Dlaczego Reagen znów upadnie... ;) |
Autor |
Wiadomość |
Ulfberht [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 23:52 Dlaczego Reagen znów upadnie... ;)
|
|
|
Cytat: | Jaja se robisz? |
To co powstało po jego upadku ? Bo zawsze coś się kończy , coś się zaczyna |
Ostatnio zmieniony przez Doctor 09-10-2010, 21:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 23-02-2008, 23:53
|
|
|
Nie zawsze... <cichy powiew wiatru> |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 23-02-2008, 23:56
|
|
|
Hodo,odchodz na bok jak ci tak smutno... |
|
|
|
|
Airis
|
Wysłany: 24-02-2008, 01:53
|
|
|
Eeeeej, Sham. Nie czepiaj się go.
Hodo jest emo i "nobody understands me!"
A na ziemiach po upadku cesarstwa powstało Wielkie Niepodległe Królestwo Reagen, rządzone przez dynastię Rasgalenów. |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:01
|
|
|
Ja jednak myślę że król Fein abdykował, bo był zbyt skąpy, a Regen stało się znów częścią Cesarstwa gdzie wszyscy ludzie, krasnoludy, elfy, niziołki i (niektóre) koboldy wiodą dostatnie życie ^^ |
Ostatnio zmieniony przez Hodo 24-02-2008, 02:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Airis
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:21
|
|
|
Z niskimi rangą emo oficerami nie rozmawiamy na tematy polityczne. Napisz list do kancelarii Wielkiego Niepodległego Królestwa Reagen. Oddzwonimy. :] |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:26
|
|
|
Mam zastosowac pismo obrazkowe czy węzełkowe ? Bo słyszałem że urzędników importujecie ze wschodu |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:30
|
|
|
Airis, jeszcze słowo i w następnej fabule z Raegen zostaną tylko trociny I to bardzo nieporządne |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Angantyr
Stary druh Lann :]
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:37
|
|
|
Hodo napisał/a: | Regen stało się znów częścią Cesarstwa gdzie wszyscy ludzie wiodą dostatnie życie ^^ |
Poprawnie powinno być: "częścią Cesarstwa, gdzie (jak to w Cesarstwie bywa) część ludzi wiedzie dostatnie życie."
Hodo napisał/a: | Bo słyszałem że urzędników importujecie ze wschodu |
Widać w Cesarstwie nie ma odpowiednio wykwalifikowanej kadry. |
Ostatnio zmieniony przez Angantyr 24-02-2008, 02:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:42
|
|
|
Nie częśc lecz wszyscy, bo Cesarstwo dba o swoich obywateli |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:44
|
|
|
Hodo napisał/a: | Cesarstwo dba o swoich obywateli |
Taaaa.... A jak ktoś mu nie pasuje, to przestaje być obywatelem i po sprawie. |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:45
|
|
|
Oczywiście Angantyrze W końcu jeśli sie nie wypełnia obywatelskich obowiązków, to jakże można mianowac się obywatelem? |
Ostatnio zmieniony przez Hodo 24-02-2008, 02:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:49
|
|
|
Hodo - nie ma różnicy, musimy niestety utrzymywać stosunki dyplomatyczne z Cesarstwem, gdzie mają problemy z pisaniem (nie mają nawet pieczęci) więc nasi wysoko wykwalifikowani urzędnicy radzą sobie z pismem piktograficznym, ideograficznym, fonetycznym głoskowym, fonetycznym spółgłoskowym, alfabetyczno-sylabicznym, piktofonetycznym a także węzełkowym.
Indi - jeśli nie potrafisz obalić Wielkiego Niepodległego Królestwa Reagen w inny sposób ...
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 02:59
|
|
|
Ortan, a po co mam je obalać inaczej? Bo chyba nie chodzi ci o uparte przerzucanie się paplaniną, jak w temacie "bokeny" Zresztą, co tu jest do obalania? Nic nie znaczący kraik, posiadający całkiem sporą rzeszę urzędników o podejrzanych kwalifikacjach (jakieś braki dyplomów, jakieś podejrzane sprawki w ciemnych spelunkach), za to wybujałych ambicjach Toż to padnie na mordkę przy pierwszych problemach A jak nie, to się wyprowadzi tą armię, której placówki tak sprytnie zostawiliście na swojej wschodniej granicy Ach, pech .... Czego się nie robi dla bezpieczeństwa i stabilności Świętego Cesarstwa Styryjskiego |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:00
|
|
|
Ortan napisał/a: | mają problemy z pisaniem (nie mają nawet pieczęci) |
Co ma pisanie do pieczęci ? (która oczywiscie jest :o)
A wasi urzędnicy to zwykłe żule zabrane spod sklepu, wszak wiadomo że król jest skąpcem a pensje są tak niskie, że wszyscy młodzi wykwalifikowani emigrują do Styrii i innych ziem |
|
|
|
|
Angantyr
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:05
|
|
|
Hodo napisał/a: | A wasi urzędnicy to zwykłe żule zabrane spod sklepu |
Szyko zapomniało się o Kulbercie, który błyskawicznie awansował, co? ;-) |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:07
|
|
|
On awansował na (pod)chorążego Natomiast sposób i kryteria awansu na najwyższe stanowiska w Raegen są co najmniej podejrzane To mi pachnie nepotyzmem Co najmniej.... |
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:09
|
|
|
Awansował bo to szczery chłopak i sumiennie wykonywał swoją pracę. Nie wspomnę już, że awansował tylko o stopień wyżej, a nie dajmy na to na jakiegoś Szefa DYplomacji albo Dowódcy Sił Zbrojnych, a na pewno nie na Doradcę Władcy, bo to by było przegięcie i od razu widoczna machlojka, żebyze zwykłego człowieka w tak ważną personę... |
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:16
|
|
|
Wydane wcześniej oświadczenie, dotyczące dyskusji z niższymi rangą oficerami, wciąż pozostaje w mocy.
Przedstawiciel Jego Wysokości Króla Wielkiego Niepodległego Reagen Feina Rasgalena,
Szef Dyplomacji Wielkiego Niepodległego Królestwa Reagen Mija Pendragon |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:20
|
|
|
A ze Stwórczynią Świata Gry pogadasz...? :evil: :evil:
Ech, tak to jest jak urzędnicy, którzy stanowiska zdobyli w sposób szemrany i daleki od oficjalnego, cierpią na przerost ambicji |
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:22
|
|
|
Wiesz, dla niektórych zawsze zostaniesz małą, bezbronną bardką Miją, o słodkim głosie i ślicznych oczach Wybaczymy ci nawet knucie i z pewnością nieuczciwe i niemoralne objęcie tego baaardzo wysokiego stanowiska. Wybaczymy ci wszystko, WRÓC DO NAS, JESZCZE NIE JEST ZA PÓŹNO !! |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:24
|
|
|
Hodo napisał/a: | o słodkim głosie | No, czasem lekko zrytym i przepitym od... siedzenia przy świnkach |
|
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:38
|
|
|
Dla niektórych zostaniesz na zawsze małym, nieco zahukanym chorążym o całkiem niezłej, kobiecej intuicji (to tak zamiast męskiej dumy) ^^
Być może, jeśli się przyznasz do błędu i pokajasz przed obliczem Jego Wysokości Króla Wielkiego Niepodległego Reagen, to wydzierżawimy Ci kawałek ziemi, kupimy motykę, cobyś mógł pracować dla dobra Wielkiego Niepodległego Królestwa.
Co Ty na to? ^^ |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:42
|
|
|
Ortan, czuję się pokrzywdzona W moją stronę żadnych wrednych wycieczek? A tak się staram... Mogę nawet znów podłożyć świnkę.... |
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:51
|
|
|
Cóż, posiadanie kawałka ziemi i motyki z pewnością sprawi, że majątkowo będe zaliczał się do waszej arystokracji, a ja jestem skromnym krasnoludem, więc muszę odmówic |
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:56
|
|
|
Indi, nie prowokuj...
Wybacz opóźnienie, dzwoniłam po wojsko. Z pewnością wiesz, iż broń biologiczna typu B (taka, jak należące do Ciebie morświnki) jest zakazana przez ratyfikowany przez Polskę Protokół Genewski, dotyczący stosowania broni chemicznej i biologicznej, utworzony w 1925 roku.
Czekaj na oddziały specjalne |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 24-02-2008, 03:59
|
|
|
Żaden oddział specjalny nie podskoczy moim świnkom
Poza tym... chcesz tak słodkie i pacyfistyczne stworzenia wojskiem traktować? czy ty patrzyłaś na ich słodkie mordki? Czy ty słyszałaś to czystym i dźwięcznym głosikiem wymawiane "trrrrrr!!! kłi kłi!" może trzeba było im zaśpiewać...? :hihi:
[ Dodano: 2008-02-24, 02:01 ]
A poza tym to zmieniasz temat Rozmawialiśmy o niewykwalifikowanej kadrze urzędniczej i patologiach w przydzielaniu najwyższych stanowisk w państwie w lennym królestwie Raegen :hihi:
Po podkładaniu świnek kiedy indziej
[ Dodano: 2008-02-24, 02:07 ]
A poza tym, Księstwo Śląsko - Pomorskie niczego takiego nie podpisywało, gdzie mi tu z jakąś armią warszawską |
|
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 24-02-2008, 04:10
|
|
|
Indi, mówimy o traktowaniu wojskiem Ciebie, świnki to tylko dowód Twojej zbrodni, a ich słodkie "kłi kłi" i "trrr" tylko Cię pogrąża.
Niewykwalifikowanej kadrze...
Czy muszę przypominać, jak negocjator ze strony Cesarstwa podczas oficjalnych negocjacji pokojowych wiązał zębami karwasz? ....
Zaprawdę żenujące... :lol: |
|
|
|
|
Airis
|
Wysłany: 24-02-2008, 04:15
|
|
|
Jeśli chodzi o niewykwalifikowaną kadrę, to (mimo że jestem zajętym człowiekiem) w każdy drugi czwartek miesiąca, między 17:00 a 17:23 mogę znaleźć odrobinę czasu, by udowodnić moje umiejętności szermiercze (pojedynek), strategiczne (szachy) i dyplomatyczne (przekonywanie Feina na czas). |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 24-02-2008, 04:18
|
|
|
Właśnie dlatego Regen zawsze jest krok w tyle za Cesarstwem Bo my by osiągnąc cel potrafimy byc kreatywni i innowacyjni, uzywac wszelkich możliwych narzędzi, nawet zębów ! I nic nam w tym nie rpzeszkodzi, żadne konwenanse!
Żenującym jest fakt, że regen nie potrafi zdobyc informacji o członkach swej delegacji, przez co wśród jej członków znalazła się zabójczyni z Gildii Kupieckiej ;]
Drogi Rienie, w tym czasie zdążę wygrac z tobą wszystkie konkurencje i jeszcze napic się herbaty Tylko radzę odwrócic kolejnośc, bo z bolącą szczęką ciężko ci będzie przekonywac króla Feina |
Ostatnio zmieniony przez Hodo 24-02-2008, 04:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|