Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Poznajmy się
Autor Wiadomość
Myszołowianka 
Mysza

Wysłany: 23-12-2016, 00:08   Poznajmy się

Witam,
O mnie: Cześć, jestem Wiki, niektórzy mówią mi "Mysz", moja znajomość ze światem silbera jest krótka ale dam z sb wszystko. :)

O mojej postaci: Naseria była Talsoi pływała na statku kupieckim, podczas walk była na zapołudniu bla bla bla jest dyplomatą. W sumie nie wiem, co chcielibyście wiedzieć.
Ku chwale Elidisa (nie mogłam się powstrzymać :D )

~Zataczanie kół to nie cofanie się, to podążanie drugi raz tą samą drogą~ Mysza Epi 2017
2016 turnus III szamanka Myszołowa
"Myszołowianka"
2016 zimówka Naseria z rodu Vespa poseł z LC
2017 prolog Daniela Carillo kapłanka Tavar z oddziału zwiadowców
2017 Sztandary Gisela Bevo Czarownica/Zwiadowca Wergundzki
2017 turnus IV Ireth z rodu Alma Curo Concordii "P.Alma"
2017 Epilog Ireth z rodu Alma Curo Concordii
2018 Zimówka Wes'Len Tlais Inne aep Sitha Vire
2019 Gospoda Asta chirurg z Liryzji
Ostatnio zmieniony przez Myszołowianka 23-12-2016, 00:09, w całości zmieniany 1 raz  

Gwevëra 
druidka w glanach

Wysłany: 23-12-2016, 01:01   Re: Poznajmy się

Myszołowianka napisał/a:

Ku chwale Elidisa (nie mogłam się powstrzymać :D )

A wypada tak do Majestatu po imieniu?!

....przepraszam, jako postać musiałam ;)

Jak widać jam jest Gwevëra, choć ciąży na mnie imię Kyrra ze względu na tegoroczny obóz, ale będę to zmieniać ;)

Jeśli chodzi o ogarnianie Silbera w różnym tego słowa znaczeniu, to cóż - zależy jak leży, ale wierzę w naszego Przywódcę Duchowego (również w różnym tego formułowania znaczeniu xD)

O postaci:
Eweniel Agarer (aka Ewen, bo szybciej), należała do grupy tych elfów, które założyły Leth Caer, pierwotne pochodzenie Aenthill, należała do kasty ohtat. Ojciec także należał do ohtat, obecnie jest w fanaldze Cesarstwa. Matka jest tawanien, a raczej winnam powiedzieć była tawanien, swego czasu czuwała nad Obręczą. A ja zostałam Strażnikiem Brzasku i mam obecnie stopień arphena. [i to długa historia, ale w skrócie] ze wszystkich zostałam wybrana do ochrony Cesarza podczas tego spotkania. Jak i do ochrony innych... ale głównie Cesarza. Podkreślam to, żeby nie było (no jak będzie wybór, uratuj Cesarza lub dyplomatę, to wiadomo, co wybieram...^ ^"). I... kluczowe pytanie: "Dlaczego ja?" Sam Wieczny jako jedyny wie.

No i wiadomo - w obronie Majestatu mogę stracić życie. Jeśli nie dopilnuję i Cesarz zginie, Państwo mnie znienawidzi, egzekucja - i też zginę. Jednym słowem: fajne perspektywy xD Ale Jego Laserowość nie da się łatwo zabić ;)

I tak - mam do Ciebie Naserio parę pytań:
1. Czy jako dyplomatka operujesz magią światła? Lub czy w ogóle będziesz się nią posługiwała?
2. Kim dokładnie byłaś jako Talsoika, w sensie czy miałaś okazję walczyć, a jeśli tak, to w jaki sposób (fizycznie czy magicznie)? Bo być podczas walk, a faktycznie walczyć to nie to samo.
3. Jako dyplomatka, jaki masz pomysł na siebie, jak chcesz przekonywać do swoich racji? No i jakie są Twoje racje?
III turnus 2017 - Reïmea Lorwënoe Agarer; matka Eweniel, wierna i gorliwa kapłanka Ei, czuwająca nad równowagą świata
zimówka 2019 - Eweniel Agarer, po ślubie Eweniel Alishan Motten Ahi; świeżo upieczona żona Hoariego - szczęśliwa, acz zlękniona zmianami, które ją czekają

Myszołowianka 
Mysza

Wysłany: 23-12-2016, 15:11   

1 Mogłam wprowadzić Cię w błąd. W obecnym poselstwię pełnię funkcję dyplomaty jednak nie jestem Heroldem świtu, magia światła nie jest dostępna dla mojej profesji.
2 Moją pracę jako talsoi można porównać do przedstawiciela handlowego? Wyjaśnię ci dlaczego. Oczywistym jest że okazjonalne spotkania z piratami nie zrobią z cb szernierza natchnionego. Zdecydowałam się na taką historię Naserii ponieważ moje własne umiejętności walki nie zachwycają
3 Moje racje i tak stoją niżej niż cesarskie. ;)
Jednak uważam, że potrzebujemy więcej państw po stronie północy. Wiem że nikt "nie lubi" Aentilu. ALE sojusznicy Qa muszą przejść na naszą stronę. Liczby nie kłamią a bez militarnego zjednoczenia po nadejściu wiosny mamy małe szanse powodzenia. Należało by przełknąć gorycze i najpierw zająć się Qa.
Uwaga jest to prywatna ocena sytacji, rozumiem że ktoś może się nie zgadzać, chętnie wysłucham waszych pogladow, nie zależnie czy jesteście dyplomatą czy ochroną.

~Zataczanie kół to nie cofanie się, to podążanie drugi raz tą samą drogą~ Mysza Epi 2017
"Myszołowianka"

Gwevëra 
druidka w glanach

Wysłany: 23-12-2016, 15:46   

2. Moje umiejętności w boju (niefabularnie) także tyłka nie urywają, o magii nie wspominam (dobra w teorii, w praktyce zależy jak leży), ale raz się żyje^ ^"

3. Przed napisaniem swojego wczorajszego posta o sytuacji politycznej myślałam podobnie jak Ty, czyli raczej globalnie. Ale Cesarz otworzył mi oczy i pokazał, jak należy myśleć... I można się zdziwić, ale z drugiej strony to całkowicie logiczne. Dlatego też lepiej, aby teraz to On się wypowiedział.

Także z tego, co wiem, w naszych szeregach mamy Herolda Zmierzchu, którego miałam okazję poznać, ale jako inna postać (bądź inne wcielenie ;) . Wątpię, że na forum zabierze głos, ale i tak podlega bezpośrednio Cesarzowi. Cóż, jak my wszyscy, ale chodzi o to, że możliwe, że jego działania będą zupełnie niezależne od naszych. Ale znów - niech lepiej Jego Laserowość potwierdzi moje słowa, bądź nie.
III turnus 2017 - Reïmea Lorwënoe Agarer; matka Eweniel, wierna i gorliwa kapłanka Ei, czuwająca nad równowagą świata
zimówka 2019 - Eweniel Agarer, po ślubie Eweniel Alishan Motten Ahi; świeżo upieczona żona Hoariego - szczęśliwa, acz zlękniona zmianami, które ją czekają

Myszołowianka 
Mysza

Wysłany: 25-12-2016, 22:45   

Po zapoznaniu się ze wstępem wpadłam na pomysł. Nie wiem czy jest zły czy dobry, pozostawiam to waszej ocenie ale może okazać się zajmujący. Stworzyć pozorny front na za południu, mianowicie przerzucić część sił powstańczych na południe i z ich pomocą przeprowadzać partyzantkę. Ta "wojna pochodowa" zatrzymała by cześć wojsk Qasyranu na ich terenach co znacząco zmniejszyło by przyszłe natarcie na północ i odciążyło tamtejsze wojska. Myślę że zarówno Vergundia jak i Styria mogły by na to pójść.

"Myszołowianka"

Odpowiedz do tematu