|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Kto żem ja jest? |
Autor |
Wiadomość |
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 27-09-2013, 18:10 Kto żem ja jest?
|
|
|
Witam
Tak może na początek rada bym była poznać Wasze miana, droga kompanio
Jestem Słysząca Skałę Adrilen, niegdyś z klanu Pioc Ark'hant, dziś pracuję dla Imperium.
Po Waszemu - magini skały i ziemi. |
_________________ "What is better - to be born good, or to overcome your evil nature through great effort?"
===
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K. |
|
|
|
|
Lyar
To ja, Leclerc
|
Wysłany: 27-09-2013, 21:34
|
|
|
Cóż, nie lubię długich, oficjalnych powitań, ale...
Zwę się Glaton Leclerc, *podnosi okulary* lat 73, pochodzący z Mercji, długoletni wykładowca teoretycznej magii powietrza w Uniwersytecie Akwirgrańskim, poszukiwacz, włosy siwe, nos orli, brwi krzaczaste, metr osiemdziesiąt wzrostu, wymiary 80-70-95, stan cywilny - żonaty, amator przysłów, największy wróg surówek. Oprócz mizerii. Tę uwielbiam. Dawno nie jadłem dobrej mizerii, właśnie zdałem sobie z tego sprawę... Pamiętacie może jeszcze te dobre mizerie, które podawali Pod Zapitym Jeżozwierzem w starych, dobrych drewnianych miseczkach, nie w cynowych talerzykach, które dawały ten dziwaczny, metaliczny posmak za każdym razem, kiedy...
...Na czym to ja stanąłem? Aaa, dobry wieczór, panienko. Mam nadzieję, że się nam będzie miło współpracowało. Batiarku, pokaż maniery i się przedstaw! |
_________________ Weteran i Epilog 2011 - Lyar Greed, włamyhobbit
II turnus 2012 - Kail Wrathwine, hobbit kupiec
II turnus 2012 - Bran Spadającobrody, krasnolud, "śpiewajła z Shamarothu" (W sumie nieoficjalna postać)
II turnus 2012 - Lainus Envidius, pół-niziołek z Tulos, łucznik... i jego kocyk bezpieczeństwa.
II turnus 2013 - Glaton Leclerc, mag powierza z Mercji i Imperialista.
III turnus 2014 - Lior Lecorde, psionik, głowa rodu, a w końcu pustelnik - człowiek o dobrych chęciach, lecz słabej woli.
IV turnus 2014 (kadet) - Lewi Grinwald Polecam Się, kupiec i wierny sługa Rodziny Lecorde.
IV turnus 2014 (kadet) - Jango Horkherei, wędrowny hipnotyzer z Sapientii. |
|
|
|
|
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 27-09-2013, 22:15
|
|
|
Jak wcześniej wspomniałem: Izbor - i na tym poprzestańmy.
Głównodowodzący wywiadu w służbie wojewody Dragana i członek Imperium.
Skoro się przedstawiacie, podawajcie jak najwięcej szczegółów o sobie, żebym mógł was lepiej poznać (i nie chodzi tylko o względy towarzyskie). |
|
|
|
|
Prim
niziołek
|
Wysłany: 29-09-2013, 23:11
|
|
|
Witajcie Towarzysze!
Imię me to Primula, a mówią na mnie Prim.
Co do wieku? Cóż- kobiet się o wiek nie pyta, aczkolwiek w przeliczeniu na ludzkie mam ich niewiele, bo 18.
Ale cóż... Właśnie- najważniejsza sprawa. Jam jest Niziołek, a właściwie Niziołka. Co potrafi używać czasem swego mieczyka- Wykałaczki.
A jeśli jej akurat nie używam- to jestem zajęta "łataniem" mych Towarzyszy. Służę oto Matce Naturze, któraż to czasami spojrzała łaskawym okiem na Imperium, które przypomina ludziom, iż bóstwa nie są istotami dla człowieka łaskawymi, gdyż nie w nich człowiek się rodzi i umiera....
Ponadto zajmuję się sporządzaniem mikstur leczniczych i nie tylko, gdyż zaszkodzić odpowiednio też potrafię....
Liczę, że Matka Natura pomoże nam wszystkim, jak dobra i troskliwa Matka dba o swe dzieci.
Witaj Izborze, poznać Cię miło, mam nadzieję, że litościwa Matka spojrzy łaskawym okiem na naszą misję i nasze spotkanie. |
_________________ Primula Seweird- niziołek i druidka, pierwsza Imperialistka wśród nie- ludzi, sprzymierzona z Ludem Qarnachasayosyran, Ludzi- którzy Wiedzą, przyjaciółka Nayestecae
Primrose Goldworthy- niziołek i druidka, sprzymierzona z orkami Imperialistka, która obudziła Starych Bogów
Phlox dar Gorn- była banitka, czarownica z mroczną duszą, wdowa po Lambercie dar Gorn,
Cinna- historyk i druid, sapientystka, członkini Sztabu Konspiracji Północy, jedna z tych, którzy przypisali domeny Północy Opiekunom
Tari'gar- nieustępliwa i wymagająca admirał floty Talsoi
Surfinia- hobbitka z gminy w pobliżu zgliszcz Birki, żona Szomera z krwią tysięcy na rękach
Pixie- goblińska wojowniczka z plemienia Harcu
profesor Delfina da Tirelli- archeolożka i badaczka, najmłodsza wykładowczyni Uniwersytetu w Messynie
„Aby coś znaleźć, trzeba poszukać.
Istotnie, zazwyczaj kiedy się szuka, w końcu się coś znajduje, nie zawsze jednak dokładnie to, o co chodziło...”
"Czasem ku przeznaczeniu prowadzi właśnie ta droga, którą nie chcemy kroczyć" |
|
|
|
|
Tell
|
Wysłany: 01-10-2013, 21:00
|
|
|
Witajcie Towarzysze,
Możecie uznać za niegrzeczne, że się wcześniej nie przedstawiłem i słusznie, choć część z Was mnie zna.
Niestety, interesy Smoczej Kompanii i inne sprawy związane z dolą łowcy skarbów spowodowały moje opóźnienie. Przepraszam Was, ale uwierzcie, wcześniej nie mogłem.
W każdym razie zwę się Tell, nietypowe to imię dla Terala, wiem, ale to nieistotne. Jako się wcześniej rzekło jestem łowcą skarbów. Praktycznie oznacza to, że zajmę się każdą robotą - uczestnictwem w eskapadach, zwiadem, wojaczką, a i na flecie dla pieniędzy w karczmie zagram, choć w tych czasach może już nie być tyle czasu ma muzykę...
Nie mam tyle wiedzy w sprawach magicznych co nasi uczeni czarodzieje, choć może podczas wielu misji zdobyłem troszkę doświadczenia w tej materii. Jednak myślę, że łowca może się przydać w poszukiwaniach owego naszyjnika. Jestem zatem do Waszych usług, towarzysze. |
|
|
|
|
Danus
|
Wysłany: 02-10-2013, 21:52
|
|
|
Batiarus Astorii, ofirski wojownik, posiadacz "drzwiczek". Do Imperium należy cała moja rodzina, ja natomiast dołączyłem do zbrojnego ramienia tej organizacji zwanej po prostu Armią. Wysłany do Terali z tajną misją, jak zresztą większość tutaj obecnych, obecnie służę na dworze Dragana.
Wydaje mi się, że nie co się rozpisywać... tym bardziej, że teraz mamy ważniejsze sprawy na głowie... |
_________________ II turnus (2012) - Danus Astorii, ofirski druid-repetytorium, dźgający kopijką... zwaną pisturem
II turnus (2013) - Batiarus Astorii, ofirski wojownik, z woli Ingeboran- dowódca ariergardy
II turnus * (2014) - Remus Yerbat Vestar Astorii, ofirski zabójca oraz ochroniarz kupca Travida Lecorde... znany również jako Pan Astorii
III turnus ** (2014), kadet - Gniewko, teralski łowczy polujący na Futrzaka
III turnus ** (2014), kadet - Benjamin "Ben" Saralonde, liryzyjski kupiec z pociągiem do... pierścionków (i klejnotów)
* zwany też III
** zwany też IV |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|