Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Planowanie
Autor Wiadomość
Mordrim 
Krasnolud

Wysłany: 28-09-2016, 23:21   

Mamy wśród nas magów a ja na pewno będę mieć swoje podstawowe Uzbrojenie.
III Turnus 2017 Thorgrim Tordenskrall-tym razem pracował jako najemnik Valenberg

Na Pohybel Skurwysynom!!!

Szrapnel 
Villsvin

Wysłany: 28-09-2016, 23:23   

Myślę, że atakowanie kogokolwiek to bardzo zły pomysł.

Mordrim 
Krasnolud

Wysłany: 28-09-2016, 23:32   

Tylko w obronie Talionie, tylko w obronie.
III Turnus 2017 Thorgrim Tordenskrall-tym razem pracował jako najemnik Valenberg

Uszek 
Puszek

Wysłany: 28-09-2016, 23:55   

Chciałbym powiedzieć ze przegrałem już epilog przez nie zabicie drużyny kiedy mieliśmy okazje

Sephion 
Isshkata

Wysłany: 29-09-2016, 00:27   

Zabijanie jest dość skuteczną metodą, ale mierzmy siły na zamiary, a zamiary na potrzeby. Spora część z nas prowadzi tu tryb osiadły, więc nie ucieknie przed zemstą/długą ręką prawa. Jesteśmy marnie uzbrojeni i w różnym stopniu umiejący walczyć. Dodatkowo nie znajdziemy się raczej w sytuacji "albo my, albo oni" jak na przykład walka o artefakt, który jedna z grup musi zdobyć choćby za cenę życia. Więc tego, nie szykujcie się na zaczynanie PvP jak tylko kogoś zobaczymy :D
2014 - Symeon Melachrinos, specjalista
2015 - Siegwald dar Barenstark, potomek sześciu rodów

JaFam 

Wysłany: 29-09-2016, 00:29   

Chciałbym powiedzieć, że jestem przeciw angażowaniu się w konflikt zbrojny z kimkolwiek. Jeżeli udałoby nam się pomóc poszukiwaczom i otrzymać od nich zapłatę to dobrze, jeżeli jeszcze od kogoś to jeszcze lepiej, ale nie możemy się posuwać do zbrodni.

Rhonny 

Wysłany: 29-09-2016, 00:38   

Uspokójcie się z tym zabijaniem, ładnie proszę :P Raz, że to nie ma zbytnio sensu, dwa, że my nie mamy do tego warunków. Z tego co widzę, mamy rolnika-zwiadowcę, druida, medyka, drugiego medyka, wielofunkcyjnego obywatela Faro, krasnoluda kowala, wieśniaka, wieśniaka z wojskową przeszłością i mnie, czyli bardzo-nie-bojową-wiedzącą. Nie, serio, nie rzucamy się na nikogo.
Co do kosztów budowy spichlerza ~~ materiały kosztują i tego nie przeskoczymy, ale możemy spróbować zaoszczędzić te 5 atli na robotnikach. Będziemy musieli porozmawiać z magniferami; oni potrzebują naszych ludzi na froncie, my potrzebujemy ich na miejscu, do pracy, a tak się składa, że wojsku zależy na zaopatrzeniu, czyli plonach, tak samo jak nam. Co oznacza, że uniemożliwiając nam żniwa, szkodzą sami sobie. Moglibyśmy zaproponować rozwiązanie w stylu "pozwolicie nam pracować, dacie nam ludzi do pomocy, a w zamian otrzymacie zapasy, zbierzemy też ochotników do walki". Można też spróbować wyżebrać trochę grosza na materiały... argumentując, że "TAK. Te żniwa są naprawdę AŻ TAK ważne."
Z poszukiwaczami musimy pogadać tak i tak, zobaczymy jak wygląda sytuacja.

Sephion 
Isshkata

Wysłany: 29-09-2016, 04:39   

Rhonny napisał/a:
wielofunkcyjnego obywatela Faro

Uwielbiam, jak już zostanę przywódcą chłopskiego powstania to to będzie mój oficjalny tytuł :D
2014 - Symeon Melachrinos, specjalista
2015 - Siegwald dar Barenstark, potomek sześciu rodów

Mordrim 
Krasnolud

Wysłany: 29-09-2016, 17:37   

Ja mogę zostać w obozie wojskowym by zarobić nieco grosza. A każdy wojownik powinien mieć dobrą tarczę i naostrzoną broń i ja to im zapewnie więc do ;) magniferów na pewno się wybieram. ;)

Reshion vol 2 Electric Bo 
To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 29-09-2016, 20:45   

A więc tak, jestem Aldamir Gunter dar Laux, choć ostatecznie skończyło się, że jestem nazywany przez was zwyczajnie "Gunter" ;) Miałem okazję gościu u was przez ostatnie dwa dni. Co przez ten czas się działo? Cóż, mianowicie okazało, się, że mamy podobny cel - ja równie zamierzam się udać do magniferów zarządzających okolicznymi ziemiami więc korzystając z nadarzającej się okazji postanowiłem te kilka dni spędzić u was. Obiecałem wam pomóc przy spisaniu pewnych dokumentów dla wyżej wymienionych, gdyż jestem człowiekiem zaznajomionym w taki rzeczami jednocześnie żal mi położenia w jakim się aktualnie znaleźliście. Za nocleg u was oraz strawę mi zapewnioną płaciłem bezantami jednocześnie interesując się sprawą owego spichlerza.

A na boku miałem okazję wygrać konkurs na szybsze wykoszenie łąki, choć podobno to tylko wynik użycia moich czarów jednak póki co nie zostałem niczym śmierdzącym obrzucony więc uznaje to za brak wiary w jakieś magiczne oszustwo ;)

Proponuje jeszcze jutro, w KFC-u lub już w srebnej na szybkie zebranie oraz domówienie szczegółów naszych planów ;)

Kadian 
Wergund

Wysłany: 29-09-2016, 21:32   

W srebnej na pewno się zbierzemy, żeby pogadać. ;) A co do spotkania w KFC to wszystko zależy od tego kto o której będzie
Epilog 2016 - Edian. Miejscowy, który był przeciwko rozlewowi krwi.
Prolog 2017 - Enric. Pomocny mieszkaniec Enarook, który został zabity przez Obrońce.
III. Turnus 2017 - Elderien. Podziemny wojownik rodu i przyjaciel pewnego rodzeństwa.
Zimówka 2017 - Elderien. Podziemny wojownik rodu, zaufany elf matki rodu Tlais Miah du Savat.

Odpowiedz do tematu