Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Postaci graczy - luźna dyskusja
Autor Wiadomość
Hodo 
Emeryt

Wysłany: 03-04-2010, 16:56   

Oraz kapitan "nie udzielam się w żadnych dyskusjach, ale wtrącę się czasem żeby wbić szpilę" ;)

Doctor

Wysłany: 03-04-2010, 17:13   

Hah. :D

Grettir

Wysłany: 03-04-2010, 17:37   

Yngvild napisał/a:
Travor napisał/a:
punkt trzeci zawalony na całej lini
Powiem Ci w tajemnicy... punkt trzeci był niewykonalny ;) ;) ;)

To jest perfidia, teraz gracze będą myśleli, że nie ma sensu wykonywać questów :P

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 03-04-2010, 20:14   

Dramatyzujesz ;) To wyjątkowy, polityczny i dość wysoko mierzący rodzaj questa :)

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 03-04-2010, 21:03   

Jak to w życiu, niektórzy podejmują się wyzwań, które ich przerastają ;)

Travor 

Wysłany: 03-04-2010, 21:39   

Hodo napisał/a:
cholerny egocentryk :P

hmmm... jak zareagować...

Abel 

Wysłany: 03-04-2010, 21:53   

Spoko Travor, zawsze mogłeś mieć misję, która zależała od akcji, na którą Cię nie obudzono ;) :D

Travor 

Wysłany: 03-04-2010, 22:05   

Chybabym zatłukł współlokatorów :D :D :D

Ale mój post o "zawaleniu" nie powinien być odbierany poważnie ;) Z zeszłorocznego questa jestem zadowolony :)

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 03-04-2010, 22:34   

Travor napisał/a:
Chybabym zatłukł współlokatorów :D :D :D

Chyba bym kopnęła się w rzyć ;)

Travor napisał/a:
Z zeszłorocznego questa jestem zadowolony
Pewnie :D Z podrzędnego uzdrowiciela skumplowanego z jakimś watażką, wprost do jednego z głównych przywódców swojego narodu... "Zadowolony" :D :D :D
Travor, czy zachwycony będziesz kiedy zostaniesz wszech-imperatorem świata gry? :D ;) ;) ;;) ;) :hihi:
:hihi: :hihi:
W sumie właściwie nie jesteś taki oryginalny ;)
Bo niektórym nie wystarczał awans na wysokiego oficera albo na księcia danej prowincji, albowiem nie zostali cesarzami ;) ;)

Abel 

Wysłany: 03-04-2010, 22:44   

Cytat:

Coś sugerujesz? :)

Travor 

Wysłany: 03-04-2010, 22:59   

Yngvild napisał/a:
Travor, czy zachwycony będziesz kiedy zostaniesz wszech-imperatorem świata gry?

Zadowolony jestem z questa. :D Z jego efektów... bardzo zadowolony :D :D :D ;) Zwłaszcza że spodziewałem się że skończę jako jakiś biedny szaman, skaczący wokół słupa :D

Yngvild napisał/a:

Kopnąłbym się w rzyć gdybym nie wstał na akcję :D . Gdyby mnie nie obudzono, zabiłbym ;-)

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 03-04-2010, 23:40   

O właśnie, ja MOGLEM zostać Cesarzem, tylko MG złośliwie nie chcieli wziąć takiej mozliwości pod uwagę. :[

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 04-04-2010, 00:01   

Travor napisał/a:
Kopnąłbym się w rzyć gdybym nie wstał na akcję :D . Gdyby mnie nie obudzono, zabiłbym ;-)
Bardzo słusznie odczytałeś moje zawarte w tym zdaniu przesłanie :hihi: :D

Abel napisał/a:
Coś sugerujesz? :)
No skąd.... :roll: :hihi: :D

Hodo napisał/a:
ja MOGLEM zostać Cesarzem
W prastarych kronikach zapisano odwieczne prawa Cesarstwa, a wśród nich jedno najważniejsze...
"Nikt, komu ukradziono z kieszeni Draig-a-Haearn, Cesarzem zostać nie może"
....
:P :P :P :D

Grettir

Wysłany: 04-04-2010, 00:56   

Cytat:

Ciekawe jacy zuchwalcy pozbawili Hoda prawa do tronu ? :-P

Varthanis 
Nekromanta z Północy

Wysłany: 04-04-2010, 09:31   

Travor napisał/a:
Zwłaszcza że spodziewałem się że skończę jako jakiś biedny szaman, skaczący wokół słupa :D

A to coś złego? Mi się podoba :D
De gav sig mitt liv, bergets stamm!

Dobry elf to martwy elf.

Airis 

Wysłany: 10-04-2010, 23:56   

Nie chce mi się czytać całego tematu, ale mam straszną ochotę podzielić się z Wami moją mądrością życiową w odpowiedzi na pierwszego posta Indi ;)

Indi napisał/a:
Ciekawi mnie bardzo, skąd się bierze taka tendencja do dorabiania swojej postaci strasznej traumy w dzieciństwie...

Dawno, dawno temu wybrałam się na mój pierwszy obóz RPG. Ciepły wieczór, wietrzyk powiewa, ptaszęta śpiewają a doświadczeni gracze dzielą się na werandzie z nowicjuszami swoim doświadczeniem.
- Widzicie - :cool: tłumaczy dziewczyna z glanach ze smoczym medalionem i gotyckim makijażem na pyszczku - najfajniej gra się mhroczną postacią. A żeby grać mhroczną postacią trzeba mieć mhrocznego kłesta.
- Aaaaaa - :omg: westchnęli z podziwem uświadomieni nowicjusze - a co trzeba zrobić, żeby MG dał mhrocznego kłesta ?
- Phi. Nic prostszego - wyniośle tłumaczy gotka - Wystarczy mhroczna przeszłość. Wpiszcie sobie w kartę śmiertelnego wroga, który spalił wam wioskę i wymordował rodzinę. Mhroczy kłest murowany :medit:

Quod erat demonstrandum.

edit.
A jednak sobie przeczytałam ;)

Indi napisał/a:

Amen. :D :D :D
Ostatnio zmieniony przez Airis 11-04-2010, 00:05, w całości zmieniany 1 raz  

Varthanis 
Nekromanta z Północy

Wysłany: 11-04-2010, 00:56   

Airis napisał/a:
- Widzicie - :cool: tłumaczy dziewczyna z glanach ze smoczym medalionem i gotyckim makijażem na pyszczku - najfajniej gra się mhroczną postacią. A żeby grać mhroczną postacią trzeba mieć mhrocznego kłesta.

i potem rodzą się takie LARPowe freaki... :D
De gav sig mitt liv, bergets stamm!

Dobry elf to martwy elf.
Ostatnio zmieniony przez Varthanis 11-04-2010, 00:57, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 12-04-2010, 21:02   

Cytat:
Dawno, dawno temu wybrałam się na mój pierwszy obóz RPG. Ciepły wieczór, wietrzyk powiewa, ptaszęta śpiewają a doświadczeni gracze dzielą się na werandzie z nowicjuszami swoim doświadczeniem.
- Aaaaaa - :omg: westchnęli z podziwem uświadomieni nowicjusze - a co trzeba zrobić, żeby MG dał mhrocznego kłesta ?
- Phi. Nic prostszego - wyniośle tłumaczy gotka - Wystarczy mhroczna przeszłość. Wpiszcie sobie w kartę śmiertelnego wroga, który spalił wam wioskę i wymordował rodzinę. Mhroczy kłest murowany :medit:

Aaaaa :D :D :D Powaliła mnie ta opowieść... Czy chcesz powiedzieć, że tak wyglądają tajemnicze mechanizmy rządzące naszymi obozami...? :D Przyznać się, który tam wciskał młodym do głowy takie kity...? :D

Bo ja se daruję opisywanie reakcji MG na kolejną spaloną wioskę... ;) ;) ;)

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 12-04-2010, 21:09   

"- Widzicie - :cool: tłumaczy Airis - najfajniej gra się knujną postacią. A żeby grać knujną postacią, trzeba mieć knujnego questa.
- Aaaaaa - :omg: westchnęli z podziwem uświadomieni nowicjusze.... " :D
Ostatnio zmieniony przez Hodo 12-04-2010, 21:09, w całości zmieniany 1 raz  

user194
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2010, 22:19   

Wyszedło szydeło z worka ;'D

Ja tak się zastanawiam, bo w ankiecie jest pytanie o grę zespołową. Mam takie pytanie: czy jeśli ktoś zaznaczy 'gram tylko sam i dla siebie' to będzie miał tylko i wyłączeni kłesty dla siebie samego, czy będzie 'zmuszony' do gry w zespole? x]

Airis 

Wysłany: 12-04-2010, 22:20   

Dokładnie, Hodo. Ty jeden mnie doceniasz :D

user194
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2010, 22:25   

Raczej cię zdemaskował, ale co tam xd

Eskell 

Wysłany: 12-04-2010, 22:26   

Airis_sama nie zabijaj go :P

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 12-04-2010, 22:49   

Fehu napisał/a:
czy jeśli ktoś zaznaczy 'gram tylko sam i dla siebie' to będzie miał tylko i wyłączeni kłesty dla siebie samego, czy będzie 'zmuszony' do gry w zespole? x]
Będzie miał kłesta dla siebie samego. Natomiast chcąc nie chcąc będzie musiał zaakceptować minimum pracy zespołowej, ponieważ jest to obóz i raczej niewiele jest akcji dla jednego gracza. Przypominam, że fabuła to rozsypane puzzle, których kawałki gracze dostają w misjach i znajdują w akcjach.

user194
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2010, 16:30   

Mhm mhm. Dziękuję za informację. To mam jeszcze takie jedno pytanko: kłest indywidualny każdy dostaje tylko jeden na cały obóz, tak? Czy kilka, w miarę wypełniania kolejnych?

Travor 

Wysłany: 13-04-2010, 16:34   

W tym roku niektórzy dostali na początku więcej niż jednego questa, ale nowe osobiste nie dochodzą w trakcie. W niektórych przypadkach można jeszcze zaangażować się w czyjegoś questa. Ale zazwyczaj nawet ten jeden daje roboty i knucia na cały obóz ;)

Ulf

Wysłany: 11-05-2010, 22:17   

no nasz jeżowy z zeszłego roku raczej nie dał tyle knucia, przemycić broń co zrobiliśmy pierwszego wieczoru koniec questa XD :medit: z braku innych zajęć zajęliśmy się zwalczaniem lisza i knuciem jak zdobyć BERET wszechpotęgi niestety beret okazał się nie do rozłączenia z czaszką co zniszczyło nasze marzenia :P

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 11-05-2010, 22:49   

Ja nie wiem gdzie ty jakis beret widziales -_-

Onfis 

Wysłany: 11-05-2010, 23:38   

Om mówi o tej twojej liszowej czapeczce o nazwie roboczej "beret potęgi" ;)

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 11-05-2010, 23:40   

Taki z niej beret, jak ze mnie powabna elfka ;P ;P

Odpowiedz do tematu