Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Teksty z RPG 2009
Autor Wiadomość
Travor 

Wysłany: 28-07-2009, 11:12   

Albo na początkującym: złapali nas, konspiratorów i każą nam stanąć pod belką. Zaczynają szukać liny a w rym czasie dwoje spośród nas po prostu wyszło sobie z karczmy. Ja spacerkiem spokojnie przeszedłem kilka metrów zanim się spostrzegli a łowczyni głów dobiegła do furtki i zwiała. Potem warta gdzieś polazła w tym czasie niedorwany konspirator nas uwolnił a przywiązany w międzyczasie do nas złodziej Kain ukradł krasnoludzkie skarby i zatruł wodę.

Było ciekawie, chociaż tak naprawdę to wszystko nie powinno mieć miejsca bo elfka podsłuchała pozafabularną rozmowę z Offem :-/

Shamaroth_Glupi 
ugly bastard.

Wysłany: 28-07-2009, 11:33   

Travor napisał/a:
chociaż tak naprawdę to wszystko nie powinno mieć miejsca bo elfka podsłuchała pozafabularną rozmowę z Offem

O lol, to jest tekst roku xD

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 28-07-2009, 13:09   

Travor napisał/a:
elfka podsłuchała pozafabularną rozmowę z Offem :-/

Niestety, to nie tu lezała przyczyna porażki konspiratorów ;) Był nią ktoś zupełnie inny ;)

Ulf

Wysłany: 28-07-2009, 13:20   

Komentarz Offa był genialny to wy wiedzieliście o tym spisku szybciej niż ja :D

Galdor
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2009, 18:40   

Quarties napisał/a:
"Czemu się chciałaś zabić?" - Sędzia do Nasashy
"Bo się boję Quartiesa" xD

Uzupełnię tą wypowiedź bo wydaje mi się niepełna.

Rozmowa Nasashy Quartiesa i Sędzi
- Zabijcie mnie! - N
- Nie zrobimy tego. - Q
- Ale dlaczego no! Zabijcie mnie! - N
- Czemu chcesz się zabić? - Ja
- Bo boję się Quartiesa. - N
- Boisz się Quartiesa powiadasz... Quarties... Co jej zrobiłeś? :D - Ja

Quarties 
An old man by seashore

Wysłany: 28-07-2009, 19:29   

No w wersji rozszerzonej :P

Waromir

Wysłany: 29-07-2009, 22:33   

Silberberg Urwis. Przynoszą kobiete ze znakiem, wszyscy myślą co to może byc, po chwili ktos mowi "Ona ma na sobie biala suknie." przychodzi wiedzmin z bestiariuszem " To na pewno Morawica. Morawica przedstawia sie w postaci brzydkiej kobiety...." i "skurcz" na twarzy kobiety ze znakiem - bezcenne ;D

Wracamy z akcji atak Wengurdów, uciekliśmy tunelem, kazdy z błota i po chwili pada tekst " Oni, to na pewno zrobili żebysmy się wykąpali" :P

Przychodzimy do nory, tego... "wilkopsiaka":
-Będe ich więził, nigdy ich nie wypuszczę...będzie tak jak kiedyś!
(nagle nasz genialny szlachcic):
-Pokaż łapkę.

Próbują nam odebrac (skutecznie..) kobiete ze znakiem. Off przechodzi przez krzaki, by zaatakowac tył naszego szeregu. Po chwili całe 10 osób "On tu idzie! Zwiewamy!" :D
Ostatnio zmieniony przez Waromir 29-07-2009, 22:38, w całości zmieniany 3 razy  

Quarties 
An old man by seashore

Wysłany: 30-07-2009, 13:17   

Waromir napisał/a:
przychodzi wiedzmin z bestiariuszem

Ach, jak miło zobaczyć swój minimalny wkład w fabułę ^^ Na początkującym też był wiedźmin ?

Waromir napisał/a:
Przychodzimy do nory, tego... "wilkopsiaka":
-Będe ich więził, nigdy ich nie wypuszczę...będzie tak jak kiedyś!
(nagle nasz genialny szlachcic):
-Pokaż łapkę.

Henryka! Henryka ze wsi!

Masza 

Wysłany: 30-07-2009, 14:48   

Quarties napisał/a:
Na początkującym też był wiedźmin ?

To nie była wiedźmin tylko wiedźminek, ot co ;) . Taki 12-letni dzieciaczek, który się potykał o własne nogi ;) . Dosłownie.

Galdor
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 16:12   

Inna wersja histori z Henrykiem ze Wsi!
- Będzie tak jak a dawnych czasów. Zjem ich. ZJEM ICH! Krew, krew, morze krwi!
Ja, wiedźmin i 2 innych złapanych dopingujących jacka w odgrywaniu słyszymy komentarz naszych kolegów przed norą
- To co. Może ich zostawimy to się naje?

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 30-07-2009, 17:20   

Quarties napisał/a:
Waromir napisał/a:
przychodzi wiedzmin z bestiariuszem
Melathriel napisał/a:
To nie była wiedźmin tylko wiedźminek, ot co ;) . Taki 12-letni dzieciaczek, który się potykał o własne nogi ;) . Dosłownie.

Waromir nie był na początkującym, tylko na Urwisie :) Na Urwisie było bodaj 4 wiedzminów (tylko dlatego, że odmówiliśmy 2/3 chcącym grać wiedziminem ;) ) i wszyscy byli nawet niezli.

Illima 
Dyrektor Instytutu Alchemii

Wysłany: 30-07-2009, 21:57   

Ostatnia akcja z Nieumarłym Księciem - epic, pathetic, heroic i wszystko co powinno być podczas takiej akcji, patrzymy jak Książe opętuje Kurta... Już, już czas.
Członkowie Loży twierdzą, że znają wejście od tyłu. Rozdzielam grupę na trzy części, każda z innej strony pójdzie. Nasza od frontu. Serca pełne obaw, nadziei, strachu, odwagi... Grettir chwyta mnie za ramie:
- Scaeva, masz mój miecz...
(bodajże) Kahir podchodzi:
- I mój...

...a ja zdziwiony pytam:
- ale po co mi wasze miecze? oO"

:faint: sory xD Cały ja, do tej pory na samą myśl się śmieję. xD

Galdor
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 22:03   

Po całej tej akcji zaczynamy szukać kurta. Sędzia rzucił się na pomoc przy poszukiwaniu towarzysza. No i mówię do zmęczonych wojowników którzy sobie odpoczywają na ziemi:
- Dajcie tu jedną pochodnię!!!
Moja mina bezcenna jak popatrzyłem że WSZYSCY ruszają z miejsc zamiast jednej pochodni :D

Katharziz
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 22:36   

Któraś tam noc.
Pewnie coś około 3, albo 4.
Otwieram oczy, widzę nad sobą twarz farmera.
(to już by mogło być jedno ze wspomnień[tych złych], ale dalej)
F-Wstawaj.
Ja - OK, ale daj mi chwilę muszę dojść do siebie.
F- Już wstawaj masz warte!
Ja- Dobra, ale chwilę, dojdę do siebie, obudź resztę w tym czasie
F - Nie, zaraz wrócę to z kubkiem wody i Indi.
Farmer wychodzi
Moja myśl "Powaliło go, chce budzić Indi".
Przeciągam się, wchodzi Farmer z Kubkiem wody(bez Indi), zbliża kubek wody nad moją twarz. Odpycham Kubek od siebie, a Farmer unosi go do góry i oblewa mi śpiwór i buty.
Ja - Ty &^%@%$#%$%* po%#@%@$%, %$@#%!!!! #$%@^%#$^~! %$#@&*%^! %@##&^@! %#$^$%!!!!! %^$#@^%$&^$#! ^%#@$%$#^&@#!~!$%^$#^$#%^&%^$!!!!!!!
(budzi się Illima)
(mina Farmera bezcenna)
Farmer przestraszonym głosem, dziecka które chowa się w szafce - ale... ale ja nie chciałem Cię oblewać, chciałem... się tylko napić.
Ja - Po#@!%%!, chciałeś się napić w MOIM namiocie o 4 w nocy, Ty @#%#@$%^#$
$#@$@#$~!$#$@%^^&%!@! %@%@$#!$

Farmer wybiega z namiotu.
Śmiech Illimy - Bezcenne!
Dobrze że żaden z OG, lub BN nie słyszeli, bo bym pompował do końca obozu.
Ostatnio zmieniony przez Katharziz 30-07-2009, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Gothern
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2009, 00:12   

O jezu, oddałbym 3 raz swoją tarczę żeby to zobaczyć xD

Hodo 
Emeryt

Wysłany: 31-07-2009, 01:42   

Illima: :lol: :lol: :lol:

Quarties 
An old man by seashore

Wysłany: 31-07-2009, 13:15   

Pamiętam to xD

Siedziałem wtedy przy ognisku. I nagle słyszę bluzgi Vifona jakby stał koło mnie xD

Galdor
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2009, 19:49   

Po całej EPIC FIGHT z królem, po przyjściu nerkomantki która powiedziała coś Sefresowi(jak on tam miał?) na ucho (coś w stylu: dostajesz kosza umrzyj na zawał?) chcieliśmy się upewnić, że trup już nie wstanie ( :hihi: ) więc już chcieliśmy dokończyć rytuał a tu nagle takie coś:

- Krąg jest niekompletny. Kto zaiwanił złoto?
Ktoś tam wybiega łącznie z Enid (ją zapamiętałem :-P ) i kładzie monety i tylko słyszę jęk Elfki
- No co... Ktoś tam też zabrał!
Jedno mnie zastanawia... Kiedy oni mieli czas aby podkraść tą kasę?
Ostatnio zmieniony przez Galdor 31-07-2009, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 20:59   

Ale, ale najlepszym tekstem jest: (zabroniony na I turnusie) "Gdyby wszyscy debile świata założyli swoje państwo wy bylibyście jego radą regencyjną" Tekst bodajże Abla :D

Ale a propos spisku to to była tragedia...
a) zatrucie wody: dwie osoby się zatruły i zostały wyleczone przez kapłana
b) wiedźmin który uwolnił spiskowców został zabity przeze mnie kiedy (uwaga) szedłem się kąpać.
c) w/w wiedźmin chwalił się łapówką jakieś pół metra przed moimi oczami(a było jasne, że jestem im przeciwny, ale tak to jest kiedy się nie sprawdza, czy wszyscy w namiocie śpią...)

Galdor
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2009, 21:13   

U nas na wyprawie gdzie mieliśmy wysłać ifryta w pi(daleko)u okazało się, że ludzie zapomnieli soli ochronnej. No to nasi genialni magowie stworzyli błotko ochronne!!!

- Więcej tego błota. Nie jest takie sypkie jak sól xD

Quarties 
An old man by seashore

Wysłany: 31-07-2009, 21:24   

Galdor napisał/a:
Jedno mnie zastanawia... Kiedy oni mieli czas aby podkraść tą kasę?

Ja widziałem jak to robi :D
Jak weszła reszta grupy ona od razu ruszyła do kręgu xD

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 21:26   

No u nas nie zapomnieli soli, ale do zamknięci portalu podchodzili 3 razy, a potem już ty wpisane:
Indiana: No ten portal już się chyba zamknął samoczynnie...
Baldrin(mag ognia):No chyba jednak nieeeeeeeeee......

Albo jeśli chodzi o znajdowanie portalu to idę z zwiadowcą imieniem Amadeo na zwiad i rozmawiamy, że mamy najlepiej bo jak znajdziemy drzewko owocowe to pierwsi z niego jemy
Ja:Amadeo, najpierw znajdźmy drewmo z owocami, a portal znajdzie się sam...
Jakieś trzy metry dalej patrzę w górę i wiedzę ładną gałąź wiśni. Wołam Amadea. podziwiamy wiśnię i nagle patrzymy w lewo gdzie powinien być pień, a tam...portal...
Ja: No widzisz Amadeo, mówiłem najpierw drzewko, a portal znajdzie się sam... :-D

Dobrogór 

Wysłany: 31-07-2009, 21:28   

Mieliśmy zlewę w obozie (Ci którzy zostali) jak ktoś (Chyba Demon) stwierdził
-Ej... Oni prowiant zostawili!
To my zdziwieni. Zaraz zaczęliśmy się śmiać.
Wtedy ktoś: Ale tu magiczna sól jest!
...

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 21:43   

Myśmy mieli ten "grot" to odesłani księcia zagipsowany w figurce którą Filemon dostał na urodziny(które notabene miał chyba przez 3 dni). I już pod koniec kiedy głowiliśmy się gdzie ten gro może być nagle Demon łup tym posążkiem o ziemię(oczywiście się rozwalił) i: Nie no! Ja mam już tego dosyć! To jest wkurzające!" itp...A wszyscy rzucili się już na figurkę, bo ich olśniło...

Ian
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2009, 22:56   

Ekhem, z tekstów:

Siedzimy w kazamacie osaczeni przez orków i Wergundów, pada hasło, iż mamy zachowywać się jak najgłośniej, odwracać uwagę. Po pięciu minutach do repertuaru weszło śpiewane chórem:

- They can't stop us, let them try! For heavy metal we will die!

Off ładnie podsumował moją kapłańską uzdrowicielską mechaniczna robotę na obozie:

- Ej, Ian, słyszałem, że masz nową ksywę.

- Tak?

- "HelbredeHam!"

Dalej, rzucane na prawo i lewo "Tanzen, Polnische Schweine!"

Kolejne, siedzimy w halli, leci sobie klimatyczna muzyczka, nagle moment gdy wszystko zamarło i słychać tylko głos naszego pethabańskiego Księcia "Ej, to jest z urodzin Bilba Bagginsa, muszę to mieć!"

I ostatnie, po pokonaniu Sephresa, gdy do halli wkracza pani miasta (podejrzewana przez nas o współudział) w obstawie straży. Mielismy delikatnie wypytać ją, czy nie posiada pieczęci, ja zaś zostałem oddelegowany do bycia naczelnym dyplomatą grupy. O mym niewątpliwym talencie w tej materii świadczyć może tekst rozmowy z jednym ze strażników (Hodem bodajże).

- Czy możemy prosić o audiencję? Jesteśmy bezzbrojni.

- Jak to, przecież macie broń.

- Nie mamy zbroi.

- No dobrze, skoro masz coś ważnego do powiedzenia, przechodź.

- Pani, nasz dowódca ma ci coś do zakomunikowania... - po tych słowach ulotniłem się jak na dobrego dyplomatę przystało :P

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 23:08   

Taaa...i zostawiłeś mnie żebym walnął coś w stylu: "Pani, czy zechcesz zdjąć koszulę?". Ładnie mnie w tedy urządziłeś...

Masza 

Wysłany: 31-07-2009, 23:13   

Jejku, czepiasz się :-P .Co Ian miał powiedzieć, on "tylko" zwykłym kapłanem jbył, a Ty dowódcą ;) .

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 23:21   

Tak? Tylko jakiego Ian miał brata? A ja 3/4 życia spędziłem w lesie :-D

Masza 

Wysłany: 31-07-2009, 23:29   

Ian miał w ogóle brata oO? Z resztą co ba dowództwo do brata i lasu oO?

Onfis 

Wysłany: 31-07-2009, 23:56   

No wcisnęli mu tam jakiegoś szyche...no ma że jak ktoś kto większość życia spędził w lesie może być dobrym dyplomatą?(kit, że urodziłem się w takiej rodzinie jak się urodziłem i wykształcenie mieć miałem...)

Odpowiedz do tematu