Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Łowca potworów - grywalny czy nie grywalny?
Autor Wiadomość
Travor 

Wysłany: 10-11-2010, 00:00   

Albo przez przypadek użyjesz go (albo ktoś :D ) w starciu ze zwykłą bronią :D

Aerlinn 
Tavariel In'Tebri

Wysłany: 10-11-2010, 00:19   

Co się wtedy dzieje, wygina się, łamie, niszczy?
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua)

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 10-11-2010, 00:35   

Cytat:
przed prawowitym właścicielem (byłym) Miecza Równowagi
Nie, żebym się czepiała, ale prawowitym właścicielem był właśnie akurat Tsuna ;)
Aerlinn napisał/a:
Co się wtedy dzieje, wygina się, łamie, niszczy?
Lub też wszystko na raz ;)
No, chłopaki, tylko mi porządnie tych łowców odstawcie, jak już się napracujemy nad zrobieniem wam potforów, to żeby to było z przytupem! ;)

Aerlinn 
Tavariel In'Tebri

Wysłany: 10-11-2010, 09:16   

Indiana napisał/a:
Nie, żebym się czepiała

Jak dla kogo. Prawowici są ci z ramienia bogów (nie, ja nie mówię, że jak Durgha zaczęło "opętywać", to nie chciałam oddać tego Tsunie, ale... Hej, to nie dla mnie ten stos, prawda? Dla mnie? Ale Durgh, proszę, to przecież było, minęło! Potem był fort, Tsuna się okazał przez chwilę dobry... Mówisz, że chciałam cię zabić? Nie, to nie tak, ja tylko chciałam odebrać... jeszcze gorzej, no tak. Ale wszystko się skończyło, nie podnoś na mnie tego miecza, słyszysz, że cię w końcu bronię na forum... ufff)
Ostatnio zmieniony przez Aerlinn 10-11-2010, 09:16, w całości zmieniany 1 raz  

The124C41 
No good deed goes unpunished

Wysłany: 10-11-2010, 09:35   

Chyba to rozsądzę :mrgreen: Niech mi ktoś da sędziowski młotek...

There's only one way for a professional soldier to die. That's from the last bullet of the last battle of the last war.

Travor 

Wysłany: 10-11-2010, 09:59   

Aerlinn napisał/a:
Hej, to nie dla mnie ten stos, prawda? Dla mnie? Ale Durgh, proszę, to przecież było, minęło!

Heh, z tego co tam na epilogu (i po) wyłapałem to kolega Durgh jest umierający po spotkaniu pierwszego stopnia z kamieniem :D Więc nie bądź taka pewna, że to dla Ciebie ten stos ;)

Swoją drogą ciekawe, że u nas praktycznie nie było afery o miecz, nie wiem czy go ktokolwiek użył nawet świadomie w walce, tak wszyscy nie chcieli się poświęcać :) Dsotał go w efekcie jakiś trzeciorzędny pod względem aktywności gracz, któremu potem zwinęła to ekipa od Dżinna (może był jeszcze jakiś pośredni właściciel, przyznam się że nie śledziłem :P ) i użyła przy jego rytuale. :) I to chyba była jego najważniejsza funkcja na naszym turnusie :)

Aerlinn 
Tavariel In'Tebri

Wysłany: 10-11-2010, 11:03   

To u nas -> patrz opowiadanie, było naprawdę ciekawie. Chyba jedno z niewielu knuć gracz vs. gracz, kiedy Tsuna chciał go zwinąć.
Travor napisał/a:
kolega Durgh jest umierający

Według zakonnych źródeł, którym nie zawsze można wierzyć -> mój ulubiony BN ;p
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua)

Kraghul 

Wysłany: 10-11-2010, 18:52   

Tak, po prostu z miłą chęcią zostanę twym sługą... Jaaaaasne ;) Już się rwę by poświęcić duszę mojego łowcy by napełnić cię potęgą Wiedźm... ogórkowy poskramiaczu ... ;)

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 10-11-2010, 18:57   

A skąd w ogóle pomysł z tym Wiedźminem ? ;p Przecież nie ma takiej profesji ;)

Abdel 

Wysłany: 10-11-2010, 19:49   

No właśnie wiedźmin to tak trochę mało oryginalnie.Weźcie wymyślcie chociaż nową nazwę jak łowca potworów wam nie pasuje np.Dezynfektor do spraw poczwar większych :P

Varthanis 
Nekromanta z Północy

Wysłany: 10-11-2010, 20:02   

zawodowy likwidator agresywnego inwentarza żywego ;)
De gav sig mitt liv, bergets stamm!

Dobry elf to martwy elf.

Travor 

Wysłany: 10-11-2010, 20:07   

Aerlinn napisał/a:
Według zakonnych źródeł, którym nie zawsze można wierzyć -> mój ulubiony BN ;p

Nie zrozumiałem. W sensie że według zakonnych źródeł to BN jest umierający, czy że według zakonnych źródeł Durgh jest umierający a źródłem jest tajemniczy BN o dopisku "ulubiony" czy jak?

Aerlinn 
Tavariel In'Tebri

Wysłany: 10-11-2010, 20:26   

Źródłem jest tajemniczy BN "ulubiony", który bardzo lubi udzielać się w większości tematów na forum i nazywa mnie "elfią manipulatorką". Wybacz, że pisałam nie po polsku, ale tak to jest, jak próbuję coś pisać przed szkołą.
Ostatnio zmieniony przez Aerlinn 10-11-2010, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  

Tsuna 
Łowca o Dualistycznej Naturze

Wysłany: 10-11-2010, 21:45   

z tego co słyszałem i czytałem to jest wiedźmin ale na obozy dopuszczają ich nie wielu

Pedro 

Wysłany: 10-11-2010, 23:38   

Tsuna napisał/a:
z tego co słyszałem i czytałem to jest wiedźmin ale na obozy dopuszczają ich nie wielu

Przede wszystkim dlatego że wiedźmin musi odznaczać się dużymi możliwościami fizycznymi, zdolnościami jeśli chodzi o walkę i tym podobnym ograniczeniami i restrykcjami. W końcu jak by miało być na obozie 5 wiedźminów to przestała by być to klasa "prestiżowa".
Niech kadra mnie poprawi jeśli źle wytłumaczyłem.
Ostatnio zmieniony przez Pedro 10-11-2010, 23:39, w całości zmieniany 1 raz  

Abel 

Wysłany: 11-11-2010, 00:12   

Pedro wyjaśnił to dobrze, w 2006 była zasada walki kandydatów o miano wiedźmina.
Tsuna, jeżeli korzystamy z tej samej strony czyli: http://www.silberberg.pl/viewpage.php?page_id=5 to tam nie ma słowa o tym, że wiedźmin jest. Mało tego, jak każesz Liskowi wyszukać takie słowo 'wiedźmin' to nie znajdzie ;)

Travor 

Wysłany: 11-11-2010, 00:17   

Czyli że w tym świecie jednak nie ma wiedźminów? :D Proszę, powiedzcie że tak! :D

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 11-11-2010, 00:27   

Tak ;) Czyli nie ;)

Travor 

Wysłany: 11-11-2010, 01:32   

Eee... czyli nie ma? :mrgreen:

Kraghul 

Wysłany: 11-11-2010, 11:05   

Indiana napisał/a:
No, chłopaki, tylko mi porządnie tych łowców odstawcie, jak już się napracujemy nad zrobieniem wam potforów, to żeby to było z przytupem! ;)

Postaram się, myślę że kolega po fachu też ;)

Aerlinn 
Tavariel In'Tebri

Wysłany: 11-11-2010, 11:15   

Ojjj, kolega o fachu na pewno, skoro chce robić prestiżowego. A jak Indi szykuje potwory, to już będzie przytup taki, że się Podziemne Piekiełko zapadnie (albo zapadliska się zrobią jeszcze większe)

Tsuna 
Łowca o Dualistycznej Naturze

Wysłany: 11-11-2010, 12:55   

Łau! potwory , specjalnie dla nas!postaram się jak najbardziej ... Kraghul zacznij już trenować walkę mieczem , jeśli nie masz możliwości jakoś bardziej profesjonalnie to weź kolegę i 2 kije i tłuczcie się nimi ... czegoś się nauczysz :) chyba że już sporo umiesz :P

Odpowiedz do tematu