|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Otwarty przez: Indiana 29-08-2011, 23:18 |
Teksty obozowe 2011 |
Autor |
Wiadomość |
Kajetan
|
Wysłany: 31-08-2011, 20:32
|
|
|
A no, się wkurzyłem! A dodatkowo jeszcze jakiś gracz zaczął mi wrzucać. Poważnie rozważałem próbę przerąbania się na dół. W sumie nie byłoby tak trudno - miałem za sobą Zielonych. No ale, gdy pomyślałem o magach, a potem o konsekwencjach, to tylko rąbnąłem pierwszego lepszego stojącego gracza obok mnie, który zaczął na mnie wrzucać. A potem, jakoś tak poszło..
Cytat: | scena pod furtą obozową, Ysowcy zablokowali pościg za Ulfem, który miał nas doprowadzić do komesa. Stoją w wejściu, blokują, skubani, akcję |
Yyy..to nie ta akcja chyba. My za Ulfem poszliśmy równo z całym obozem. My zablokowaliśmy pościg za Degranem, którego chcieliście magicznie przesłuchać, bo na rozdrożu jakiś martwy gościu Wam nakapował, w sensie nekromancie. Że zabił go utykający człowiek. No, a przesłuchanie Degrana by dość dość uderzyło w naszą konspirę, to też nie chcieliśmy na to pozwolić.
A potem z tego wszystkiego wyszła akcja skrępowania nas, przesłuchania Degrana, dowiedzenia się o naszych zamiarach i jakoś tak dalej poszło : ) |
_________________ WALCZYĆ TRENOWAĆ VILLSVIN HIRD MUSI PANOWAĆ |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 31-08-2011, 20:39
|
|
|
K.W.I.K. napisał/a: | My zablokowaliśmy pościg za Degranem | Kurde! Racja! Rzeczywiście, te dwie akcje mi się zlały Przy okazji Ulfa pojawił się Filemon, ale do niego strzelałam z placu. Na górę poszłam, kiedy grupa (jak kto głupi ) wypuściła z rąk Degrana i trzeba było coś z tym zrobić.
K.W.I.K. napisał/a: | akiś martwy gościu Wam nakapował, w sensie nekromancie. Że zabił go utykający człowiek. | No, my go generalnie widzieliśmy na własne oczka
K.W.I.K. napisał/a: | Poważnie rozważałem próbę przerąbania się na dół. | Widziałam Dlatego ograniczyłam się do jednego pociągnięcia za brodę... I szybkiego odsunięcia się z zasięgu |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Aerant
zwany też Ortem
|
Wysłany: 31-08-2011, 20:47
|
|
|
Ja tam nic nie kreśliłem. Ja tylko zabezpieczyłem to na D no grot, żeby Tavar nie podporządkowała sobie magicznie tego Sef.. Sep no wiadomo (o ile z wymową to jeszcze, ale z napisaniem to nawet z pomocą całego panteonu nie ilza ) |
_________________ Normal 2011- Mroczny kapłan Widy z własną gwardią
Weteran 2012- Kapłan Styrwita co dla Styrii głowę stracił, a następnie krasnoludzki kowal run
Weteran 2013- Wergundzki paladyn Modwita i dziesiętnik XXII w zbroi z karimaty co to heroicznie poległ w obronie fortalicji |
|
|
|
|
Bryn
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:24
|
|
|
Dobra, wracając do tematu: stoję se w halli, pijąc wodę, koło stolika, przy którym siedzi Indi. Po chwili Indi mówi mi:
-Dobrze jest mieć w okolicy kogoś, kto też może tak sobie wytrzepać uszy.
W tym momencie Indi zaczyna energicznie kręcić głową. Takie coś mogą zrozumieć tylko elfy |
_________________ 2011 i 2012 - Tirianus Taeleth, kapłan bitewny Silvy
2013 - Emrys, syn Drogowita z Wojniłłów Karanowic, witeź / Małgorzata
2014 - Cadan a.k.a. Kaban/Shazam/Conan - laryjski psionik
2015 - Brynjolf Gunnarson Sliabh Ard |
|
|
|
|
Tristan
Wujek Wiedźmak
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:29
|
|
|
Przypominała mi się też edukacja seksualna dla jednego z psiaków (nie pamiętam już którego). Zaczął on "napastować" pewną osobę po czym Indi łapie go za pyszczek i spokojnie:
"Posłuchaj, jesteś już dość duży więc muszę Cię uświadomić, że ludzie nie są w Twoim typie." Śmialiśmy się z tego cały dzień |
_________________ Va'esse deireádh eap eigean...
Darael Carnesir (2011) Elf który nie był elfem
Karigasz Gramont (2012) Druid, nieformalny przywódca duchowy (znany pod imieniem Tristan)
|
Ostatnio zmieniony przez Tristan 31-08-2011, 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:33
|
|
|
Elfik napisał/a: | -Dobrze jest mieć w okolicy kogoś, kto też może tak sobie wytrzepać uszy.
W tym momencie Indi zaczyna energicznie kręcić głową. Takie coś mogą zrozumieć tylko elfy | Zgadza się Podobno moje trzepotanie uszami było chochlikowo rozbrajające
Tristan, słowo "seksualna" nie jest wulgarne Rzeczywiście, z edukacji sama się śmiałam |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:34
|
|
|
albo jak chyba Birka poszła za nami na którąś z misji, chyba na rozstawianie rejny i ta chwila gdy została zauważona i chyba wtedy też poszło jakieś przekleństwo |
_________________ Obozowy Iker z Urwisa 2008, 2009, 2010 i z normala w 2011r. oraz z I turnusu w 2012, 2013 i 2014 roku. A w 2015 na +18 Mgr. Iker Fries czyli alchemik ze specyficznym hobby |
|
|
|
|
Bryn
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:34
|
|
|
Indi, bo miałaś nie dość, że długie te uszy, to jeszcze pod kątem 90 stopni odstawały |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:35
|
|
|
karalek napisał/a: | chyba wtedy też poszło jakieś przekleństwo | Ale bezgłośnie Elfik napisał/a: | nie dość, że długie te uszy, to jeszcze pod kątem 90 stopni odstawały | Prawda Co widać na załączonym obrazku |
|
|
|
|
|
Tristan
Wujek Wiedźmak
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:37
|
|
|
Indi tak na biedną psinę wtedy wrzeszczała, że aż się jej szkoda zrobiło całej grupie A skubana i tak cały czas za nami lazła (robiła w tył zwrot i za jakieś 5 minut znowu szła za nami). |
Karigasz Gramont (2012) Druid, nieformalny przywódca duchowy (znany pod imieniem Tristan)
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:38
|
|
|
Tristan napisał/a: | aż się jej szkoda zrobiło całej grupie | Wiem, wiem. Ale grupie zrobiłoby się bardziej szkoda, gdyby pogoniła bez smyczy w las i zastrzelił ją myśliwy. |
|
|
|
|
|
Tristan
Wujek Wiedźmak
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:40
|
|
|
Indiana napisał/a: | Ale grupie zrobiłoby się bardziej szkoda, gdyby pogoniła bez smyczy w las i zastrzelił ją myśliwy. |
W sumie racja No cóż zło konieczne. Ale uporu to jej nie odmawialiśmy |
|
|
|
|
|
Bryn
|
Wysłany: 01-09-2011, 23:37
|
|
|
No, szoda było atedy Birki. le tak było trzeba zrobiC, niestety. |
Ostatnio zmieniony przez Bryn 01-09-2011, 23:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Akinori
Fenrir
|
Wysłany: 04-09-2011, 23:34
|
|
|
A właśnie która Birka była pierwsza Miasto czy pies..? |
_________________ "Eee tam, wyklepie się na warsztacie" |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 04-09-2011, 23:38
|
|
|
Akinori, właśnie zaliczam facepalm roku.
Załamałem ręce. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 04-09-2011, 23:44
|
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Birka_%28miasto%29 Akinori, minimum wysiłku w poszukiwaniu wiedzy przynosi zadziwiające efekty |
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 04-09-2011, 23:51
|
|
|
Czyli, (niespodzianka) - miasto jest trochę starsze |
|
|
|
|
Lyar
To ja, Leclerc
|
Wysłany: 16-09-2011, 19:53
|
|
|
Hm... Jaki tekst najbardziej pamiętam...
Weteran. Była biesiada, wzniesiono serię toastów, po czym ktoś z kadry, Off chyba, woła, że "kapela" będzie za pięć minut. Po czym Onfis wznosi toast:
- Za pięć minut! |
_________________ Weteran i Epilog 2011 - Lyar Greed, włamyhobbit
II turnus 2012 - Kail Wrathwine, hobbit kupiec
II turnus 2012 - Bran Spadającobrody, krasnolud, "śpiewajła z Shamarothu" (W sumie nieoficjalna postać)
II turnus 2012 - Lainus Envidius, pół-niziołek z Tulos, łucznik... i jego kocyk bezpieczeństwa.
II turnus 2013 - Glaton Leclerc, mag powierza z Mercji i Imperialista.
III turnus 2014 - Lior Lecorde, psionik, głowa rodu, a w końcu pustelnik - człowiek o dobrych chęciach, lecz słabej woli.
IV turnus 2014 (kadet) - Lewi Grinwald Polecam Się, kupiec i wierny sługa Rodziny Lecorde.
IV turnus 2014 (kadet) - Jango Horkherei, wędrowny hipnotyzer z Sapientii. |
|
|
|
|
A'hin
...z zamiłowaniem do dzikusów
|
Wysłany: 16-09-2011, 22:11
|
|
|
Apropo birki, to zauważeł bardzo dużo odniesień do świata "realnego" np. fiord, birka, styria, karantania, askar(/l)on, w(/b)ergundia |
Ostatnio zmieniony przez A'hin 16-09-2011, 22:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
A'hin
|
Wysłany: 16-09-2011, 22:58
|
|
|
Dodam jeszcze, messynę, sisak i mercje |
_________________ "If someone hates you, you should say: "I love you" and rape this man." |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 17-09-2011, 08:40
|
|
|
No i Ofir. Samnia czyżby od Samnitów? Trynt od Tarentu? Czy już nadinterptetuję? |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 17-09-2011, 14:09
|
|
|
Od Trynidadu |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 17-09-2011, 22:44
|
|
|
Hodo jak zawsze mnie gasi (vel ogłusza) |
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 23-09-2011, 21:54
|
|
|
Fiord czy Messyna to oczywiste, ale że znalazłeś Sisak i Karantanię, to już gratuluję Przegapiłeś z tej samej grupy Lędę Oraz Akwir(/z)gran.
No, ale nietrafione - Trynt to słowotwórstwo, Tarent nie miał tu nic do rzeczy Podobnie jak Samnia przypadkowo jest zbieżna z Samnium.
Takich nawiązań nazewnictwa jest na tej mapie więcej, większość celowych, część podświadomych |
|
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 24-09-2011, 00:03
|
|
|
Nie skojarzyliście Samarkandy, nie macie plusa |
Ostatnio zmieniony przez Travor 24-09-2011, 00:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 24-09-2011, 09:15
|
|
|
Czekaj, czekaj... już zapomniałam! Skojarzyłam ją zeszłej zimy! |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-09-2011, 18:12
|
|
|
No, jeszcze co najmniej kilka
Samarkanda to nawet nie przeróbka tylko kopia na żywca, miasta, które swego czasu bardzo mnie zachwyciło i bardzo chciałabym zobaczyć je na żywo |
|
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 24-09-2011, 21:58
|
|
|
Indiana napisał/a: | bardzo chciałabym zobaczyć je na żywo |
Oj tak... |
|
|
|
|
A'hin
|
Wysłany: 30-09-2011, 22:05
|
|
|
Nie zapomne naszego zdziwienia jak na 2 lekcji histori w tym roku znalezlismy Styrie na mampie w atlasie ;P |
_________________ "If someone hates you, you should say: "I love you" and rape this man." |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 01-10-2011, 07:04
|
|
|
Ostatnio - kartkówka z histy, piszę, piszę... Po chwili kończę, patrzę na mapę ścienną. A tam Nitra. Kolejna do kolekcji. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|