|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Oddział porąbańców - zima na zapołudniu |
Autor |
Wiadomość |
Szrapnel
Villsvin
|
Wysłany: 13-09-2015, 21:58
|
|
|
Shatan napisał/a: | Szrapnel napisał/a: | codzienne lanie Quaczek |
Pogadamy na epilogu, cwaniaku |
Nie ta postać koleżko Na epilog jadę inną |
_________________ "Pole rażenia granatu jest zawsze o metr większe niż zdołasz uciec" |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 13-09-2015, 22:00
|
|
|
Ale i tak pogadamy... |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Leite
Elfi doradca
|
Wysłany: 13-09-2015, 22:48
|
|
|
Piszę się na to! (tzn, jak będę mieć kasę )
Indi, ale trailery są jednocześnie...a gdyby tak... ? |
_________________ 2014r. II - Infelix Laryjka [??]
2014r. Epilog - Sephi'Rah (Sefii) Podziemna [*]
2015r. II - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*]
2015r. Epilog - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*], aktualnie Tymen Mgieł
2016r. III - Tanwe'Ivare, Aenthilka
2016r. Epilog - Aurelia d'Lombre d'Itharo człowiek
2016r. Zimowy - Tulya'Leite Enri Aenthilka w futerku
2017r. III - Mea'Aran Tlais Orthogok, podziemna bliźniaczka
2018r. Zimowy - matrona Mea'Aran Tlais Orthogok, już nie bliźniaczka.
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 13-09-2015, 23:02
|
|
|
Z kasą wiem, że wszyscy mają problem. Mnie też nie zawsze stać, żeby dołożyć do organizacji, tak jak to się dzieje przy epilogach :/ Ale zrobię co się da, żeby było możliwie tanio.
Trailera nie da się zrobić jednocześnie z Larpem, Leite |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 13-09-2015, 23:32
|
|
|
Kurde, norki ze śniegu i jechane, a nie płaczecie |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
Strandbrand
Żywa Tarcza
|
Wysłany: 14-09-2015, 18:20
|
|
|
Zadam tylko jedno fundamentalne pytanie - skąd śnieg na tropikalnym południu
Kurde kusicie... ale nie można mieć wszystkiego w życiu. Zobaczyć wpierw trzeba jak będzie z hajsem i co ważniejsze - terminem. Tak się składa że zima jest mi w tym roku wyjątkowo nieprzychylna, z tymi wszystkimi egzaminami zawodowymi i studniówkami Zobaczymy.
A wpadło mi w myśl bo na zapołudniu mam nawet wergundzkiego weterana nudzącego się w Leth Caer
(+3 niegranych i żyjących jak na razie Strandbrandów ) |
_________________ Pengantar - Eryk Strandbrand, uciekinier z Wergundii zarabiający na życie jako łowca głów.
III Turnus 2014 - Eryk Strandbrand, łowca głów pracujący jako ochroniarz Octavia Lecorde (Który Octaviem wcale nie był... to dłuższa historia)
Nelramar - Kaldel Strandbrand, magnifer czerwonego tymenu patronujący negocjacjom nad zawieszeniem broni.
II Turnus 2015 - Callan dar Strandbrand, Paladyn z łaski Modwita, działający pod przykrywką jako członek smoczej kompani. [*]
Epilog 2015 - Duch Callana dar Strandbranda, paladyna walczącego z Qa nawet po śmierci |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 14-09-2015, 18:23
|
|
|
Strandbrand napisał/a: | skąd śnieg na tropikalnym południu | Z trailera 2014 głównie
Panie, góry takie wysokie, klimat taki ostry, śnieg bardzo, zmarznięte rączki nie wow
Strandbrand napisał/a: | mam nawet wergundzkiego weterana nudzącego się w Leth Caer | Hue hue, Onfis, masz wpiernicz |
|
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 14-09-2015, 19:13
|
|
|
Jechałabym, tym bardziej, że mnie się wreszcie na żadną studniówkę nie zapowiada a skoro mówimy o postaciach z 2014... |
_________________ "What is better - to be born good, or to overcome your evil nature through great effort?"
===
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K. |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 14-09-2015, 19:17
|
|
|
Indiana napisał/a: | Strandbrand napisał/a:
mam nawet wergundzkiego weterana nudzącego się w Leth Caer
Hue hue, Onfis, masz wpiernicz |
A ja nie będę póki co odkrywał kart, które dobrałem |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 14-09-2015, 19:25
|
|
|
Onfis, ja odkrywam to, co chcę żebyś wiedział Bój się tego, czego nie wiesz
Aver, oddział porąbańców czeka |
|
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 14-09-2015, 19:41
|
|
|
Jak tylko ogarnę, gdzie w zasadzie się w tym momencie znajduję, to oczywiste, ze wpadam Zemsta jest zemsta, nie? Teraz tylko muszę sobie znaleźć Calida D: |
_________________ "What is better - to be born good, or to overcome your evil nature through great effort?"
===
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 14-09-2015, 19:52
|
|
|
Avergill napisał/a: | Teraz tylko muszę sobie znaleźć Calida D: | Wyzwanie fest Na przykładzie Keithena wyszło ostatnio, że stworzyłam facetów, których nie ma Ale myślę, że to przesada
ALE na razie mamy jeszcze epilog do rozegrania, więc pierwsze opowiadania (które już są napisane i niektórzy je nawet dostali, z czego niektórzy przez pomyłkę ) - po epilogu |
|
|
|
|
|
Leite
Elfi doradca
|
Wysłany: 14-09-2015, 21:41
|
|
|
Cóż, ja się zgłaszam w pełni gotowa, o ile hajsy i termin pozwolą
Skoro mowa o postaciach z 2014, to ja..oh, wait, już nie XD |
_________________ 2014r. II - Infelix Laryjka [??]
2014r. Epilog - Sephi'Rah (Sefii) Podziemna [*]
2015r. II - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*]
2015r. Epilog - Vela, Roythe (łowca) Wysoka [*], aktualnie Tymen Mgieł
2016r. III - Tanwe'Ivare, Aenthilka
2016r. Epilog - Aurelia d'Lombre d'Itharo człowiek
2016r. Zimowy - Tulya'Leite Enri Aenthilka w futerku
2017r. III - Mea'Aran Tlais Orthogok, podziemna bliźniaczka
2018r. Zimowy - matrona Mea'Aran Tlais Orthogok, już nie bliźniaczka.
|
|
|
Strandbrand
Żywa Tarcza
|
Wysłany: 14-09-2015, 22:05
|
|
|
Leite napisał/a: | Skoro mowa o postaciach z 2014, to ja..oh, wait, już nie XD |
Idź w upiora, to modne w tym sezonie. |
_________________ Pengantar - Eryk Strandbrand, uciekinier z Wergundii zarabiający na życie jako łowca głów.
III Turnus 2014 - Eryk Strandbrand, łowca głów pracujący jako ochroniarz Octavia Lecorde (Który Octaviem wcale nie był... to dłuższa historia)
Nelramar - Kaldel Strandbrand, magnifer czerwonego tymenu patronujący negocjacjom nad zawieszeniem broni.
II Turnus 2015 - Callan dar Strandbrand, Paladyn z łaski Modwita, działający pod przykrywką jako członek smoczej kompani. [*]
Epilog 2015 - Duch Callana dar Strandbranda, paladyna walczącego z Qa nawet po śmierci |
|
|
|
|
Aver
Szop partacz.
|
Wysłany: 14-09-2015, 22:39
|
|
|
Indiana napisał/a: | Wyzwanie fest |
*sniiiiiif* Czyżby?... |
===
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 04:52
|
|
|
W sensie, takiego żeby dorównywał parametrom Calida, no To były dość ... wyśrubowane parametry Aczkolwiek... ciekawe, czy ktoś by się podjął gry taką postacią BNską |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 09:29
|
|
|
A może przyjmiecie pewnego rudego gwardzistę do oddziału, co? |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 12:52
|
|
|
Ej, czekaj, czekaj Nie miałeś grać Onfisem? Ja tu liczyłam na ostateczną rozgrywkę z największym wrogiem |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 17:05
|
|
|
A kto sam powiedział, że Nathaniel jest łudząco podobny do Onfisa? Ktoś wręcz mógłby ich pomylić... |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 18:51
|
|
|
... O Qa-rwa, że tak powiem Tak nie wolno
(haha, juz widzę, jak lomin'Onfis z poświęceniem przycina uszy ) |
|
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:16
|
|
|
BIERE TEN ZWROT <3 <3 <3 |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:16
|
|
|
Indiana napisał/a: | ... O Qa-rwa, że tak powiem Tak nie wolno |
Co, to w miłości na na wojnie nie są dozwolone wszystkie chwyty?
Indiana napisał/a: | (haha, juz widzę, jak lomin'Onfis z poświęceniem przycina uszy ) |
A od czego jest eliksir stworzony przez pewnego Ofirczyka Reshiona... |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:25
|
|
|
Taaaak? Dobra. Wywiad styryjski bierze się do roboty, skoro wszystkie chwyty, to sie nie zdziwisz, jak w naszych szeregach znajdzie się jakiś Łoziol, nie? |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:26
|
|
|
Nie, nie zdziwię się. Absolutnie się nie zdziwię |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:27
|
|
|
Chociaż fakt, to by było za łatwe Wlejemy wam sami
Jeden nieśmiertelny komandos mi wystarczy |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:34
|
|
|
Dobra, ustalamy jakieś reguły "koleżeńskiej rywalizacji", czy serio lecimy po bandzie? |
|
|
|
|
Szrapnel
Villsvin
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:39
|
|
|
Słuchajcie.. to może ja naprawdę wynajmę 400 luda na obstawę fortu skoro idziemy na całość |
_________________ "Pole rażenia granatu jest zawsze o metr większe niż zdołasz uciec" |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 19:48
|
|
|
Ej, powiedziałam, że z tym Łozą to żart, nie panikuj |
|
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 15-09-2015, 20:14
|
|
|
Nie panikuje, ale mozemy się tak licytować na przewałki w nieskończoność |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 15-09-2015, 20:32
|
|
|
Na tym polega zabawa w licytacje przewałkowe, nie?
A, i ja mam strzelbę, a ty nie... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|