o bijatykach |
Autor |
Wiadomość |
Ortan
|
Wysłany: 23-07-2007, 22:27 o bijatykach
|
|
|
Cytat: | Nie rozumiem skąd w was tyle emocji. Chyba dawno porządnego wp*****lu nie dostaliście |
Tylko czekamy na to Hodo :] Jestem pierwsza w kolejce do tłuczenia się z Tobą we wrześniu :>
poprawiłam przy dzieleniu tematu, żeby zachować logiczną ciągłość obydwu tematów. Indi |
Ostatnio zmieniony przez Indiana 24-07-2007, 03:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Angantyr
Stary druh Lann :]
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:06
|
|
|
Jest jakaś lista albo tabelka? :] Bo jeśli tak to chętnie się do niej wpiszę. |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:13
|
|
|
Zaczynacie mnie przekonywac żebym przyjechał opancerzony |
|
|
|
|
Rigo
Mroczny Strażnik Rosołu
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:17
|
|
|
puszka weźmie pancerzyk puszka weźmie pancerzyk... <skacze jak dziecko i klaszcze dłońmi> |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:18
|
|
|
w puszke ^^? |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:18
|
|
|
O! To będzie ciekawe, zwłaszcza, jak będziemy biegać. Weź, weź! Chcę zobaczyć jak wyglądasz w pełnym rynsztunku. |
|
|
|
|
Airis
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:23
|
|
|
Nie wiem, czy to dobry pomysł, Chorąży. To może sprowokować Indi i nie tylko |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:24
|
|
|
jeee,wszyscy sa za,hodo,jestes w mniejszosci,musisz wziac xD |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:27
|
|
|
Słusznie! ^^ Może dostaniemy niepowtarzalną szansę walki na stalaki, co w chwili obecnej uznaję za cudowny pomysł.
(Jak ja tęsknię w tym momencie za walkami (i nie tylko). Cholera. Brakuje mi Was. ) |
Ostatnio zmieniony przez Angantyr 23-07-2007, 23:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:34
|
|
|
tak,tak,moze dostaniemy niepowtarzalna walke na stalaki!! ^^ haha! xD
ej,bo bede plakal... |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 23-07-2007, 23:38
|
|
|
Płakać to będziesz jak coś stracisz! Z siniaków, krwiaków i złamań można się śmiać i cieszyć. Indi dobrze podsumowała mnie pod tym względem. Może jest w tym ziarnko prawdy. :-P |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:01
|
|
|
Chorąży, kolejka kolejką, ale tylko ja cię wyzwałam na stal Więc zastanów się nad tą puszeczką, bo może boleć
Oczywiście - jestem ci winna użyczenie tarczy |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Grettir
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:02
|
|
|
ej to ja też chce wyzywać chorążego na stal ;-) ale ja ci tarczy nie użyczę , powód-mam jedną ;-) |
Ostatnio zmieniony przez Grettir 24-07-2007, 00:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:04
|
|
|
Grecio, ty masz tarczę....? ;-)
Hmmm, wiesz, no właściwie spotykamy się z wolnej stopy, więc chyba nie zabronię. Ale zastanawiam się nad takim kwitkiem - oświadczeniem dla osób, które chcą spróbować jak boli żelazem.... |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:08
|
|
|
jeee,czyli wlasciwie bede mogl pokazac ze z 85 argumentami uda mi sie ciebie chociaz trafic zelazem (nie chce takiego pogromu jak ostatnio,troche raczki pocwiczylem ) |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:10
|
|
|
że mnie....? Shamcio, ty chcesz mi natłuc...? ;-) |
|
|
|
|
|
Rigo
Mroczny Strażnik Rosołu
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:12
|
|
|
czy to by miało oznaczać ze cały larp bedzie na stalaki czy tylko małe potyczki w obozie? |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:14
|
|
|
nie mowie od razu natluc xD! czytanie ze zrozumieniem kobieto! mowie,ze nie chce takiego pogromu jak ostatnio z tarcza,i ze chce cie chociaz w ogole trafic zelazem xD znaczy,ostatnio trafilem...raz,czy dwa... xD ale wiesz,pompeczki poszly w ruch i juz mi sie tarcze bedzie pewniej trzymalo
[ Dodano: 2007-07-23, 23:15 ]
Rigo,Indi napisala "sprobowac jak boli zelazem" i bodajze zapowiadala ze dopiero jak pokonczymy 18 lat to zrobimy rpg na zelazo |
|
|
|
|
Grettir
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:16
|
|
|
Yngvild napisał/a: | Grecio, ty masz tarczę....? ;-) |
mam piękną tarczę z tworzywa bizantyjskiego ;-) mam także ładne umbo i jeden imak :-P nawet kiedyś się Ciebie pytałem, jaką farbą ją malować :-P
chyba na potyczki i pojedynki powinniśmy przeznaczyć inny termin, bo zajmą nam całego larpa ;-) |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:41
|
|
|
Hmmm, potyczki dałabym w piątek po południu, lub w sobotę przy uczcie lub w niedzielę rano. Bo faktycznie zajmą połowę larpa. :/
Cytat: | czytanie ze zrozumieniem kobieto! |
Łiiii! Przestałam byc matką i siostrą i zauważono, że jestem kobietą!
Cytat: | bodajze zapowiadala ze dopiero jak pokonczymy 18 lat to zrobimy rpg na zelazo |
Nie zapowiadałam czegoś takiego. Omawialiśmy to kilkakrotnie. Chętnie wzięłabym udział w czymś takim, ale nie wyobrażam sobie liczby obrażeń przy walce na stal. Z drugiej strony - kilka prostych zasad (np. walczy się tylko minimum w hełmie i rękawicach) i powinno pójść. Ale - nie w tym roku
Poza tym, wszyscy BNi zapowiedzieli, że nie wezmą w tym udziału. Oprócz Łozy, który zapowiedział coś dokładnie przeciwnego
I oprócz mnie, bo ja nie odpuszczę żadnej bijatyki... |
|
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:44
|
|
|
...cholera,to bez bnow i bijatyk,to po co ta stal xD? ale kurde...30 osob na loze to i tak byloby ciezko... |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:45
|
|
|
Dorzuciłbym jeszcze przeszywkę, bo stawy lubią się wciskać nie tam gdzie nie trzeba akurat wtedy, gdy są zagrożone.
Sam myślałem o zrobieniu własnej z różnych szmat kupionych na kilogramy. Może wyjść naprawdę tanio. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 00:47
|
|
|
W sumie, można zastosować i przeszywki, ale na tej zasadzie dojdziemy, że i tak dostaniesz akurat tam gdzie jest nieosłonięte. I wyjdzie z tego puszka.
Ciekawe byłyby zasady spotkania np. cywila z uzbrojonym. Należałoby przyjąć, że o ile ten pierwszy jest na odległosć miecza, ma obowiązek się poddać. Jeśli nie jest - może uciekać lub strzelać. |
|
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 24-07-2007, 02:42
|
|
|
Śmiej się, ale od przeszywanej koszuli i spodni niedaleka droga do skórzni. Jak znajdę czas i (niestety) pieniądze, to sprawię sobie jedną na przyszły rok. Lżejsze to niż kolczuga, a miecze i tak będą tępe.
Dlaczego by nie mieć przeszywanych spodni? Tylko należałoby pomyśleć o wywietrznikach, bo ja się w tym gotować nie mam zamiaru. :] |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 02:44
|
|
|
Oj, wywietrzniki cię przed tym nie uchronią. Pomysł letniego larpa zapewne więc zabiłaby pogoda. A wiesz, jak znakomicie zachowuje się przeszywka na deszczu... ? |
|
|
|
|
|
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 24-07-2007, 03:06
|
|
|
<macha bezradnie rękoma i próbuje zwrócić uwagę na to, że offtopujecie mocno w tym temacie> |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-07-2007, 03:12
|
|
|
A machaj sobie.... :-P |
|
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 24-07-2007, 10:00
|
|
|
Taa, machaj sobie, a jak Off wróci na forum to dopiero będzie Sodomia i Gomoria |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 24-07-2007, 12:51
|
|
|
Indi,Ty wspominalas ze ktos ci jakas taka zaje...teges przeszywke zrobil... ma moze strone ten mistrz krawiectwa:P? |
|
|
|
|
Grettir
|
Wysłany: 24-07-2007, 12:58
|
|
|
Kram Rudych z Katowic, o ile się nie mylę http://www.kram-rudych.pl/ , w Ryni Orm proponował nam (mi i Milsonowy) nowe przeszywki za 150zł, teraz żałuję, że nie wziąłem
;-) |
|
|
|
|
|