Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DO ZATWIERDZENIA
Autor Wiadomość
Kharie 

Wysłany: 03-10-2013, 21:41   

Skrępowanie - tak na logikę, to słówko "zatrzymaj" nie powinno lodu utrwalać zmieniając tym samym jego pierwotne właściwości, tylko zatrzymać. W miejscu, dajmy na to, żeby się nie poruszał. Ale naturalne właściwości lodu pozostaną. Dlatego nie wiem, czy jest sens. Już prędzej mogłaby to być jakaś bariera. To połączenie słówek pasowałoby do niej bardziej. :)

Zamrożenie nóg - to brzmi o wiele sensowniej niż przywarcie nóg do ziemi, muszę przyznać :D
Ok, może tak być. Co do many - to bardzo mocne zaklęcie, bo zatrzymanie kogoś w trakcie walki na 5 s. to bardzo dużo czasu. Zrobimy tak: 5 s. ale 5 pkt many.

Zamrożenie - powiem tak. Zgodnie z zasadami logiki zamrożenie da się zrobić, ale nie tak. Pokombinuj, pomyśl nad innymi słówkami. Bo teraz to by naprawdę nie zadziałało. :)

Zwiększenie wilgotności - wiem, na jakiej zasadzie miałoby to działać, to jest zrozumiałe. Sęk w tym, że jak na taki mocny czar, za mało ukonkretniłeś to, co chcesz zrobić, mając do tego ukonkretnienia środki. :)

Co do rytuałów, jeszcze dzisiaj postaram się je przejrzeć, ale dopiero za jakiś czas. :)

Eri 
Father of Demons

Wysłany: 03-10-2013, 23:50   

Skrępowanie - Ok, to w takim razie może słowo Alisma zastąpię słowem: Stilla (kropla).
Wtedy jako zwiększenie można zrozumieć wydłużanie kropli, by zrobić z niej... sznur. Zamiast Kudusim można wstawić Prome, zamknąć. I mamy kajdanki z wody :D
Bariera mnie nie interesuje, bo mam czar na wodną...

Zwiększenie wilgotności - to może: Merir Stilla Kudusim? Dodać słówko: zatrzymaj, aby efekt czaru nie zniknął i przykładowy kawałek drewna był wilgotny cały czas

Dobra, z zamrożenia zrezygnuję. I tak możliwe, że nie wykorzystam wszystkich czarów, a nie mam głowy, żeby wykminić jeszcze jeden :D
III turnus 2014 - Eri z rodu L'ombre raz jeszcze, lecz działający dla Sapientii
II turnus 2015 - Eryalen Parlain Cador L'ombre di Offire , zwany czasem matkobójcą ;)
III turnus 2016 - Serivus 'Nerigui' L'ombre, samnijski szaman węża
prolog 2017 - Kheritt Foldir, sługa Jedynej z Enarook

Odpowiedz do tematu