 16:46
Travor napisał/a: | jest naprawdę świetnie dobrana do scen przy których występuje |
To w takim razie należy się Łozie Muzyka i montaż dźwięku, to jego robota
Travor napisał/a: | To już się powinno rezerwować, czy jeszcze kilka miesięcy upłynie nim będzie można mówić poważnie o kończących się miejscach? |
Nie no, spokojnie, jeszcze się miejsca nie kończą, ale kilkanaście rezerwacji już siedzi
Quarties - 06-03-2009, 17:12
Ave Łoza :pada:
Ave Krecik :pada:
Ave Doc :pada:
Ave Yngvild :pada:
Ave Villsvin i Kortunal :pada: :pada: :pada:
Enid - 07-03-2009, 12:28
Quarties napisał/a: | Ave Łoza
Ave Krecik
Ave Doc
Ave Yngvild
Ave Villsvin i Kortunal |
Dokładnie! :pada: :pada: :pada:
A ja już zarezerwowałam i zaliczka już chyba doszła i już od trzech dni strój szyję
Krecik1 - 07-03-2009, 13:28
Jejku... Aż mi się łezka zakręciła w oku
Gratulacje dla całej ekipy, bo wszyscy dali z siebie wszystko
Co do następnym trailerów - spoko, znajdziemy super hiper turbu burbo kamerę i będzie można nam naskoczyć, ha!
Indiana - 07-03-2009, 14:50
Kret, żebyś wiedziała ile knujnych jedwabistych pomysłów mi się już kołacze na następny filmik Wrau
Travor - 08-03-2009, 00:51
Yngvild napisał/a: | o w takim razie należy się Łozie |
Sława! :pada: :pada: :pada:
Shamaroth_Glupi - 08-03-2009, 00:52
Lizusy.
Krecik1 - 08-03-2009, 21:57
Yngvild napisał/a: | Kret, żebyś wiedziała ile knujnych jedwabistych pomysłów mi się już kołacze na następny filmik Wrau |
Spoko, spoko, wszystko przed nami
Anka... - 10-03-2009, 21:21
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Lizusy. |
Pewnie liczą na jakieś lepiej opłacalne questy
Shamaroth_Glupi - 10-03-2009, 21:32
Phi, zawsze można sobie samemu wymyślić jakiś ciekawy i opłacalny cel
Varthanis - 12-03-2009, 14:36
em, płatny seryjny zabójca?
allam - 15-03-2009, 19:59
Rozpływać sie nie będę, bo tym już za mnie zajęli się inni ;-)
Ale miło było zobaczyć wasze mordki takie ten... ruszające się .
Do wakacji coraz bliżej ...
|
|