|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Nauka |
Autor |
Wiadomość |
Lagorneth
Norin
|
Wysłany: 18-06-2016, 17:38 Nauka
|
|
|
Hej,
Turnus 4- jadę pierwszy raz. Będę elfką z Aenthli- czy w Warowni będziemy się poduczać jak strzelać z łuku, jak walczyć? Jestem tego ciekawa ponieważ, umiem strzelać z łuku, jednak przed obozem chciałabym też poćwiczyć i nie wiem czy będę mogła to zrobić na miejscu czy będę musiała sama to ogarnać ?
Pozdrawaiam Lagorneth |
_________________ Norin
'Ktoś znowu zapomniał kręgu ochronnego?'
'Kogo mam znowu składać?' |
|
|
|
|
Venissa
|
Wysłany: 18-06-2016, 17:45
|
|
|
Na obozie codziennie przeprowadzane są treningi, kiedy ćwiczymy walkę i strzelanie z łuku. Ćwiczymy też walkę w szyku, dzięki czemu później umiemy się w miarę zgrać. Więc spokojnie, będziesz miała czas |
|
|
|
|
Rivus
|
Wysłany: 18-06-2016, 19:12
|
|
|
Zgadzam się z Venissą i do zobaczenia na 4 turnusie ! |
_________________ IV tur. 2015 Shardus, łowca potworów z puklerzem [†]
IV tur. 2016; epi. 2016; e. IV tur. 2017 Villen (z Bregen), czarownik SSW z jedną mantrą: "Zum..." [†]
pro. 2017; IV tur. 2017; epi. 2017; epi. 2019 Ion de Eris, chłopak z Enarook, przyszywany brat Estelli, potem mistyk SSW, nemezis Generał Szaleństwa
e. IV tur. 2017 Galeus Sateus, Curo Concordii z Psem i Płociem
zim. 2018 Sheen Ko Hoshi Shiravana Kohatu, laryjski mag bojowy w Avgrun
IV tur. 2018 (+18) Jovis Islas, Szkarłatny dyplomata i mistyk
e.= epizodycznie |
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 18-06-2016, 19:20
|
|
|
Generalnie jeśli chodzi o łuk, to najtrudniej jest przerzucić się z 'ostrych' strzał, które latają tam gdzie chcesz, na strzały pacynkowe, które latają tam gdzie one chcą
A, i taka drobna rada - porób sobie dużo strzał w domu, serio. Nie będziesz się wkurzała mając 5 strzał w kołczanie i nie będzie płaczu jak zgubisz strzałę, co się często zdarza :p |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
Ostatnio zmieniony przez Frączek 18-06-2016, 19:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Rivus
|
Wysłany: 18-06-2016, 21:30
|
|
|
Nawet jest tutorial na Youtubach Silberowych z tego co widziałem
o tu -> https://www.youtube.com/watch?v=cuf1z59rFfM |
_________________ IV tur. 2015 Shardus, łowca potworów z puklerzem [†]
IV tur. 2016; epi. 2016; e. IV tur. 2017 Villen (z Bregen), czarownik SSW z jedną mantrą: "Zum..." [†]
pro. 2017; IV tur. 2017; epi. 2017; epi. 2019 Ion de Eris, chłopak z Enarook, przyszywany brat Estelli, potem mistyk SSW, nemezis Generał Szaleństwa
e. IV tur. 2017 Galeus Sateus, Curo Concordii z Psem i Płociem
zim. 2018 Sheen Ko Hoshi Shiravana Kohatu, laryjski mag bojowy w Avgrun
IV tur. 2018 (+18) Jovis Islas, Szkarłatny dyplomata i mistyk
e.= epizodycznie |
|
|
|
|
Eri
Father of Demons
|
Wysłany: 20-06-2016, 01:43
|
|
|
Z tymi treningami codziennie to bym nie przesadzał I tak poćwicz sobie w domu strzelanie z pacyn, bo jak pisał Shatan wyżej - świństwo lata, jak chce. Na obozie też będą jakieś ćwiczenia, ale właśnie - jakieś A nie wiem, jak Ciebie, ale mnie "jakiś" poziom nigdy nie satysfakcjonował D: |
_________________ II turnus 2012 - Erindiar, random-najemnik
II turnus 2013 - Raerinerin Nelias Parlain L'ombre di Offire, czyli po prostu Eri - mag wody
epilog 2013 - Również Eri, ale tym razem jako szpieg Imperium wśród zaufanych ludzi maharani
III turnus 2014 - Eri z rodu L'ombre raz jeszcze, lecz działający dla Sapientii
II turnus 2015 - Eryalen Parlain Cador L'ombre di Offire , zwany czasem matkobójcą
III turnus 2016 - Serivus 'Nerigui' L'ombre, samnijski szaman węża
prolog 2017 - Kheritt Foldir, sługa Jedynej z Enarook |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|