|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Pieśni odległej ziemi |
Zaznacz termin, w którym mógłbyś przyjechać do Srebrnej na nagrywanie w halli. Możesz zaznaczyć kilka. |
19-21 grudnia |
|
6% |
[ 2 ] |
2-4 stycznia |
|
12% |
[ 4 ] |
9-11 stycznia |
|
12% |
[ 4 ] |
16-18 stycznia |
|
9% |
[ 3 ] |
23-25 stycznia |
|
6% |
[ 2 ] |
30 stycznia - 1 lutego (planowany był zimowy Silber) |
|
3% |
[ 1 ] |
6-8 lutego |
|
12% |
[ 4 ] |
13-15 lutego (planowany był zimowy Silber) |
|
3% |
[ 1 ] |
6-8 marca |
|
16% |
[ 5 ] |
13-15 marca |
|
16% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 7 |
Wszystkich Głosów: 31 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Enid
kanalia
|
Wysłany: 20-10-2014, 22:06
|
|
|
No dobra, to po długiej rozmowie z chłopakiem na temat tego projektu, udało mi się wyciągnąć niezbyt odkrywcze wnioski Otóż, najłatwiej będzie wynająć studio. Jeśli chcielibyśmy go w to angażować od samego nagrywania, to same koszty wynajmu sprzętu potrzebnego(kilka mikrofonów, etc.) byłyby bardzo zbliżony do kosztów studia a i zabawy z tym zdecydowanie więcej, bo on prywatnie ma tylko programy do obróbki i mnóstwo kabelków. Więc na tak dużą skalę(zespół więcej niż 5 osób) najlepiej pójść do studia. Oczywiście zaoferował się z pomocą, jeśli będziemy chcieli nagrania "wyczyścić" i doprowadzić do porządku. |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 20-10-2014, 22:17
|
|
|
Jasne Ok, to zostałabym przy pierwotnym planie - zróbmy spotkanie zimowe, opracujmy materiał, pośpiewajmy w halli i zobaczymy co wyjdzie. A potem zastanowimy się nad studiem. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Toruviel
droidka w wianku
|
Wysłany: 20-10-2014, 23:04
|
|
|
Hmmm... jeśli chodzi o nagrywanie, to możliwe, że mam opcję. Otóż mój ojciec pracuje w Młodzieżowym Domu Kultury i skądinąd różne zespoły nagrywały tam różne cuda. Wiem też, że nagrywany był audiobook.
I jest ewentualnie, gdybym pogadała z dyrekcją to może i byłaby taka opcja. Tylko pozostaje pytanie ile czasu to nam zajmie, jak to z noclegami itd. itd.
Ale to taka dość luźna propozycja, póki co.
Postaram się jeszcze jakoś na dniach wrzucić wam jakieś próbne nagranie jakieś, do oceny. |
_________________ I turnus '12 - Tulya'Toruviel Meliaor, elfia magiczka
I turnus '13 - Maja, druidka
II turnus '14 + epilog - Tulya'Toruviel Meliaor, elfia dyplomatka z magicznym wykształceniem |
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 20-10-2014, 23:18
|
|
|
Zaśpiewam, co dadzą i nauczą
U mnie grudzień odpada, a to z racji dość... meh... no bierzmowanie mam 21 grudnia .__.
Co do reszty terminów, to raczej dowiem się w bliższym ich czasie, teraz nic nie mogę na pewno powiedzieć :/ |
_________________ "What is better - to be born good, or to overcome your evil nature through great effort?"
===
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 20-10-2014, 23:47
|
|
|
Toruviel napisał/a: | ile czasu to nam zajmie, jak to z noclegami | A ten dom kultury to w jakim miastu mieszka? Od tego zależą noclegi, ale zwykle stadnie udaje się załatwić znośne ceny, więc uda mi się to finansowo ogarnąć. To całkiem spoko opcja.
Avergill napisał/a: | no bierzmowanie mam 21 grudnia .__. |
Fuck. Niedobrze. Tołot ebaut styczeń...? |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 21-10-2014, 00:09
|
|
|
Jak Toruviel, to zapewne Łódź, ale mogę się mylić. Kto wie jakie licho siedzi w Ozorkowie :v
Styczeń prędzej, chociaż nie wiem jak z rodzicami :/ zapewne dowiem się wszystkiego, kiedy tata wróci - tzn. pod koniec listopada .___. |
_________________ "What is better - to be born good, or to overcome your evil nature through great effort?"
===
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K. |
|
|
|
|
Elfgar
Z Zielonych
|
Wysłany: 21-10-2014, 00:22
|
|
|
Indiana napisał/a: | A ten dom kultury to w jakim miastu mieszka? |
Dom kultury mieszka w Ozorkowie. Z Łodzi dojazd prosty jak drut.
A 40 min tramwajem od tego domu kultury jest las z paroma dobrymi miejscówkami, w którym można nakręcić wideo pod nagrania :3
W takim wypadku macie moją kamerę |
|
|
|
|
Tuuli
|
Wysłany: 21-10-2014, 22:47
|
|
|
Pod koniec stycznia jest sesja, a mamy też coś wcześniej, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale w jakimś obowiązkowym terminie zero ;_;. Proooszę, nie styczeń... |
_________________ 2013 - Tuuli, szamanka kruka, imperialistka
2014 - Petra Lecorde, córka pana Trawida (Liga), astrolożka przekwalifikowana na łuczniczkę |
Ostatnio zmieniony przez Tuuli 21-10-2014, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 22-10-2014, 01:46
|
|
|
No a np. początek stycznia?
No bo jakiś termin trzeba wybrać :/ |
|
|
|
|
|
Reshion vol 2 Electric Bo
To jak, umowa handlowa?
|
Wysłany: 22-10-2014, 01:56
|
|
|
Tego się właśnie boję przy wersji klasycznej sesji, brak terminu pasującego ludziom. |
|
|
|
|
Tuuli
|
Wysłany: 24-10-2014, 20:34
|
|
|
Hmm, a nie dałoby się na początku lutego? Bo z tego co słyszałam, w styczniu przed sesją mogą być jeszcze jakieś rzeczy do zrobienia w ramach zaliczeń, coś tam . |
_________________ 2013 - Tuuli, szamanka kruka, imperialistka
2014 - Petra Lecorde, córka pana Trawida (Liga), astrolożka przekwalifikowana na łuczniczkę |
|
|
|
|
Leite
Elfi doradca
|
Wysłany: 27-10-2014, 22:03
|
|
|
W lutym ja mam w drugiej połowie ferie więc |
_________________ 2014r. II - Infelix Laryjka [??]
2014r. Epilog - Sephi'Rah (Sefii) Podziemna [*]
2015r. II - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*]
2015r. Epilog - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*], aktualnie Tymen Mgieł
2016r. III - Tanwe'Ivare, Aenthilka
2016r. Epilog - Aurelia d'Lombre d'Itharo człowiek
2016r. Zimowy - Tulya'Leite Enri Aenthilka w futerku
2017r. III - Mea'Aran Tlais Orthogok, podziemna bliźniaczka
2018r. Zimowy - matrona Mea'Aran Tlais Orthogok, już nie bliźniaczka.
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 28-10-2014, 01:21
|
|
|
Poznań tak bardzo ^.^ dlatego, wybierzcie jakiś weekend pod ludzi pracujących i studenciaków, uczniowie liceum i gimnazjum mogą przecież jeden weekend poświęcić |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 28-10-2014, 07:59
|
|
|
Gdzie jest przycisk "lubię to"? |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 28-10-2014, 20:10
|
|
|
Shatan, chciałabym, żeby to było takie proste, ale niestety nie jest. Uczniowie liceum (gimnazjum zresztą też) w 90% są niepełnoletni, a to oznacza, że decyzję o wyjazdach podejmują rodzice. A ci mają różne zdanie na temat poświęcania weekendów
Mnie pasuje w sumie cały styczeń (poza weekendem 30-1), luty poza 15-22 [następny tydzień (23-1) to reszta ferii, więc jest lepiej ] a co do marca, to jeszcze nie wiem, ale pewnie w któryś weekend rodzicielka zechce urządzać urodziny, więc wypadałoby na własnych urodzinach być
Prim, trza opracować któreś pieśni na kilka głosów, to będzie epicko :3 |
===
|
|
|
|
Prim
niziołek
|
Wysłany: 30-10-2014, 12:16
|
|
|
Avergill napisał/a: |
Prim, trza opracować któreś pieśni na kilka głosów, to będzie epicko :3 |
Challenge accepted |
_________________ Primula Seweird- niziołek i druidka, pierwsza Imperialistka wśród nie- ludzi, sprzymierzona z Ludem Qarnachasayosyran, Ludzi- którzy Wiedzą, przyjaciółka Nayestecae
Primrose Goldworthy- niziołek i druidka, sprzymierzona z orkami Imperialistka, która obudziła Starych Bogów
Phlox dar Gorn- była banitka, czarownica z mroczną duszą, wdowa po Lambercie dar Gorn,
Cinna- historyk i druid, sapientystka, członkini Sztabu Konspiracji Północy, jedna z tych, którzy przypisali domeny Północy Opiekunom
Tari'gar- nieustępliwa i wymagająca admirał floty Talsoi
Surfinia- hobbitka z gminy w pobliżu zgliszcz Birki, żona Szomera z krwią tysięcy na rękach
Pixie- goblińska wojowniczka z plemienia Harcu
profesor Delfina da Tirelli- archeolożka i badaczka, najmłodsza wykładowczyni Uniwersytetu w Messynie
„Aby coś znaleźć, trzeba poszukać.
Istotnie, zazwyczaj kiedy się szuka, w końcu się coś znajduje, nie zawsze jednak dokładnie to, o co chodziło...”
"Czasem ku przeznaczeniu prowadzi właśnie ta droga, którą nie chcemy kroczyć" |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 30-10-2014, 13:06
|
|
|
To zrobimy tak - zmieniam treść ankiety u góry.
Możliwe są wielokrotne odpowiedzi - kliknąć proszę wszystkie możliwe terminy |
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 01-11-2014, 00:25
|
|
|
Hej, ale z 10 osób, które się zgłosiły, wpisało termin 5.
Jak ktos rezygnuje, to też niech napisze, proszę. |
|
|
|
|
|
Eri
Father of Demons
|
Wysłany: 01-11-2014, 03:16
|
|
|
Well, zaznaczyłem terminy
Teraz jeszcze tylko powiedzcie mi proszę - czy tylko mnie umknęła ostateczna lista utworów, które będziemy grać? |
_________________ II turnus 2012 - Erindiar, random-najemnik
II turnus 2013 - Raerinerin Nelias Parlain L'ombre di Offire, czyli po prostu Eri - mag wody
epilog 2013 - Również Eri, ale tym razem jako szpieg Imperium wśród zaufanych ludzi maharani
III turnus 2014 - Eri z rodu L'ombre raz jeszcze, lecz działający dla Sapientii
II turnus 2015 - Eryalen Parlain Cador L'ombre di Offire , zwany czasem matkobójcą
III turnus 2016 - Serivus 'Nerigui' L'ombre, samnijski szaman węża
prolog 2017 - Kheritt Foldir, sługa Jedynej z Enarook |
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 01-11-2014, 14:57
|
|
|
Nie umknęła, bo jeszcze chyba nie jest ustalona... chyba, że i mnie umknęła :v |
===
|
|
|
|
Powój
Rozwydrzona
|
Wysłany: 01-11-2014, 14:59
|
|
|
Ja muszę zrezygnować. |
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 01-11-2014, 15:02
|
|
|
Smutno :< |
===
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 01-11-2014, 15:03
|
|
|
Czy jeżeli mogę pomoc w obróbce / montażu dźwięku to jestem potrzebny na miejscu? |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
Leite
Elfi doradca
|
Wysłany: 02-11-2014, 19:33
|
|
|
Ja szczerze nie wiem jak z tymi terminami |
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 03-11-2014, 22:08
|
|
|
Cytat: | 13-15 marca Avergill
6-8 marca Avergill
6-8 lutego Avergill
23-25 stycznia Avergill
9-11 stycznia Avergill
2-4 stycznia Avergill
13-15 marca Rosomak
6-8 marca Rosomak
6-8 lutego Rosomak
30 stycznia - 1 lutego (planowany był zimowy Silber) Rosomak
13-15 marca Aerlinn
6-8 marca Aerlinn
2-4 stycznia Aerlinn
19-21 grudnia Aerlinn
13-15 marca Owizor
6-8 marca Owizor
16-18 stycznia Owizor
9-11 stycznia Owizor
2-4 stycznia Owizor
19-21 grudnia Owizor
6-8 lutego Tuuli
13-15 lutego (planowany był zimowy Silber) Tuuli
6-8 marca Tuuli
13-15 marca Tuuli
9-11 stycznia Erindiar
16-18 stycznia Erindiar
23-25 stycznia Erindiar
6-8 lutego Erindiar |
Ok, brakuje w tym zestawieniu Sleitha i Prim, Powój zrezygnowała, Leite nie wie, Shatan się zgłosił do obróbki materiału, więc nie musi być na miejscu.
Wynika z powyższego, że możliwe są takie terminy:
6-8 lutego (Eri, Tuuli, Rosomak, Aver)
6-8 marca lub 13-15 marca(Tuuli, Owizor, Aerlinn, Rosomak, Aver)
No to moja propozycja wstępnie:
spróbujmy się spiąć na pierwszy termin, 6-8 lutego. Aerlinn i Owizor oraz Prim, Sleith i Leite - spróbujcie tak wykręcić, żeby się udała choć sobota? Jeśli macie sesje, spróbujcie przycisnąć naukę w najbliższej okolicy na wcześniej. Mi by bardzo zależało na tym, żeby wcześniej - wtedy materiał będzie mógł zapraszać na Silbera 2015. Dodatkowo nagrany wtedy materiał mógłby sie przydać jeszcze do trailera, na czym równiez by mi zależało bardzo bardzo. Więc ... ekhm... plizzz? Jeśli ja mogę coś komuś ułatwić, to tez mówić, jakiś transport czy coś.
Jeśli się jednak nie uda (za "uda się" przyjmuję sytuację, gdzie brakuje nie więcej niż 1 osoby), to przyłożymy się do terminu na 6-8 marca.
Ostatni termin, 13-15 marca, potraktujemy jako awaryjny.
Avergill napisał/a: | jeszcze chyba nie jest ustalona... chyba, że i mnie umknęła :v | Hmm, wypisywałam tylko wstępnie. To wypiszę jeszcze raz:
- Topielica
- Nimrodel
- Zielony Las
- Pani Jeziora
- Ballada o Wikingu
Oczywiście tak jak mówiłam, rzecz zależy ściśle od Was.
Shatan napisał/a: | Czy jeżeli mogę pomoc w obróbce / montażu dźwięku to jestem potrzebny na miejscu? |
No właściwie nie. Chyba, że miałbyś czas i chęć
Cytat: | Ja muszę zrezygnować. | ... |
|
|
|
|
|
Leite
Elfi doradca
|
Wysłany: 03-11-2014, 22:10
|
|
|
Indi, ale weź pod uwagę, że jeżeli mam grać, to muszę mieć nuty a tych na necie tak jakby nie ma albo szukać nie umiem |
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 03-11-2014, 22:14
|
|
|
Leite napisał/a: | ale weź pod uwagę, że jeżeli mam grać, to muszę mieć nuty a tych na necie tak jakby nie ma albo szukać nie umiem |
Leite, niestety ja z tym nie pomogę. Albo jeśli mam pomóc, to powiedz mi konkretnie co i jak.
Nie mam pojęcia o tworzeniu muzyki Robię tu za organizatora i menadżera |
|
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 03-11-2014, 23:25
|
|
|
Myślę, że co do nut, to Prim i Eri coś poradzą
Indi, dałoby radę nas jakoś zgarnąć w piątek z Barda czy coś (i odwieźć w niedzielę)? (Najlepiej chyba by wszystkim odpowiadał Wroc, ale chyba pociągi z Wroca do Barda kursują częściej niż raz na dzień )
Dokładamy do repertuaru:
- Elegię o latach minionych
- Balladę o czornej śmierci
- Kołysankę Piastowską
- Dobre rady pana Ojca
czy jednak nie? |
===
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 04-11-2014, 00:28
|
|
|
Indi, ja 4 lutego zaczynam sesję. Nie ma szans. 9 lutego mam matematykę, giga ciężki egzamin, cały weekend przed nim po prostu muszę mieć wolny . To już prędzej jakiś styczeń, no albo trudno, w ogóle mnie nie liczcie.
Chociaż nie ukrywam, najlepszy byłby dla mnie marzec. Ale w ostateczności na ten styczeń jakoś dam radę. |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
Ostatnio zmieniony przez Aerlinn 04-11-2014, 00:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 04-11-2014, 00:33
|
|
|
Avergill napisał/a: | dałoby radę nas jakoś zgarnąć w piątek z Barda czy coś (i odwieźć w niedzielę)? (Najlepiej chyba by wszystkim odpowiadał Wroc, ale chyba pociągi z Wroca do Barda kursują częściej niż raz na dzień )
| Kursują nawet jakoś co godzinę. Z Barda to w ogóle nie ma problemu, zakładałam, że Was nawet z Wro mogę odebrać, a gdyby to miało komuś umożliwić przyjazd, to nawet z dalej niż Wro. Avergill napisał/a: | Kołysankę Piastowską | Oooo, bardzo za, uwielbiam ten kawałek
Mi z kolei niesłychanie podobają się śpiewane na "biało" kawałki, ale nie wiem, czy ktoś oprócz Kharie ma taki głos.
Z repertuarem Pana Jacka jak mówiłam, może być problem. Ale jak się zdecydujecie, to wymajstruję tak, żeby się dało
W ogóle ktos powyżej (chyba Tuuli?) pisał, że mógłby na potrzebę tego nagrywania coś napisać. Bo wiecie, chodzi mi po głowie fajny silberowy filmik, niekoniecznie zwiastun, ale filmik, w stylu zwiastuna do Skyrim'a z taką solową pieśnią w tle... Co myślicie...? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|