Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Buty
Autor Wiadomość
Melyonen
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2008, 18:14   

tak

Ulfberht
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2008, 22:01   

tylko to są stare ceny jeśli dobrze pamiętam ...

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 02-07-2008, 22:03   

Myślę,że jeśli Mel wrzuciła,to znaczy,że ptyała znów :P Chociaż fakt-w tym cenniku bakuje wzoru 9.

Agnar
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2008, 03:09   

A ja zarzuce tak... http://www.trollabanin.fo.../szewc,117.html

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 03-07-2008, 12:20   

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: O w pytkę :shock:

EDIT: Może mi się coś peirdykło,ale buty z Hedeby,to zarazem buty duńskie,c'nie? To dlaczego taka różnica mięzy nimi a butami duńskimi na dole strony?

Agnar
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2008, 12:35   

A ja wiem? Moze to wariacja pana szewca na temat? Jego pytaj :P A na te z Heddeby sobie ostrze zabki powoli :)

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 03-07-2008, 13:16   

Nie Ty jeden ;) Chyba do niego napiszę :D

Ulfberht
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2008, 18:32   

Sham zamawiamy ?

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 03-07-2008, 19:37   

Kuźwa,niby kasę mam,niby można odebrać na Wolinie,ale potrzebuję strun ;_; Dam znać wieczorem na pw,jak przekalkuluję przyszły miesiąc :P

Olof
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2008, 21:59   

Moje butki wróciły dziś z poważnych testów bojowych ;-) W pogodzie od upałów do dwudniowej ulewy, na trawie, skałach, żwirze, asfalcie, betonie, piasku, ściółce, w wodzie morskiej i deszczowej - używane praktycznie bez przerwy przez 10 dni - i teraz mogę Borana z czystym sercem polecić jeszcze raz :-)
Z trzech par (dwa modele) jakie w ekipie mamy wszystkie sprawiły się na medal i przemokły dopiero ostatniego dnia przy brodzeniu w błocie po kostki, podeszwa prawie się nie starła i już od początku ładnie leżały na nodze, obyło się bez otarć właściwie :-)

Od razu dodam, czemu mam mieszane uczucia co do butów od szewca z Trollabanin - w kilku okazach które widziałam szwy maszynowe były na wierzchu (miało być ręczne wykończenie) no i skóra wyglądała mało naturalnie, chyba miała sztuczne lico które dosyć szybko zaczęło obłazić - ogólnie przypominały raczej medievalne gumiaki/pokrowce na żelazka niż buty. Z drugiej strony możliwe, że były to tylko wpadki przy pracy rzemieślnika (choć dosyć poważne).

Agnar
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2008, 21:14   

Ja niestety nie moge sie wykazac wlasnym doswiadczeniem bo jak na razie sam szukam szewca i rozwazam wszystkie mozliwosci :) Tego szewca dostalem od znajomego ktoremu pare osob go podobno chwalilo... Ale roznie to bywa w takich przypadkach ;) Z tego co wyczytalem to chyba jest opcja szycia i recznie i maszynowo. A i roznych skor uzywaja to moze tamte byly jakies lipne ;) Te ktore widzialem w Kaniach byly calkiem niczego sobie... Ale trzeba bedzie widze wysondowac dokladniej info co by wpadki nie zaliczyc :)

Odpowiedz do tematu