|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Kto, co i ile. |
Autor |
Wiadomość |
wampirka
|
Wysłany: 27-09-2012, 23:32 Kto, co i ile.
|
|
|
Okej: dostaliśmy listę tego, co zatwierdziło nam zaplecze.
Niniejszym wiemy na czym stoimy i musimy się wziąć do roboty.
Deklarujcie KTO i CO zrobi z rzeczy, które mamy mieć na stanie. Ja mogę podrzucić proszek, wypracowałam na drugim turnusie doskonały sposób na robienie tego gadżetu. Jest śliczny ^^
Druga sprawa: prowiant. No bo wszystko fajnie, a jeść trzeba.
O ciepłe posiłki nie musimy się martwić, ale lepiej byłoby pomyśleć o prowiancie "na drogę". Co myślicie o sucharach? Na oblężeniu cieszyły się powodzeniem.
Propozycje z Waszej strony? :) |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 28-09-2012, 13:27
|
|
|
wampirka napisał/a: | Druga sprawa: prowiant. No bo wszystko fajnie, a jeść trzeba.
O ciepłe posiłki nie musimy się martwić, ale lepiej byłoby pomyśleć o prowiancie "na drogę". Co myślicie o sucharach? Na oblężeniu cieszyły się powodzeniem.
Propozycje z Waszej strony? |
Mogę wziąć worek, gdzie się trochę żarcia zmieści, a jeśli chodzi o jego tematykę, to KIEŁBACHA! Dobra, sucha, pożywna kiełbasa
Pułapki omawiam z Indi (runy aktywacyjne), ale czy to będzie zrobione przez kantorek, czy mam ja to przygotować? |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 28-09-2012, 15:32
|
|
|
Masz je przygotować Ewentualnie, jeśli wykonanie planujesz z jakichś szczególnych materiałów czy czegoś, co wymaga funduszy - meldujesz OG i kasa ci będzie zwrócona z funduszu akcesoriowego. Tylko z umiarem z tymi wydatkami Bo nie będzie na kiełbaskę! |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Danus
|
Wysłany: 28-09-2012, 15:47
|
|
|
Mogę zrobić te amulety jak nie ma jakiś specjalnie określonych run czy co to tam ma na nich być... no i w razie czego ampułki na mikstury mogę podrzucić... chyba że kadra ma własne?
A i wampirko, możemy liczyć na ciebie w sprawie mapy czy to już nie wchodzi w skład rzeczy typu pochodnie i inne co załatwia OG? |
_________________ II turnus (2012) - Danus Astorii, ofirski druid-repetytorium, dźgający kopijką... zwaną pisturem
II turnus (2013) - Batiarus Astorii, ofirski wojownik, z woli Ingeboran- dowódca ariergardy
II turnus * (2014) - Remus Yerbat Vestar Astorii, ofirski zabójca oraz ochroniarz kupca Travida Lecorde... znany również jako Pan Astorii
III turnus ** (2014), kadet - Gniewko, teralski łowczy polujący na Futrzaka
III turnus ** (2014), kadet - Benjamin "Ben" Saralonde, liryzyjski kupiec z pociągiem do... pierścionków (i klejnotów)
* zwany też III
** zwany też IV |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 28-09-2012, 15:59
|
|
|
Taaak, mapy zdaje się, że wchodzą w skład tego, co mam załatwić
Czyli mamy mapę, pochodnie, linę jakąś może?
W takim razie Onfis zrobisz wszystkie pułapki?
Danus- amulety zrób jak Ci się podoba |
|
|
|
|
Danus
|
Wysłany: 28-09-2012, 16:03
|
|
|
Zakładam że pseudo- kajdany (tasiemki) nie wchodzą w grę ?
Bo właśnie sobie wyobraziłem że można by ich użyć na innych... może nawet na BN-ach (pomarzyć można). |
_________________ II turnus (2012) - Danus Astorii, ofirski druid-repetytorium, dźgający kopijką... zwaną pisturem
II turnus (2013) - Batiarus Astorii, ofirski wojownik, z woli Ingeboran- dowódca ariergardy
II turnus * (2014) - Remus Yerbat Vestar Astorii, ofirski zabójca oraz ochroniarz kupca Travida Lecorde... znany również jako Pan Astorii
III turnus ** (2014), kadet - Gniewko, teralski łowczy polujący na Futrzaka
III turnus ** (2014), kadet - Benjamin "Ben" Saralonde, liryzyjski kupiec z pociągiem do... pierścionków (i klejnotów)
* zwany też III
** zwany też IV |
Ostatnio zmieniony przez Danus 28-09-2012, 16:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 28-09-2012, 16:13
|
|
|
Aaaa, troczki? Tym można zabić, no ale zobaczymy |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 28-09-2012, 16:25
|
|
|
Zrobią pułapki, tylko jeszcze jak duże mają być, i czy są jakieś inne preferencje wyglądowe?
Na wybuchowych FEHU (żeby robiło krzywdę) THURISAZ (żeby chroniło/działało pole aktywacyjne) HAGALAZ (dodawane przy stawianiu pułapki - uzbrojenie miny)
Detonator RAIDHO ("rada" jako "informacja") KENAZ ("oświeca" o działaniu) GEBO (łączenie z sygnalizatorem) THURISAZ (j/w) HAGALAZ (j/w)
Sygnalizator URUZ (źródło hałasu) GEBO (połączenie z detonatorem) HAGALAZ (j/w)
Oto lista znaków jakie będą na pułapkach. Mam ustalić sygnał "uzbrajania". Jakieś propozycje? Bo zasugerowane przez Indi strzelanie z foliówek jakoś do mnie nie przemawia |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 28-09-2012, 17:28
|
|
|
Może jakieś pikolaki, czy coś ?
a na prowiant nadają się chyba kabanosy |
_________________ WALCZYĆ TRENOWAĆ VILLSVIN HIRD MUSI PANOWAĆ |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 28-09-2012, 18:07
|
|
|
Możemy petardkę puścić? |
|
|
|
|
Masza
|
Wysłany: 28-09-2012, 20:53
|
|
|
Co do prowiantu ja mogę zaproponować ciastka. Nie kupne, robione własnoręcznie. Tak na zachętę/zniechęcenie (niepotrzebne skreślić). |
_________________ lastfm.pl/user/Gurthiriel |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 28-09-2012, 22:06
|
|
|
Wamp, możecie |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 28-09-2012, 23:37
|
|
|
Taaak! To ja odpalam petardy, zaklepuję I ciastka też chcę. |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 30-09-2012, 02:33
|
|
|
Ahoj załogo, mam wykaz funduszy
Mamy 50zł na fundusze "żarciowe" to znaczy, na nasze przyjemności (bo zapewnione mamy ciepłe posiłki, suchary, suchą kiełbasę, porządny chleb, rosołki i ser) -> możemy rozkminić suszone owoce albo ogólnie coś kalorycznego
Do tego 80zł na akcesoria, które robimy sami (nie wliczymy w to petard ani papieru czy charakteryzacji, takie rzeczy dostaniemy na miejscu)- więc weźmiemy to na poczet pułapek, amuletów i jeśli macie jakieś inne pomysły to piszcie, bo jeśli mamy coś zamawiać to MAX JUTRO |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 30-09-2012, 20:02
|
|
|
Uświadomcie mnie, jak mają mięć rozmiar te miny? Bo mam na stanie takie fajne, świecące w ciemności kamyczki, które mogą całkiem wyrabiać +żaden larper nie pogardzi taką zdobyczą, więc mogą się nadawać szczególnie na wybuchowe miny
Jedyny problem to wielkość, bo to to jest wielkości pudełeczka na zapałki |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 30-09-2012, 20:55
|
|
|
Można je wmontować np. w drewnianą podkładkę dowolnego kształtu |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 01-10-2012, 08:14
|
|
|
K.W.I.K. napisał/a: | świecące w ciemności kamyczki |
Czy mina ze swojego założenia, nie ma być trudno zauważalna?
wampirka napisał/a: |
Mamy 50zł na fundusze "żarciowe" to znaczy, na nasze przyjemności (bo zapewnione mamy ciepłe posiłki, suchary, suchą kiełbasę, porządny chleb, rosołki i ser) -> możemy rozkminić suszone owoce albo ogólnie coś kalorycznego
|
Jeśli chodzi o coś kalorycznego, to chałwy nadają się najlepiej - chyba dwa razy więcej kalorii, niż batonik podobnego rozmiaru |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 02-10-2012, 19:24
|
|
|
No tak, ale jeśli te te wybuchowe mają zasięg 0,5 metra, to 1 taka mało nam da, bo prawdopodobieństwo wdepnięcia trochę małe, co nie?
A takie kuszące świecące coś w nocy, kusiii *_*
Zdecydujcie, bo nie wiem czy to jest tępe czy mądre %D |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 02-10-2012, 19:26
|
|
|
K.W.I.K. napisał/a: | te te wybuchowe mają zasięg 0,5 metra | Zwracam uwagę, że zasięg rażenia a wrażliwość "detonatora" to nie to samo |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 02-10-2012, 20:49
|
|
|
No wrażliwość ma 0,5 metra, a zasięg rażenia jak duży jest? |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 03-10-2012, 18:35
|
|
|
Dobra, bo mamy srodę... KWIK, ty(wy) robisz(cie) miny, czy ja mam zrobić? |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 03-10-2012, 20:13
|
|
|
Jak masz jakiś fajny pomysł, to rób, bo u mnie takowego brak |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 03-10-2012, 23:19
|
|
|
Mój pomysł to drewniane/inny materiał klocki z runami, machnięte fajną farbą... Gorzej tylko z czasem, bo mam tydzień zawalony nauką. Ewentualnie mogę dokończyć na miejscu? |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 03-10-2012, 23:20
|
|
|
Onfis napisał/a: | Ewentualnie mogę dokończyć na miejscu? |
Chyba żart Przecież na miejscu to od razu ruszamy z kopyta, że tak powię. To się szybko robi, nie dramatyzuj. Albo podziel się z Kwikami, niech też jedną machną
Skoro cierpią na brak pomysłu. |
|
|
|
|
Masza
|
Wysłany: 04-10-2012, 11:29
|
|
|
Informuję, że ciastka są gotowe. Całkiem zjadliwe, aczkolwiek macie (mamy?) pecha, bo od spodu się troszkę przypiekły. Na moje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że to był mój pierwszy raz z piecem gazowym... |
_________________ lastfm.pl/user/Gurthiriel |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 04-10-2012, 15:52
|
|
|
wampirka napisał/a: | Onfis napisał/a: | Ewentualnie mogę dokończyć na miejscu? |
Chyba żart Przecież na miejscu to od razu ruszamy z kopyta, że tak powię. To się szybko robi, nie dramatyzuj. Albo podziel się z Kwikami, niech też jedną machną
Skoro cierpią na brak pomysłu. |
Z kopyta... ta... zwłaszcza, że 20:20 jesteśmy w Bardo, a gra zaczyna się o 23 |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 04-10-2012, 18:47
|
|
|
To moja wina, że przyjeżdżacie wcześniej ?
Po prostu wiem jak jest z robieniem rzeczy na ostatnią chwilę i wolałabym tego uniknąć
Masza napisał/a: | mój pierwszy raz z piecem gazowym... |
Spoko, ja w tamtym roku nauczyłam się, żeby piec TYLKO czekoladowe babeczki w takim piecu. |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 04-10-2012, 20:57
|
|
|
Onfis napisał/a: | Z kopyta... ta... zwłaszcza, że 20:20 jesteśmy w Bardo, a gra zaczyna się o 23 |
Zanim rozpakujecie śpiworki, zrobicie chińskie zupki i włożycie swe wspaniałe stroje już będzie 23 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|