|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Prezentacja |
Autor |
Wiadomość |
Prim
niziołek
|
Wysłany: 25-12-2016, 21:40 Prezentacja
|
|
|
Cześć!
Ja tu tylko przejazdem z organizacji.
Jako, że larp to bal dyplomatyczny, a bale jak wiadomo, rządzą się swoimi prawami, chciałabym Wam uświadomić owe powyższe.
Na balach ważna jest etykieta. Na balach ważne są tańce.
Na balach też ważna jest prezentacja swojego stronnictwa.
Innymi słowy- przemówienie. Określenie stanowiska wyjściowego danej grupy.
I o ile o dwa pierwsze na razie martwić się na razie nie musicie, to przemówienie powinniście przygotować.
Z uwzględnieniem charakteru miejsca i ewentualnych słuchaczy.
Enjoy! |
_________________ Primula Seweird- niziołek i druidka, pierwsza Imperialistka wśród nie- ludzi, sprzymierzona z Ludem Qarnachasayosyran, Ludzi- którzy Wiedzą, przyjaciółka Nayestecae
Primrose Goldworthy- niziołek i druidka, sprzymierzona z orkami Imperialistka, która obudziła Starych Bogów
Phlox dar Gorn- była banitka, czarownica z mroczną duszą, wdowa po Lambercie dar Gorn,
Cinna- historyk i druid, sapientystka, członkini Sztabu Konspiracji Północy, jedna z tych, którzy przypisali domeny Północy Opiekunom
Tari'gar- nieustępliwa i wymagająca admirał floty Talsoi
Surfinia- hobbitka z gminy w pobliżu zgliszcz Birki, żona Szomera z krwią tysięcy na rękach
Pixie- goblińska wojowniczka z plemienia Harcu
profesor Delfina da Tirelli- archeolożka i badaczka, najmłodsza wykładowczyni Uniwersytetu w Messynie
„Aby coś znaleźć, trzeba poszukać.
Istotnie, zazwyczaj kiedy się szuka, w końcu się coś znajduje, nie zawsze jednak dokładnie to, o co chodziło...”
"Czasem ku przeznaczeniu prowadzi właśnie ta droga, którą nie chcemy kroczyć" |
|
|
|
|
Myszołowianka
Mysza
|
Wysłany: 25-12-2016, 22:39
|
|
|
Szanowna grupo,
Rozumiem że na jakby nie było członka dyplomatycznego to zaszczyt napisania tej prezentacji spada na mnie? Jeżeli tak jestem gotowa wstawić jej zarys do jutra do przedyskutowania.Oczywiście jeżeli Cesarz pozwoli |
2016 zimówka Naseria z rodu Vespa poseł z LC
2017 prolog Daniela Carillo kapłanka Tavar z oddziału zwiadowców
2017 Sztandary Gisela Bevo Czarownica/Zwiadowca Wergundzki
2017 turnus IV Ireth z rodu Alma Curo Concordii "P.Alma"
2017 Epilog Ireth z rodu Alma Curo Concordii
2018 Zimówka Wes'Len Tlais Inne aep Sitha Vire
2019 Gospoda Asta chirurg z Liryzji
|
Ostatnio zmieniony przez Myszołowianka 25-12-2016, 22:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gwevëra
druidka w glanach
|
Wysłany: 25-12-2016, 22:46
|
|
|
No mi nie bardzo wypada - jestem wojownikiem, może i "oświeconym", ale jednak wojownikiem A czy będziesz mówić Ty, czy sam Cesarz, no to cóż - to On musi powiedzieć^ ^" |
_________________ III turnus 2015 - Fënvaenn (aka Fen) [*]
V turnus 2016 - Kyrra; 40-letnia druidka
zimówka 2016 - Eweniel Agarer; Strażnik Brzasku, z pochodzenia Aenthilka; ciskała słabymi laserami i roztaczała swój urok osobisty
III turnus 2017 - Reïmea Lorwënoe Agarer; matka Eweniel, wierna i gorliwa kapłanka Ei, czuwająca nad równowagą świata
zimówka 2019 - Eweniel Agarer, po ślubie Eweniel Alishan Motten Ahi; świeżo upieczona żona Hoariego - szczęśliwa, acz zlękniona zmianami, które ją czekają |
|
|
|
|
Myszołowianka
Mysza
|
Wysłany: 25-12-2016, 22:49
|
|
|
Czy to jest ten moment w którym dopada mnie trema? XD |
2016 zimówka Naseria z rodu Vespa poseł z LC
2017 prolog Daniela Carillo kapłanka Tavar z oddziału zwiadowców
2017 Sztandary Gisela Bevo Czarownica/Zwiadowca Wergundzki
2017 turnus IV Ireth z rodu Alma Curo Concordii "P.Alma"
2017 Epilog Ireth z rodu Alma Curo Concordii
2018 Zimówka Wes'Len Tlais Inne aep Sitha Vire
2019 Gospoda Asta chirurg z Liryzji
|
|
|
|
|
Elidis
Administrator Hydra
|
Wysłany: 26-12-2016, 01:15
|
|
|
Co do prezentacji, myślę, że dokładnego tekstu nie ma co pisać, ale zrobić sobie plan. A więc:
1. Przywitanie, przedstawienie się blablabla
2. Przedstawienie Caer jako państwa, które walczy najdłużej, nie możemy chełpić się tym, że przetrwaliśmy jako jednymi, powiedzmy zamiast tego, że mamy największe doświadczenie, nasi elfowie walczyli w trakcie obrony Tryntu i powstania w Wergundii - podkreślić to, w przeciwieństwie do Aenthil nigdy nie zdradziliśmy sojuszników.
3. Nasze zasługi, to jest schronienie Tavar i zabicie Neye, pomoc dla Styrii i Talsoi
4. Nasze zamiary, czyli ogólne inspiracyjne bzdury typu mamy nadzieję na rychłe zwycięstwo i zakończenie tej wojny jedynym słusznym odzyskaniem wolności przez północ, sercem i orężem jesteśmy z walczącymi państwami i mamy nadzieję, że zjednoczony front będzie dalej walczył blablablabla.
5. Dorzucamy trochę lukru o zasługach innych nacji wychwalając męstwo Wergundów, siłę Tryntu i nieugiętego ducha Styrii, dzięki którym to zwycięstwo jest wgl możliwe. Słowem, wszystkim ma się zrobić miło i mają poczuć, że ich wkłąd jest niezbędny dla tej wojny, jednocześnie wychwalając państwa musimy dorzucać własne zasługi, np.; [...] dzielni wojownicy Tryntu, z którymi ramię w ramię walczyliśmy w obronie... [...] nieugięci Styryjczycy ich wyśmienite oddziały specjalne, które szkoliły się w murach naszego miasta itp.
6. Słowa zakończenia i zejście ze sceny.
Całość powinna być szybka i mocna, by nie znużyć słuchaczy, dumę chowamy połowicznie do kieszeni, przyjdzie na nią czas, tu chcemy pokazać się jako konkretni sojusznicy północy, których wkłąd jest absolutnie niezbędny dla powodzenia wojny. |
_________________ TO JEST MOJE BAGNO!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|