o klimatowej muzyce na obozie |
Autor |
Wiadomość |
Thorfinn [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 15:43
|
|
|
zgadzam się ;-), ale przynajmniej jest śmiesznie z tą klasyfikacją... |
|
|
|
|
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 02-03-2007, 15:49
|
|
|
Wcale nie jest tak śmiesznie, bo metalu to z kilkadziesiąt odmian jest z czego najdłuższa nazwa jaką szczątkowo zapamiętałem to było:
Necro evil ... pogan ... ... ... ... panzerfaust metal. (nie wiem czy tych wielokropków nie powinno być więcej).
Poza tym nie wszystko sie da sklasyfikować. Chyba poprostu trzeba sobie odpuścić ;-) |
|
|
|
|
Alathien
|
Wysłany: 02-03-2007, 17:02
|
|
|
Niemniej jednak jesli treści są w klimacie larpa, to mozemy je śpiewć i grć :-D |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 26-06-2007, 01:02
|
|
|
To co z instrumentami, bierze ktoś coś ?
Trzeba pamiętac o kartach do M:tG i tabace xD |
|
|
|
|
user67
|
Wysłany: 06-11-2007, 22:11
|
|
|
Ludki. Of topy trzaskacie. Tematem się zajmijmy. Bo choć obozu nie bedzie, to ja z chęcią wezme gitarke. Tylko nie mam żadnych fajnych piosenek+akordy. Wiedz jak cośznajdziecie to bedzie fajnie Mam tylko "Odynie", i już znam na pamięć. Tylko nie mam akordów. |
|
|
|
|
Rigo
Mroczny Strażnik Rosołu
|
|
|
|
|
user67
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:35
|
|
|
Jest jakaś leprza stronka? A macie jakieś piosenki,szanty,pieśni nadające się na obóz i do nauczenia? |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:42
|
|
|
chords.pl
azchords.com :D |
|
|
|
|
Grettir
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:59
|
|
|
na obozie będziemy walczyć, a nie grać na gitarze ;-) |
|
|
|
|
Gadjung [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 09:58
|
|
|
zawsze mozna okleic gitare otuliną i nią walczyć |
|
|
|
|
user67
|
Wysłany: 07-11-2007, 10:20
|
|
|
Przecież jak bedziemy siedzieć w karczmie, bo bedzie: za późno, za zimno, za gorąco, za mokro, lub jak bedą inne ważne czynniki niepozwalające walczyć, to sie siądzie w karczmie i pogra, pośpiewa cuś. |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 07-11-2007, 12:22
|
|
|
Kay,na oboz wzialem Djembe i zatgralem moze dwa razy,na trzydniowy epilog wzialem moja najgorsza gitare i gralem na niej raz xD wierz mi,jest to poronony pomysl,bo jesli chcesz grac na warcie,to w kazdej chwili musisz byc gotow rzucic gitare na zole i leciec walczyc. tam nawet gdyby komus naszla ochota na papierosa podczas warty to by nie mogl! w kazdejchwili czyha na ciebie niebezpieczenstwo i atak! |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:29
|
|
|
Okaryna może być ciekawa, umiesz na niej wygrywać ? :-D |
|
|
|
|
Quarties
An old man by seashore
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:39
|
|
|
Fajnie by było |
_________________ "Nie miecz uczyni z Ciebie wojownika, lecz waleczna dusza i wola przetrwania" - cytat własny. |
|
|
|
|
Akinori
Fenrir
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:43
|
|
|
Mało.. mam książkę jak grać mogę przygotować jedną piosenkę... |
_________________ "Eee tam, wyklepie się na warsztacie" |
|
|
|
|
Quarties
An old man by seashore
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:44
|
|
|
Spoko by było, co prawda nie usłyszę, ale pochwal się
Na ile otworów ? |
_________________ "Nie miecz uczyni z Ciebie wojownika, lecz waleczna dusza i wola przetrwania" - cytat własny. |
Ostatnio zmieniony przez Quarties 10-06-2009, 21:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Akinori
Fenrir
|
Wysłany: 10-06-2009, 22:24
|
|
|
Taka sobie... |
_________________ "Eee tam, wyklepie się na warsztacie" |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 10-06-2009, 23:19
|
|
|
o kurcze To ja się poprzyglądam... |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Torus [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2009, 00:58
|
|
|
Hmmm.... w kubeł... mam nową gitarkę i raczej nie wezmę... A może weźmie ktoś na weterana jakiegoś truposza coby wydobywał dźwięki i pogramy? |
|
|
|
|
Illima
|
Wysłany: 11-06-2009, 01:04
|
|
|
Torus napisał/a: | Hmmm.... w kubeł... mam nową gitarkę i raczej nie wezmę... A może weźmie ktoś na weterana jakiegoś truposza coby wydobywał dźwięki i pogramy? | Musi być odpowiednio zniszczona, wtedy może zachować klimat
Być może Kharie weźmie gitarę. Tzn.. Wziąć - weźmie, to czy ktoś z niej skorzysta to inna kwestia. |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 11-06-2009, 01:21
|
|
|
Kharie to imię żeńskie ? Jak usłyszymy "chryzantemy złociste" albo "wódkę" na obozie to wiecie, podzielicie los Kakofonixa |
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2009, 01:47
|
|
|
Mogę pobrzdękolić jakieś impro, jeśli chodzi o gitarę ; )> |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 11-06-2009, 14:24
|
|
|
Z własnego doświadczenia mówię - nie bierzcie gitary. |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 11-06-2009, 17:39
|
|
|
Hodo napisał/a: | Jak usłyszymy "chryzantemy złociste" albo "wódkę" na obozie to wiecie, podzielicie los Kakofonixa |
Dokładnie tak |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2009, 23:36
|
|
|
Ja wziąłem gitarę i przeleżała cały obóz w namiocie . |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 11-06-2009, 23:52
|
|
|
Tylko nocami było słychać brzdękającego Gotherna.. |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 12-06-2009, 11:33
|
|
|
Na mojej grały chyba tylko umarlaki, Illima czasem i ja ze złamaną ręką wraz z Rigiem Resztę obozu leżała ^^ |
|
|
|
|
Illima
|
Wysłany: 12-06-2009, 13:52
|
|
|
Shamaroth_Glupi napisał/a: | ja ze złamaną ręką wraz z Rigiem | Ojej, Rigo też Ci się złamał? :-(
Kurde, większość gitar wygląda i tak dość nieklimatycznie. Jeżeli już coś brać to koto, mandoliny, bądź jakieś afrykańskie bębny etc. I wcześniej wypada nauczyć się czegoś klimatycznego, zweryfikować to co się już umie, żeby potem nie wyskoczyć z... zza krzaka |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 12-06-2009, 14:18
|
|
|
Illima napisał/a: | I wcześniej wypada nauczyć się czegoś klimatycznego, zweryfikować to co się już umie, żeby potem nie wyskoczyć z... zza krzaka | O, i z tym się bardzo zgadzam Bo potem nagminnie zasiadamy przy ogniu, od klimatu aż trzeszczy, a tu się ktoś wyrywa z jakąś "wiskhy" czy innym smarowidłem
Moje preferencje klimatogenne?
Wschód, czyli Orkiestra Św. Mikołaja i inna łemkowszczyzna
Szanty, ale przesiane.
Rodzime, czyli Percival i inne słowiańskie aranżacje.
Inne propozycje?
Przenoszę do osobnego tematu. |
|
|
|
|
|
Gothern [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2009, 15:05
|
|
|
Myślę że znana już każdemu Omnia .
Jest taka wykonawczyni Emilie Autumn. Spośród jej psychodelicznych kawałków można czasem wyłowić coś klimatycznego. Niestety, teraz nie jestem w stanie podać danych utworów bo nie pamiętam nazw . |
Ostatnio zmieniony przez Gothern 12-06-2009, 15:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|