Niekończące się pytania szweda, przeplatane z offtopem. |
Autor |
Wiadomość |
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 16:49 Niekończące się pytania szweda, przeplatane z offtopem.
|
|
|
witam mam parę pytań:
1.czy przypadkiem silberberg nie leży na drugim końcu mapy?
2.chcę zabrać na obóz fiolki z eliksirami, moja postać to arystokrata-podróżnik ale nie wiem czy dopuścicie takie eliksiry do gry?
3.czym różni się zarejestrowanie postaci na urwisie od nie zarejestrowania jak Questów ma nie być? |
_________________ "Alchemik! Napieprzaj w nich tą nitrogliceryną!" ~Elfik |
Ostatnio zmieniony przez 09-06-2011, 23:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:30
|
|
|
1. Czy przypadkiem kiedyś oglądałeś stronę "Świat gry" na Silberbergu? To obejrzyj jeszcze raz: http://www.silberberg.pl/viewpage.php?page_id=3
I to jest właśnie powód, dla którego Urwisy nie dostają misji indywidualnych
2. Ja też nie wiem, to zależy, jakie funkcje będziesz chciał im nadać i co to za substancje są.
3. Niczym. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:39
|
|
|
1. czy silbreberg nie leżał w tryncie w 2010? może mi się tylko coś pomieszało ale poco w laro robić powstanie tryntu? a waszą stronę sobie wydrukowałem i kuje te informacje
2. mikstura lecząca x5, puls jedno życie x2, na choroby x2 takie małe ilości są ok?
3.szkoda.. |
Ostatnio zmieniony przez szwed 05-06-2011, 20:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:46
|
|
|
szwed napisał/a: | 1. czy silbreberg nie leżał w tryncie w 2010? może mi się tylko coś pomieszało ale poco w laro robić powstanie tryntu? |
Leżał, ale to widać popularna nazwa A poważnie ktoś tam z kadry kiedyś wspominał że ta nazwa jest ruchoma, i Silberberg z 09 to teraz po prostu Wolne Miasto na przełęczy Silber. Z tryntyjską wiochą z 2010 to też mogło się zmienić ale nie musiało. Generalnie, silberbergiem nazywa się co roku inne miejsce. Nie ma jednego jedynego właściwego. szwed napisał/a: | mikstura lecząca x5, puls jedno życie x2 |
szwed napisał/a: | małe ilości |
hmm |
Ostatnio zmieniony przez Travor 05-06-2011, 20:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:49
|
|
|
szwed napisał/a: | mikstura lecząca x5, puls jedno życie x2, na choroby x2 takie małe ilości są ok? |
Ha ha ha |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:51
|
|
|
9dawek to dużo? za 5złoty zielarze zrobią mi z 40 |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:53
|
|
|
Podobno Illima dostał alchemię, więc nie wiem, czy zrobią |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:22
|
|
|
Indiana napisał/a: | 1. czy silbreberg nie leżał w tryncie w 2010? może mi się tylko coś pomieszało ale poco w laro robić powstanie tryntu? a waszą stronę sobie wydrukowałem i kuje te informacje | Kliknij w podany link i czytaj tak długo, aż ci się wyklaruje
Illima dostał alchemię Skoro ci zielarze zrobią, to po co masz targać te fiolki?
A poważnie - z wymienionych dla arystokraty przejdzie przeciw chorobom (tropikalnym czyli na sraczkę ) oraz lecząca ogólna. Maks 2 porcje. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:28
|
|
|
dzięki indi, resztę zielarze zrobią a jeden amulet/talizman o słabej mocy przejdzie?
a ta ankietę o postaci niema się co martwić? bo jak robiłem postać to myślałem że silberberg ciągle leży z tryncie, i teraz mi głupota wyszła |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:29
|
|
|
nie mart sie ja zrobiłem ankiete z kolegą któy sie wycofał i jedzie na urwisa i straciłem "brata" którego dopiero miałem odzyskać |
_________________ Obozowy Iker z Urwisa 2008, 2009, 2010 i z normala w 2011r. oraz z I turnusu w 2012, 2013 i 2014 roku. A w 2015 na +18 Mgr. Iker Fries czyli alchemik ze specyficznym hobby |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:30
|
|
|
to fajnie ekipa urwisa się powiększa! |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:52
|
|
|
szwed napisał/a: | jeden amulet/talizman o słabej mocy przejdzie?
| Przejdzie.
Cytat: | a ta ankietę o postaci niema się co martwić? bo jak robiłem postać to myślałem że silberberg ciągle leży z tryncie, i teraz mi głupota wyszła | Żeby tobie jednemu... Kiedyś wezmę i opublikuję najlepsze teksty z tych ankiet, bo z podziwu wyjść nie mogę...
Na Urwisie to akurat nie robi różnicy |
|
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:55
|
|
|
ale u mnie już może zrobić różnice |
_________________ Obozowy Iker z Urwisa 2008, 2009, 2010 i z normala w 2011r. oraz z I turnusu w 2012, 2013 i 2014 roku. A w 2015 na +18 Mgr. Iker Fries czyli alchemik ze specyficznym hobby |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:56
|
|
|
Indiana napisał/a: | :roll: Kiedyś wezmę i opublikuję najlepsze teksty z tych ankiet, bo z podziwu wyjść nie mogę... |
...prosimy... |
Ostatnio zmieniony przez Travor 05-06-2011, 21:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:58
|
|
|
Nie wychylaj się, Travor Twoje, jakby tak ktoś niewtajemniczony przeczytał, to padłby na zawał albo wezwał policję..... |
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:03
|
|
|
to nas wtajemnicz! |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:06
|
|
|
z chęcią sie pośmiejemy |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:20
|
|
|
O, tak chłopaki :] Więc Travor ma sekretny miecz, o ktorym nikt nie wie, i ma nim wypatroszyć niejakiego Ikera, odciąć mu głowę, a potem w sekretnym rytuale podmienić tą głowę na głowę niejakiego Walgarda. Cała ta tajemna misja ma na celu...
Sprawienie, żeby obu im się lepiej myślało
Jeszcze jakieś pytania odnośnie szczegółów misji, które się jeszcze nie odbyły? |
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:29
|
|
|
a skont weźmie moją głowę? będzie musiał się pojawić na urwisie |
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:33
|
|
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:39
|
|
|
Travor napisał/a: | Indiana napisał/a:
Kiedyś wezmę i opublikuję najlepsze teksty z tych ankiet, bo z podziwu wyjść nie mogę...
...prosimy... |
travor sam się prosi aby opublikować jego |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:45
|
|
|
Ty sie nie odzywaj bo on chce moją głowe a nie twoją |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:49
|
|
|
walgard to ja więc mogę się odzywać |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:53
|
|
|
ale masz inny nick |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 23:00
|
|
|
bo ja jestem szwed a walgard to formalność larpa |
|
|
|
|
Abdel
|
Wysłany: 05-06-2011, 23:44
|
|
|
Opublikujcie moją ankietę z 2010 to się dopiero pośmiejemy z Powergamingu...Aaa drżyjcie przed potęga przeklętego miecza ! (się namnożyło tych przeklętych mieczy...Pewnie odpowiada za to jakiś znerwicowany kowal z północy) |
|
|
|
|
Nox
Noxxis Młotodzierżca
|
Wysłany: 06-06-2011, 16:53
|
|
|
Hmmm... hmmm... ciekawe któż to mógłby być... |
_________________ Noxxis Młotodzierżca, Kapłan Wajana, Mag Runiczny, Saper oraz antytalent handlowy. W latach 2010 i 2011, oraz 2012, lecz z brakiem możliwości kontynuacji.
Właściciel łokcia nie do zdarcia i kolana nie do wygięcia... Tak się zastanawiam... Co następne sobie uszkodzę?
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 06-06-2011, 21:06
|
|
|
indi mam następne pytanie:
w 2010 na urwisie nie było 2poziomu, czy to znaczy że go nie ma czy będzie iny sposób nagradzania postaci?
i taki spam: można zamiast 2lvla dać Questa |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 06-06-2011, 21:13
|
|
|
a i jeszcze jedna rzecz mnie nie pokoi:
w autokarze chcę z każdym porozmawiać o jego postaci aby nie było problemu(braku) z magami jak rok temu ale jak wyjaśnię te profesje to się znajdzie z 10arystokratów a pytanie jest takie czy wysyłając ankietę "zaklepałem" sobie postać? |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 06-06-2011, 23:48
|
|
|
szwed napisał/a: | w 2010 na urwisie nie było 2poziomu | Może nie było kogo nagradzać? Trzeba by zapytać Abla i Olę.
szwed napisał/a: | można zamiast 2lvla dać Questa | Nie, nie można.
szwed napisał/a: | czy wysyłając ankietę "zaklepałem" sobie postać? | Nie, nie zaklepałeś sobie niczego. Jeśli okaże się, że będzie 10 arystokratów (szczerze wątpię), to na urwisie dopuścimy ich 10. Statystycznie rzecz biorąc, swoją postać odegra co piąty, co daje dwóch na turnus, a to już ok |
|
|
|
|
|
|