Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Re: Uwaga! Niepowtarzalna okazja! Pytamy graczy o zdanie ;)
Autor Wiadomość
Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2006, 23:52   

To byly jakies tam fajerweeki - zapytaj Lozy albo Offa - oni wiedza lepiej. O ile zdradza tajemnice tehnicznego zaplecza :-P :-o

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 01-09-2006, 23:53   

heh,achtunga to sie domyslilem.ale mialem tez podejrzenia ze to moglo byc big jumbo.

Abel 

Wysłany: 01-09-2006, 23:53   

cokolwiek to bylo to moglo powaznie okaleczyc wszystkich przy studni... Przez chwile nic nie slyszalem nawet...

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 01-09-2006, 23:54   

no przez mment mi zatkalo uszy.ale nie przesadzajmy-moglo okaleczyc ale efekty byly nieziemskie!!!!!

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2006, 23:55   

E tam. przesadzacie z tym "powaznie okaleczyc' to nie byly granaty obronne :-P

[ Dodano: 2006-09-01, 21:55 ]
E tam. przesadzacie z tym "powaznie okaleczyc' to nie byly granaty obronne :-P

Abel 

Wysłany: 02-09-2006, 00:00   

Latwo mowic, ale o gdyby ktorys z nas (Kuba, albo ja) dostal kilka centymetrow w bok? Trudno by nam sie rozmawialo i pisalo... Ale nie rozmawiajmy o tym. Jak to mowil nadworny ksiegowy: "Co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr" :-P

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 00:01   

Okej - temat skonczony. :-)

Rigo 
Mroczny Strażnik Rosołu

Wysłany: 02-09-2006, 00:04   

granaty nie... ale jak jakis "mini" fajerwerk wpadl pomiedzy mnie i Shamarotha jak sobie na
klodzie siedzielismy to ... no w kazdym razie tez mam slad na lokciu ale nie pamietam czy od fajerwerka czy od tego ze przyrabalem nim w ziemie jak wyskakiwalismy z pomieszczenia ze studnia :mrgreen: :mrgreen:

Abel 

Wysłany: 02-09-2006, 00:13   

Odnosnie tematu to mi sie przypomnialo:
Moznaby jakos zapisywac tzn. BNi mogliwy zapisywac zaklecia jakie gracze tworza, zeby bylo wiadomo jak maja reagowac, a nie, ze rzucam trabe powietrzna w trakcie oblezenia, a oni dalej jak gdyby nigdy nic...

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 02-09-2006, 00:14   

no mogliby wtedy np przerwac na dwie minuty indie,bo to jest bez sensu ze oni dalej nacieraja.rtozumiem ze maja miliony zyc,ale na chwile w takiej sytuacji mogliby przerwac.

Eskell 

Wysłany: 02-09-2006, 00:23   

Najlepiej wszystkie czary w postaci petard wygladaly an drugim turnusie... Jak szli do tej wioski spalonej to bylo cos w tym stylu.. ,,aha petardy ...fajnie" :mrgreen: :mrgreen:

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 02-09-2006, 00:27   

eh to jakis lamusowski byl ten drugi turnus :|

Ulfberht
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 00:28   

Nie czuli klimatu chyba .... :-|

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 02-09-2006, 00:29   

no indiana mowila wlasnie,ze nie blyo wielkiego opowiadania sobie nawzajem co im sie podobalo co nie tylko normalnie przychodzilki do obozu i karty :-| glupio,dzieciakom psuli klimat.

Eskell 

Wysłany: 02-09-2006, 00:56   

No mieli slabszy klimat i to duzo.. ale niektorzy z nich mieli niezle wkrety... :mrgreen: :mrgreen:

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 01:03   

Ii trunus byl.. inny.. kolesie siedzieli caly czas w namiotach zamiast w karczmie.

Eskell 

Wysłany: 02-09-2006, 01:03   

Bo na poczatku sie przestarszyli karczmy...i ja obchodzili jak Bn siedzieli w srodku...

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 01:05   

hehe - no. A potem jak sie konczyla akcja, to zaraz i tak wracali do namiotow. Tylko pare osob gralo w karczmie w Magic.a 8-)

Eskell 

Wysłany: 02-09-2006, 01:08   

No to bylo troche smutne.. karczma wogle nie byla miejscem gdzie mezni wojowie spedzaja czas po udanej bitwie...

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 01:10   

Byla miejscem gdzie mezni BN spedzali soj czas. I gdzie knuli przeciwko graczom :mrgreen: przynajmniej \mielismy gdzie knuc i nie musielismy zawsze chodzic do domu. :-)

Alathien

Wysłany: 03-09-2006, 23:05   

Gadjung napisał/a:

- malo dziewoji jak to ktos napisal wyzej

Hm.. Na drogim turnusie bylysmy dwie. Pojechalabym za rok, ale nie wiem, czy przedostane sie przez selekcje :-/ I prawdopodobnie bylabym jedyna :-P

Na naszym turnusie nie podobalo mi sie:
Wiekszosc to dzieciaki, ktore nie potrafily sie wczuc w postac, nie przyznawaly sie do sfojej roli w fabule, nic nie robili. Chodza sobie takie male i nic o nich nie wiadomo, kim sa, co robia, jaka misje maja, nawet jakiej sa rasy.

A poza tym bylo swietnie, tylko wolalabym wiecej doswiadczonych graczy.

A co do poparzen i fajerwerkow, to u nas bylo bezpiecznie: po pierwsze nie pobieralismy ze zrodla, tylko je zamykalismy, po drogie ubrlismy dlugie szaty zakrywajace cale cialo i padlismy na ziemie zatykajac uszy :-P

Abel 

Wysłany: 03-09-2006, 23:10   

Alathien napisał/a:
czy przedostane sie przez selekcje :-/ I prawdopodobnie bylabym jedyna :-P

Eee jaka selekcje chyba, ze naturalna... :lol: Pojedzcie za rok na weteranow, tam sa w miare doswiadczeni, a o wyjatkach nie chce mowic choc sa :-P

Rigo 
Mroczny Strażnik Rosołu

Wysłany: 03-09-2006, 23:18   

proponuje za rok zrobic tak:
I turnus- od lat 14 w gore (jedyny wyjatek to nasz druid bo sie chlopak naprawde przydawal no i oczywiscie nasz Hobbit Barbarzynca Loki:D )
II turnus- do lat 14 w dol

chociaz przypuszczam ze na II turnusie ziscilo by sie slynne "I tak wszyscy zginiemy" :D

Illima 
Dyrektor Instytutu Alchemii

Wysłany: 03-09-2006, 23:19   

Ha! Czyz to nie ta dziewoja z ta hardcore'owa fryzura co na zdjeciu byla? :mrgreen: Wlasciwie to innej mozliwosci nie ma ;-)

Ivar / Einhard
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2006, 23:21   

To rozwiazanie sprawia, ze ejst jeden turnus fajne, a drugi trzebaby zrobic w konwencji kurde teletubisow... :-/ :evil:

Rigo 
Mroczny Strażnik Rosołu

Wysłany: 03-09-2006, 23:33   

hehe
fabula dla malych
"... do Silberbergu nadjezdzaja armie teletubisi ktore maja moc zacieszajacego miche sloneczka. Zeby je pokonac musiecie udac sie do papy smerfa ktory przyzadzi wam gumisiowy sok, owy napoj pomoze mam w walce z teletubisiami.
Niestety nasz drogi papa smerf zostal porwany i najprawdopodobniej jest przetrzymywany w
wiezieniach we Frankensteinie. Jesli uda wam sie pokonac armie teletubisi dostaniecie lizaka i chipsy. powodzenia mali wojownicy..." :-D

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 03-09-2006, 23:33   

no troche.ale bez sensu napisales esen ...

1 tur. od 14 wwzyz
2 tur. od 13 lat w dol :P :]

Rigo 
Mroczny Strażnik Rosołu

Wysłany: 03-09-2006, 23:36   

to ja selekcje dalem a nie Esen:PP

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 03-09-2006, 23:37   

aaaa Esen,wybacz blad,mialo byc do alexinoxa.

Rigo 
Mroczny Strażnik Rosołu

Wysłany: 03-09-2006, 23:39   

no ale miales racje pomylilem sie:P

Odpowiedz do tematu