|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Przesunięty przez: Indiana 13-09-2012, 15:36 |
gracze o epilogu 2012 |
Autor |
Wiadomość |
Sephion
Isshkata
|
Wysłany: 09-09-2012, 23:50
|
|
|
Informuję że poszła wpłata ode mnie, powinna dojść jutro. |
_________________ 2010 - Sephion Da Tirelli, kupiec bez towaru.
2012 - Sephion Da Tirelli, szpieg o słabym sercu.
2013 - Symeon Melachrinos, psionik zwany czasem pajacem.
2014 - Symeon Melachrinos, specjalista
2015 - Siegwald dar Barenstark, potomek sześciu rodów |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 10-09-2012, 00:02
|
|
|
Moja wpłata poszła |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
|
Era
dobra ciocia Livia
|
Wysłany: 10-09-2012, 00:35
|
|
|
Moja również. Mam nadzieję, że banki na jutro się wyrobią. Aż mi za nas głupio, że tyle osób na ostatnią chwilę wysyła |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 10-09-2012, 00:46
|
|
|
kwik2 też jedzie, tylko zapomniał o wpłacie %D |
_________________ WALCZYĆ TRENOWAĆ VILLSVIN HIRD MUSI PANOWAĆ |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 10-09-2012, 01:16
|
|
|
Spoko, rzecz się rozchodzi o potwierdzenie udziału, więc jeśli ktoś mi pisze, że wysłał, to nie robi mi halo, czy to dotrze jutro czy we wtorek, na szczęście Ważne, że potwierdza udział
No, zaczyna to już jakoś wyglądać Jutro zapodajemy w takim razie konkretny konkret |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Reshion vol 2 Electric Bo
To jak, umowa handlowa?
|
Wysłany: 10-09-2012, 20:04
|
|
|
Moja wpłata poszła |
|
|
|
|
Bryn
|
Wysłany: 10-09-2012, 20:25
|
|
|
To żeby nie było nieścisłości, wycofuje się z epilogu. Nie wiem, czy pewien 'pan' przekazał, więc no. |
_________________ 2011 i 2012 - Tirianus Taeleth, kapłan bitewny Silvy
2013 - Emrys, syn Drogowita z Wojniłłów Karanowic, witeź / Małgorzata
2014 - Cadan a.k.a. Kaban/Shazam/Conan - laryjski psionik
2015 - Brynjolf Gunnarson Sliabh Ard |
|
|
|
|
Viron
Viron van Redriel
|
Wysłany: 10-09-2012, 21:00
|
|
|
Wysłane. Ulica Warowna, dobrze wpisałem?
Wysłałem 4 godziny przed końcem terminu wpłaty, więc nie liczyłbym na to, że się dzisiaj zaksięguje. Jakby co, mogę służyć potwierdzeniem przelewu. |
_________________ 2006 - Viron
2007 - Viron
2008 - Engvar (??????????)
2009 - Viron
2010 - Viron
2011 - Viron
2012 - Viron |
|
|
|
|
Tiamat
|
Wysłany: 10-09-2012, 21:21
|
|
|
Jestem już niemal pewny że uda mi się móc wyjechać, ale przelew jeszcze nie poszedł i prawdopodobnie pójdzie dopiero jutro.
To tak w kwestii liczenia ile osób pojedzie, "nie zapomnijcie o starym Tiamacie" itd. |
_________________ 2010- Telamont Guldar, psionik czerwonej togi
2011- Tiaamat, lisz Ys
2012- Archias, spirytualista [*] |
|
|
|
|
A'hin
...z zamiłowaniem do dzikusów
|
Wysłany: 10-09-2012, 21:58
|
|
|
Indiano, ja zdaje sobię sprawę ze jest już po terminie, ale czy gdybym ja też spóźnił się z zaliczką dzień, albo max 2, to czy piorun siarczysty by mnie dosięgnął? |
_________________ "If someone hates you, you should say: "I love you" and rape this man." |
|
|
|
|
Viron
Viron van Redriel
|
Wysłany: 10-09-2012, 21:59
|
|
|
A'hin napisał/a: | to czy piorun siarczysty by mnie dosięgnął? |
Siarczysty, łognisty. |
2007 - Viron
2009 - Viron
2010 - Viron
2011 - Viron
2012 - Viron |
|
|
|
|
rutra125
|
Wysłany: 10-09-2012, 22:42
|
|
|
mój też poszedł 2 godz i 20 min przed końcem.
Pobiłem cię Viron |
_________________ 'Boskie płomienie nie spalają, są inkarnacją gniewu niszczącą wszystko wokół"
2012: II turnus - szaman kruka
2013: I turnus - Akki
2014: ? turnus - Belmez |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 01:08
|
|
|
Dobły wieczół.
Na chwilę obecną moje konto zanotowało następujących chętnych do epilogu (liczone od końca):
14.Nila
13.Aerlinn
12.Sephion
11.Masza
10.Perth
9.Van Sauron
8.Avergill
7.Era
6.Natalia
5.Powój
4.Elfgar
3.Khalil
2.Marin
1.Akinori
(No niesłychanie zabawne, że akurat 14 ... )
W zanadrzu z powyższych wpisów wnoszę, że dotrą jutro:
15. Wulfryk (KWIK2)
16. Reshi
17. Viron
18. Rutra
oraz że dotrą w dniach rozsądnie niedalekich:
19. Tiamat
20. A'hin
To bardzo zgrabna liczba, jako żeśmy zaplanowali imprezę na 4 grupy
Tak więc drogie dzieci...
Jutro lub pojutrze zostanie utworzone subforum, gdzie znajdzie się jeden wspólny organizacyjny temat oraz 4 dodatkowe subfora dla każdej z grup. Uczestnicy epilogu powinni się zastanowić nad tym, do której grupy chcieliby dołączyć. Przypominam, że jest wskazane, choć nieobowiązkowe, by grać swoją obozową postacią, zatem musicie rozważyć, czy w kontekście Waszej postaci dana grupa ma rację bytu i zanadto nie bije się na ostre z logiką. Nie dopisuję do grup na razie osób OG, niech to póki co zostanie niespodzianką i nie wpływa na Wasze wybory.
GRUPY NA EPILOGU 2012 (nazwy robocze):
1. "Kymer" - w tej grupie powinny znaleźć się osoby, którym wątek ludu Kymerów był bliski i chcą się nim zająć. Oczywiście nie wyklucza to zajmowania się także innymi wątkami.
2. "Messyna" - osoby związane z ruchem oporu Messyny oraz ogólnie ideą zrekonstruowania Ofiru i idei Pięciu Miast.
3. "Szlak przemytników" - osoby związane z misją (zleconą przez rody Korathii) wywalczenia przejścia przez góry niezaleznie od wpływów Ligi Kupieckiej
4. "Itharos" - ci, którzy chcą zagrać "złymi" Oczywiście żartuję, to jest grupa, która będzie reprezentować stanowisko drugiej strony wielkiego konfliktu, zwłaszcza miasta Itharos.
W grupach "Messyna" i "Itharos" należy spodziewać się konieczności znoszenia niewygód terenowych oraz wysiłku fizycznego. W dwóch pozostałych grupach można spodziewać się wszystkiego
Proszę nie wypisywać tutaj, kto kim chciałby grać, zakładam, że lepiej, aby te kwestie pozostały w tajemnicy, będzie lepsza niespodziewajka. Deklaracje przystąpienia do grupy będę przyjmować dopiero po założeniu subfor (czyli proszę mnie nie zasypywać PW, bo gryyyźć będę )
To miłego kminienia |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Viron
Viron van Redriel
|
Wysłany: 11-09-2012, 11:52
|
|
|
Ja chciałem się zapytać o noclegi. Jak rozumiem jedną noc WSZYSCY śpią w ośrodku, tak? A druga jest opcjonalna?
Bo się muszę przyznać, że w opisie przelewu nie dałem opcji zakwaterowania , właśnie przez niezrozumienie |
2007 - Viron
2009 - Viron
2010 - Viron
2011 - Viron
2012 - Viron |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 12:18
|
|
|
Raczej pierwsza noc opcjonalna, a druga w ośrodku. Wiesz, żebyście się domyli zanim wsiądziecie do pociągu
Dotarło od Virona, Reshiego i Rutry |
|
|
|
|
|
Viron
Viron van Redriel
|
Wysłany: 11-09-2012, 12:24
|
|
|
Indiana napisał/a: | Wiesz, żebyście się domyli zanim wsiądziecie do pociągu |
Brzmi pysznie
Ja się jeszcze zastanowię. Dam znać jakoś niedługo. |
2007 - Viron
2009 - Viron
2010 - Viron
2011 - Viron
2012 - Viron |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 11-09-2012, 13:54
|
|
|
O kurcze, ale się nagle posypało
Wychodziłoby na 5osobowe grupy, a tego nie przewidywałam w najśmielszych... koszmarach? ^^"
I żebyście źle nie zrozumieli: do szlaku przemytników mogą też osoby, które nie miały tej misji na obozie |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 11-09-2012, 13:54
|
|
|
O kurcze, ale się nagle posypało
Wychodziłoby na 5osobowe grupy, a tego nie przewidywałam w najśmielszych... koszmarach? ^^"
I żebyście źle nie zrozumieli: do szlaku przemytników mogą też osoby, które nie miały tej misji na obozie |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 14:05
|
|
|
To zastrzeżenie dotyczy w sumie wszystkich grup Z uwzględnieniem tego, co napisałam o logice |
|
|
|
|
|
Akinori
Fenrir
|
Wysłany: 11-09-2012, 15:47
|
|
|
Można zagrać nową postacią ? Bo fabularnie mojego Ignatusa nie obchodzi polityka więc raczej nie będzie się mieszał, i poszedł jak zwykle mocy szukać -.- . |
_________________ "Eee tam, wyklepie się na warsztacie" |
Ostatnio zmieniony przez Akinori 11-09-2012, 15:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 16:32
|
|
|
Akinori, za bezczelne ignorowanie tego co piszę zaraz się pogniewamy. |
|
|
|
|
|
Akinori
Fenrir
|
Wysłany: 11-09-2012, 17:44
|
|
|
Zapomniałem że i tak jestem martwy : I Przepraszam |
_________________ "Eee tam, wyklepie się na warsztacie" |
Ostatnio zmieniony przez Akinori 11-09-2012, 17:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Viron
Viron van Redriel
|
Wysłany: 11-09-2012, 17:48
|
|
|
Zdecydowałem się na opcję z dwoma noclegami w ośrodku! |
2007 - Viron
2009 - Viron
2010 - Viron
2011 - Viron
2012 - Viron |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 19:26
|
|
|
Nie, kurna, Akinori, zapomniałeś przeczytać mojego wpisu z wczoraj.
Viron, si. |
|
|
|
|
|
Danus
|
Wysłany: 11-09-2012, 19:38
|
|
|
O.... a ja przelew wysłałem już dawno... i jakoś mnie tu nie ma na liście... Oo |
_________________ II turnus (2012) - Danus Astorii, ofirski druid-repetytorium, dźgający kopijką... zwaną pisturem
II turnus (2013) - Batiarus Astorii, ofirski wojownik, z woli Ingeboran- dowódca ariergardy
II turnus * (2014) - Remus Yerbat Vestar Astorii, ofirski zabójca oraz ochroniarz kupca Travida Lecorde... znany również jako Pan Astorii
III turnus ** (2014), kadet - Gniewko, teralski łowczy polujący na Futrzaka
III turnus ** (2014), kadet - Benjamin "Ben" Saralonde, liryzyjski kupiec z pociągiem do... pierścionków (i klejnotów)
* zwany też III
** zwany też IV |
Ostatnio zmieniony przez Danus 11-09-2012, 19:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-09-2012, 19:46
|
|
|
Sprawdziłam jeszcze raz i nadal Cię nie ma. Im bardziej szukam, tym bardziej go nie ma. Sprawdź przelew - nr konta, czy wyszedł itd.
A lepiej - kopsnij mi na biuro@kortunal.com kopię przelewu, to znajdę po numerze.
Przy okazji znalazłam jednego geniusza, który wysłał na firmowe.
Więc stan na dziś - 22 |
|
|
|
|
|
Danus
|
Wysłany: 11-09-2012, 19:57
|
|
|
E... nie wiem dokładnie co się stało ale rzeczywiście wygląda jakbym nie wysłał... wysyłałem w ten piątek i w historii w ogóle nie ma przelewu zaznaczonego... dobra, później dojdę jak to się stało, że kasa nie doszła, mogę wysłać przelew teraz (jeszcze raz, może teraz się uda)? |
_________________ II turnus (2012) - Danus Astorii, ofirski druid-repetytorium, dźgający kopijką... zwaną pisturem
II turnus (2013) - Batiarus Astorii, ofirski wojownik, z woli Ingeboran- dowódca ariergardy
II turnus * (2014) - Remus Yerbat Vestar Astorii, ofirski zabójca oraz ochroniarz kupca Travida Lecorde... znany również jako Pan Astorii
III turnus ** (2014), kadet - Gniewko, teralski łowczy polujący na Futrzaka
III turnus ** (2014), kadet - Benjamin "Ben" Saralonde, liryzyjski kupiec z pociągiem do... pierścionków (i klejnotów)
* zwany też III
** zwany też IV |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 12-09-2012, 22:51
|
|
|
Dotarło za pana Danusa
No dobra, zakładam, że wszyscy się zastanowili i już wiedzą, w której piaskownicy chcą zasadzić swoje grabki
Poproszę drogą PW o krótkie informacje na ten temat - czyli PW o treści "Cześć Indi, dołącz mnie do grupy x, będę grał postacią y"
Wówczas taką osobę przydzielę do pożądanej grupy i oczom jego ukaże się odpowiednie subforum gdzie będzie mógł szczegóły swojej postaci omówić ze swoim OG. Z przyczyn dyskrecji proszę owych szczegółów nie ujawniać mi |
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 12-09-2012, 23:26
|
|
|
Aha, w razie, gdyby coś nie działało jak trzeba, w sensie że widać za mało, albo za dużo - uprzejmie proszę o info Niuanse tajnych for ogarniam z grubsza |
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 13-09-2012, 15:38
|
|
|
Zwracam uwagę, drodzy uczestnicy epilogu, że musimy wyważyć ilość osób w grupach, przynajmniej trochę (tj nie dopuścić do miażdżącej przewagi liczebnej którejś z grup). Tym samym może zaistnieć sytuacja, kiedy ktoś nie zdąży wpisać się tam, gdzie chciałby grać
Proszę więc o ogarnięcie się w tej kwestii tych, którzy jeszcze sie nie wpisali, bo potem będzie płacz i zgrzytanie zębów. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|