|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
podsumowanie |
Autor |
Wiadomość |
Prim
niziołek
|
Wysłany: 31-12-2016, 16:13 podsumowanie
|
|
|
Napisze jeszcze porządnie, ale póki co- powiem tylko DZIĘKUJĘ ! <3 !
Potrzebuje od Was podsumowania: wypisania domen nowych, bogow ktorych im przypisalismy, nowych nazw bogow... :3 |
_________________ Primula Seweird- niziołek i druidka, pierwsza Imperialistka wśród nie- ludzi, sprzymierzona z Ludem Qarnachasayosyran, Ludzi- którzy Wiedzą, przyjaciółka Nayestecae
Primrose Goldworthy- niziołek i druidka, sprzymierzona z orkami Imperialistka, która obudziła Starych Bogów
Phlox dar Gorn- była banitka, czarownica z mroczną duszą, wdowa po Lambercie dar Gorn,
Cinna- historyk i druid, sapientystka, członkini Sztabu Konspiracji Północy, jedna z tych, którzy przypisali domeny Północy Opiekunom
Tari'gar- nieustępliwa i wymagająca admirał floty Talsoi
Surfinia- hobbitka z gminy w pobliżu zgliszcz Birki, żona Szomera z krwią tysięcy na rękach
Pixie- goblińska wojowniczka z plemienia Harcu
profesor Delfina da Tirelli- archeolożka i badaczka, najmłodsza wykładowczyni Uniwersytetu w Messynie
„Aby coś znaleźć, trzeba poszukać.
Istotnie, zazwyczaj kiedy się szuka, w końcu się coś znajduje, nie zawsze jednak dokładnie to, o co chodziło...”
"Czasem ku przeznaczeniu prowadzi właśnie ta droga, którą nie chcemy kroczyć" |
|
|
|
|
Zawał
|
Wysłany: 01-01-2017, 15:05
|
|
|
Gracze też dziękują <3
A teraz opiekunowie, pamiętam 3 z imion ale jak się pozostałych dowiem to dopiszę:
Velea - forma destrukcyjna - śmierć, walka(styrwit), ciemność
Jiureus - forma statyczna - sprawiedliwość, skała, noc
? - forma aktywna - lasy, woda, dzień
? - forma kreacyjna - cywilizacja, światło, życie
Mavi - forma pełna -światło, ciemność, dzień, noc |
_________________ „Strach to tarcza odważnych, chroni przed losem głupców”
„Ten, kto ma miecz w sercu obroni się nawet i źdźbłem trawy” |
Ostatnio zmieniony przez Zawał 01-01-2017, 15:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zawał
|
Wysłany: 01-01-2017, 16:05
|
|
|
Ardate - forma kreatywna |
|
|
|
|
Zawał
|
Wysłany: 01-01-2017, 17:23
|
|
|
Meris - forma aktywna |
|
|
|
|
Narcyz
|
Wysłany: 01-01-2017, 19:43
|
|
|
Iureus * z tego co pamiętam. |
_________________ 2013 - elf Trewil z Aenthil, członek 22. kohorty kondotierskiej Burego Tymenu
2014 - krasnolud Grovin z klanu Daramish, kapłan Styrwita (ten w kilcie)
2014 Epilog - elf podziemny Asar Iza'an Diaeth, poległy osłaniając odwrót towarzyszy
2015 - Syleus Agnilioni Koryliusz, uczony, astrolog, pisarz i filozof. Także nie żyje, a szkoda...
Larp zimowy - mistrz Narcyz, nieco narcystyczny bard, okazjonalnie współpracujący ze styryjskim wywiadem
2016; epilog; zimowy - Akh'Munkhsaar, ataman który został ming-bejem, szaman wilka. Epizodycznie, po raz kolejny bard Narcyz, styryjski wieszcz narodowy
Przebudzenie – Conrad Montebianco, żołnierz z tajemnicami…
2017 – Olgierd zwany Cukiernikiem, szlachcic-bandyta, zmarły raczej tragicznie
2017 Epilog - Guess what? Conrad Montebianco, a.k.a. Narcyz, ojciec, kochanek, podwójny szpieg, zdrajca, patriota i Mickiewicz |
|
|
|
|
Zawał
|
Wysłany: 01-01-2017, 19:53
|
|
|
nope, mam kartkę z imieniem i jest Jiureus. |
|
|
|
|
Gorvenal
wergundzki oddział specjalny
|
Wysłany: 02-01-2017, 02:36
|
|
|
Dziękuję. Całemu temu zespołowi poj... to znaczy nalepszych naukowców z jakimi przyszło mi pracować. Za próby wpasowania się w towarzystwo na balu, rozkminy w laboratorium, nierówną walkę z demonem, zamieszanie ze szczepionką i za "JAK TO NIKT MNIE NIE OBUDZIŁ!!!" ubarwione kilkoma dodatkowymi wyrazami . Takich dwóch jak was troje to nie znajdę już ani jednego |
_________________ Rzeczywiście nie działa. Hmm... próbowałeś dodać piorunianu?
Prawie zawsze: Jasper Flint- alchemik
Czasem: Oktavian Leadnros- medyk-strzelec, Saren z Tlais Orthogok- medyk-archeolog, Holt Wren- komandos pod przykrywką z zamiłowaniem do ciężkich zbroi
Alaric- wiecznie wiszący w chmurach myśliwy ze styryjskiego końca świata |
|
|
|
|
Prim
niziołek
|
Wysłany: 04-01-2017, 12:10
|
|
|
Iureus to odpowiednia forma, tam jest literówka
Umierając w łóżku (#noszgrypakurdebele), przesyłam Wam serdeczne podziękowania raz jeszcze, tym razem rozpisane.
Gorvenal- mój ulubiony, wybuchowy człowieku. Dziękuję Ci za alchemiczne rozkminy, "no ale jak to 20? czo? ", nieustępliwy zapał do działania i gorvenalowatość do kwadratu :3
Zawał- dziękuję za godziny rozkmin domen, za próby dopasowania do siebie klocków, które za kija pasować do siebie nie chciały, za emocje przy demonie, immersja <3
Narcyz- chociaż nie gościłeś u nas cały czas, zajmując się tym, że przypadkowo zaraziłeś swój kraj (no peszek :/), to i tak wsparcie Twoje nieocenionym było :3
Kaledina- dziękuję za telefony do Tavar, za pieczę nad notatkami, nosz bo przecież bez tego byśmy się pogubili (!) , za wsparcie w poszukiwaniach odpowiednich domen, bogów, i porządkowanie.
Dzięki Wam za grę! <3 Mam nadzieję, że się spotkamy jeszcze.
A teraz idę pod kołdrę, umierać :/ |
_________________ Primula Seweird- niziołek i druidka, pierwsza Imperialistka wśród nie- ludzi, sprzymierzona z Ludem Qarnachasayosyran, Ludzi- którzy Wiedzą, przyjaciółka Nayestecae
Primrose Goldworthy- niziołek i druidka, sprzymierzona z orkami Imperialistka, która obudziła Starych Bogów
Phlox dar Gorn- była banitka, czarownica z mroczną duszą, wdowa po Lambercie dar Gorn,
Cinna- historyk i druid, sapientystka, członkini Sztabu Konspiracji Północy, jedna z tych, którzy przypisali domeny Północy Opiekunom
Surfinia- hobbitka z gminy w pobliżu zgliszcz Birki, żona Szomera z krwią tysięcy na rękach
profesor Delfina da Tirelli- archeolożka i badaczka, najmłodsza wykładowczyni Uniwersytetu w Messynie
Istotnie, zazwyczaj kiedy się szuka, w końcu się coś znajduje, nie zawsze jednak dokładnie to, o co chodziło...”
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 04-01-2017, 17:03
|
|
|
Prim napisał/a: | że przypadkowo zaraziłeś swój kraj | To nie on, że się tak wtrącę |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Gorvenal
wergundzki oddział specjalny
|
Wysłany: 04-01-2017, 22:24
|
|
|
Cytat: | To nie on, że się tak wtrącę |
Nie wiem o co ci chodzi . Fiolka była już stłuczona. A może to celowe działanie Styryjczyków? |
_________________ Rzeczywiście nie działa. Hmm... próbowałeś dodać piorunianu?
Prawie zawsze: Jasper Flint- alchemik
Czasem: Oktavian Leadnros- medyk-strzelec, Saren z Tlais Orthogok- medyk-archeolog, Holt Wren- komandos pod przykrywką z zamiłowaniem do ciężkich zbroi
Alaric- wiecznie wiszący w chmurach myśliwy ze styryjskiego końca świata |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 04-01-2017, 23:06
|
|
|
Gorvenal napisał/a: | Nie wiem o co ci chodzi |
O to, że zarazę do Samni przynieśli ci, którzy mieli styczność z Khurd.
Gorvenal napisał/a: | A może to celowe działanie Styryjczyków? |
Zapewne. Kto by wierzył Styryjczykom. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Narcyz
|
Wysłany: 04-01-2017, 23:15
|
|
|
Chwila, co?
Czyli to jednak nie ta fiolka? Wystarczyło przebywać parę godzin z Khurd aby się zarazić? To było pół roku temu, mój arban powinien mieć dawno jakieś objawy!
A więc pół roku więcej na zarażenie... Well, shit |
_________________ 2013 - elf Trewil z Aenthil, członek 22. kohorty kondotierskiej Burego Tymenu
2014 Epilog - elf podziemny Asar Iza'an Diaeth, poległy osłaniając odwrót towarzyszy
2015 - Syleus Agnilioni Koryliusz, uczony, astrolog, pisarz i filozof. Także nie żyje, a szkoda...
Larp zimowy - mistrz Narcyz, nieco narcystyczny bard, okazjonalnie współpracujący ze styryjskim wywiadem
2016; epilog; zimowy - Akh'Munkhsaar, ataman który został ming-bejem, szaman wilka. Epizodycznie, po raz kolejny bard Narcyz, styryjski wieszcz narodowy
2017 Epilog - Guess what? Conrad Montebianco, a.k.a. Narcyz, ojciec, kochanek, podwójny szpieg, zdrajca, patriota i Mickiewicz |
|
|
|
|
Prim
niziołek
|
Wysłany: 05-01-2017, 20:45
|
|
|
Indiana napisał/a: | Prim napisał/a: | że przypadkowo zaraziłeś swój kraj | To nie on, że się tak wtrącę |
No i zepsułaś niespodziewajkę |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 05-01-2017, 21:11
|
|
|
Ale jemu, czy Eriemu&consortes? |
|
|
|
|
|
Narcyz
|
Wysłany: 06-01-2017, 01:10
|
|
|
Pod wdzięcznym tytułem Eri&consortes mogą występować wlasciwie tylko dwie osoby, Eri właśnie oraz Kasia Gielec, bo nasz czarownik wypiął się na nas i pozostał na południu jako kaznodzieja Opiekunów Także tego
W ogóle czekam jak się rozwinie ta dyskusja, chętnie się jeszcze czegoś dowiem, w końcu sprawa stała się dla mnie bardzo osobista.
To słowem wstępu, ale również składam podziękowania i wyrazy uwielbienia dla mojej grupy mistycznej. Przyznaję, że z samego początku, po przeczytaniu wstępu i późnej po przejrzeniu papierów w laboratorium nie miałem kompletnie pomysłu czego się chwycić. Całe szczęście, że mieliśmy ze sobą tęgie głowy, które rozpracowywaly wszystko i tłumaczyły mi podczas przerw w obradach, kiedy już łaskawie przyturlalem do Was swoje obite od siodła cztery litery. Moje gratulacje i jednocześnie podziękowania, za fajną grę i wyjścia na demona. Szkoda że Konstruktor i Jutrzenka się nie przyjęły
W domu dotarło do mnie, że coś się nie zgadza w Samnijczyku wzywającym duchy lasu i wody, no ale mniejsza. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|