Pytanie o postac |
Autor |
Wiadomość |
Ortan
|
Wysłany: 26-05-2008, 20:54
|
|
|
Jacuś napisał/a: | Angantyr ma moje pełne poparcie w swojej rasie :-P i jego wrogowie beda moimi :-D |
Z decyzją kto jest Twoim wrogiem wstrzymaj się lepiej do momentu w którym posłuchasz jak Argh śpiewa...
A nóż zbratasz się z jego wrogami? :> :> :>
(Żarcik Angantyrze ;P ) |
|
|
|
|
Eskell
|
Wysłany: 26-05-2008, 21:04
|
|
|
fakt, nie weim jak Argh śpiewa :-P ale i tak będę tępił rasistów, zapewne rozrzedzoną krew też |
|
|
|
|
Anka... [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2008, 15:09
|
|
|
Mam pytanie do osób, które same szyją sobie przebrania (z Warszawy): gdzie można kupić odpowiedni materiał?- chodzi mi o konkretne sklepy |
|
|
|
|
Ortan
|
Wysłany: 12-06-2008, 17:48
|
|
|
W sklepie z tkaninami przy Andersa, w sklepie na Chmielnej (choć tam jest drogo) w ikea (choć len jest cienki, a bawełna gruba), no i Argh zapewne poleci bazar na Szembeka.
Od siebie dodam wszelakie ciucholandy, bo czasem można znaleźć coś fajnego, co ma szanse, po niewielkich przeróbkach, być w klimacie |
|
|
|
|
Anka... [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 18:57
|
|
|
I ile mniej więcej takie cudo kosztuje? |
|
|
|
|
Ziemowit [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 19:00
|
|
|
Zależy od ilości, rodzaju, koloru, marży sprzedawcy etc. Najlepiej samemu pójść sprawdzić. No i warszawiacy mają problem bo u was wszystko droższe. |
|
|
|
|
Angantyr
Stary druh Lann :]
|
Wysłany: 13-06-2008, 21:19
|
|
|
Len można kupić od ~18zł/metr bieżący, bawełnę (grubszą o splocie płóciennym) za jakieś 19. Do uszycie koszuli na podstawie wykrojów, z których korzystamy najlepiej kupić dwa metry. |
|
|
|
|
Airis
|
Wysłany: 13-06-2008, 22:21
|
|
|
Angantyr, gdzie Ty widziałeś w Warszawie len za 18 zł ? O_o |
|
|
|
|
Freydhis [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 22:23
|
|
|
powiedziałbym ze u nas to cena standard... Jak sie dobrze poszuka to i po 9 zł się znajdzie z resztek.
Ale w tych za 18 maja piękne kolory. ;-) |
|
|
|
|
Thorfinn [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 22:29
|
|
|
u nas 16 to standard. 18 to już drogo 16 to też drogo |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 13-06-2008, 22:35
|
|
|
Offie, rozczulasz
Faktycznie, u nas 16 -18 zł (nie wiem od czego zależy różnica, czasem po prostu od koloru) to standard Za to mamy problem z wełną, bo prawie nie idzie dostać.... :/
No jest jeszcze internet i np. sklep "różyczka", kupowałam wełnę, polecam. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 13-06-2008, 22:41
|
|
|
A jak w sklepie zabraknie czystego lnu to można kupic mieszankę len z lycrą Cudownie się rozciąga i cudownie farbuje jak zmoknie na deszczu ^^
Nie polecam. |
|
|
|
|
Angantyr
Stary druh Lann :]
|
Wysłany: 14-06-2008, 01:27
|
|
|
Airis napisał/a: | Angantyr, gdzie Ty widziałeś w Warszawie len za 18 zł ? O_o |
Na bazarze jest od 18~19 zł/m.b. Tylko często kolory są takie sobie. Niebarwiony jest drogi, bo (jeśli mnie pamięć nie myli) kosztuje w granicach 30 zł/m.b.
Rzadko kiedy kupowaliśmy w takiej cenie, bo kolory były mało ciekawe. Niemniej zdarzają się smaczne kąski... |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 16-06-2008, 03:00
|
|
|
Panowie z Opola Dostałam Wasze pomysły (tak, Gothern, NK nie jest właściwym forum do pytania mnie o to ). Muszę przyznać, że to jedne z najlepiej dopracowanych postaci, jakie są w tym roku, jestem zachwycona opowiadaniem. I jednocześnie załamana, bo dorobiliście mi mnóstwo roboty pt. jak wyjść z Waszej fabuły do mojej fabuły Ale coś wymyślę, trochę Wam nazmieniam w tej Waszej intrydze
Postaram się, aby format misji jakie gracze otrzymają, był współmierny do wysiłku, jaki w postać włożyli
Jeśli ktoś jeszcze zamierza coś przysłać, proszę proste schematy postaci. Bez rozbudowanych historii, bo nie będe już pod nie naginać fabuły. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Torus [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 08:12
|
|
|
A moją fabułę dostałaś?
EDIT: Fabuła to za szumnie brzmi Powiem: pytania do postaci xD |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 16-06-2008, 12:00
|
|
|
Podpisaną jak mianowicie? |
|
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:11
|
|
|
IX DE :D:D:D
Nie miałem co robić, no, to napisałem |
|
|
|
|
Torus [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 16:59
|
|
|
Yngvild napisał/a: | Podpisaną jak mianowicie? |
Podpisaną "Pytania do postaci - Torus" chyba Wysłałem ją na forum na PW, jest spakowana w załączniku |
|
|
|
|
Alathien
|
Wysłany: 22-06-2008, 10:20
|
|
|
Yngvild napisał/a: | Faktycznie, u nas 16 -18 zł (nie wiem od czego zależy różnica, czasem po prostu od koloru) to standard |
:omg: to naprawde tani macie len, w Tarnowie średnia cena to 26 za 1m na 1,2m...
za len z domieszką bawełny, czysty jeszcze droższy... |
|
|
|
|
Doctor
|
Wysłany: 22-06-2008, 10:46
|
|
|
Jeździsz aż do Tarnowa po len..? |