o klimatowej muzyce na obozie |
Autor |
Wiadomość |
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 12-06-2009, 15:05
|
|
|
Utwory instrumentalne. Ale może nie jakieś wirtuozerstwo tylko coś co w tle może lecieć kiedy wszyscy siedzą zmęczeni przy ognichu : D
Nie gramy też kwintami w temp. 120
Można też w niektórych grach RPG w klimatach fantasy znaleźć odpowiednie kawałki. Nie umiem podać teraz tytułów, a to bez sensu z resztą. (chociaż jak dobrze pamiętam to w Gothicu I i chyba w Morrowindzie były wstawki gitarowe. Były to co prawda smęty, które stanowiły tylko i wyłącznie tło, ale tak jak wcześniej napisałem - przy ognisku wszyscy siedzą, zmęczeni, przymuleni... To można ich jeszcze bardziej przymulić, ale za to w klimacie ) |
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 12-06-2009, 22:09
|
|
|
Eeej, wstawki gitarowe w Gothicu nie były AŻ tak tragiczne były nawet całkiem fajne, pasowały do klimatu, otoczenia, do ogólnie pojętego nastroju |
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2009, 00:50
|
|
|
Ja nie zwracałem uwagi akurat na partię gitary w tym soundtracku, ale z tego co pamiętam nie rzucało mi się nic syfiastego w uszy. A to oznacza że było okej:). |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 13-06-2009, 19:24
|
|
|
Ale wy to graniu czy o śpiewaniu...? |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 13-06-2009, 20:13
|
|
|
KApela ze Wsi Warszawa w moim mniemaniu bije na głowę Percivala. Potrafią zagrać jak oni, a nawet więcej, bo nie zamykają się muzycznie. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 13-06-2009, 22:00
|
|
|
Wiesz, ale nie robimy tu rankingów ani listy przebojów, tylko określamy, co można śpiewać
Zgadzam się, Kapela też jest fajna, z podobnych klimatów również zespół Buraky, znany większości z Sobótki w Sobótce |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 13-06-2009, 22:05
|
|
|
Znaczy.. kurde, faktycznie trochę taki post mi wyszedł, ale w domyśle chodziło mi o polecenie ich ^^ No mniejsza. Proponuję przyszłym szamanom czy komuś w ten deseń zapoznać się z muzyką indian. A jak Was męczy, to kapela plebania też może być. Sporo okrzyków sobie można podchwycić ^^ |
|
|
|
|
Katharziz [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2009, 00:42
|
|
|
jak ktoś będzie taki fajny i będzie wiedział co będzie grał na obozie, to niech poda(tu na forum) tekst to przynajmniej może trochę pomruczymy pod nosem a nie jak kołki będziemy siedzieć |
|
|
|
|
Varthanis
Nekromanta z Północy
|
Wysłany: 26-06-2009, 01:49
|
|
|
Może będzie coś Troll Bends Fira? mają kawałki bez użycia instrumentów współczesnych, a w klimacie na ich stronie jest jeden pełny album do ściągnięcia na legalu, drugi pełny ale z poucinanymi końcówkami (10-20 sek.) :> |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
|
Krecik1 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:20
|
|
|
Jak będę miała wolną chwilę to wrzucę krótki spis.
Do klimatów skandynawsko - północno - słowiańskich dorzucę coś w deseniu afrykańskim, kaukaskim, indiańskim itepe.
Pomysł dobry, zły? |
|
|
|
|
Varthanis
Nekromanta z Północy
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:45
|
|
|
indiański BARDZO chętnie! |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
|
Doctor
|
Wysłany: 26-06-2009, 17:12
|
|
|
Moim zdaniem zły. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 26-06-2009, 22:40
|
|
|
A całkiem niezły |
|
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 26-06-2009, 22:42
|
|
|
Jestem za! |
|
|
|
|
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 27-06-2009, 18:22
|
|
|
Tylko się tak nie rozkręcajcie, bo potem się okaże, że nie weźmiecie przez cały obóz instrumentu do ręki. |
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2009, 19:10
|
|
|
Znam. Mnie tylko w nocy było słychać, czasami . |
|